Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #23,761
Merhaba arkadaşlar, yeni yeni araştırıp detay konusunda bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Aracımı benzinlikte kendi köpük ve şampuanımla yıkamak istiyorum. Köpük pompası olarak Ik foam pro2 düşünüyorum. Tavsiyelerinize açığım.
Köpük yapıcıda ik foam iyidir ben marolex kullanıyorum 2. yılında bozulmaya basladı

Mexmet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Köpük yapıcıda ik foam iyidir ben marolex kullanıyorum 2. yılında bozulmaya basladı
Teşekkür ederim ustam. Sizce verimli olur mu benzinlikte yıkamak? Daha önce köpük pompası vs de kullanmadım çok vakit kaybettirir mi? Vakitten ziyada kwazar pompanın bi videosunu izlemiştim adam köpük atıcam diye kol kası yapıyordu :D

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Merhaba arkadaşlar, yeni yeni araştırıp detay konusunda bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Aracımı benzinlikte kendi köpük ve şampuanımla yıkamak istiyorum. Köpük pompası olarak Ik foam pro2 düşünüyorum. Tavsiyelerinize açığım.
Bende pro 2 aldım ama çok yoruyor. Marolex almadığıma pişman oldum ancak onu da bir kaç farklı kişide kırılmış şekilde gördüm

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Teşekkür ederim ustam. Sizce verimli olur mu benzinlikte yıkamak? Daha önce köpük pompası vs de kullanmadım çok vakit kaybettirir mi? Vakitten ziyada kwazar pompanın bi videosunu izlemiştim adam köpük atıcam diye kol kası yapıyordu :D
Evet köpük yapıcı pompalar insanı fazlasıyla yoruyor. Bende arada benzinlikte yıkıyorum marolex kullanıyorum aşırı yoruyor sapı kırılınca mecbur hava kompresörü aldım ama hiç denemeyedim. Demek istediğim hava kompresörü almanız sizin için büyük avantajdır öbür türlü cok yorulacaksınız.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bende pro 2 aldım ama çok yoruyor. Marolex almadığıma pişman oldum ancak onu da bir kaç farklı kişide kırılmış şekilde gördüm
eray abi emin ol uzun vadede ik foam daha uzun süre gidecektir marolexin şişesi büyük evet daha fazla atım yapıyor ama daha fazla pompalamak gerekiyor baktığında aynı hesap. 2. yıl doldu belkide geçti tam bilmiyorum ama son 4-5 yıkamada ucundaki köpük yapmaya yarayan sünger tıkandı iyice atım yapmıyor. Geçtiğimiz günlerde sapı kırılmıştı. İk iyidir bence

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet köpük yapıcı pompalar insanı fazlasıyla yoruyor. Bende arada benzinlikte yıkıyorum marolex kullanıyorum aşırı yoruyor sapı kırılınca mecbur hava kompresörü aldım ama hiç denemeyedim. Demek istediğim hava kompresörü almanız sizin için büyük avantajdır öbür türlü cok yorulacaksınız.
Köpük yapıcı pompa olarak alta foam+ Xiaomi kullanıyordum. Geçen kendinden pompalı sıcak fırsatlarda paylaşılan ürünü aldım. Benim baya hoşuma gitti. İçine magifoam koydum sıktım ve baya başarılı sonuç verdi. Ama tabi ömrü ne kadar olur orası meçhul. Elektronik kısmı bozulursa pompa çöp olur gibi, elle manuel pompalama şansı yok çünkü

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Köpük yapıcı pompa olarak alta foam+ Xiaomi kullanıyordum. Geçen kendinden pompalı sıcak fırsatlarda paylaşılan ürünü aldım. Benim baya hoşuma gitti. İçine magifoam koydum sıktım ve baya başarılı sonuç verdi. Ama tabi ömrü ne kadar olur orası meçhul. Elektronik kısmı bozulursa pompa çöp olur gibi, elle manuel pompalama şansı yok çünkü
Atım açısı dar ve kimyasala ne kadar dayanır pek kestiremiyorum o yüzden elimdeki marolexi tamir etmeye uğraştım :) Eğer tamir olmazsa muhtemelen ik foama geçerim.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
eray abi emin ol uzun vadede ik foam daha uzun süre gidecektir marolexin şişesi büyük evet daha fazla atım yapıyor ama daha fazla pompalamak gerekiyor baktığında aynı hesap. 2. yıl doldu belkide geçti tam bilmiyorum ama son 4-5 yıkamada ucundaki köpük yapmaya yarayan sünger tıkandı iyice atım yapmıyor. Geçtiğimiz günlerde sapı kırılmıştı. İk iyidir bence
Kardeşim gönlüme su serptin :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Atım açısı dar ve kimyasala ne kadar dayanır pek kestiremiyorum o yüzden elimdeki marolexi tamir etmeye uğraştım :) Eğer tamir olmazsa muhtemelen ik foama geçerim.
Evet atımı dar, ucunda belki bi nozul değişimi ile geniş açı yakalanabilir. Ama tek elle tüm arabayı rahatça dolaşma konusu kafama yattı. Normalde jant, lastik, davlumbaz için almıştım ama ilk yıkamada ön yıkamada denemeyi düşünüyorum. Kimyasal dayanımı konusunda da araç yıkama amaçlı ve sırf köpük atımı için olduğundan kolay kolay sorun çıkaracağını sanmıyorum, alt plastik kalınlığı alta foam a yakın. Tabii içine seyreltilmeden saf halde b33 gibi bir şey konulursa delip geçer :D yıkama sonrası duru suyla devirdaim yaptırmak gerekecek gibi.

Fiyat olarak şu an manuel köpük pompası parasına geliyor. Atımı dar olsa da köpük performansı iyi olduğu için köpük pompası+kompresör yerine şans verilebilir.

Magifoam ile performansı:
Watch unnamed | Streamable

phoenix_88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba arkadaşlar resimdeki gibi kuş pisliği lekesi kaldı araçta. Daha bir şey denemedim açıkçası. Araç metalik renk güneşte çok belli oluyor. Bu kuş pisliği lekeleri için kullanabileceğim bir yöntem veya bir ürün var mıdır? Araçta ppf yok bu arada.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Merhaba arkadaşlar resimdeki gibi kuş pisliği lekesi kaldı araçta. Daha bir şey denemedim açıkçası. Araç metalik renk güneşte çok belli oluyor. Bu kuş pisliği lekeleri için kullanabileceğim bir yöntem veya bir ürün var mıdır? Araçta ppf yok bu arada.

Zımpara üstüne polisaj yapılması lazım

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam bende ik pro 2 + kompresör düşüncesindeyken yerli bi firmanın çinden şarjlı köpük pompası getirdiğini gördüm ve aldım. Köpük atım açısı bi tık dar, onun haricinde fiyat/performans olarak şimdilik başarılı ve çok pratik bi ürün. İk pro2+kompresör 2000tl leri geçiyordu kompresör fiyatına göre, bu ürün neredeyse 1/3 fiyatına. İk da alsanız farklı manuel köpük pompasıda alsanız yoruyor ve benzinlikde sıra bekleyenlerin gözüne takılıyorsunuz, bi zaman sonra kompresör desteği yapmanız şart oluyor.
https://www.hepsiburada.com/polham-...i-otomobil-temizleme-pompasi-pm-HBC000072XMG3

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba,
İstanbul Avrupa yakasında rötuş boya işlemi yapacak tanıdığınız, işinin Ehl-i usta var mıdır?
Dün trafikte bir motosiklet sürttü ve sağ olsun dönüp bakmadı bile. Ufak bir işlem ancak pasta+cila olursa yaparız diye dönüşler alıyorum kime sorsam :/

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
2020 yılında alınmış Marolex var hali hazırda abim kullanıyor. Aynı zaman da Alta Foam da var ama Alta da sorun yaşıyor basınç arttıkça pompalamak zorlaşmaya başladı garip bir sürtme sesi gibi ses çıkartıyor. Yıllardır benzinlikte yıkıyoruz abim ben arkadaşlar araçları Secho dan başladık köpük pompasI işine sonra Marolex Alta ile devam etti ama en dayanıklısı şu an bizde Marolex oldu hala performansı iyi özellikle Alta Foam el ile pompalarken zorluyor pompanın conta kısmında sorun var sanki yağlasak düzelcekmiş gibi ama bilemiyorum :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Evet atımı dar, ucunda belki bi nozul değişimi ile geniş açı yakalanabilir. Ama tek elle tüm arabayı rahatça dolaşma konusu kafama yattı. Normalde jant, lastik, davlumbaz için almıştım ama ilk yıkamada ön yıkamada denemeyi düşünüyorum. Kimyasal dayanımı konusunda da araç yıkama amaçlı ve sırf köpük atımı için olduğundan kolay kolay sorun çıkaracağını sanmıyorum, alt plastik kalınlığı alta foam a yakın. Tabii içine seyreltilmeden saf halde b33 gibi bir şey konulursa delip geçer :D yıkama sonrası duru suyla devirdaim yaptırmak gerekecek gibi.

Fiyat olarak şu an manuel köpük pompası parasına geliyor. Atımı dar olsa da köpük performansı iyi olduğu için köpük pompası+kompresör yerine şans verilebilir.

Magifoam ile performansı:
Watch unnamed | Streamable
Ucundaki nozul değiştirilmiyor denilmişti forumda tabi ben kullanıp denemedim bilmiyorum. Kimyasal dayanımı şöyle kumaş koltuk temizliğinden taban halısı temizliğinde veya ev koltuğu temizliğindede kullandığım için kimyasala dayanımı olan şeyleri tercih etmem gerekiyor. Yeri geliyor içine R1 karıştırıp atım yapıyoruz o yüzden daha saglam bişey lazım. Sadece araç için ön yıkamada işimi tabikide görecektir. Her pompada olmazsa olmaz temiz su ile devirdaim yapılması gerekli içindeki kalan şampuan veya ilaçlar vi zaman sonra boruları delebiliyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Zımpara polisaj şart. Aynısı iki gün önce başıma geldi vonix blend uygulamıştım şuan sanki kapandı gibi anlamadım gözükmüyor ama yıkamayla tekrar meydana cıkacaktır.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze