Hızlı Soru - Cevap

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba, aracı hangi zaman diliminde ve nasıl yıkıyorsunuz?
Saat 5 gibi evin önüne gölge düştüğünde yıkıyorum. İlk önce k2 bela temassız yıkama sonrasında vonixx v floc temaslı yıkama ardından kurulama. Araçta seramik ve deturner hızlı cila var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Saat 5 gibi evin önüne gölge düştüğünde yıkıyorum. İlk önce k2 bela temassız yıkama sonrasında vonixx v floc temaslı yıkama ardından kurulama. Araçta seramik ve deturner hızlı cila var

Bende aynı şekilde yıkıyorum sayılır, bende seramik yok. Bende kireç lekesi olmuyor, hatta bizim sular da çok kireçli. Acaba kurulama tam olmayan yerlerde kireç lekesi olabilir mi? Şimdi görmeden bu kadar fikir yürütebildim.

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bende aynı şekilde yıkıyorum sayılır, bende seramik yok. Bende kireç lekesi olmuyor, hatta bizim sular da çok kireçli. Acaba kurulama tam olmayan yerlerde kireç lekesi olabilir mi? Şimdi görmeden bu kadar fikir yürütebildim.

Aracın rengi böyle olduğu için mi çok belli ediyor acaba? Sizin araç beyaz ya kireç lekesini örtüyor olabilir mi

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Aracın rengi böyle olduğu için mi çok belli ediyor acaba? Sizin araç beyaz ya kireç lekesini örtüyor olabilir mi

Olabilir. Bu arada maşallah. Bir yüzey temizleyici yapsanız, tekrar aynı olur mu acaba diyeceğim fakat araç yeni olduğu için yüzeyde temizdir.

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Olabilir. Bu arada maşallah. Bir yüzey temizleyici yapsanız, tekrar aynı olur mu acaba diyeceğim fakat araç yeni olduğu için yüzeyde temizdir.
Deturner wsr uygulayıp bina girişine kireç filtresi taktırmayı planlıyorum. Başka basit çözüm gelmedi aklıma

i.ucr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Uşak
Şebeke suyumuz çok kireçli. Araba yıkadıktan sonra kireç lekesi kalıyor. Musluk ucuna takılanlardan kullanan var mı filtre olarak? Alsam fayda görür müyüm?
Araçlar farklı olsada renkler aynı sayılır .
Bu sorunu bende yaşıyorum ama şu şekilde, kurulamadan sonra ayna veya başka yerde kalan suları petrolde ittirme şansım olmadığı için onlar akınca kireç izi kalıyor.

Bu kadar ürün varsa kurulama havlunuzda vardır diye düşünüyorum. Gölgede bu kadar güzel yıkanan bir arabanın güzel şekilde kurulandığınıda düşünürsek kireç lekesi olmaması gerekir( kullandığınız su kireçli olsa bile)
Bence kalan kireç izlerini de fotoğraflarsanız belki daha iyi yorum yapabilen olur

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam aracı kuruladığınızda geridönüş yazarsanız cok sevinirim, bende bu ürünlerden almak istiyordum ancak cekindim hep vaad ettiğini yapamaz diye. Dyson v8 in ucuna bir aparat aldım hava üflüyeciye dönüşüyor o aparatla. Ancak o da yetmedi ve max te çalıştırınca da baya ısıtıyor makineyi.
Hocam selamlar, Dyson ı hava üfleyici yapan aparatı takınca makinede bi atar yapıyor musunuz? Çünkü makine hep emiş şeklinde çalışıyor, üflemeye çevirmesi için farklı bir şey yapmak gerek sanırım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Sefa hocam fiyata göre dayanımı çok iyimiş. 100 ml 2000 lira civarı bana 6 ay dayansa yeter. Bu konuda ne düşünüyorsun uygun yollu 6 ay 1 sene dayanacak bir tavsiyen var mı
Aynı paraya nanolex si3d forumdan bi abimizin aracına uyguladık cok güzel parlaklığı var uygulaması kolaydı ben cok beğendin nanolex si3d yi. Alternatif olarak sefa abinin dediği gibi K2 gravonda cok iyidir dayanımı 3 kat atılırsa 5 sene diyor tabi ne kadar gider bilemeyeceğim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Nozul kısmı sökük geliyor zaten. Baktığımda nozul arkasında keçe vardı. Keçeyi çıkarıp nozul değişir gibi. Sığmazsa da nozul ucu tıraşlanır en kötü ihtimalle.

Şişe malzemesine bakmamıştım, şişesi hdpe şişe. Bakalım dayanım nasıl olacak :)

yorumlarını bekliyorum abi sırf kimyasal dayanımı ve atım acısı için almamıştım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam merhaba, siz blend ve nativeyi katı wax olarak mı kullanıyorsunuz? Ben sprey olarak blend serisini kullanıyorum bitmek üzere. Parlaklık benim için daha önce aracım gümüş gri renk tekrar sprey olarak blend den devam mı edeyim nativede de dediğiniz sonucu sprey formunda da alır mıyım?
Abi selamlar. Blend de hem sıvı hem katı kullanıyorum son uyguladığım katıydı katıda başka bi su itişi var parlaklığıda yine güzel. Native katı versiyonu kullanıyorum sıvının aynı performansı vereceğini düşünmüyorum ve katı daha uzun omurlu olacaktır.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Şu kuşlardan nefret ettirdi resmen bir de bizim evin önü park heryer kuş. Hocam bu arada bende de "Vonixx Blend Black Edition Ceramic & Carnauba Spray Wax" ürünü var. Sizdeki de bundan mı? Denesem bende de örter mi şimdilik :)
Bu üründende var elimde ama bunu kullanmadım katı olanı kullandım. İkiside aynı formda buda işinizi görecektir.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam selamlar, Dyson ı hava üfleyici yapan aparatı takınca makinede bi atar yapıyor musunuz? Çünkü makine hep emiş şeklinde çalışıyor, üflemeye çevirmesi için farklı bir şey yapmak gerek sanırım.
Arkadaki filtreyi cikartip, filtre yerine aparati takiyorlar. Makine calisirken yine emis yapiyor sadece cikan hava aparat icinden basinli bir sekilde artik filtrelenmedrn cikiyor,

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Aynı paraya nanolex si3d forumdan bi abimizin aracına uyguladık cok güzel parlaklığı var uygulaması kolaydı ben cok beğendin nanolex si3d yi. Alternatif olarak sefa abinin dediği gibi K2 gravonda cok iyidir dayanımı 3 kat atılırsa 5 sene diyor tabi ne kadar gider bilemeyeceğim
Hocam peki si3d tahminen ne kadar dayanır ülkemiz şartlarında. Birde soft99 un 200 ml i 3000 lira çok avantajlı oldugu için kafam ona gidiyor siz ne düşünürsünüz?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam peki si3d tahminen ne kadar dayanır ülkemiz şartlarında. Birde soft99 un 200 ml i 3000 lira çok avantajlı oldugu için kafam ona gidiyor siz ne düşünürsünüz?
Abi nanolexi cok yeni uyguladım ne kadar dayanır hiç bilmiyorum tahminim bakımı yapıldığı zaman ortalama 2 yıl rahat gidecektir nanolex kötü bir marka değil zaten aşağı yuksrı 9-10 senedir aynı seramik var. Eğer uyguladığım seramik kuş pisliğinden korumayacaksa ufak çizikleri önlemeyecekse ve 6ay-1 yıl dayanım vaad ediyorsa ben o seramiğin litresi 500 lirada olsa almam. aldığın sersmiğin ömrü bittiğinde tekrardan polisaj yapılacsk boya zemini düzeltilecek yeni seramik uygulanacak vs vs boya mikronu incelicek sen kendini uğraştıracaksın derken baya meşakatli oluyor. Tavsiyem bir kere sağlam bişey alıp uzun yıllar kullanman olacaktır. Zaten bir arabaya ort 30-50 ml yeterli oluyor boyuta ve atılan kat sayısına göre.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Abi nanolexi cok yeni uyguladım ne kadar dayanır hiç bilmiyorum tahminim bakımı yapıldığı zaman ortalama 2 yıl rahat gidecektir nanolex kötü bir marka değil zaten aşağı yuksrı 9-10 senedir aynı seramik var. Eğer uyguladığım seramik kuş pisliğinden korumayacaksa ufak çizikleri önlemeyecekse ve 6ay-1 yıl dayanım vaad ediyorsa ben o seramiğin litresi 500 lirada olsa almam. aldığın sersmiğin ömrü bittiğinde tekrardan polisaj yapılacsk boya zemini düzeltilecek yeni seramik uygulanacak vs vs boya mikronu incelicek sen kendini uğraştıracaksın derken baya meşakatli oluyor. Tavsiyem bir kere sağlam bişey alıp uzun yıllar kullanman olacaktır. Zaten bir arabaya ort 30-50 ml yeterli oluyor boyuta ve atılan kat sayısına göre.
Teşekkür ederim kardeşim sen si3d yi nerden aldın bir kaç farklı seti var link atma imkanın var mı?

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Birde şunu eklemek isterim benim için çok uzun süre dayanması önemli değil en az 6 ay dayansın yeterli benim için. Zaten uzun süre bişey yapmazsam sıkılırım :) Kuş pisliğine karşı bir direnci olsun su itsin kolay temizlensin beklentim bu açıkcası

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şebeke suyumuz çok kireçli. Araba yıkadıktan sonra kireç lekesi kalıyor. Musluk ucuna takılanlardan kullanan var mı filtre olarak? Alsam fayda görür müyüm?
Muhtemelen temaslı yıkama sırasında panelde su çok bekliyor. Bir paneli yıkadıktan sonra, bir kaç panel sonra ilk panele tekrar su tutun ve kurumasını engelleyin. Kurulama esnasında olduğunu zannetmiyorum çünkü çok zaman almıyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Teşekkür ederim kardeşim sen si3d yi nerden aldın bir kaç farklı seti var link atma imkanın var mı?
Setin içinden seramik cıkıyor silme bezi cıkıyor alkol cıkıyor uygulama takozu ve süet bezi cıkıyor. Uygulama takozu ile süet bezini ayrı aldım bez vardı elimde alkol olarakta k2 klinet kullandım. Sadece 50 ml almıştım Dby Detailingten. Sefa abiye sorayım eğer yasak değilse satıcının numarasını atayım