Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #24,141
Emirhan merhaba, benim önceki araçta cam tavan idi. Kızakların bakımında tunap 107 kullanmıştım. Biraz yağlı bir hissiyat veriyordu. Biraz da toz tutuyordu. O zamanlar forumda değil idim. Temizliği eski bir diş fırçası, ıslak mendil, kulak temizleme çubuğu, kanalları ise sulandırılmış asperox ile temizlerdim. :) . Hatta bisikletçiden fren teli kablosu alıp ucuna akvaryum hortumu geçirip kanallarda kalan birikintileri almaya çalışırdım :) .
Ben düzenli olarak 4 ayda 1 defa sunroof detaylı temizliğini yaparım, her yıkama sonrası ise fitilleri temizlerim. Sunroof temizliğinde aracın önü aşağı eğimli olacak şekilde biryere çekerim, kızaklarına ve ön gider boşluğuna apc sıkıp fırçalarım, çözünen kiri pet şişeye doldurduğum su ile akıtırım. Zaten aracın önü eğimli olduğu için çözünen pislikler komple giderlerden aşağı akar. Sonrasında aracı düz zemine alıp kızaklara würth sıvı gres, fitillere würth slikon sprey sıkarım. Toz çekme pislik toplama durumu yaşamadım bu zamana kadar, sunroof fitilleri güneşi en çok alan kısımlardır, ne bi çatlama ne bi sertleşme sıkıntısı yaşadım.
Düzenli temizliği yaptığın zaman sunroof gider borularında tıkanma vs olmuyor, döktüğüm su direkt aşağıdan tahliye oluyor.
Çok teşekkür ederim çok güzel fikir verdiniz saolun.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Selamlar hocam. Konularınızı ve mesajlarınızı dikkatlice okuyorum. :)

Şöyle izah edeyim binlerce lira verdiğim ürünün su iticiliği hoşuma gidiyor ve bu seviyede kalmasını istiyorum. İster istemez güneşte de kalıyor, onu da koruma amaçlı wax ile çözebilirim diye düşündüm. Amaç bir yandan da hobi ve araştırma/geliştirme dediğiniz gibi, hoşuma gidiyor. :)
Vonix güzel üründür ,çokta kullandım ancak son arabam komple ppf kaplı.malesef çok toz çekiyor ppf te.hatta şöyle seramik ve carnauba içerikli ürünler çok toz çekiyor ppf te,dolayısıyla sentetik ürünler kullanın

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ultra glaco 12m kullanıyorum nasiol ü hiç begenmedim ucuz diye aldım ama tekrardan ultra glacoya döndüm
900 küsür TL olması gerek bu, 500 600 TL ye de glaco rollon var. Dayanım farkı var sanıyorum.
Nasiol geçen sene kullandım fena değil gibi geldi ama glaco kullanınca farkı anlayıp net yorum yapabilirim, kıyas yapınca anlaşılır iyi kötü olayı. Başka ürün kullanmayınca eldeki iyiymiş gibi geliyor :)
adbl hybrid glass cok iyidir tavsiye ederim
Stoklara girince bir bakayım buna da, geçen sene elimde var diye hiç değerlendirmemiştim

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
2021 corolla aracımda bolca çizik ve hare var. Seramik çok pahalı geliyor. Sadece pasta cila yaptırıp kendim waxlarla korumaya alsam sizce değer mi? Pasta cila fiyatları ortalama ne kadar tutuyor? Şu an aracımı çok özenerek yıkıyorum ama çizikleri gördükçe keyfim kaçıyor

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
2021 corolla aracımda bolca çizik ve hare var. Seramik çok pahalı geliyor. Sadece pasta cila yaptırıp kendim waxlarla korumaya alsam sizce değer mi? Pasta cila fiyatları ortalama ne kadar tutuyor? Şu an aracımı çok özenerek yıkıyorum ama çizikleri gördükçe keyfim kaçıyor
Abi merhaba. İşini hakkıyla yapan güzel temiz çalışan biryerde polisaj fiyatları 8 den başlar segmente göre 9-10-11 diye gider. Korumasız 4-5 aya çizikler eskisi gibi olucaktır muhtemelen. En azından kaliteli bi wax kullan. Ben mesela polisaj yaptırıp seramik yaptırmayanlara boya koruma olarak Meguiars sıvı wax kullanıyorum.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Önceki aracım aynı şekildeydi sadece polisaj yaptırmıştım devamında ön yıkama ve tek kova ile yıkayıp korumasını atıyordum neredeyse 1 sene sonra hafif hafif bez çizikleri oluşmaya başlamıştı.

sercanbeykoz88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
arkadaşlar selam klin 40x40 bezini buldum normalde 350 tl civarında ancak bir sanal markette 210 tl civarıydı. Satıcıya sordum orjinalmidir değilmidir diye çünkü fiyatı çok uygun geldi. Satıcının yanıtını da ekledim sizin düşüncelerinizi merak ettim açıkçası. Bu arada trendyol onu da belirteyim

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
jant temizlik için fırça ve demir tozu temizleyici tavsiyesi alabilir miyim?
ufs mop pahalı geldi onun yerine bu üründen kullanan oldu mu hiç?
Missclean Yıkama Fırçası Araba Mikrofiber Teleskopik Saplı Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Jant için k2 roton pro kullanabilirsiniz. F/p ürünüdür. Duruma göre 1:1, 1/2 seyreltip kullanabilirsiniz.

belirttiğiniz yeşil mop dan ve daha önce TR de satılan fakat şu anda satışı olmayan sarı mıkrofiber mop dan bende var. Sarı olan daha kaliteli ve mikrofiber kısmı daha yumuşak. Yeşil olanda mikrofiber üzerinden plastiğin kenarlarını hissediyorsnz. Yeşilin içine bir sünger koyarsanız o da iş görür. Sarı olanın temu linki aşağıdadır.

https://share.temu.com/zYwEDIGIk1A

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
arkadaşlar selam klin 40x40 bezini buldum normalde 350 tl civarında ancak bir sanal markette 210 tl civarıydı. Satıcıya sordum orjinalmidir değilmidir diye çünkü fiyatı çok uygun geldi. Satıcının yanıtını da ekledim sizin düşüncelerinizi merak ettim açıkçası. Bu arada trendyol onu da belirteyim

Almayin Yolcu Beraberinde Bez getirilip satilmaz.
TR Distributorü @MTS KİMYA dir 2 yildir da getiriliyor.

Size gelecek ürün muadil benzeridir.Adam Acikca bizde emin degiliz diyor orjinalliginden bu cümleden yola cikarak anlayabilirsiniz:)

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Aracımın klimasından ara ara bir toz kokusu geliyor (fanda yapmıyor sadece klima açıkken oluyor) nasıl çözebilirim

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Jant için k2 roton pro kullanabilirsiniz. F/p ürünüdür. Duruma göre 1:1, 1/2 seyreltip kullanabilirsiniz.

belirttiğiniz yeşil mop dan ve daha önce TR de satılan fakat şu anda satışı olmayan sarı mıkrofiber mop dan bende var. Sarı olan daha kaliteli ve mikrofiber kısmı daha yumuşak. Yeşil olanda mikrofiber üzerinden plastiğin kenarlarını hissediyorsnz. Yeşilin içine bir sünger koyarsanız o da iş görür. Sarı olanın temu linki aşağıdadır.

https://share.temu.com/zYwEDIGIk1A
sipariş geçtim
jant fırçası için de öneri alabilir miyim

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Aracımın klimasından ara ara bir toz kokusu geliyor (fanda yapmıyor sadece klima açıkken oluyor) nasıl çözebilirim
Merhaba, büyük ihtimalle sizden önceki kullanıcılar. Klima kullanım sonrasında kanallarda oluşan nemli ortamı sıcak tarafına çevirip kurutmadan kapattıkları için zamanla nemli olmaktan oluşan katmanlar koku yapmaya başlar. Temizlik için genelde K2 nin klima temizleyicileri kullananlar memnun gördüğüm kadarıyla. YouTube da denk gelmiştim klima temizleyici kullanımına. Motip in bir ürünü arkadaşım kullandı. Faydası oldu dedi, ne kadar zaman faydası oldu hatırlamıyorum.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam basit yolla gidersek önce polen filtresi ve haznesini temizletin. Çözüm olmazsa klima menfez borularını temizletin (genelde köpük sıkıyorlar ama ne kadar sağlıklı bilinmez)
En son çare evaporatörü temizletin
@Erkan KOCAKAYA abinin dediği gibi genelde insanlar bilinçsiz klima kullanıyor, klima açıkken direkt kapatıyorlar. Evaporatör içinde de zamanla küf,toz kokusu oluşmaya başlıyor.

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Parlaklığı iyi kalıcılığı bir nebze iyi olarak vonix blend önerebilirim.
Carnauba içerikli dayanımı kısa süren ürün isterseniz Vonix Native ve K2 Proton öneririm. Verdikleri derinlik ve parlaklık bambaska ama dayanımı cok kısadır 2 yıkama bile gitmeyebiliyor bazen.
Vonixx blend yerine kiwami düşünmüştüm kalıcılıktan dolayı ama tabi artık baya eski bir ürün. Vonixx ile arasında kaldım :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Vonixx blend yerine kiwami düşünmüştüm kalıcılıktan dolayı ama tabi artık baya eski bir ürün. Vonixx ile arasında kaldım :)
bence arada kalmayın kiwamide kullanmıştım öyle aman aman bi parlaklığı yoktu. En son bitirmek için camlara falan sürüyordum. Ben olsam vonix alırdım en azından sentetik içerikli yerine sio2 içerikli malzemedir. yine tercih sizin

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam kıvamı nın dayanımı çok zayıftır, fusso kat kat daha iyi ama onda da parlaklık aman aman değil. Vonixx blend carnauba ceramic spray wax kullanıyorum. Her yıkamada da yeniliyorum, aslında dayanım olarak iyi ancak psikolojik olarak her yıkamada yeniliyorum. Verdiği parlaklık, yüzeyde bıraktığı hissiyat ve su iticiliği bence muazzam, öneririm.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Kiwami 'nin her rengini bir çok araçta denemiş biri olarak koyu renkler için olanı belki fena sayılmaz ama Vonixx Blend ile kesinlikle kıyas bir ürün degil bence. Yukarıda bahsetmişler içerik olarak farklarından bende bizim tecrübe ettiğimiz durumlardan bahsedeyim. Blend eğer zemin güzel hazırlanır ise demir tozu + kil klasık rutin çok daha iyi oluyor özellikle dayanım konusunda. Zemin hazırlığı yapılmadan 1 ay 1.5 ay yıkama periyodunuza göre değişerek, zemin hazırlığı iyi olduğunda 2 ay ve üzerini gördük. Blend sürüp kapalı otoparkta kalan toz içinde kalıp 8 ay kadar yatan bir arabada 8 ay sonunda hala ilk gün ki gibi olduğuna da şahit oldum. 8 Aylık sürede sadece tozlanmadan dolayı 4 veya 5 kere yıkanmıştır. Blend de özellikle seramik uygulanmış bir yüzey gibi su itişi oluyor forumda sefa hocamın incelemesin de videosu var görebilirsiniz. Bizim memlekette arkadaşlar arasında favori waxımız :)