Öne çıkan konu
#24,141
Emirhan merhaba, benim önceki araçta cam tavan idi. Kızakların bakımında tunap 107 kullanmıştım. Biraz yağlı bir hissiyat veriyordu. Biraz da toz tutuyordu. O zamanlar forumda değil idim. Temizliği eski bir diş fırçası, ıslak mendil, kulak temizleme çubuğu, kanalları ise sulandırılmış asperox ile temizlerdim.
. Hatta bisikletçiden fren teli kablosu alıp ucuna akvaryum hortumu geçirip kanallarda kalan birikintileri almaya çalışırdım
.
Ben düzenli olarak 4 ayda 1 defa sunroof detaylı temizliğini yaparım, her yıkama sonrası ise fitilleri temizlerim. Sunroof temizliğinde aracın önü aşağı eğimli olacak şekilde biryere çekerim, kızaklarına ve ön gider boşluğuna apc sıkıp fırçalarım, çözünen kiri pet şişeye doldurduğum su ile akıtırım. Zaten aracın önü eğimli olduğu için çözünen pislikler komple giderlerden aşağı akar. Sonrasında aracı düz zemine alıp kızaklara würth sıvı gres, fitillere würth slikon sprey sıkarım. Toz çekme pislik toplama durumu yaşamadım bu zamana kadar, sunroof fitilleri güneşi en çok alan kısımlardır, ne bi çatlama ne bi sertleşme sıkıntısı yaşadım.
Düzenli temizliği yaptığın zaman sunroof gider borularında tıkanma vs olmuyor, döktüğüm su direkt aşağıdan tahliye oluyor.
Düzenli temizliği yaptığın zaman sunroof gider borularında tıkanma vs olmuyor, döktüğüm su direkt aşağıdan tahliye oluyor.