Hızlı Soru - Cevap

q0xe

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #24,161

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Araç yıkama konusunda çok yeniyim. Kurulama bezi olarak buna karar verdim ne önerirsiniz PURESTAR DUPLEX TWIST TOWEL 45X75 CM - SuperClean Mikrofiber
Cam için güderi bez mi almalıyım yoksa normal mikrofiber cam bezleri mi daha iyidir
Eldiven için de bunu buldum ama ne önerirsiniz Slopes Deluxe Wash Mitt Yıkama Eldiveni yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
Şimdiden teşekkür ederim
Kurulama havlusu için marka model doğru tercih, aracınız nedir bilmiyorum ama D segmenti opel insigniayı yüzeyde koruma varsa tek seferde kuruluyor. Bütçenize göre onun büyük boyunu da alabilirsiniz. Tavsiye olarak bunun yanına 1 tane daha daha uygun fiyatlı havlu alın, kapı altı marşpiyellerde, kapı iç kısımlarında onu kullanırsınız. Cam için karbon cam bezleri var, onları kullanabilirsiniz.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kiwami 'nin her rengini bir çok araçta denemiş biri olarak koyu renkler için olanı belki fena sayılmaz ama Vonixx Blend ile kesinlikle kıyas bir ürün degil bence. Yukarıda bahsetmişler içerik olarak farklarından bende bizim tecrübe ettiğimiz durumlardan bahsedeyim. Blend eğer zemin güzel hazırlanır ise demir tozu + kil klasık rutin çok daha iyi oluyor özellikle dayanım konusunda. Zemin hazırlığı yapılmadan 1 ay 1.5 ay yıkama periyodunuza göre değişerek, zemin hazırlığı iyi olduğunda 2 ay ve üzerini gördük. Blend sürüp kapalı otoparkta kalan toz içinde kalıp 8 ay kadar yatan bir arabada 8 ay sonunda hala ilk gün ki gibi olduğuna da şahit oldum. 8 Aylık sürede sadece tozlanmadan dolayı 4 veya 5 kere yıkanmıştır. Blend de özellikle seramik uygulanmış bir yüzey gibi su itişi oluyor forumda sefa hocamın incelemesin de videosu var görebilirsiniz. Bizim memlekette arkadaşlar arasında favori waxımız :)
Şuan araç üzerinde vonix blend var herhangibi bir zemin hazırlığı yapmadım şuan 1 ay olucak hala hidrofobisi parlaklığı vs devam ediyor. Vonix grubunu genel olarak cok begeniyorum. Müsait vaktimde zemin hazırlığı yapacağım muhtemelen Blendden devam edicem.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar merhaba. Araç yıkama konusunda çok yeniyim. Kurulama bezi olarak buna karar verdim ne önerirsiniz PURESTAR DUPLEX TWIST TOWEL 45X75 CM - SuperClean Mikrofiber
Cam için güderi bez mi almalıyım yoksa normal mikrofiber cam bezleri mi daha iyidir
Eldiven için de bunu buldum ama ne önerirsiniz Slopes Deluxe Wash Mitt Yıkama Eldiveni yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
Şimdiden teşekkür ederim
Purestarın havlusunu kullanıyorum memnunum güzel tercihtir. Kurulama sırasında cam bezi ile kurulanmaz. Cam bezini cam temizleyici sıkacağım zaman kullanıyorum. Klin Glass Shine.

Mörv5n

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar merhaba,
İki haftalığına abime verdiğim aracımı bugün yıkayacağım zaman ppf üzerinde kireç lekeleri oluştuğunu gördüm. Sirkeli su, wax ve hızlı cila ile çıkarmayı denedim lakin sonuç alamadım. Böyle durumlarla karşılaştığımda kullanmak için İGL delete veya 3d eraser almak istiyorum. Herhangi birini kullanıp memnun kalanlar varsa ve yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar merhaba,
İki haftalığına abime verdiğim aracımı bugün yıkayacağım zaman ppf üzerinde kireç lekeleri oluştuğunu gördüm. Sirkeli su, wax ve hızlı cila ile çıkarmayı denedim lakin sonuç alamadım. Böyle durumlarla karşılaştığımda kullanmak için İGL delete veya 3d eraser almak istiyorum. Herhangi birini kullanıp memnun kalanlar varsa ve yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
İkiside profesyonel üründür kullanırken dikkatli olmakta fayda var küçük küçük alanda çalışın.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba,
Şimdiden teşekkürler.
3D eraser kullanıyorum, çok memnunum fakat PPF üzerine agresif olur mu bilemedim.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Cam temizleyici ve eldiven öneriniz var mıdır ? Teşekkürler
attığınız slopes eldiven iyidir. Cam temizleyici ise genel olarak mı kullanacaksınız yoksa iç dış temizlerken mi ?

Esasen arabayı düzgün şekilde yıkadığınızda camları tamamen kurulayınca cam temizleyici gibi ürünlere ihtiyaç kalmıyor. Fakat bazen aracın camları özellikle içerden leke yada buhar olabiliyor yada bazı kişiler camları parmaklıyor. Bunları en iyi alan çözücü ise alkol. Bu bakımından alkollü cam temizleyici öneririm. Fakat alkollcü cam temizleyici sadece camdaki izli alır kir temizlik konusunda zayıftır. Ucuz olarak migros gibi yerlerden alacağınız herhangi bir sirkeli cam temizleyici hem oluşmakta yeni kireci alır hem kirde alkollü temizleyicilere göre bi tık daha iyidir

Bütçeye göre veya kullanıma göre tercih edebilirsiniz , kaldı ki bazen 1:1 sulandırılmış ipa ile iç - dış temizliyorum. Bu da diğer bir seçenek

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Arkadaşlar bu ürün hakkında bilgisi olan varmı. Hızlı ciladan sonra fazlalığı almak ve araç içi temizlik için düşünüyordum.

Merhaba. Hızlı cila için, süperclean cila bezini kullanıyorum. Bir bez yeterli oluyor. Fazlalık olmuyor diyebilirim. Araç içi temizliğinde ise üç harfli marketlerde satılan 5 li paket halinde olan mikrofiber bezler aldım, gayet başarılı. Başlangıç olarak olabilir.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Şuan araç üzerinde vonix blend var herhangibi bir zemin hazırlığı yapmadım şuan 1 ay olucak hala hidrofobisi parlaklığı vs devam ediyor. Vonix grubunu genel olarak cok begeniyorum. Müsait vaktimde zemin hazırlığı yapacağım muhtemelen Blendden devam edicem.
Zemin hazırlığında klasik rutinin haricinde Angelwax perfect polish'i el ile uygulayarak kullandığım oldu oluyor. Beyaz araçlarda çok daha ton farkı olduğunu gördük tabi bunu uyguladıktan sonra yüzey temizleyici bir ürün İGL veya Shiny garage ürünlerinden biriyle silince zemin cilalı gibi kalıyor her ne kadar yüzey temizleyici sprayler olsa da bu şekliyle cilalı bir yüzey gibi oluyor üzerine wax attığımda bir başka TR de satışı olmayan seramik wax 1 ay dayanmamıştı. Demir tozu + kil + Angelwax perfect polish + İpa (tabi arada defalarca yıkama durulama) ve Blend kombini çok iyi bir dayanım sağlamıştı :) Demir tozu + Kil uygulamasını sürekli yapmıyorum ama hızlı cila bile uygulasam öncelikle zemini İpa ile kesinlikle siliyorum.

Bu arada Vonixx'in neredeyse bir çok ürünü bende abilerimde var sadece Vonixx Blend seramik spray waxı orjinal şişesinde olduğu halde sanırım spray başlığında ki sorundan ötürü hava alıp 2 senede bozulmuş %75 dolulukta idi ürün çöp oldu ağzını kesinlikle spray versiyonunun iyi kapatmak gerekiyor. Mümkünse seramik içerikli ürünlerin genelini Spray başlık ile degil de kapaklı şekilde saklamak en iyi gözlemlediğim kadarı ile biz öyle yapıyoruz ders oldu :)

Mörv5n

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
3D eraser kullanıyorum, çok memnunum fakat PPF üzerine agresif olur mu bilemedim.
Evet bende araştırdığım kadarıyla işlem görmemiş (kaplamasız vs) zeminde kullanıcı memnuniyet oranının hayli fazla olduğunu gördüm lakin belirttiğim gibi ppf hadisesi yüzünden kullanan oldu mu diye sormak istedim . Yine de çok teşekkür ediyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Zemin hazırlığında klasik rutinin haricinde Angelwax perfect polish'i el ile uygulayarak kullandığım oldu oluyor. Beyaz araçlarda çok daha ton farkı olduğunu gördük tabi bunu uyguladıktan sonra yüzey temizleyici bir ürün İGL veya Shiny garage ürünlerinden biriyle silince zemin cilalı gibi kalıyor her ne kadar yüzey temizleyici sprayler olsa da bu şekliyle cilalı bir yüzey gibi oluyor üzerine wax attığımda bir başka TR de satışı olmayan seramik wax 1 ay dayanmamıştı. Demir tozu + kil + Angelwax perfect polish + İpa (tabi arada defalarca yıkama durulama) ve Blend kombini çok iyi bir dayanım sağlamıştı :) Demir tozu + Kil uygulamasını sürekli yapmıyorum ama hızlı cila bile uygulasam öncelikle zemini İpa ile kesinlikle siliyorum.

Bu arada Vonixx'in neredeyse bir çok ürünü bende abilerimde var sadece Vonixx Blend seramik spray waxı orjinal şişesinde olduğu halde sanırım spray başlığında ki sorundan ötürü hava alıp 2 senede bozulmuş %75 dolulukta idi ürün çöp oldu ağzını kesinlikle spray versiyonunun iyi kapatmak gerekiyor. Mümkünse seramik içerikli ürünlerin genelini Spray başlık ile degil de kapaklı şekilde saklamak en iyi gözlemlediğim kadarı ile biz öyle yapıyoruz ders oldu :)
Abi bilgilendirme için teşekkürler. Wax öncesi eğer demirtozu kil yaptıysam ipa ile kesinlikle temizlik yapıyorum. Ama yüzey hazırlayıcı olarak herhangibi ürün kullanmıyorum açıkçası. Faydalarını bi araştırayım eğer aman aman fark varsa onuda temin etmekte fayda var. Bendede Blend Sprey versiyonu var normal kendi baslıgında duruyor umarım bozulmaz ama bendeki 2 yıl durmaz muhtemelen.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar bu ürün hakkında bilgisi olan varmı. Hızlı ciladan sonra fazlalığı almak ve araç içi temizlik için düşünüyordum.

5lisine bu parayı vermektense 10 lu nasiolun bezlerinden alın aynı paraya daha iyi. Hızlı cila uygularken bir tane normal bezle cilayı yapıp buffing bezle parlatıyorum sizde hızlı cila işin bir tane buffing bez tercih edebilirsiniz.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Çok güzel olmuş eline sağlık . İşe yarayacak mı çok merak ettim . Birde el feneri yapsan süper olur :)
Abi teşekkürler. Çizik göstermede ve çalışırken aydınlatma anlamında işe yarayacaktır henüz denemedim bakalım müsait zamanda deneyeceğim inş. El feneri derken onu tam anlayamadım