Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #24,181
Selamlar kardeşim oraya rotüş yapabilirsin Ankara daysan MİR boya var Altindag Kazimkarabekir caddesinde Arabayla oraya gidip boya koduna göre sana şişe ye veya sprey e basip verebilirler.

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yıkama şeklinize göre Ortalama 3-4 yıkama gidicektir oda 1.5-2 ay yapar
Bende bakıyorum bu k2 protona.
27 temmuzda bir duası çıkar uygulamıştım. 28 ekimde kış gelmeden tazeleyeyüm dedim demir tozu uyguladım. Ardından bol miktarda fairy ve 1/4 oranda Atas vinet. Karışımı ile 2 kere yıkadım. Ardından İPA ile sildim. Kostikten bazı yerlerde leke oluşmasına rağmen fusso hala iticiydi en son İPA ile silip uyguladım fusso tekrar. Kaç ay gider bilmiyorum. Kolay sökülecek bir şey olsa bende k2 proton deneyeyim diyeceğim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
27 temmuzda bir duası çıkar uygulamıştım. 28 ekimde kış gelmeden tazeleyeyüm dedim demir tozu uyguladım. Ardından bol miktarda fairy ve 1/4 oranda Atas vinet. Karışımı ile 2 kere yıkadım. Ardından İPA ile sildim. Kostikten bazı yerlerde leke oluşmasına rağmen fusso hala iticiydi en son İPA ile silip uyguladım fusso tekrar. Kaç ay gider bilmiyorum. Kolay sökülecek bir şey olsa bende k2 proton deneyeyim diyeceğim.
Ben alıp stoga koymayı düşünüyorum proton u. Fusso geçen Eylül'de uygulamıştım alt hazırlık yoktu tavan ve kaputta etkisi kaybolmuştu hemen hemen şu an kış için tekrar uyguladım. Pek takip edemedim gecen uyguladığım sefer. Şimdikini daha iyi takip edebilirim heralde.

q0xe

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Tek tek soruyor gibi oldum ama hızlı cila ve şampuan için ne önerirsiniz ? Araba çok kirlenmediği durumda (1-2 haftalıkken) ön yıkama yapmadan sadece tazyikli su tutup sonrasında şampuanla yıkama yapsam ardından hızlı cila yapsam sıkıntı olur mu ? Teşekkürler

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Tek tek soruyor gibi oldum ama hızlı cila ve şampuan için ne önerirsiniz ? Araba çok kirlenmediği durumda (1-2 haftalıkken) ön yıkama yapmadan sadece tazyikli su tutup sonrasında şampuanla yıkama yapsam ardından hızlı cila yapsam sıkıntı olur mu ? Teşekkürler
Merhaba, ön yıkamanın amacı çizilmeyi en aza indirerek temaslı yıkamaya geçmek. Meguiars X-press kullanıyorum sıvı cila olarak. Memnunum.

yokyak

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli

Hyundai hyb130p 170 bar 2500w basınçlı yıkama makinesi için uyumlu köpük atma aparatı arıyorum girişlerin resmini çektim hangi aparattan almam lazım

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
peki şampuan öneriniz var mıdır ?
Ön yıkamada rutin yıkamalarda flowey ev13, deturner nötr şampuan. Agresif on yıkama şampuanı auto brite magifoam. Kova da ise Fraber Neve, sam's detailing shampoo, meguiars crystal kullandıklarım. Şimdilik bunlar deneyimlerim. Bence fiyat olarak uygun olduğunu düşündüğün de fırsat vermen iyi olur. Şampuan konusu forumda baya geniş bir yelpazeye sahip.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Aracın dışındaki kromlar hem parlak kalsın hemde korunsun istiyorum. Sentetik wax uygulanabilir mi ? K2 aluchrom sadece parlatıyor korumuyor sanırım

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracın dışındaki kromlar hem parlak kalsın hemde korunsun istiyorum. Sentetik wax uygulanabilir mi ? K2 aluchrom sadece parlatıyor korumuyor sanırım
Hocam vonixx blend metal paste (tam adı bu emin değilim) ürünü var.
Hem patlatıyor hemde seramik etkili korunuyor. Bende var da henüz kullanmadım. Videolarda görmüştüm boncuklanıyor. Araştırın bence

maxshine_türkiye

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul

Hyundai hyb130p 170 bar 2500w basınçlı yıkama makinesi için uyumlu köpük atma aparatı arıyorum girişlerin resmini çektim hangi aparattan almam lazım
fotograflardan hicbir şey anlamadım.
bizde birkaç model var ama sendekilere uyumlu olacak gibi görünmüyorlar.

tesısatcıda işini çözersin gibi geliyor dış dişli nipel ve redüktörle

yokyak

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
fotograflardan hicbir şey anlamadım.
bizde birkaç model var ama sendekilere uyumlu olacak gibi görünmüyorlar.

tesısatcıda işini çözersin gibi geliyor dış dişli nipel ve redüktörle
Fotoğraflar tabancanın erkek ve dişi kısmı buna uygun köpük atma aparatı arıyorum
Olmadı yarın kumpasla ölçerim

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Yazlık lastik alacağım 225 40 18 ebatlarında Hankook ventus prime 4 nasıldır kullanan arkadaşlardan yorum rica ediyorum. Veya başka markalarda tavsiyeleriniz varsa bekliyorum :)

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Yazlık lastik alacağım 225 40 18 ebatlarında Hankook ventus prime 4 nasıldır kullanan arkadaşlardan yorum rica ediyorum. Veya başka markalarda tavsiyeleriniz varsa bekliyorum :)
Merhaba adminim yakın bir abimde Michelin PS5 vardı 235/40/18 ebatlarında. Lastik hem uğultulu yuvarlanma sesi fazla ve neredeyse continental kadar sertti. Uzunca bir süre kullandıktan sonra bu yaz uzun araştırmalar sonucu Goodyear Asymmetric 6 aldı jant değişikliği yaparak 245/35 R19 ebatlarına geçtiği halde daha ilk direksiyon hareketinde PS5 ile far olduğunu söyledi bariz bir yumuşaklık vardı. Direksiyon çevirişi bile daha yumuşak hale geldi artı olarak 3 aydır konforu sessizliği ve özellikle DB olarakda düşük yuvarlanma sesi içeriye hiç yansımıyor eğer uzun süreler bozmaz ise mükemmel lastik tavsiye ederim. Tabi ki önemli olan lastiğin performansı ise tavsiyem yoksa fiyat olarak diğer markalara yönelinebilir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
abi yazdıgını tam anlayamadım fusso coat 3 aydır dayanımı devam ediyor galiba normaldir fussoyu yüzeyden sökmesi cok zor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
çok iyi duruyor eline sağlık kardeşim hangi ürünleri kullandın linkleri verir misin
200 Cm tripod aldım. Linkteki ürün iyidir kuponla alınır. Dengesi iyi ışıkları yapınca denedim kolay kolay düşmüyor.
Gün ışığını Cata marka aldım. 7 watt kullandım fazla ışık çiziği maskeliyor çizik gözükmüyor. Beyaz ışığıda Cata alacaktım yoktu nose diye bi marka aldım pek fark olacağınıda sanmıyorum. Gu10 Duy aldım 4 tane. Tripodun üstüne yerleştirmek için kanal aldım duyları kanala sabitledim kabloları içinden geçirdim. Işıklar için 1.5 luk kablo aldım ısınma yapmaz diye ama henüz uzun soluklu deneyemedim. Priz başı almıştım. Amber renk alıp tripodun bi ayagına sabitleyecektim anahtarla birlikte sürekli yanmaması için bulamadım sonraya bıraktım. Kanalı siyaha boyayacagım tripodla uyumlu olsun diye. Üçlü priz sabitleyeceğim ayagın birine işi kolaylaştırması için. Yaptıkça güncellerim. Baska sorunuz olursa özelden daha detaylı konuşabiliriz seve seve yardımcı olurum.
https://www.n11.com/urun/aluminyum-isik-standi-2m-3262712?magaza=asyali

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Kurulama havlusu olarak purestar dublex mi yoksa klin drying duo evo mu önerirsiniz? İkisini de kullanan arkadaşlardan fikir istiyorum. Bir de bu evo serisi daha yeni olani herhalde. Onceki versiyonuyla ne farki var acaba

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Purestar var elimde güzel ürün. Klin drying duo evo da kullandım iki kere oda cok güzeldi. İkiside aynı sayılır ama ben alıyor olsaydım klin drying duo evo alırdım. Evo ile bi önceki arasında iplik kısalmış ve gsm değeri düşmüştür ama evo almak daha iyidir uzun iplikliler plakalık tampon gibi yerlere takılıp çıkabiliyor.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Merhaba adminim yakın bir abimde Michelin PS5 vardı 235/40/18 ebatlarında. Lastik hem uğultulu yuvarlanma sesi fazla ve neredeyse continental kadar sertti. Uzunca bir süre kullandıktan sonra bu yaz uzun araştırmalar sonucu Goodyear Asymmetric 6 aldı jant değişikliği yaparak 245/35 R19 ebatlarına geçtiği halde daha ilk direksiyon hareketinde PS5 ile far olduğunu söyledi bariz bir yumuşaklık vardı. Direksiyon çevirişi bile daha yumuşak hale geldi artı olarak 3 aydır konforu sessizliği ve özellikle DB olarakda düşük yuvarlanma sesi içeriye hiç yansımıyor eğer uzun süreler bozmaz ise mükemmel lastik tavsiye ederim. Tabi ki önemli olan lastiğin performansı ise tavsiyem yoksa fiyat olarak diğer markalara yönelinebilir.
Goodyear asimetrik 6 ile ps5 hemen hemen testlerde eşit olan 2 lastikti şuanda bende 1 yıldır ps5 kullanıyorum. Biraz patinaja çok düşüyor onun dışında bi sorun yaşamadım ama jant değişikliği nedeniyle satacağım onları o nedenle yeni lastik arayisindayim. :)