Hızlı Soru - Cevap

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
abi yazdıgını tam anlayamadım fusso coat 3 aydır dayanımı devam ediyor galiba normaldir fussoyu yüzeyden sökmesi cok zor.
Kusura bakmayın otomatik düzeltme mağduru olmuşum.

Bende bakıyorum bu k2 protona.

27 temmuzda bir fusso uygulamıştım. 28 ekimde 3 ay olduktan sonra bazı noktalarda hidrofoibi biraz azalmış gibi geldi. Zayıflamıştır ümidi ile Kış gelmeden koruma tazeleyeyim dedim. Demir tozu uyguladım. Ardından bol miktarda fairy ve 400 ml Atas vinet 1200 ml su karışımı ile köpük atarak yıkadım. Çıkmadı Atas vinet. Karışımı ile 2 kere yıkadım. Ardından İPA ile sildim. Kostikten bazı yerlerde leke oluşmasına rağmen fusso hala iticiydi en son pes ettim sökemiyorum diyerek İPA ile silip tekrar fusso uygulamadım. Kaç ay gider bilmiyorum. Kolay sökülecek bir şey olsa fussoyu kaldırıp bende k2 proton deneyeyim diyeceğim.

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben alıp stoga koymayı düşünüyorum proton u. Fusso geçen Eylül'de uygulamıştım alt hazırlık yoktu tavan ve kaputta etkisi kaybolmuştu hemen hemen şu an kış için tekrar uyguladım. Pek takip edemedim gecen uyguladığım sefer. Şimdikini daha iyi takip edebilirim heralde.
Bende temmuzda uygulamadan önce sadece İPA ile silmiştim. Kil ,demir tozu ,Polisaj yapılmadı. 3 ay geçince bazı yerler perdeleyerek itiyor gibi geldi. Fırsattan istifade sökebilirsem diye 1,5 L köpük pompasına 400 ML Atas vinet 100 Ml Fairy koydum. Köpükleyip biraz bekledim. Çıkmadığını görünce bir kere daha köpükledim. Biraz fazla beklettim sanırım cam rüzgarlıkları matlaştı . Ona rağmen sökemedik elimde 1-2 uygulamalık fusso kaldı zaten alırken. Hem fusso hem proton alayım diyordum.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bende temmuzda uygulamadan önce sadece İPA ile silmiştim. Kil ,demir tozu ,Polisaj yapılmadı. 3 ay geçince bazı yerler perdeleyerek itiyor gibi geldi. Fırsattan istifade sökebilirsem diye 1,5 L köpük pompasına 400 ML Atas vinet 100 Ml Fairy koydum. Köpükleyip biraz bekledim. Çıkmadığını görünce bir kere daha köpükledim. Biraz fazla beklettim sanırım cam rüzgarlıkları matlaştı . Ona rağmen sökemedik elimde 1-2 uygulamalık fusso kaldı zaten alırken. Hem fusso hem proton alayım diyordum.
Öyle değişik bir ürün işte fusso :smilex: ben bitti demeden bitmez diyor. Bende sıfır fusso geçen seneden alıp stoga koymuştum 1 uygulama yapmıştım sattığım araca. Şimdi proton da alayım dursun diyorum kenarda.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Kurulama havlusu olarak purestar dublex mi yoksa klin drying duo evo mu önerirsiniz? İkisini de kullanan arkadaşlardan fikir istiyorum. Bir de bu evo serisi daha yeni olani herhalde. Onceki versiyonuyla ne farki var acaba
Tekrar sorsam size bu konuyu. Forumda ozellikle klinden sikayet başlıklı konu var. Tereddutte kaldim.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Purestar var elimde güzel ürün. Klin drying duo evo da kullandım iki kere oda cok güzeldi. İkiside aynı sayılır ama ben alıyor olsaydım klin drying duo evo alırdım. Evo ile bi önceki arasında iplik kısalmış ve gsm değeri düşmüştür ama evo almak daha iyidir uzun iplikliler plakalık tampon gibi yerlere takılıp çıkabiliyor.
Peki neden klin @emirhaneness hocam? Magic diye bir havlu almistim bura ile tanismadan. 1000 gsm mavi-sari yüzlü. Aracin tavanini 4 kere siliyorum önlü-arkalı anca suyunu alıyor. O yuzden bu sefer nokta atışı olsun istiyorum. Bir de carbon cam bezi mi klin glass shine mi?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Peki neden klin @emirhaneness hocam? Magic diye bir havlu almistim bura ile tanismadan. 1000 gsm mavi-sari yüzlü. Aracin tavanini 4 kere siliyorum önlü-arkalı anca suyunu alıyor. O yuzden bu sefer nokta atışı olsun istiyorum. Bir de carbon cam bezi mi klin glass shine mi?
Forumdaki şikayet açılan konu bilinçsizce açılmıştır klin dünya markası gibi birşey birçok kişi klin kullanıyor zaten ister evo olanı alın ister normal serisini ikiside cok güzeldir. D segment aracı 70x90 havlu ile iki kere kuruladım üçüncü araç olsa onuda kurulardı öyle bi havluydu evo serisiydi cok memnun kalmıştım klinin dğer bezlerinide kullanıyorum hepsinden memnunum o yüzden birsonraki havlumda muhtemelen klinden devam

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Manisa ya da izmir taraflarında güvendiğiniz işinin ehli pasta-cila, seramik uygulaması yapan yerler var mi acaba?

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar, uzun süredir pek yoktum buralarda arabayı değişince geri geldim. Yeni aracım 2003 alfa romeo 156sw onun plastik ve deri temizliğinde hangi ürünleri kullanacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz. Yaşı gereği yıpranmış ve hassaslaştığı için apc kullanmak istemiyorum. Aşağıya fotoğraflarını bırakıyorum.
Plastik aksamın üzerinde ki pütürü almayacak ve mat bir finiş bırakacak temizleyici ile yenileyici. Koltuklarda da fazla çatlamaya yol açmayacak temizleyici ve bakım ürünü. Tavsiyelerinize açığım. Fiyat sıkıntım yok üst seviye ürünlerde alabilirim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Herkese selamlar, uzun süredir pek yoktum buralarda arabayı değişince geri geldim. Yeni aracım 2003 alfa romeo 156sw onun plastik ve deri temizliğinde hangi ürünleri kullanacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz. Yaşı gereği yıpranmış ve hassaslaştığı için apc kullanmak istemiyorum. Aşağıya fotoğraflarını bırakıyorum.
Plastik aksamın üzerinde ki pütürü almayacak ve mat bir finiş bırakacak temizleyici ile yenileyici. Koltuklarda da fazla çatlamaya yol açmayacak temizleyici ve bakım ürünü. Tavsiyelerinize açığım. Fiyat sıkıntım yok üst seviye ürünlerde alabilirim.

Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. Alfa dünyası farklıdır, çok kıymetli bir araçtır. Ülkemizde çok kıymet bilinen bir marka olmamasına karşın değerini bilen insanlar azımsanacak kadar az değildir. Kendine has çizgileri olan araçlar her zaman favorimdir. Tekrar hayırlı olsun.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim. Alfa dünyası farklıdır, çok kıymetli bir araçtır. Ülkemizde çok kıymet bilinen bir marka olmamasına karşın değerini bilen insanlar azımsanacak kadar az değildir. Kendine has çizgileri olan araçlar her zaman favorimdir. Tekrar hayırlı olsun.
Teşekkürler hocam, sağolun. Benimde hep içimde vardı sonunda cesaret edip aldım.