Hızlı Soru - Cevap

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet son 1 aydır baya yağış oldu, yağışta etkiliyor olabilir, bir ışıkta siz yaktınız
Hocam yaşadığınız sorun ile benzer bir sorunu yaşadık. Bizdeki olma nedeni şu şekilde olduğunu düşünüyorum. Araç beyaz renk, 2-3 ay kadar yıkanmamıştır ve üzerine birçok kez yağmur yağıp, sıcakta kurumuştu. Araç ayrıca genelde ağaç altına park ediliyordu. Aracı magifoam ve k2 bora ön yıkama şampuananları ile yıkadığım da aracın boyasında gölge şeklinde kalıyordu. Kaputta Dalmaçya deseni var. Gibiydi. sonrasında meguiars 3in 1 wax denedim ve hepsnini temizledi. Ben kirlerin hafif bir pasta ile çıkacak şekilde vernik tabakasına bir miktar işlediğini düşündüm. Belki sizde bu şekilde çözebilirsiniz

tahakmnt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Herkese iyi akşamlar. Aracımın iç plastık ve kumaş kısımlarını silmek için Flowey I2 almayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar yardımcı olabılır mı ürün nasıl. Ayrıca başka iç mekanı temizlemek için tavsiyeniz varsa onlarıda soyleyebilirsiniz

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar aracımın davlumbaz temizliğini yaparken elimde mevcut olan davlumbaz fırçasının kıllarından ötürü lastikle davlubbaz arasına girmekte sorun yaşıyorum, Bunun üzerine izlemiş olduğum profesyonel anlamda detailing işi yapan yerlerin videolarında sentetik, flexi diye tabir edilen jant fırçalarıyla temizlik yapıyorlar. Bana bu tip esnek, davlumbazla lastik arasına girebilecek, lastik ile davlumbazın ileri noktalarına dahi temas edebilen bir fırça önerir misiniz?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Herkese iyi akşamlar. Aracımın iç plastık ve kumaş kısımlarını silmek için Flowey I2 almayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar yardımcı olabılır mı ürün nasıl. Ayrıca başka iç mekanı temizlemek için tavsiyeniz varsa onlarıda soyleyebilirsiniz
Merhaba, ben iç plastik aksam temizliği için 1:10 oranında sulandırılmış i2 kullanıyorum. Haftalık ya da 15 günde bir özellikle kapı eşiklerini sürekli sık sil tarzı ile siliyorum. Köpürmesi olmayan kokusu hoş bir ürün. Fajat koku çok kısa kalıyor :) , temizliği iyidir. Özellikle ufaklığın araca bindiği taraftaki eşiğin kirlenme oranı daha yüksek. Kumaş kesimde daha çok K2 lotar veya adbl bonnet kullanıyorum. K2 lotar bulunmuyor olabilir. Bonnet iyidir. İ2 ile bir iki kere taban halısında olan kuru çamuru süpürdükten sonra sildim, çıkardı. Kauçuk paspaslari silmeyi denedim, güzel sonuç verdi. Bu ikisini denemek için yapmıştım. Sonra tekrar denemedim. Fakat yaklaşık bir yıldır iç mekan temizliği için kullanıyorum i2 yi. Memnunum. Torpidoyu ayda bjr silerim i2 ile ve Koch chemi TS ile koruma altına alırım. Son bjr aydır adbl qd kullanıyorum. O da çok güzel, kokusu daha uzun kalıyor ve fırça ile köpürüyor :) . Adbl qd hem koruyucu hem temizleyici diye geçiyor.

tahakmnt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Merhaba, ben iç plastik aksam temizliği için 1:10 oranında sulandırılmış i2 kullanıyorum. Haftalık ya da 15 günde bir özellikle kapı eşiklerini sürekli sık sil tarzı ile siliyorum. Köpürmesi olmayan kokusu hoş bir ürün. Fajat koku çok kısa kalıyor :) , temizliği iyidir. Özellikle ufaklığın araca bindiği taraftaki eşiğin kirlenme oranı daha yüksek. Kumaş kesimde daha çok K2 lotar veya adbl bonnet kullanıyorum. K2 lotar bulunmuyor olabilir. Bonnet iyidir. İ2 ile bir iki kere taban halısında olan kuru çamuru süpürdükten sonra sildim, çıkardı. Kauçuk paspaslari silmeyi denedim, güzel sonuç verdi. Bu ikisini denemek için yapmıştım. Sonra tekrar denemedim. Fakat yaklaşık bir yıldır iç mekan temizliği için kullanıyorum i2 yi. Memnunum. Torpidoyu ayda bjr silerim i2 ile ve Koch chemi TS ile koruma altına alırım. Son bjr aydır adbl qd kullanıyorum. O da çok güzel, kokusu daha uzun kalıyor ve fırça ile köpürüyor :) . Adbl qd hem koruyucu hem temizleyici diye geçiyor.
Açıklamanız için çok teşekkür ederim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
kaynak yapılan bir yere koymadım. Önceki aracım da beyazdı onda da aynı durum olmuştu seramik öncesi demir tozu yaptırdığımda bayağı mora dönmüştü araç. Ev ana cadde üzeri olduğu için mi nedir bilmiyorum ciddi bir demir tozu sorunu oluyor araçların üzerinde. Neyse ki bundan sonrası için kapalı garajda muhafaza imkanım olacak. İyi bir demir tozu temizleyici almak istiyorum marka önerilerinize açığım hocam.
K2 Roton piyasadaki en iyilerden biridir. Umarım sorununuz çözülür

salihseker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Malatya
herkese selamlar. Passat b8 aracım için yıkama (ortalama 2 haftada bir) sonrası iç kısımda plastikleri , kapı eşikleri , gaz-fren pedalı gibi yerlere kullanmak icin bir ürün arıyorum , arada bir ön torpido kısmına da kullanabileceğim. Bu konuda 3d apc işimi görür mü diye sormak istedim sizlere başka tavsiyelere de açığım. Max 1k civarı bütçe.

megane12tce

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
mevcut olarak gyeon wet coat hızlı cila kullanıyorum siyah megane sedan aracım var alternatif olarak polytop hybrid sealer maximus konstanre hızlı cila düşünüyorum gyeon dan sonra üzermi öneceliğim durulamalı kullanılması

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
mevcut olarak gyeon wet coat hızlı cila kullanıyorum siyah megane sedan aracım var alternatif olarak polytop hybrid sealer maximus konstanre hızlı cila düşünüyorum gyeon dan sonra üzermi öneceliğim durulamalı kullanılması
Gyeon daha uzun süre dayanır ve su iticiliği daha iyidir. Parlaklık olarak gözle bir fark görebileceğiniz sanmıyorum. Polytop 1:100 oranında seyreltilebildiği için neredeyse 100 kat daha ucuz diyebiliriz, Eğer her yıkama sonrası uygularım derseniz polytop öneririm,

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam peki gyeonun parlaklık performansı nasıl sizce? Ayrıca katı waxlara nazaran yeterli parlaklık sağlarmı?
Kati waxlarin yanina bile yaklasamaz hocam :)

Soyle güzel bir Spray Wax kullansaniz daha pratik.olur

Adbl Sentetik Wax-Vonix Si02 Pro-Vonix Blend Ceramic Spray Wax-Fireball Grace-Vonix Tok Final-Sonax Carnauba Spray Wax vs gibi

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Benim tercihim soft99 12 ay olan. Açık renkse araç açık, koyu renkse koyu renk için olanı tercih edebilirsiniz. Çooooooook fazla uygulama yapar. Hatta 10 yıl aracı satsaniz bile yeni araçta kullanmaya kalır