Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #27,041
bende ikiside var marolex de pompa modifiyesi ve 110-06 nozul var. arada bariz fark var köpük kalitesi olarak ben sevemedin marolexi. Herkesin kişisel tercihi ben çok beğenmiyorum kuru köpüğü araç üzerinde çok çabuk kuruyor. Kalite konusunda haklısınız bozmak çok kolay değil.

şimdi foam lance aldım marolexi emekliye ayırıp jant davlumbaz için IK ile devam ederim.
Tabiki tercih meselesi abi ben marolexi çok begeniyorum siz ik de kullanıyormuşsunuz aradaki farkı daha iyi bilirsiniz

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
O zaman içine koyulan şampuanla alakalı bir durum pompada bir sıkıntı yok. Fiyat olarak polham daha avantajlı aslında ama kompresöründe kendine göre avantajları var örnegin yolda lastiğinin havası inse veya durdugu yerde inse lastiğe havayı basıp lastikçiye gidebilirsiniz veya denize kampa biryere gittiğinizde can simididir şişme yataktır bisiklet tekerleğidir bu tarz şeyleride cok rahatlıkla halledebiliyorsunuz
Polham alana kadar alta foam+Xiaomi ikilisi kullanıyordum. Çok memnundum köpükten falan. Fakat her seferinde pompayı sök, yeniden karışım yap kapat vs yoruyordu. Ayrıca Xiaomi pompaya su kaçırıp bozma riski de tedirgin ediyordu.

Polham aldım rahatladım vallahi. Atım açısı vs gözüme görünmüyor. Doldurup doldurup sıkıyorum :) ne atım açısı ne kapasitesi ne köpük kıvamı alta foam kadar iyi. Fakat tek elle rahat rahat dertsiz sıkmak hepsini silip atıyor gözümde.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şimdi ben kafamda oturtmaya çalışıyorum mesela bu şarjlı polham ürünü alsam yazlık diye belirttiğiniz şampuanı alsam karışımı hazırlasam benzinlikte golf aracımı tamamen köpüklemek ne kadar sürer haznesi aracı dönmeye yeter mi? Süre konusu önemli yakınlarda müsait bir yıkama alanım yok bir ikincisi de bu işlemi yek sefer yapmak arabamı temizler mi yoksa mesela ilk sefer sıkıp durulayıp tekrar sıkıp ovalamak mı daha elzemdir? Hayırlı geceler bu arada

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Şimdi ben kafamda oturtmaya çalışıyorum mesela bu şarjlı polham ürünü alsam yazlık diye belirttiğiniz şampuanı alsam karışımı hazırlasam benzinlikte golf aracımı tamamen köpüklemek ne kadar sürer haznesi aracı dönmeye yeter mi? Süre konusu önemli yakınlarda müsait bir yıkama alanım yok bir ikincisi de bu işlemi yek sefer yapmak arabamı temizler mi yoksa mesela ilk sefer sıkıp durulayıp tekrar sıkıp ovalamak mı daha elzemdir? Hayırlı geceler bu arada
Hocam ben Clio yu 1.5lt ile dönebiliyorum. Şu an satışta olan 2lt versiyonu ile rahat dönebilirsiniz Golf aracı. Clio yu köpüklemem 3-4dk sürüyor en fazla. Kova vb. uğraşmak istemiyorsanız ilk sefer köpükleyip bekletip su ile arındırdıktan sonra panel panel köpüğü sıkarak yıkama eldiveni ile temizleyebilirsiniz. Kova kadar iyi olmasa bile hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben insignia aracı 1.5lt ile lastikler hariç tek seferde dönüyorum. Ortalama 2-3dk sürüyor. Golfü rahat rahat tek seferde bitirirsiniz.

Mustafa0133

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Hocam bende T-Roc var aracı yıkamaya giderken yanımda ekstra 1 litrelik şişede karışım götürüyorum fazlasıyla yetiyor jant lastik davlumbazlar dahil golf için 1.5 litre rahat yeter diye düşünüyorum.Bu şekil ön yıkamayı yaptıktan sonra ayrıca tek kova çoklu eldiven yöntemi ile temaslı yıkama yapıyorum.

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Polham'ın beyaz olanından var bende 2 tane. Evde ılık su + şampuanımı hazırlayıp gidiyorum yıkamaya tek şişe rahat rahat yetiyor araç çok aşırı kirli değilse.Bazen jant davlumbazlara da yetiyor. Bitse dahi dibinde biraz kalıyor hepsini atamıyor şişe bu yüzden 500ml kadar su ekleyip jant davlumbazlara da yeterli köpükte atım yapabilirsiniz.Araçlarımız aynı sınıf giulietta var bende de

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
bende detaya başladığımda ilk ürün olarak newmix gold şampuan almıştım kir sökücülüğü çok iyi değil ama kullanılır mı yani hiç yoktan iyidir diyebileceğim bir ürün. fiyat olarak bakınca uygun gözüküyor ama sarfiyat olarak foamlancee 100-150ml kadar katıryordum. adbl yeti ve meg wash and wax kullanıyorum ortalama 30-40 ml katıyorum. yıkama başına maliyet olarak adbl yeti ile newmix aynı diyebilirim.

bende polham 1.5 litre olanı var. orjinal hali ile kullanıyorum. bence incegarajın kullandığı şampuandan dolayı sulu gözüküyor. Benim kullandığım şampuanlarda o kadar sulu atım olmadı. Aşağıda ki görseli videodan kırptım dilersen videoyu da gönderebilirim.

1.5 l 30ml adbl yeti ile köpük bu şekilde

Ml farkı epey varmış. ADBL daha iyiymiş. En azında temizlemesi de iyidir.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Hocam ben yaklaşık 8 aydır polham şarjlı kullanıyorum. Kaç defa düşürdüm,devirdim, düşürdüğümde de şarj soketinin olduğu kısımlar ıslandı vs. ama hiçbir sorun sıkıntı yaşamadım. Halende kullanmaya devam ediyorum. Yeni versiyonu çıkmış 2lt lik, alacaksanız onu alın bence
Şarjlı olması büyük kolaylık, diğer pompalardaki gibi yorulma derdi yok. He derseniz ki IK foam alayım onada kompresör takayım, polhama göre daha da üst seviye bi kombinasyon olur ama fiyat bakımından da pompa+kompresör neredeyse 2 hatta 3 adet polham parasına denk gelir.
Evet 2 litreliğini gördüm. Zaten 1.5litreği stoklarda yok diye biliyorum. Ik Foam vs alıp aksesuarlarıyla uğraşmayı beni yorar gibi. Direkt kullanıma hazır tercih ederim gibi.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bizim ufaklık koltuğa kustuğu için nemli bezle silmiştim leke kalmış. Konu açtım Gs ve domol köpük var elimde vakumlamadan çözülür mü ?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar herkese.

Benzinlikte önce iç temizlik mi dış temizlik mi yapıyorsunuz ? Hangisi size daha mantıklı geliyor?
Ben önce dış sonra iç yapıyorum. 1 sebepten dolayı bu şekilde yapıyorum, önce içi temizleyip sonra dışı temizlediğimde perondan çıkarken yerler ıslak oluyor ve ıslak ayakkabı ile içi temizlenmiş araca binince şoför paspası ve pedallar yine kir pislik oluyor :) O sebepten önce dışını temizleyip sonra içini temizliyorum.

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bizim ufaklık koltuğa kustuğu için nemli bezle silmiştim leke kalmış. Konu açtım Gs ve domol köpük var elimde vakumlamadan çözülür mü ?

elinizdeki malzemelerle görünen lekeyi silebilirsiniz gidebilir ancak kokusu vakumlamadan çıkmaz diye düşünüyorum. eğer vakum ihtimali hiç yoksa en azından temizlik öncesi koltuğa biraz oksijenli su püskürterek koku yapacak kalıntıları çözmeye çalışabilirsiniz. ama kardeşimiz öncesinde yumurta süt vs yediyse hiç şansınız yok hocam mecbur vakum :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Selamlar herkese.

Benzinlikte önce iç temizlik mi dış temizlik mi yapıyorsunuz ? Hangisi size daha mantıklı geliyor?
Kapı önünde iç temizlik yapıyorum. Dyson süpürgem var, kapı önünde hallediyorum. Deri temizlik bakım vs de kapı önünde daha rahat bakıyorum. Dış temizliğide benzinlikte yapıyorum.

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
elinizdeki malzemelerle görünen lekeyi silebilirsiniz gidebilir ancak kokusu vakumlamadan çıkmaz diye düşünüyorum. eğer vakum ihtimali hiç yoksa en azından temizlik öncesi koltuğa biraz oksijenli su püskürterek koku yapacak kalıntıları çözmeye çalışabilirsiniz. ama kardeşimiz öncesinde yumurta süt vs yediyse hiç şansınız yok hocam mecbur vakum :)
5 aylık daha yumurta yok . İndireyim makineyi aşağıya bari bende indirmeyim diye vakumlamayım demiştim