Hızlı Soru - Cevap

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #27,061
Direksiyon temizliği ve matlaştırmak için deri temizleyici, jant temizleyici için CarPro ürünleri düşünüyorum iyi bir seçim mi aynı bütçelerde daha iyi önerileriniz var mıdır, iyi akşamlar

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracı yıkadıktan sonra kurulamayı nasıl yapıyorsunuz ben ilk olarak tavan komple cam olduğu için direk cam tavandan başlıyorum su izi olmaması için sonra diğer camlar sonra kaporta derken jantlarda elmas kesim olduğu için su akarak kuruyo su izi bırakıyor jantlarda hep sıralama mı yanlış yoksa ben mi yavaşım çözemedim siz nasıl kuruluyorsunuz

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracı yıkadıktan sonra kurulamayı nasıl yapıyorsunuz ben ilk olarak tavan komple cam olduğu için direk cam tavandan başlıyorum su izi olmaması için sonra diğer camlar sonra kaporta derken jantlarda elmas kesim olduğu için su akarak kuruyo su izi bırakıyor jantlarda hep sıralama mı yanlış yoksa ben mi yavaşım çözemedim siz nasıl kuruluyorsunuz
Merhaba,

En güzeli kireçsiz su olan bir yerde son durulamayı yapmak ama ben sadece internette görebildim bu imkanları.

Aracı yıkadıktan sonra kesinlikle güneşte kurulama yapmamak lazım. Aracın kaportasının da yıkamadan önce güneşte kalmamış ve serin olması da olumlu yönde etki eder. Gölgede veya sabah çok erken/akşam saatlerinde yıkama yapmak lazım. Kurulama bezleri iyi olmalı. Biraz da hızlı olmak gerek, ya da 2-3 kişi kurulamanız gerekir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İlk önce kaputu kurular sonra yanlardan arkaya dogru giderim. Cam tavanı ve camları en son alırım. Kaporta önceliklidir camlarda su izi kalsa bile en son cam temizleyici ile sildigim için sıkıntı olmuyor. ki camlardada su izi kalmıyor bez kaliteli oldugu için. kurulama işlemi ortalmaa 4-5 dk sürüyor. jant ve lastiği en son eski kullanmadığım bezlerle silerim.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İlk önce kaputu kurular sonra yanlardan arkaya dogru giderim. Cam tavanı ve camları en son alırım. Kaporta önceliklidir camlarda su izi kalsa bile en son cam temizleyici ile sildigim için sıkıntı olmuyor. ki camlardada su izi kalmıyor bez kaliteli oldugu için. kurulama işlemi ortalmaa 4-5 dk sürüyor. jant ve lastiği en son eski kullanmadığım bezlerle silerim.
benim bezde sıkıntılı atıyorum üstüne basıyorum birazda çeksin diye sonra çekiyorum bezi hep su izi Euphrate Araç Kurulama Havlusu Tek Tarafli Twisted 75×55 Cm 750 GSM bu bezi almayı düşünüyorum yorumları vs iyi diye okudum araçta megane yeter diye tahmin ediyorum

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba,

En güzeli kireçsiz su olan bir yerde son durulamayı yapmak ama ben sadece internette görebildim bu imkanları.

Aracı yıkadıktan sonra kesinlikle güneşte kurulama yapmamak lazım. Aracın kaportasının da yıkamadan önce güneşte kalmamış ve serin olması da olumlu yönde etki eder. Gölgede veya sabah çok erken/akşam saatlerinde yıkama yapmak lazım. Kurulama bezleri iyi olmalı. Biraz da hızlı olmak gerek, ya da 2-3 kişi kurulamanız gerekir.
valla su nasıl hiç bi fikrim yok petrol ofisinin içine bi tane firma yıkama yeri açmış onla iadre ediyorum 6 7 tane peronu var akşam saatlerde de kalabalık olmuyor rahat oluyor diye orayı tercih ediyorum mecburen

Kupito16

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
benim bezde sıkıntılı atıyorum üstüne basıyorum birazda çeksin diye sonra çekiyorum bezi hep su izi Euphrate Araç Kurulama Havlusu Tek Tarafli Twisted 75×55 Cm 750 GSM bu bezi almayı düşünüyorum yorumları vs iyi diye okudum araçta megane yeter diye tahmin ediyorum
Ben superclean marka aldim kurulama bezi geçen ilk yıkamada denedim c4x aracim var tek seferde çekti hepsini üstünden hiç geçmedim yeni diye mi bilmiyorum ama bayağı iyi geldi bana fiyatıda 600 700 bandında

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
O bezi bende aldım daha denemedim ama koruma varsa yetecektir eğer tam kurulamaz ise benim dedigim gibi camları en sona bırakın zaten cam temizleyici ile en son üstünden geçince iz falan kalmaz

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
ADBL Glass Cleaner ile ADBL Glass Pro ve ADBL Glass Cleaner2 arasındaki fark nedir?

ADBL Glass Cleaner ile ADBL Glass PRO arasındaki temel fark, ilkinin düzenli temizlik için tasarlanmış olması, PRO versiyonunun ise su lekeleri, kuş pislikleri, nikotin filmi gibi mineral ve organik kirleticiler gibi daha ağır kirlilikler için tasarlanmış olmasıdır. Ayrıca, PRO versiyonu yüksek nem ve düşük sıcaklık gibi zorlu koşullarda bile hızla buharlaşır.
ADBL Glass Cleaner ile ADBL Glass Cleaner2 arasındaki farka gelince, ikinci versiyonun Holawesome serisinin bir parçası olduğunu ve başlangıçta Glass Cleaner'ın temel versiyonunun yerini alması amaçlandığını belirtmekte fayda var. İyileştirilmiş temizleme ve yağdan arındırma özelliklerine sahiptir

plusmania

Çaylak Detaycı
Üye
İl
manisa
aracın iç kısmının temizliği için torpido direksiyon koltuk döşeme kol dayama gibi genel amaçlı kullanabileceğimiz bir ürün var mı? düzenli olarak temizlik yapıyorum aşırı bir kirlenme olmuyor sadece toz vs gibi oluyor, sonaxın iç temizlik ürünü kullanıyordum bitti genelde de eleştirilmiş forumda yardımcı olursanız sevinirim

berkceylan57

Acemi Detaycı
Üye
İl
Samsun
aracın iç kısmının temizliği için torpido direksiyon koltuk döşeme kol dayama gibi genel amaçlı kullanabileceğimiz bir ürün var mı? düzenli olarak temizlik yapıyorum aşırı bir kirlenme olmuyor sadece toz vs gibi oluyor, sonaxın iç temizlik ürünü kullanıyordum bitti genelde de eleştirilmiş forumda yardımcı olursanız sevinirim
İnterior cleaner lara bakabilirsin valet pronun ki güzel

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

plusmania

Çaylak Detaycı
Üye
İl
manisa
İnterior cleaner lara bakabilirsin valet pronun ki güzel

kochun multi interior cleanera baktım o nasıldır biliyor musun? seyreltme yapmadan kullanabileceğim bir ürün baktımda birde valet pronun yorumlarda hep püskürtme yeri kırılıyor falan yazmışlar ürün daha bitmeden

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
mumkunse nemlı bezle sil.sadece su. 2ayda bir apc gibi temizleyici kullan. sık apc kullanımı plastik yüzeyini bozar.

berkceylan57

Acemi Detaycı
Üye
İl
Samsun
kochun multi interior cleanera baktım o nasıldır biliyor musun? seyreltme yapmadan kullanabileceğim bir ürün baktımda birde valet pronun yorumlarda hep püskürtme yeri kırılıyor falan yazmışlar ürün daha bitmeden
Koch chemie ürünleri güzel ama o ürününü kullanmadım bilgiye sahip değilim ben valet pronun litreliğinden bahsettim kendi fısfısına dökebilirsin

zafer_bolu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bolu
Merhaba resimdeki boyada çatlak ve kapı sürtmesi kaynaklı kuşaktaki boya bozulması rötüş ile düzelebilir mi? eskisi gibi olur mu illa boyatmak mı gerekir ?Ankarada bu işi hakkıyla profesyonel yapabilen yer öneriniz varmıdır. Hepinize selamlar iyi günler diliyorum.

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Şimdi ben kafamda oturtmaya çalışıyorum mesela bu şarjlı polham ürünü alsam yazlık diye belirttiğiniz şampuanı alsam karışımı hazırlasam benzinlikte golf aracımı tamamen köpüklemek ne kadar sürer haznesi aracı dönmeye yeter mi? Süre konusu önemli yakınlarda müsait bir yıkama alanım yok bir ikincisi de bu işlemi yek sefer yapmak arabamı temizler mi yoksa mesela ilk sefer sıkıp durulayıp tekrar sıkıp ovalamak mı daha elzemdir? Hayırlı geceler bu arada
Bende golfte 1.5 litre olanı kullanıyorum, benzinliğe gidersem eğer önce suyla kabasını indiriyorum suyu biraz aktıktan sonra köpüklüyorum golfe tam yetiyor lastikler dahil ucu ucuna, sonra pedle üstünden geçip bir suyla daha durulayıp ,kenarda silip olay yerini terk ediyorum.
Geri kalan işlemleri evin altında yapıyorum.