Hızlı Soru - Cevap

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öne çıkan konu #27,101
Merhaba, motor temizleyici olarak Adbl green gine, k2 akra ve fra-ber multiforce arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz motor aşırı pis değil, plastiklerin renginin solmasından korkuyorum şimdiye kadar apc ve susuz temizleyiciler ile temizlik yaptım sadece
Akra kullanıyorum fena değil ama benim favorim würth motor temizleme spreyi sanırım. Çok aşırı kirli değilse motora bıraktığı etki çok daha hoş oluyor.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Akra kullanıyorum fena değil ama benim favorim würth motor temizleme spreyi sanırım. Çok aşırı kirli değilse motora bıraktığı etki çok daha hoş oluyor.
Yağlı bir tabaka bıraktığı için ister istemez kısa zamanda toz çekiyor ve çokta derinlemesine temizlik yapmıyor bence. Ben de würth ve birkaç marka daha kullandım susuz motor için ama aralardaki kalıplaşmış kirleri çıkartmak istiyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba, motor temizleyici olarak Adbl green gine, k2 akra ve fra-ber multiforce arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz motor aşırı pis değil, plastiklerin renginin solmasından korkuyorum şimdiye kadar apc ve susuz temizleyiciler ile temizlik yaptım sadece
Akrada kullandım green gine de kullanıyorum green gaha iyi yağ kir çözüyor

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
3D Orange'ta bir seçenek olabilir. Uygun sulandırma ile daha çok alanda kullanabilirisiniz.

Ben 1:10 çözelti hazırladım. Motor temizliği, lastik davlumbaz, evde mutfakta yeri geliyor açık renkli kumaşlarda kullanıyorum

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İyi akşamlar sadece direksiyon temizliği ve matlığı amacıyla deri temizleyici bakıyorum f/p olması bakımından önerileriniz var mıdır Carpro, adbl, autobrite fiyat bakımından muadil ürünler gibi duruyor yoksa 150ml colourlock mu almalıyım

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ppf üstünde kullanıcam ipayı kaç oranında seyreltmeliyim peki ?
Birde bir sorum daha olucak konsantre cam suyu temizleyici alıcam 2.5l içme suyu ile karıştırıp kullanmayı düşünüyorum k2 nuta maxmı mantıklı sonaxmı ?
K2 nuta max almak mantıklıdır da neden ppf üstüne wax uyguluyorsunuz ki? madem koruma sürmekle ugrasacaktınız ppf i niçin yaptırdınız. arada bir ppf bakım ürünü geçin yeterli

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
K2 nuta max almak mantıklıdır da neden ppf üstüne wax uyguluyorsunuz ki? madem koruma sürmekle ugrasacaktınız ppf i niçin yaptırdınız. arada bir ppf bakım ürünü geçin yeterli
Ben aracı kaplanmış şekilde aldım bulunduğum yer aşırı tozlu aracı yıkıyorum diğer gün koyu araç tozdan bembeyaz oluyor :smilex: bunu azaltmak amacıyla kullanmak istiyorum kaplamanın üstünde ve camlarda su lekeleri mevcut (petrolde yıkamıyorum makine aldım) bunları geçirmek ve tozdan azda olsa kurtulmak için ipa ve wax uygulamak istedim kararım yanlışmı olmuş hocam ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ben aracı kaplanmış şekilde aldım bulunduğum yer aşırı tozlu aracı yıkıyorum diğer gün koyu araç tozdan bembeyaz oluyor :smilex: bunu azaltmak amacıyla kullanmak istiyorum kaplamanın üstünde ve camlarda su lekeleri mevcut (petrolde yıkamıyorum makine aldım) bunları geçirmek ve tozdan azda olsa kurtulmak için ipa ve wax uygulamak istedim kararım yanlışmı olmuş hocam ?
Uygulayacağınız waxta tox çekebilir. Antistatik özellikli ppf ile kullanılabilir hızlı cilalar işinizi görebilir. Forumda bir aralar ppf üstüne az toz çeken ürünler olarak chemical guys ın bir hızlı cilası ve Meguiars xpress konuşuluyordu

MURON70

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaslar kullanip memnun kaldiginiz parlakligi iyi olan hizli cila ne tavsiye edersiniz seramik kapli arac uzerine yapilacak

olcaycgn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kırıkkale
Bu parça orijinal muhtemelen ve güneş yanığı başlamış. Şampuan kalıntısına falan benzemiyor. Eğer güneş yanığı ise malesef boyatmak en temizi. Yada aracı elden çıkartıcam derseniz verniği söktürün yüzeyden üstüne ppf kaplatın ama ileride verniksiz yüzeyden ppf sökerkende sıkıntı olucak. Vernik sökülmeside sağlıklı bir işlem değildir. Boyatmak en mantıklısı
Tamamdır ustam bilgilendirme için çok teşekkürler.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Plastiklerde bi sıkıntısı oldu mu acaba kalıplaşmış bazı kirler var motorun iç taraflarında onları sökmek amaçlı alayım diyorum ekstra bir motor temizleyici, apc yerine
Zaten motor için üretilmiş plastiklerde bir sıkıntı olmaz tabiki her hafta motor temizliği yapmayacaksınız ben 1.5-2 ayda bir kullanırım cok memnunum sonrasında kpch mp sıkarım

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Zaten motor için üretilmiş plastiklerde bir sıkıntı olmaz tabiki her hafta motor temizliği yapmayacaksınız ben 1.5-2 ayda bir kullanırım cok memnunum sonrasında kpch mp sıkarım
teşekkür ederim dostum ben de aynı sıklıkta temizlik yapıyorum sadece apc yi 1:3 sulandırdığımda bazı plastiklerde çok inceden renk açması oldu o korkuttu

Rondell

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli / Çayırova

Aracımın rengi sedefli beyaz, çizik durumu güneş ışığına yakınlaştırınca belli oluyor fazlaca kılcal çizik var. Orbital makine ile polisaj yapmak istiyorum sedefli beyaz için önereceğiniz pasta-ped kombinleriniz neler?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Aracımın rengi sedefli beyaz, çizik durumu güneş ışığına yakınlaştırınca belli oluyor fazlaca kılcal çizik var. Orbital makine ile polisaj yapmak istiyorum sedefli beyaz için önereceğiniz pasta-ped kombinleriniz neler?
Pasta olarak sedefe özel bir pasta yok zaten sedefli denmesi boyaya ek aşama geliyor sim gibi oradan geliyor. 3d 510, Liquid elements kalın, adbl kalın iş yapar. İstersen bendeki ikinci el pasta setini veriyim sana abi.