Hızlı Soru - Cevap

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #28,261
Ön cama 3 4 kere adbl sentetik wax uygulamıştım bi sorun olmamıştı ama son uygulamamdan sonra silecek atlama yapmaya başladı zamanla düzelir mi silecekleri değiştirmem mi lazım

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ön cama 3 4 kere adbl sentetik wax uygulamıştım bi sorun olmamıştı ama son uygulamamdan sonra silecek atlama yapmaya başladı zamanla düzelir mi silecekleri değiştirmem mi lazım
Silecekleri değiştirsenizde düzelmez. Yüzeye tutunamadığı için atlama yapıyor. Waxı yüzeyden temizlemeniz lazım.
Ben glaco kullanıyorum durum aynı.

Halil

Çaylak Detaycı
Üye
Elinizdeki marka ve modele ait video youtuba da kesin vardır , ama kısaca olması gerekeni anlatayım. Nozulu açıp kapadığınız yerin altında bir pim olmalı onu alyan gibi birsey ile itip çıkardıktan sonra on tarafını çekip çıkarmanız ve içinden filtreyi çıkartmanız gerekir. Sonrasında filtreyi yarım çay bardağına koyduğunız sirke içinde 1 gün beklettikten sonra durulayıp tekrar söktüğünüz gbi toplayın. Büyük ihtimal sorununuz çözülecektir
K7 fc plus da kullaniyorum tetikten 180 barda kullaniyorum basinci dusurup deneyecegim filtreyi soktum baktim genel temizlik yapip taktim ama tek sansim basinc ayari dusurdukten sonra test edecegim bilgisini verecegim insallah duzelir

Met_G

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Afyonkarahisar
Herkese selam.
Aracın sadece kaput bölgesinde kılcal çizikler var, tırnak geçmiyor, pasta cila ile kolayca geçecek gibi.
Yalnız bu konularda çok bilgim yok, pasta cila sadece kaputa uygulansa olur değil mi? Ton, parlaklık farkı vs olmasın diye komple yaptırmalı gibi bir durum yok değil mi?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese selam.
Aracın sadece kaput bölgesinde kılcal çizikler var, tırnak geçmiyor, pasta cila ile kolayca geçecek gibi.
Yalnız bu konularda çok bilgim yok, pasta cila sadece kaputa uygulansa olur değil mi? Ton, parlaklık farkı vs olmasın diye komple yaptırmalı gibi bir durum yok değil mi?
Merhaba

Araciniz Eski ise yani boya cok yipranmiş ise Kaput u yaptiktan sonra sag sol ön camurluklar soluk durabilir.Göz Aşinaligi yapabilir size :)

Normal sartlarda istediginiz gibi istediginiz bolgeye polisaj yapabilirsiniz.

Met_G

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Afyonkarahisar
Merhaba

Araciniz Eski ise yani boya cok yipranmiş ise Kaput u yaptiktan sonra sag sol ön camurluklar soluk durabilir.Göz Aşinaligi yapabilir size :)

Normal sartlarda istediginiz gibi istediginiz bolgeye polisaj yapabilirsiniz.
Aslında şöyle, araç 2016 model ama çizik olan yer geçen hafta boyanmıştı, şanssızlık
Gözle görülür fark olmayacaksa sadece kaputa pasta cila yaptırayım diyorum.

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Arkadaşlar merhaba. 1-2 kez araca su tuttuktan sonra kurulama imkanım olmamıştı. Kaportada biraz kireç lekesi oluşmuş durumda. Dün carpronun descale ile de yıkama yaptım ama kireç lekelerini gidermek için ne yapmak lazım tecrübeleri arkadaşlardan bi fikir almak isterim
Tonyin water spot remover var, 1/5 - 1/10 sulandırıp kullanabilirsiniz sık-sil şeklinde. Ön cam hariç kullanabilirsiniz.Kendi aracımda cam temizliği ve otopark tavanından akarak oluşan lekeler için kullanmıştım.

FURKAN3333

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
merhaba bi konuda sizlere danışmak istiyorum araç camlarını neyle silersem sileyim iz kalıyor bu konuda yardıma ihtiyacım var ipayla sildim camsille sildim farklı bezler denedim her seferinde iz yaptı

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
merhaba bi konuda sizlere danışmak istiyorum araç camlarını neyle silersem sileyim iz kalıyor bu konuda yardıma ihtiyacım var ipayla sildim camsille sildim farklı bezler denedim her seferinde iz yaptı
Camlar muhtemelen daha önceden yağlı bir bez ile silinmiş
Soft bir apc ile köpürterek silin fazlasını alın ondan sonra ipa ile silin

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars

Yağmurlu gece sürüşlerinde bu durum beni çok rahatsız ediyor, hele karanlık bir yolda karşıdan araç geliyorsa bir kaç saniye kör sürüyorum diyebilirim. Elimde tonyin cam keçesi ve ceriglass mevcut uygulama yapacağım kireç lekeleri ve silecek izleri için ancak resimdeki durumu da gidermek için ekstra bir işlem yapmalı mıyım zımpara vs gibi yoksa hiç alakası yok sileceklerimde mi sorun var ? Silerken atlama durumu vs yok sileceklerde ve camlarım içten-dıştan ipa ile yaklaşık yarım saat önce silinmişti fotoğrafı çekmeden önce.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Yağmurlu gece sürüşlerinde bu durum beni çok rahatsız ediyor, hele karanlık bir yolda karşıdan araç geliyorsa bir kaç saniye kör sürüyorum diyebilirim. Elimde tonyin cam keçesi ve ceriglass mevcut uygulama yapacağım kireç lekeleri ve silecek izleri için ancak resimdeki durumu da gidermek için ekstra bir işlem yapmalı mıyım zımpara vs gibi yoksa hiç alakası yok sileceklerimde mi sorun var ? Silerken atlama durumu vs yok sileceklerde ve camlarım içten-dıştan ipa ile yaklaşık yarım saat önce silinmişti fotoğrafı çekmeden önce.
Benzer durum arkadaşımın camında da var. Aracı yıkadık temizledik. Camsil sıkıp sileyim dedim. Sıkıp silerken böyle böyle izler beliriyor. Bezle silip kuruduktan sonra kayboluyor. Çözümünü ben de merak ediyorum

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Hocam cam cilası glass polish uyguladınız mı bu şekilde geçer diye düşünüyorum

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
İyi bir köpük pompası ülkemizde satışa sunulana kadar
- Benzinlik köpüğünü 1dk araç üzerinde bekletip ön yıkamada kullanmayı düşünüyorum.
- Her yıkamada Koch Chemie PW ile de araca wax atmayı düşünüyorum.
Şu düşüncelerim ne kadar mantıklı beni aydınlatabilir misiniz. 3 aracım var köpük pompası sinirimi bozuyor. Olayları biraz daha basite indirgemeye uğraşıyorum.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

Ceriglass Var İse sorun çözülecektir.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
- Benzinlik köpüğünü 1dk araç üzerinde bekletip ön yıkamada kullanmayı düşünüyorum.
Şu düşüncelerim ne kadar mantıklı beni aydınlatabilir misiniz. 3 aracım var köpük pompası sinirimi bozuyor. Olayları biraz daha basite indirgemeye uğraşıyorum.
Benzinlik Köpüğü = Kostik. (Matlık Deforme Vernik incelmesi,krom kararmaları)

Pw Atabiliyor İseniz Köpük pompası ile dolaşmak zor olmasa gerek ben tavsiye etmem benzinlik veya bilmedigim kimyasal aracıma dokundurmam.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bana da mantıklı gelmedi hocam şartlarla barışmak gerekir :) Keşke benzinlik köpüğü çok masum olsa kimse pompalarla uğraşmasa ama yapacak bir şey yok