Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
İyi bir köpük pompası ülkemizde satışa sunulana kadar
- Benzinlik köpüğünü 1dk araç üzerinde bekletip ön yıkamada kullanmayı düşünüyorum.
- Her yıkamada Koch Chemie PW ile de araca wax atmayı düşünüyorum.
Şu düşüncelerim ne kadar mantıklı beni aydınlatabilir misiniz. 3 aracım var köpük pompası sinirimi bozuyor. Olayları biraz daha basite indirgemeye uğraşıyorum.
Abi kostikli benzlik köpüklerine hiç bulaşma derim, Santos'un dediği gibi ortalığın içine ediyor. Normal ilaçlama pompası al içine PreWash tarzı ön yıkama şampuanları kullan, gerekiyorsa prewash olmasına gerek bile yok köpük yapan pompalar için olan ön yıkama köpüklerini bile normal püskürtme yapabilirsin. Sonra dediğiniz gibi PW atabilirsiniz yada güçlü bir sentetik wax alıp ayda bir gibi tazelersiniz, en garanti çözüm bu olur derim.

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Abi kostikli benzlik köpüklerine hiç bulaşma derim, Santos'un dediği gibi ortalığın içine ediyor. Normal ilaçlama pompası al içine PreWash tarzı ön yıkama şampuanları kullan, gerekiyorsa prewash olmasına gerek bile yok köpük yapan pompalar için olan ön yıkama köpüklerini bile normal püskürtme yapabilirsin. Sonra dediğiniz gibi PW atabilirsiniz yada güçlü bir sentetik wax alıp ayda bir gibi tazelersiniz, en garanti çözüm bu olur derim.
Bu kadar kullanma diyen insandan sonra zaten kullanamam. Umarım benzinliklerimiz gelişir. Ürünü belli ön yıkama köpüğü ve şampuanı inanılmaz rahatlatır şu yıkama işini biz gibi insanlar için..

IlgazRafi

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba. Tatil dönüşü aile ziyareti yapacağım ancak araba Akdeniz gölgesinde fena halde kirlendi, ekipmanlarım yanımda değil. BURSA da bizim kurallara uygun şekilde güzel araç yıkayan yer önerisi alabilir miyim ?

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
- Benzinlik köpüğünü 1dk araç üzerinde bekletip ön yıkamada kullanmayı düşünüyorum.
Şu düşüncelerim ne kadar mantıklı beni aydınlatabilir misiniz. 3 aracım var köpük pompası sinirimi bozuyor. Olayları biraz daha basite indirgemeye uğraşıyorum.
olayları basitleştirmek adına polham tipi şarjlı köpük pompası tavsiye ederim işiniz kolaylaşır

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Yağmurlu gece sürüşlerinde bu durum beni çok rahatsız ediyor, hele karanlık bir yolda karşıdan araç geliyorsa bir kaç saniye kör sürüyorum diyebilirim. Elimde tonyin cam keçesi ve ceriglass mevcut uygulama yapacağım kireç lekeleri ve silecek izleri için ancak resimdeki durumu da gidermek için ekstra bir işlem yapmalı mıyım zımpara vs gibi yoksa hiç alakası yok sileceklerimde mi sorun var ? Silerken atlama durumu vs yok sileceklerde ve camlarım içten-dıştan ipa ile yaklaşık yarım saat önce silinmişti fotoğrafı çekmeden önce.
Benzer durum arkadaşımın camında da var. Aracı yıkadık temizledik. Camsil sıkıp sileyim dedim. Sıkıp silerken böyle böyle izler beliriyor. Bezle silip kuruduktan sonra kayboluyor. Çözümünü ben de merak ediyorum
Sileceklerle alakalı bir sorun var sanki. Benzer durum bir tanıdığın sıfır Volvo aracında olmuştu. Silecekler değişti, düzeldi.

SheriffRick

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kars
Sileceklerle alakalı bir sorun var sanki. Benzer durum bir tanıdığın sıfır Volvo aracında olmuştu. Silecekler değişti, düzeldi.
Silecek de sipariş ettim üstadım önce bir değiştireceğim, ceriglass uygulamasını her türlü yapacaktım zaten bakalım hangisi çözüm olacak :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Yağmurlu gece sürüşlerinde bu durum beni çok rahatsız ediyor, hele karanlık bir yolda karşıdan araç geliyorsa bir kaç saniye kör sürüyorum diyebilirim. Elimde tonyin cam keçesi ve ceriglass mevcut uygulama yapacağım kireç lekeleri ve silecek izleri için ancak resimdeki durumu da gidermek için ekstra bir işlem yapmalı mıyım zımpara vs gibi yoksa hiç alakası yok sileceklerimde mi sorun var ? Silerken atlama durumu vs yok sileceklerde ve camlarım içten-dıştan ipa ile yaklaşık yarım saat önce silinmişti fotoğrafı çekmeden önce.
Cama pasta yapıp silecekleri değiştirin. Cam yüzeyinde problem var makine ile yapsanız daha iyi. Zımpara işine girmeyin.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
İyi bir köpük pompasına ihtiyacınız yok normal pompa ile kimyasalı sıkın. Köpük dediğiniz şey kimyasal-su-hava karışımıdır. Normal pompada denklemden havayı eliyoruz. Kaybettiğiniz tek şey malzemenin yüzeyde durma süresi olacak. Benzinlik köpüğü önermem. pwyi iki yıkamada bir kullansanız daha iyi havlularınız için.

MURON70

Çaylak Detaycı
Üye
Abiler seramik var aracimda hizli cila yapmak istiyorum arada eskiden sonax mavi kullaniyordum bitti en iyi parlaklik veren uygulamasi kolay ne onerirsiniz hizli cila olarak

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Teşekkürler, üstadım pasta derken ceriglass tarzı cam pastası mı yoksa boyalı panel için uyguladığımız pasta mı?
Ceriglass taş izlerinin içini boyar ben tercih etmiyorum kendimize özel bir uygulama yöntemim var. İlk uygulama için hızlı ve güvenli ürün ceriglass. Plastik çıtaya değdirmeyin.

intime

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhabalar Egea aracım var iç kısım plastik aksam (konsol, torpido vs) çok kirli durumda ne kullanabilirim. Kumaş koltuklar için bez ile uygulama yapacağım bir ürün öneriniz olur mu?