Hızlı Soru - Cevap

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Öne çıkan konu #29,201
Oncelikle herkese cevaplari icin tesekkur ederim. Bahsedilen kus pislikleri, kapi tiklamalari tabiiki de can sikici durumlar fakar ppf kaplatinca sanki tum detay isleri bitecek gbi geliyor ne de olsa kaplama olacak guzel yika gec, wax vs surulebiliyor mu bilmiyorum ppfe.

İsin tabi maddi boyutu da var. Fiyat aldigim markalar, endura, olex, lacuna seklinde. Bunlarin icinde de en f/p endura gbi geliyor onun da en ucuz olani 55bin tl.

Sizin tavsiyeniz var midir marka olarak?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Oncelikle herkese cevaplari icin tesekkur ederim. Bahsedilen kus pislikleri, kapi tiklamalari tabiiki de can sikici durumlar fakar ppf kaplatinca sanki tum detay isleri bitecek gbi geliyor ne de olsa kaplama olacak guzel yika gec, wax vs surulebiliyor mu bilmiyorum ppfe.

İsin tabi maddi boyutu da var. Fiyat aldigim markalar, endura, olex, lacuna seklinde. Bunlarin icinde de en f/p endura gbi geliyor onun da en ucuz olani 55bin tl.

Sizin tavsiyeniz var midir marka olarak?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sprey wax kullanabiliyorsunuz. Markalar için detaylı bilgi isterseniz beni arayıp danışabilirsiniz.

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Arkadaşlar işaretlediğim çerçeveler piano black parçalar ve tırnak girmeyen çizikler oluşmuş. İnce pasta ve el aplikatörü ile sonuç alabilir miyim sizce?

buraxar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öncelikle Herkese Merhaba

adım Burak

ön yıkama şampuanı için yardımlarınızı rica ediyorum

3 tane arabamız var haftada 1 kez yıkarız arabaları
basınçlı su makinemiz ve basınçlı köpük makinemiz var

arabalarımızda seramik kaplama var o yüzden ph nötr şampuan tavsiyesi istiyorum

mümkünse 20 kg lık almak istiyorum. 5 kg lık olarak da olabilir.

f/p ürünü bakıyorum
stokta bulup alabileceğim ürün tavsiyelerinizi beklerim

teşekkür ederim şimdiden....

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aşağıdaki ucu mandrelli M6 erkek dişli aşağıdaki gibi bir uzatma aparatı arıyorum. Temu falan baktım M6 malesef yok ya M5 ya da M14 var. Sizin bildiginiz bir urun var mi?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi.
Aracımın direksiyonunda ki krom parçada çizik oluştu. Çiziklere azda olsa tırnak takılıyor.
Buna nasıl bir çözüm tavsiyeniz olur. Bende K2 alluchrom var, onunla kat kat geçmeyi düşünüyorum.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Lowell Cornell rötüş kalemini elimdeki rötüş boyası akışkan olmadığından kullanamadım. En son tamponu boyattığımda ustadan artan boyayı almıştım kalem ile kullanmak için içerisine kaça kaç oranda sertleştirici kullanmam gerekiyor?

Ekremk38

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhaba üstadlar
Uzun zamandır forumu inceliyorum
Araştırma yaptım, aradığım cevabı bulamadım.
Siz değerli üstadlarıma bir sorum olacak
En iyi wax hangisidir ? Fiyat önemli değil.
-Su iticilik
-Parlaklık
-Kir tutmama
-uzun süre dayanım
Gibi özellikleri aynı anda içerisinde bulunduran en sevdiğiniz ürünleri benimle paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Selamünaleyküm
Son zamanlarda bazi arkadaşların carpro cancoat evo isimli kolay uygulanabilen 12 ay vaadli seramik kaplama kullandığını gördüm. Tam bende niyetlenecekken firebal markasinin 18 ay dayanimli olarak iddia ettiği stella ve poseidon seramik kaplamalari çıktı karşıma. Uygulamasi da kolay gibi geldi ama youtube da araştırma yapayim dediğimde pek bir videoya rastlayamadim. Kullanan oldu mu bu ürünleri? Deneyimli arkadaşlardan fikir almak isterim. Profesyonel uygulama gerektirmeyen ürünler mi acaba?

rewhere

Acemi Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Merhaba üstadlar
Uzun zamandır forumu inceliyorum
Araştırma yaptım, aradığım cevabı bulamadım.
Siz değerli üstadlarıma bir sorum olacak
En iyi wax hangisidir ? Fiyat önemli değil.
-Su iticilik
-Parlaklık
-Kir tutmama
-uzun süre dayanım
Gibi özellikleri aynı anda içerisinde bulunduran en sevdiğiniz ürünleri benimle paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler
Kendi adıma soft 99 fusso coat. üstüne de kış aylarında hızlı cila uygularsanız dayanıklılığı iyice artar. Hızlı cila olarak da autoglym polar seal ve daha yeni uyguladığım ama vaat ettiği kalıcılığı verecek mi zamanla göreceğim Vonixx HYDROX PRO yu ilk izlenim olarak tavsiye ederim .

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamünaleyküm
Son zamanlarda bazi arkadaşların carpro cancoat evo isimli kolay uygulanabilen 12 ay vaadli seramik kaplama kullandığını gördüm. Tam bende niyetlenecekken firebal markasinin 18 ay dayanimli olarak iddia ettiği stella ve poseidon seramik kaplamalari çıktı karşıma. Uygulamasi da kolay gibi geldi ama youtube da araştırma yapayim dediğimde pek bir videoya rastlayamadim. Kullanan oldu mu bu ürünleri? Deneyimli arkadaşlardan fikir almak isterim. Profesyonel uygulama gerektirmeyen ürünler mi acaba?
Kullanımı kolay dayanıklı ürün arıyorsanız Autobrite hard coat önerebilirim. Pahalı gibi görünüyor fakat çok bereketlidir, bir şişeyle 10-15 araç çıkartır. Aslında bu tarz ürünleri bir kaç arkadaş bölüşerek alınırsa çok mantıklı olur. Fireball denemediğim için yorum yapamıyorum.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Kullanımı kolay dayanıklı ürün arıyorsanız Autobrite hard coat önerebilirim. Pahalı gibi görünüyor fakat çok bereketlidir, bir şişeyle 10-15 araç çıkartır. Aslında bu tarz ürünleri bir kaç arkadaş bölüşerek alınırsa çok mantıklı olur. Fireball denemediğim için yorum yapamıyorum.
Hocam, mantik ve matematik işin içine girince sprey waxlar daha pahaliya geliyor bence. Böyle seramik kaplamalar varken biz niye waxlarla uğraşıyoruz anlamadim :) fiyati bence makul. Firebalin ürünleri de buna yakin fiyatlarda.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selamünaleyküm
Hocam merhaba,

Ürün CarPro değil Gyeon markasına ait. ben yaklaşık 1 ay önce uyguladım uygulaması basit bir ürün. Uygulama sonrası 1 kez araç yıkadım. Dayanım konusunda şu an bir yorum yapmam mümkün değil, ancak boncuklama ve su iticiliği çok hoşuma gitti diyebilirim.

Aiakos41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba. Aracıma havalar uygun olunca meg 3in1 wax uygulamayı sonraki gün de vonixx blend ceramic carnauba paste wax uygulamayı düşünüyorum. Sonrasında da 2 yıkamada bir tazeleme olarak üzerine hangi sıvı cilayı(her panele 1-2 fıs şeklinde) uygulamalıyım? Waxın ömrünü uzatmak için waxı perdelemeden var mı böyle bir ürün? Elimde polytop hybrid sealer var uygun olur mu?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba. Aracıma havalar uygun olunca meg 3in1 wax uygulamayı sonraki gün de vonixx blend ceramic carnauba paste wax uygulamayı düşünüyorum. Sonrasında da 2 yıkamada bir tazeleme olarak üzerine hangi sıvı cilayı(her panele 1-2 fıs şeklinde) uygulamalıyım? Waxın ömrünü uzatmak için waxı perdelemeden var mı böyle bir ürün? Elimde polytop hybrid sealer var uygun olur mu?
Vonixx Blend zaten tek basina basarili ürün onu destekleyecek bir ürün Si02 icerikli veya ADBL Sentetik Wax gibi bir ürün dayanimini artirir,Polytop Maximus zayif kalir bence ama kullanilir problem olmaz.

Aiakos41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Vonixx Blend zaten tek basina basarili ürün onu destekleyecek bir ürün Si02 icerikli veya ADBL Sentetik Wax gibi bir ürün dayanimini artirir,Polytop Maximus zayif kalir bence ama kullanilir problem olmaz.
Aynı vonix blend katı wax üzerine 2-3 yıkamada bir aynı özellikte sıvı spray waxını uygulasak waxı çok perdeler mi yoksa destek amaçlı iyi mi olur Sefa Hocam

enesengun

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANTALYA
Arkadaşlar işaretlediğim çerçeveler piano black parçalar ve tırnak girmeyen çizikler oluşmuş. İnce pasta ve el aplikatörü ile sonuç alabilir miyim sizce?

Hocam piano black kismindaki o çizikleri geçenlerde bir arkadaşın arabasında ince pasta ve aprilla makine ile sorunsuz bir şekilde aldık