Hızlı Soru - Cevap

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #30,241
Bayadır belli aralıklar ile vonixx v floc şampuan kullanıyorum. Ph nötr olması sebebiyle tercih ediyordum fakat dun bir sey farkettim. Arac uzerinde meguiars likit seramik wax vardi, magifoam in yikama sonrasunda su iticiligi gayet yerindeydi. Fakat v floc ile temasli yikama sonrasi hidrofobi kayboldu. Waxtan eser yok gbiydi. Acaba sampuani fazla mi koydum o yuzden mi yapti anlamadim ama ben boyle birsey fark ettim. Vfloc icin ph olcumu yapmadim hic, yapan birileri olmus mudur? Ya da neden boyle birsey olmus olabilir?
Birebir aynı ürünlerle bunu ben de yaşadım, temaslı yıkamada mekanik bir sürtünme olduğu için aşındırıyor bence.
Hangi oranda yapmak gerekir ona göre yarın ph ölçümü yapabilirim hocam
1:400 seyreltme oranı var 500ml suya 1ml şampuan koysanız yeterli

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Birebir aynı ürünlerle bunu ben de yaşadım, temaslı yıkamada mekanik bir sürtünme olduğu için aşındırıyor bence.

1:400 seyreltme oranı var 500ml suya 1ml şampuan koysanız yeterli
hocam kova icin 15 lt oldugunu dusunursek 40ml fln koyuyorum ben. Nanolexc adbl yeti vs de mekanik temas ile yikiyoruz hocam. Bence sorun olmamasi gerekir. Bariz perdeliyor hidrofobiyi , cila da yok icinde neden boyle oluyor anlamadm.

@rewhere hocam tsk ederim bunun icin bosa urun sarf etmeyin , bir gun yikarken yikama oncesi normal oran olan 4lt ye 10 ml olacak sekilde hazirladiginiz kova sampuan icin olcum yapip forumu bilgilendirirseniz memnun oluruz :)

rewhere

Amatör Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
hocam kova icin 15 lt oldugunu dusunursek 40ml fln koyuyorum ben. Nanolexc adbl yeti vs de mekanik temas ile yikiyoruz hocam. Bence sorun olmamasi gerekir. Bariz perdeliyor hidrofobiyi , cila da yok icinde neden boyle oluyor anlamadm.

@rewhere hocam tsk ederim bunun icin bosa urun sarf etmeyin , bir gun yikarken yikama oncesi normal oran olan 4lt ye 10 ml olacak sekilde hazirladiginiz kova sampuan icin olcum yapip forumu bilgilendirirseniz memnun oluruz :)
Ufak miktarda bahsedilen oranı yakalarım hocam sarfiyat olmaz şişede saklarım.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bayadır belli aralıklar ile vonixx v floc şampuan kullanıyorum. Ph nötr olması sebebiyle tercih ediyordum fakat dun bir sey farkettim. Arac uzerinde meguiars likit seramik wax vardi, magifoam in yikama sonrasunda su iticiligi gayet yerindeydi. Fakat v floc ile temasli yikama sonrasi hidrofobi kayboldu. Waxtan eser yok gbiydi. Acaba sampuani fazla mi koydum o yuzden mi yapti anlamadim ama ben boyle birsey fark ettim. Vfloc icin ph olcumu yapmadim hic, yapan birileri olmus mudur? Ya da neden boyle birsey olmus olabilir?
V-floc içinde bir miktar sodyum hidroksit barındırıyor, bu sebeple dayanımı azalmış olan wax I sökme gibi durum olabiliyor.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Ben şampuanı hiç kullanmadım ama V floc için master detailing de geçmiş paylaşımlarda korumaya biraz dokunduğunu belirtmişti. Gözlemlemek lazım..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
V-floc içinde bir miktar sodyum hidroksit barındırıyor, bu sebeple dayanımı azalmış olan wax I sökme gibi durum olabiliyor.
Hocam yağmur, kar, güneş altında bekleme süresi mevsim vs bile korumaya etki ediyor v floca gelene kadar. Ne olursa olsun uygulamada verdiği keyif ve yıkama sonrası final parlaklığı, kokusu olumlu anlamda v flocun yıllar geçsede alternatiflerini çoğaltmadı. Üretimi biterse üzüleceğim ürünlerin başında geliyor.

bossrs

Acemi Detaycı
Üye
İl
ol
Hocam yağmur, kar, güneş altında bekleme süresi mevsim vs bile korumaya etki ediyor v floca gelene kadar. Ne olursa olsun uygulamada verdiği keyif ve yıkama sonrası final parlaklığı, kokusu olumlu anlamda v flocun yıllar geçsede alternatiflerini çoğaltmadı. Üretimi biterse üzüleceğim ürünlerin başında geliyor.
hocam neden bu kadar sevdiğiniz bir ürün? bathe, reset varken neden vfloc?

UmutK.

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar, önceki aracımda seramik kaplama vardı, doğru yıkama ve koruma yapmak için Valet Pro Ceramic Shampoo ve Auto Finesse Ceramic kullanıyodum. Şuanki aracımda ise hiç bişey yok wax bile yok :) Zararı olucağını düşünmüyorum ama faydası olur mu acaba ? Kovayla yıkamaya, uğraşmaya değer mi ?

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@rewhere tesekkur ederiz, vloc ph degerini olcmus, ideal kullanimda 6-7 , saf halde 8 gelmis. Ph normal gozuyor , ph i istenilen seviyeye getirmek icin az da olsa kullanilan sodyum hidroksit demekki az da olda direnen wax i sokup atiyor. Enterasan bir deneym oldu.

Son düzenleme:

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar, önceki aracımda seramik kaplama vardı, doğru yıkama ve koruma yapmak için Valet Pro Ceramic Shampoo ve Auto Finesse Ceramic kullanıyodum. Şuanki aracımda ise hiç bişey yok wax bile yok :) Zararı olucağını düşünmüyorum ama faydası olur mu acaba ? Kovayla yıkamaya, uğraşmaya değer mi ?
Hiç koruma olmasa bile daha az çizilmesi için kova ile veya çoklu eldiven yöntemi ile yıkamaya değer bence. Uğraştığıma değsin derseniz en azından uzun ömürlü bir sprey wax alın, hem waxı uygularken de çok yormaz. Kova ile yıkamaya uğraştığınıza değmiş olur.

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
hocam neden bu kadar sevdiğiniz bir ürün? bathe, reset varken neden vfloc?
Fiyat performansı en önemli etken. Reset gerek duymadım seramik kaplamam yok. Bathe kullandım güzel fiyatı pahalı, tacsystem mystictic buble kullandım oda çok iyiydi marka ürün fanatikliğinden ziyade f/p bütçe dostu.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
vonıx ıntense kullan varsa eğer görüşlerini aktarabilir mi ?
Harika.bir ürün çok.begendik biz firsat bulup test icin paylasim.yapamadim ic mekan icin cok iyi solmus plastigi parlatmadan eski haline getirebiliyor.Tavsiye ederim yani.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Fiyat performansı en önemli etken. Reset gerek duymadım seramik kaplamam yok. Bathe kullandım güzel fiyatı pahalı, tacsystem mystictic buble kullandım oda çok iyiydi marka ürün fanatikliğinden ziyade f/p bütçe dostu.
Fanatik olmamak iyidir :)

yalnız Carpro Reset için bazı satıcıların açıklamalara yazdığı (seramikli araçlar için) ibaresi yanlış bir ifadedir, potansiyel alıcı da benim aracımda seramik yok bu ürün galiba bana uymuyor gibi düşünüyor,

Ürün bildiğimiz her arabada ister seramik olsun, ister wax veya sealant olsun, veya koruma olmayan bir araç olsun kullanılmasında sakınca olmayan (pH nötr ve cilasız) bir şampuandır.

Tac System Mystic Bubble ‘da güzel şampuandır. :)

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Köpük pompası için önerebileceğiniz şampuan var mıdır acaba? Aracımda wax var uygulama sonrası birkaç yıkamada bir sprey wax da uyguluyorum katı wax üstüne