Hızlı Soru - Cevap

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Öne çıkan konu #301
Dragstar' Alıntı:
emredkmn' Alıntı:
Bu hasar göçük düzeltilip rötüşla giderilebilir mi?

Geçmiş olsun göçük var gibi. Boya gerekebilir.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Geçmiş olsun.Hocam lokal ile hallolurmu desen anlarım da rötuşla oranın düzelmesi imkansız.Göçük düzeltilip lokal yapılacak ama iyi birine yaptırın auto king hakkında iyi yorumlar duymuyorız.Diğer türlü lokal yerine parçayı renk tutmaz diyip komple boyamak isteyebilirler boyatma

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
emredkmn' Alıntı:
Okan48' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun Allah beterinden saklasın nazar deymiş. Çektirirseniz boyası kalkmaz ancak az bişey işlem ve local boya ile düzelebilir rutus kapatmaz

Autokingde yapılacak muhtemelen. Kaskodan mini onarıma girer mi peki?

Sakın ama sakın auto kinge arabanızı emanet etmeyin her yeri boya yaparlar bi çamurluk boyamıslar maskeleme yapmadan aracın sag yanı komple zımpara gibi boya idi . yakın zamanda audi a3 umun kazasında basım cok agrıdı camurluk takmıslar cıvatalarını elle donduruyordum abartıyo diyeceksiniz ama gerçekten böyle elle sıktım şakır şakır rolantide oynuyodu bi ton bekledim kaç hafta halletmediler telefon trafiği bi ton alt takım parcalarını takmıslar kamber kaster acıları ayarlanmamıs tekerlek düz sağ ön konyaya bakıyo sol ön normal kaskonuz size anlaşmalı yerlerimizde yaptırabılırsınız demiştir güvendiğiniz bir ustaya yaptırıp parasını kaskodan hesabınızada alabilirsiniz auto king 5 kuruş etmez isim yapmış işten anlamayan taktıgı parçayı unutan değiştirdik deyip değiştirmeyen kasko şirketlerinin ihalesini almış dandik bi yer ilk kazanız ise ona buna bakmayın beni dinleyin

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
Son bir ekleme daha emre hocam ben sizin yerinizde olsam kaskoyu su kadar yara için hiç elletmem tanıdık vasıtası güvenilir biri ile 300 maks. 400 tutacak bir şey için kaskoyu bozmam aksi halde üzerinize her sene cıkacak kaskoda sigortada araç şase nosu ve plakasına geçirilecek şişirilmiş hasar kaydına arabamın namını kirletmem. Kuçuk bir yara için can sıkıcak bir durum yok. Yaptırın dısarıda kendi paranız ıle kendileri nasıl olsa kasko ile anlasmalı bk kadar seylere dunya fıyat ıscılık cıkartırlar arabanızın ustunde gozukur satarkende fırsatcılar canınızı sıkar abi bunun burası boyalıymıs orası boyleymıs buna istinaden su kadar hasar kaydı cıkıyor gibi fotoraflayın atın hafızaya satarken koyarsınız kimsede hasar kaydı yok diye sıkıntı etmez nacizane tavsiyemdir 20 bin tl zararım var audiden

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emre kasko poliçeden mini onarım ile ilgili klozu oku 5cm e kadar boya 1 adet tahribatsız onarım hakkın vardır kesin ama ölçü üzerinden yapıyorlar örneğin 5 cm e kadar 1 adet boya bir adet göçük vb . Bu arada konum olarak İkitelli autoking i tavsiye etmem. Geçen sene mini onarıma verdim yaptıklarından fazlasını halledip verdiler.

Galapagos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende 300-400tl verip dışarıda göçügu yaptımaniz görüşündeyim.Rotus boya işini iyi yapabilirseniz veya çevrenizde iyi yapan biri varsa rotus yapın öyle kalsın.Arabaniz daha çok yeni yazık olur.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
@Detail Guy Dursun kardeşim metalik renge yama olmaz. Eğer metalik renk ise parça boyanır. Opak renk ise yama yapılabilir. Metalige de yama yapanlar var ama bir iki sene içinde vernikten kavlama yapar. Yani bu araçta çamurluk boyanacak.

Moderatör tarafında düzenlendi:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Emre geçmiş olsun.Autoking tam bir katil, orayı bende tavsiye etmem.

3-4 gün önce benim arka tampona da sürtüp kaçmışlar.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@emredkmn  geçmiş olsun öncelikle.

Sana tavsiyem autoking yerine piyasada çok iyi iş çıkartan ustalara yaptırman yönünde.
 Bende bu şekilde küçük bir kaza geçirmiştim. Sakarya da bir ustaya yaptırdım. Bu kadar iyi yapılabilirdi hayret etmiştim. Detaycı olduğum halde yerlerini de bilmeme rağmen ben fark edememiştim. Hatta aracı satarken ekspertiz yapan yer de anlamamıştı :) Düzeltilen hasarın fotoğraflarını aşağıya ekliyorum ki görmeniz için. Sonrasının fotoğrafları silinmiş ancak dediğim gibi hiç belli değildi.

Bu arada autoking ve servis dahil tüm sorduğum ustalar arka camın sökülerek bagaj kapağının yarısı, tamponun tamamı, kapının kıvrımdan sonra tüm üst kısmının boyanması gerektiğini söylediler.
Bagaj kısmında arka cam sökülmedi, hasarlı yerde ise avuç içi kadar yer boyandı, tamponun sadece hasarlı yeri ile kapıda bulunan çiziğin bir parmak üstünden ve altından boya ve onarım işlemi yapıldı.

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Dragstar
@Hazar
@Okan48
@Yangsagan
@onurçiko
@Galapagos
@Detail Guy
@Eraycan
@_CaN_

Herkese teşekkür ederim sağolun. Peki bu onarımı herkesin bahsettiği autokingdeki gibi saçmasapan değil layıkıyla halledecek, güvenebileceğim biri var mı bildiğiniz? İstanbul Avrupa yakasında oturuyorum. Kazada benim aracım park halinde olduğu için suç bana çıkarılmaz diye düşünüyorum bu yüzden cebimden ödeyip dışarda kendim yaptırmak istemedim. Ford kar servisinde bi çalışan arkadaşım var belki servis olabilir dicem orda da fazladan hasar yazıyorlar.. Varsa önereceğiniz iyi bi usta; kasko anlaşması olan sevinirim.

Galapagos

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@emredkmn Abi ben daha önce 3 kez göçük çektirdiğim ve memnun kaldığım bir ustanın numarasını vereyim sana.İstanbul-Firüzköyde Fatih Sanayi var.Yeri orada.Öyle uçuk rakamlar çekmez.Numarasını vereyim bi ara görüş whatsapptan resimleri at fiyat iste duruma göre gidersin.Ama eğer boya yaptıracaksan başka yerde yaptırmanı tavsiye ederim. 0535 215 74 33 Mustafa Usta

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
zetkinlik' Alıntı:
Forbix diye bir ürün var. Kullanan bilen varsa bir kaç satır yazabilir mi?
Kullanmadım, fakat bi arkadaşın yaptığı testi izlemiştim.Ağır bir ürün, davlumbaz gibi yerleri temizlemek için düşüyorsan olur.Onun dışında kullanmanı tavsiye etmem.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@emredkmn geçmiş olsun. Usta öneremeyeceğim ama aracın rengi itibariyle servis ile koordine olmanızı tavsiye ederim. Bazen dışarıdaki ustalar rengi tutturamayabiliyorlar.

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Karcher k2 için uzatma hortumu orjinali cok pahali, bu işe bir çözüm bulabilen arkadaş varmi?

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
aLmera41' Alıntı:
Karcher k2 için uzatma hortumu orjinali cok pahali, bu işe bir çözüm bulabilen arkadaş varmi?
Birisi yaptırmıştı makina için basınç hortumu alıp uçlarına rekor bastırmıştı ama tam hatırlatamadım @Gearbox hocam dı sanırım yanlışm varsa affola

esstel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Elazığ
klima temizleme köpüğü uyguladım...ızgaralarda leke kaldı bir türlü çıkaramadım...önerilerinizi bekliyorum..denediklerim 3d orange, aseton , gazyagı boyasını çıkardı ızgaranın...

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
esstel' Alıntı:
klima temizleme köpüğü uyguladım...ızgaralarda leke kaldı bir türlü çıkaramadım...önerilerinizi bekliyorum..denediklerim 3d orange, aseton , gazyagı boyasını çıkardı ızgaranın...

Klima temizleme köpüğünüz markasız bir şeymiydi. İyi bir ph nötr genel temizleyici ve fırçayla izini alabilirdi. Aseton zaten kuvvetli bir renk sökücüdür. Gaz yağı zaten iç aksamda kullanılmaz zifti dahil bir sürüşte alabilecek kadar kuvvetlidir. Uygulamada yanlışlık yapmışssınız. Tekrardan boyasını yenileyeyim derseniz plastik boyayan birine boyatabilir takabilirsiniz

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
Benzinlikte araç yıkamaktan bıkmış biri olaraktan karcher k2 yıkama almayı düşünüyorum , nasıl bilirsiniz ? Bana yıkasın yeter