Hızlı Soru - Cevap

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öne çıkan konu #321
Okan48' Alıntı:
Benzinlikte araç yıkamaktan bıkmış biri olaraktan karcher k2 yıkama almayı düşünüyorum , nasıl bilirsiniz ? Bana yıkasın yeter

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yeterli olur, fakat skill tavsiye ederim. Merak pompa olması ve fiyat avantajından dolayı.

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
onurçiko' Alıntı:
Okan48' Alıntı:
Benzinlikte araç yıkamaktan bıkmış biri olaraktan karcher k2 yıkama almayı düşünüyorum , nasıl bilirsiniz ? Bana yıkasın yeter

Yeterli olur, fakat skill tavsiye ederim. Merak pompa olması ve fiyat avantajından dolayı.

Bakayım abi ona

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
esstel' Alıntı:
klima temizleme köpüğü uyguladım...ızgaralarda leke kaldı bir türlü çıkaramadım...önerilerinizi bekliyorum..denediklerim 3d orange, aseton , gazyagı boyasını çıkardı ızgaranın...
Lekelerin bir fotoğrafı olsa daha iyi yardımcı olabiliriz.

Ancak denedikleriniz temizleyici amaçlı olmuş. Bir de plastik koruyucu tarzı bir şey denediniz mi?

esstel

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Elazığ
Okan48' Alıntı:
esstel' Alıntı:
klima temizleme köpüğü uyguladım...ızgaralarda leke kaldı bir türlü çıkaramadım...önerilerinizi bekliyorum..denediklerim 3d orange, aseton , gazyagı boyasını çıkardı ızgaranın...

Klima temizleme köpüğünüz markasız bir şeymiydi. İyi bir ph nötr genel temizleyici ve fırçayla izini alabilirdi. Aseton zaten kuvvetli bir renk sökücüdür. Gaz yağı zaten iç aksamda kullanılmaz zifti dahil bir sürüşte alabilecek kadar kuvvetlidir. Uygulamada yanlışlık yapmışssınız. Tekrardan boyasını yenileyeyim derseniz plastik boyayan birine boyatabilir takabilirsiniz

_CaN_' Alıntı:
esstel' Alıntı:
Lekelerin bir fotoğrafı olsa daha iyi yardımcı olabiliriz.

Ancak denedikleriniz temizleyici amaçlı olmuş. Bir de plastik koruyucu tarzı bir şey denediniz mi?
kullandığım marka motip klima temizleme köpüğü..ızgaralara hortumuyla beraber uyguladım...iç sirkikülasyon açıp son kademede 5 dk çalıştırdım...damlamış gözümden kaçmış....zaten dondurma çubuğuna makyaj pamuğu takıp ovdum..dediğiniz gb biraz sert yapmışım galiba ızgaranın sivri kısmı boyası kalktı..göze batmıyor pek...bir sonraki adım ızgaları söküp evde sadece kulak çöpüyle leke olan yere uygulama yapacam inş çıkar...çünkü sürekli gözüme batıyor...araç astra h kasa...

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
https://youtu.be/W4XbfMqXlsE dk1.31 deki fırçayı tanıyan varmı acaba çok hoşuma gitti .

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Okan48' Alıntı:
https://youtu.be/W4XbfMqXlsE dk1.31 deki fırçayı tanıyan varmı acaba çok hoşuma gitti .
Cg fırçası gibi duruyor yada mothers buna benzer jant fırçası vardı diye hatırlıyorum.

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Okan48' Alıntı:

Ben de 1.50deki fırçayı çok sevdim hiç sıçrama yapmadı arkadaşın eline onu bulursak fiyat uygunsa ilaç olur ilaçççç

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
emredkmn' Alıntı:
Okan48' Alıntı:

Ben de 1.50deki fırçayı çok sevdim hiç sıçrama yapmadı arkadaşın eline onu bulursak fiyat uygunsa ilaç olur ilaçççç

1.50 deki fırça daytona detail brush olması lazım. Bana oda dar alanda sıçrama yapar gibi geliyor

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

beratt_hero

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Abiler bodozlama dalmış olucam ama bi isteğim var deneyimlediğiniz wax lardan bilgi verirmisniz hangisi ne yönden iyi ve kötü idi vs öneriniz ne olur bide mesela ben bakıyorum birazda uzun ömürlü fp bi ürün olsun istiyorum. Ayrıca bunu desteklemesini nasıl yapıcam acaba yıkamadan sonra hızlı cila uygulaması yaparakmı bunun adabı nasıldır ? Şunusa ekliyim bütçem max 200 220 olacak sanırım hem besleyici ürünü hemde waxı almak istiyorum. Menzerna powerlock cila var bu fiyatlarda hemde 1lt baya fazla yani ?veya başka tavsiyeniz olacak ürün varsa onlarıda söyleyebilirsiniz teşekkür ederim

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
beratt_hero' Alıntı:
Abiler bodozlama dalmış olucam ama bi isteğim var deneyimlediğiniz wax lardan bilgi verirmisniz hangisi ne yönden iyi ve kötü idi vs öneriniz ne olur bide mesela ben bakıyorum birazda uzun ömürlü fp bi ürün olsun istiyorum. Ayrıca bunu desteklemesini nasıl yapıcam acaba yıkamadan sonra hızlı cila uygulaması yaparakmı bunun adabı nasıldır ? Şunusa ekliyim bütçem max 200 220 olacak sanırım hem besleyici ürünü hemde waxı almak istiyorum. Menzerna powerlock cila var bu fiyatlarda hemde 1lt baya fazla yani ?veya başka tavsiyeniz olacak ürün varsa onlarıda söyleyebilirsiniz teşekkür ederim

Bütçe olarak Soft99 f7 ye bakabilirsin normal waxlardan birazdaha uzun ömürlü olacaktır. Üstüne de 2-3 yıkamada bir ıslak araca qd sıkıp kurulama yapabilirsin. Ama bütçeyi aşarım parlaklık derin görünğm önemli dersen zymöl wax favorilerim arasında.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
beratt_hero' Alıntı:

Fiyat performans ve koruması iyi bir şey diyorsan fusso 12 monts. Tam kış waxı. Üzerinide qd sonax bsd af finale gibi bişey ile yıkamalardan sonra fıs fıs layıp silebilirsin .

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Lavor uyumlu bir Foam Lance'nin tetiğe giriş kısmı değiştrilerek başka markalara uyumlu hale getirilebilir mi?

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
_CaN_' Alıntı:
Lavor uyumlu bir Foam Lance'nin tetiğe giriş kısmı değiştrilerek başka markalara uyumlu hale getirilebilir mi?

Giriş kısmı dışında zaten herhangi bir değişiklik olmuyor, ucu değiştirildiğinde olur diğer makinalara uygun giriş ile.

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
_CaN_' Alıntı:

Evet bizzat yaptım sorun olmuyor çok kolay

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ozgur_gs_91' Alıntı:
_CaN_' Alıntı:

Giriş kısmı dışında zaten herhangi bir değişiklik olmuyor, ucu değiştirildiğinde olur diğer makinalara uygun giriş ile.
Detail Guy' Alıntı:
_CaN_' Alıntı:

Evet bizzat yaptım sorun olmuyor çok kolay

Teşekkür ederim beyler :)

beratt_hero

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Abilerim meguıars ultimate paste waxmı yoksa menzerna powerlock mu ? Son kombinasyonum bu şekilde? İkismden birini alayım diyorum arada 15 tl fark var bez ve ped ekstrası meguıars ım

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@beratt_hero Zymöl'den başlayıp da Meguiars mı demek çok enteresan bir durum. Araba alacak olup da Ferrari ile başlayıp Şahin almak gibi bir şey bu :)

beratt_hero

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Abi bütün bütçeyi wax a ayıracaktım ama bütçe artınca malzemede almak istediğim için düşürdüm eğer wax 200 220 tl olursa havlu almayacağım eğer wax 150 160 a kadar olursa havluda alacağım ? ee hangisi mantıklı

beratt_hero

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Şuan bütçe gelecek le 360 390 bandına çıkacak demirtozu vs şampuan apc alıcam bide üstte dediklerim