Hızlı Soru - Cevap

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Öne çıkan konu #441
@beratt_hero @alper_c polisaj makinesinin giremediği yerlere el ile polisaj yapmak daha mantıklı. Bunun için geliştirilmiş polisaj ürünleri de mevcut.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
beratt_hero' Alıntı:
aralara girermi abi kapı içi bagaj içi falan. 5cm de var mesela befarın

Kapı içlerine elle uygulasan daha iyi olur genelde orjinal boyalı araçlarda vernik katmanı çok ince olur kapı içerisindeki kıvrımlarda boyayı açabilirsin.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Aramızda kimyager var mı ya da kimyager tanıdığı olan?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
alper_c' Alıntı:
kapı içlerine ve bagaj içlerine polisaj yapıyor musunuz? çok aşırı çizik olmadığı sürece ben ellemem de :)

Evet yapıyorum

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar konu kalabalığı yapmak istemediğim için buradan bir bilgi almak istiyorum.
Siva alti led spot bakiyorum çatı katı için 50m2 alan aydinlatacak ve 8 adet alacağım. Dikkat etmem gereken noktalar nelerdir? Kaç w almam gerekiyor, alcipan ile osb arasinda taş yünü var arkasi cok fazla isinir mi? Marka model onerisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar, araba detailing dışında şu sıralar evlilik hazırlıkları kapsamında evimin tadilatlarıyla uğraşıyorum fayans aralarındaki derzleri temizlemek, beyazlatmak için pratik ve kolay bi yöntem bilen varsa anlatabilir mi? İnternette birkaç şey gördüm ve denemeler de yaptım fakat bu forumdaki cevval dostların farklı bi pratik fikri ve denemesi olmuştur belki diye düşündüm

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
emredkmn' Alıntı:
Merhabalar, araba detailing dışında şu sıralar evlilik hazırlıkları kapsamında evimin tadilatlarıyla uğraşıyorum fayans aralarındaki derzleri temizlemek, beyazlatmak için pratik ve kolay bi yöntem bilen varsa anlatabilir mi? İnternette birkaç şey gördüm ve denemeler de yaptım fakat bu forumdaki cevval dostların farklı bi pratik fikri ve denemesi olmuştur belki diye düşündüm
Temizlemek cok zor, üstüne tekrardan derz atmak daha mantıklı gibi. Koçtaş gibi yerlerde derz kalemleri satiliyor istediginiz renk onlarda olabilir.

aLmera41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
emredkmn' Alıntı:
https://youtu.be/Tg6Rg0iQeM8

beratt_hero

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
aslında yer byük değilse derzi yapabilirsiniz çok zor değil yapması :) Biz fayansçıyız. Hemen söyleyeyim :D porçöz ü süngere sürüp derze süreceksiniz sonrada sileceksiniz beklemeyecek. Yoksa zarar verir. Bu işinizi görecektir. Ama aşırı kötü durumdaysa bilemiyorum tekrar derzde yapılabilir fakat üstüne yapılmaz sökülmesi gerek sıfırdan yapılması gerek.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
emredkmn' Alıntı:

Öncelikle hiç uğraşma. Fakat illa uğraşacağım diyorsan derzler arasına matkap ile takriben 3’er cm aralıklarla boşluk aç. Ardından raspalama makinesi ile derzleri kaldır.

Acayip toz kalkacak ve çok yorucu olacak. Derz çekme işi ise çok basit.

Önceli derzler, sonradan çekileni tutmaz. Boya kalemi işi de göz boyama. Quick detailer gibi kalıcı çözüm değil.

Bir daha söyleyeyim hiç girme bu işe :)

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
Sonax turuncu sampuan kullanan oldumu olduysa ph nedir waxı ellermi artıları eksileri nelerdir ?

ultimasalida

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Okan48' Alıntı:
Sonax turuncu sampuan kullanan oldumu olduysa ph nedir waxı ellermi artıları eksileri nelerdir ?

Ben kullandım bence iyi bir şampuan üstünde kurutursan iz yapabiliyor kokusu fena değil bereketli satılabilecek bir ürün fiyatı şu anda ne kadar bilmiyorum ama fiyat olarak diğer ürünlerin altındaydı waxa olumsuz bir etkisini ben görmedim ph nötr diye aklımda kalmış

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
ultimasalida' Alıntı:
Okan48' Alıntı:

Ben kullandım bence iyi bir şampuan üstünde kurutursan iz yapabiliyor kokusu fena değil bereketli satılabilecek bir ürün fiyatı şu anda ne kadar bilmiyorum ama fiyat olarak diğer ürünlerin altındaydı waxa olumsuz bir etkisini ben görmedim ph nötr diye aklımda kalmış

Teşekkürler aldım o zaman

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Okan48' Alıntı:

İyi durulanmazsa turuncu lekeler bırakıyor şeklinde şikayetler vardı diye hatırlıyorum.

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Murat' Alıntı:
emredkmn' Alıntı:

Öncelikle hiç uğraşma. Fakat illa uğraşacağım diyorsan derzler arasına matkap ile takriben 3’er cm aralıklarla boşluk aç. Ardından raspalama makinesi ile derzleri kaldır.

Acayip toz kalkacak ve çok yorucu olacak. Derz çekme işi ise çok basit.

Önceli derzler, sonradan çekileni tutmaz. Boya kalemi işi de göz boyama. Quick detailer gibi kalıcı çözüm değil.

Bir daha söyleyeyim hiç girme bu işe

Abi evleniyoruz ilk evimiz daaa e biz de detaycı adamız böyle pis mi bırakalım? göz mü yumalım?mümkün mü böyle bişey
Yeni derz çekme işlemi sıkıntılı onu bildiğim için ben temizleme, beyazlatma derdine düştüm.

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
beratt_hero' Alıntı:
@Murat abi derz sökücü var onu kullanabilir :) daha kolay olur diye düşünüyorum.

Berat ilk yorumunu da okudum deneyeceğim. Derz sökücü nasıl bişeydir maliyeti yüksek mi olur? 85mt evin antre, mutfak ve banyosu fayans. Derz araları tümden beyazlaması gerekiyor.

beratt_hero

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
en temizi fayans iyi durumda ise derz sökücü ile söküp tekrar derz yapmak :) silmeden önce derzin üstünden bi parça kabloyu iki uctan tutup yuvarlak kısmı derze gelecek şekilde üstünden geçebilirsiniz :)

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
beratt_hero' Alıntı:
en temizi fayans iyi durumda ise derz sökücü ile söküp tekrar derz yapmak :) silmeden önce derzin üstünden bi parça kabloyu iki uctan tutup yuvarlak kısmı derze gelecek şekilde üstünden geçebilirsiniz :)

Derz sökücü yarım litre 30tl civarında berat ne kadar ürün sarfiyatı olur bu sökme işleminde?