Hızlı Soru - Cevap

Yangsagan

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar ilposanla Valet pro concentrated kullanan var mı? Köpük durumu ve ürün sarfiyatı nasıl oluyor?

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
emredkmn' Alıntı:
Murat' Alıntı:
@beratt_hero derz sökücü dediğin nedir?

Abi sen tedarik edersin bence bize bundan bölünmüş olarak

Bence raspalama makinesini kast ediyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

beratt_hero

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
Abi inşaat malzemesi satan heryerde bulursun. Dökeceksin kimyasal ürün bu bekleyecek sonra tornavida gibi derze uygun araya girecek bir malzeme ile çekeceksin çıkacak. Ardından yenisini yapacaksın :D

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
beratt_hero' Alıntı:
Abi inşaat malzemesi satan heryerde bulursun. Dökeceksin kimyasal ürün bu bekleyecek sonra tornavida gibi derze uygun araya girecek bir malzeme ile çekeceksin çıkacak. Ardından yenisini yapacaksın :D

Ne kadar malzemeyle ne kadar alana bu uygulamayı yapabilirim? Sökme işinden bahsediyorum

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
ultimasalida' Alıntı:
Okan48' Alıntı:
Sonax turuncu sampuan kullanan oldumu olduysa ph nedir waxı ellermi artıları eksileri nelerdir ?

Ben kullandım bence iyi bir şampuan üstünde kurutursan iz yapabiliyor kokusu fena değil bereketli satılabilecek bir ürün fiyatı şu anda ne kadar bilmiyorum ama fiyat olarak diğer ürünlerin altındaydı waxa olumsuz bir etkisini ben görmedim ph nötr diye aklımda kalmış

Araç üzerinde kalıntı bırakıp korumayı perdeliyor turuncu yerine sonax red tavsiye ederim

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
Detail Guy' Alıntı:
ultimasalida' Alıntı:
Ben kullandım bence iyi bir şampuan üstünde kurutursan iz yapabiliyor kokusu fena değil bereketli satılabilecek bir ürün fiyatı şu anda ne kadar bilmiyorum ama fiyat olarak diğer ürünlerin altındaydı waxa olumsuz bir etkisini ben görmedim ph nötr diye aklımda kalmış

Araç üzerinde kalıntı bırakıp korumayı perdeliyor turuncu yerine sonax red tavsiye ederim

Sonax red ph falan kaç acaba biliyomusunuz redte perdeleme yok zannedersem

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
Red olanda perdeleme yok sürekli kullanırım waxa zarar vermiyor pH nötr galiba kokusu da güzel

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
Detail Guy' Alıntı:
Red olanda perdeleme yok sürekli kullanırım waxa zarar vermiyor pH nötr galiba kokusu da güzel

1 tanede ondan aldım o zaman fiyatlarıda güzel bi deneyeyim wash&wax vardı sonax bittide başka denemediğim sonax kullanayım dedim

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Okan48' Alıntı:
Detail Guy' Alıntı:

1 tanede ondan aldım o zaman fiyatlarıda güzel bi deneyeyim wash&wax vardı sonax bittide başka denemediğim sonax kullanayım dedim

@Okan48 senin soru araya gitmiş herhalde tam cevap alamamışsın.Sonax turuncu da red de ph nötr dür.Red ne waxa zarar verir ne tortu ve kalıntı bırakır.Temizleme gücü turuncudan düşüktür.Yazlık bir şampuandır bana göre, kış için hafif kalabilir eğer araç çok kirliyse.
Gelelim turuncuya;
İyi durulamasan zamanla aracında turuncu lekeler bırakabilir, bırakır demiyorum.Bırakabilir.Waxı kesinlikle öpüyor, okşuyor ph nötr olmasına rağmen.Kesinlikle güçlü bir şampuandır.Ben wax tazelemeden önce kullanıyorum.En az Cg Clean state kadar etkili wax sökmede.Sanırım sadece sonax bsd ye diş geçiremez:)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
emredkmn' Alıntı:
Murat' Alıntı:
Öncelikle hiç uğraşma. Fakat illa uğraşacağım diyorsan derzler arasına matkap ile takriben 3’er cm aralıklarla boşluk aç. Ardından raspalama makinesi ile derzleri kaldır.

Acayip toz kalkacak ve çok yorucu olacak. Derz çekme işi ise çok basit.

Önceli derzler, sonradan çekileni tutmaz. Boya kalemi işi de göz boyama. Quick detailer gibi kalıcı çözüm değil.

Bir daha söyleyeyim hiç girme bu işe

Abi evleniyoruz ilk evimiz daaa e biz de detaycı adamız böyle pis mi bırakalım? göz mü yumalım?mümkün mü böyle bişey
Yeni derz çekme işlemi sıkıntılı onu bildiğim için ben temizleme, beyazlatma derdine düştüm.
Emre şu ürüne bir bak derim etrafı kır-dök uğraşmadan batırmadan rahatça temizleyebilirsin sıcak buhar atıyor., aynı zamanda detailing'te de işine yarar., ben hanımı kandırırsam alıcam bundan., Hayatım bak bundan alalım ne güzel köşe bucak temizlersin etrafı çakozlamadan hediye alayım bari., Gerçi olayın farkına vardığında hııımm şimdi anlaşıldı neden aldığın bana değil o arabaya almışsın., Ne arabaymışşş arkadaş diye söyleneceği kesin :D

https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/fakir-portable-steam-pocket-buharli-temizlik-makinesi-326138364?mpch=ads&utm_source=akakce&utm_medium=ocs&ggmktg1=OCS*akakce******&utm_campaign=akakce&scxid=14489-145823-2357-0
http://fakir.com.tr/i/78/portable-steam-pocket

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Tuz ruhu da bayağı açıyor derzlerin rengini.

Aslında bu tip yerlerde en güzel temizlik yeni derz çekilmesi ile oluyor.

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
onurçiko' Alıntı:
Okan48' Alıntı:

@Okan48 senin soru araya gitmiş herhalde tam cevap alamamışsın.Sonax turuncu da red de ph nötr dür.Red ne waxa zarar verir ne tortu ve kalıntı bırakır.Temizleme gücü turuncudan düşüktür.Yazlık bir şampuandır bana göre, kış için hafif kalabilir eğer araç çok kirliyse.
Gelelim turuncuya;
İyi durulamasan zamanla aracında turuncu lekeler bırakabilir, bırakır demiyorum.Bırakabilir.Waxı kesinlikle öpüyor, okşuyor ph nötr olmasına rağmen.Kesinlikle güçlü bir şampuandır.Ben wax tazelemeden önce kullanıyorum.En az Cg Clean state kadar etkili wax sökmede.Sanırım sadece sonax bsd ye diş geçiremez:)

Eyvallah onur abi

ultimasalida

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Valla zaten o bsd nasıl bişeyse ön yıkama olarak bilberry bile sökemedi bsd yi .

beratt_hero

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
yani şöyle söyleyim öncelikle ne kadarlık bi alan var sökme konuusnda bilgimyok ne kadar gider onu satıcıya sorabilirsiniz derz de 1 kilo derz 3 4 mt2 yapar :) kullanımınıza göre değişkenlik gösterebilir. Ama önce porçöz ü deneyin derim olmazsa ozmn zor olanı denersiniz :D

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Merhaba arkadaşlar birkaç yerde detay fırçası olarak ince boya fırçalarının kullanıldığını gördüm
Bu konu hakkındaki değerli yorumlarınızı merak ediyorum
Hepinize güneşli günler dilerim

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
ccibb' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar birkaç yerde detay fırçası olarak ince boya fırçalarının kullanıldığını gördüm
Bu konu hakkındaki değerli yorumlarınızı merak ediyorum
Hepinize güneşli günler dilerim
Arka kısmı metal olmayanları kullanabilirsiniz. Diğerleri çizme riski yüksek. Bendede var kullanıyorum.

emre-sti

Acemi Detaycı
Üye
İl
Odessa
marflo+ptt ile benim ne alıp veremediğim var anlamadım.
geçen ay arkadaş 2 adet kil diski aldı postanede açığa koymuşlar biri alıp gitmiş. bu sefer adresi kamu kurumu verdik ki,l eldiveni teslim edilmiş görünüyor ama gelen giden yok =)

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
@emre-sti Bende Kocaeli de yaşıyorum paket Bursa da teslim edilmiş gözüküyor :)

Fatih Şahin