Hızlı Soru - Cevap

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Öne çıkan konu #621
@Emre Mert lastik ve davlumbaz icin magic dressing kullaniyorum ve cok memnunum. Dis plastikler icinse koch chemie nano magic plast tavsiye ederim. Muhtesem bir urun

Moderatör tarafında düzenlendi:

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eraycan' Alıntı:
@Emre Mert lastik ve davlumbaz icin magic dressing kullaniyorum ve cok memnunum. Dis plastikler icinse koch chemie nano magic plast tavsiye ederim. Muhtesem bir urun
Abi Master'a magic plast biraz lüks kaçar :) Daha ekonomik ve kolay uygulanan ürünlere bakıyorum.Sarp'ın sıvı parlatıcılarını da merak etmiyor değilim.Jel kadar gitmese de 1 hafta götürse yeter aslında.

safa43

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Herkese merhaba bir tane köpük yapan sprey sipariş ettim.

hem jant hem ön yıkama hem de APC için kullansak sorun olur mu?

Mesela ön yıkama için VP pnsf kullandım. Jant için bilberry kullandım. sonraki yıkamada boyaya korumaya zararı olur mu?
Ürün daha gelmedi linki bu https://youtu.be/z1Kz_sSfWwI
Alta foam 2000

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Emre Mert' Alıntı:
Dış plastik,lastik,davlumbaz,paçalık ve paspaslarda şuana kadar Meguiars Hyper Dressing kullandım.Uygulama kolaylığı,bıraktığı görüntü ve dayanım olarak çok memnundum fakat şimdi baktımda şuan hiçbir yerde bölünmüş olarak yok ve galonun fiyatı yüksek.3D Magic dressing almayı düşünüyorum fakat solvent içermesi tedirgin etti beni.Renault Master aracımızın neredeyse yarısı trimlerden oluşuyor :) Her hafta yıkadığım için çok uzun dayanım beklemiyorum ama trimler yıpranık olduğu için parlaklık veren bir ürün olmalı.Linkteki ürün hakkında bir fikri olan var mı ? Veya başka sıvı parlatıcı önerilerine de açığım.
https://urun.n11.com/parlatici-ve-temizleyici-sprey/prowax-lastik-parlatici-5-lt-P52794832
Bu firmadan geçenlerde ağır yağ sökücü ürününden aldım. Yeni markaları blurex sanırım. İlgili bir firma. Bir sürü yerli üretici çıktı bu ara. Çok bir dayanım beklemiyorsanız bu tür ürünlerden alabilirsiniz. Ben davlumbazlar için divortex almıştım. Her yıkamadan sonra davlumbazlara sıkıyorum mis gibi oluyor. Duş plastikler için ise daha profesyonel ürünlerden almanızı tavsiye ederim.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Paian' Alıntı:
Emre Mert' Alıntı:
Dış plastik,lastik,davlumbaz,paçalık ve paspaslarda şuana kadar Meguiars Hyper Dressing kullandım.Uygulama kolaylığı,bıraktığı görüntü ve dayanım olarak çok memnundum fakat şimdi baktımda şuan hiçbir yerde bölünmüş olarak yok ve galonun fiyatı yüksek.3D Magic dressing almayı düşünüyorum fakat solvent içermesi tedirgin etti beni.Renault Master aracımızın neredeyse yarısı trimlerden oluşuyor :) Her hafta yıkadığım için çok uzun dayanım beklemiyorum ama trimler yıpranık olduğu için parlaklık veren bir ürün olmalı.Linkteki ürün hakkında bir fikri olan var mı ? Veya başka sıvı parlatıcı önerilerine de açığım.
https://urun.n11.com/parlatici-ve-temizleyici-sprey/prowax-lastik-parlatici-5-lt-P52794832
Bu firmadan geçenlerde ağır yağ sökücü ürününden aldım. Yeni markaları blurex sanırım. İlgili bir firma. Bir sürü yerli üretici çıktı bu ara. Çok bir dayanım beklemiyorsanız bu tür ürünlerden alabilirsiniz. Ben davlumbazlar için divortex almıştım. Her yıkamadan sonra davlumbazlara sıkıyorum mis gibi oluyor. Duş plastikler için ise daha profesyonel ürünlerden almanızı tavsiye ederim.
Tavsiye için teşekkürler.Corolla ve L300'de bilindik markaları kullanıyorum.Master biraz üvey evlat gibi :)
Aracın yarısı trimlerden oluştuğu için de ürün sarfiyatı fazla oluyor.Ekonomik,zararsız ve parlaklık katan ürünleri araştırıyorum.3D magic dressing uygun fiyatlı ama solvent içermesi tedirgin ediyor beni.Prowax ve Sarp süt silikon arasında kaldım.Sarp'ın perakende satışını bulamadım.Mail attım,cevap bekliyorum.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@Emre Mert çinli seramiğe baktınız mı? O da bir alternatif :)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Paian' Alıntı:
@Emre Mert çinli seramiğe baktınız mı? O da bir alternatif :)
Aklımdan geçmedi değil fakat fırça+benzinlik köpüğüne karşı hiç şansı olacağını sanmıyorum :)

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Bu da güneş yansıması ama fotoda,
olduğundan iyi çıktı sanırım yoksa örümcek ağlarımız çok olmasa da var.
Şimdi benim çizik durumum nasıl tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
@ccibb bende de ayni ne kadar dikkat etsemde oluyor. 2500 arti 3800 yada tek kat 3000 sonunda birsey kalmaz sanirim.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@ccibb durum hiçte kötü değil, Eray'ın dediği gibi hafif bir polisaj ile netice çok güzel olur.

Hellofshell

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cümleten hayırlı akşamlar. Dün hyundai hunkodan i20 model aracımı seramik kaplama ile aldım. Rengi çakıl gri dışındaki tozları ne tür bir bezle silmem gerekli ve dış bakımını nasıl yapmam gerekli bir acemi olarak? Tavsiyelerinize açığım :) babam ticari taksi şöförü ve güderiden vazgeçmiyor :) :)

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
@Hellofshell hos geldiniz. Ancak disindaki tozlari yikama ile temizlemeden silmemenizi tavsiye ederiz ilk olarak :)

Detail Guy

Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
İl
Belirtilmedi
ccibb' Alıntı:
Bu da güneş yansıması ama fotoda,
olduğundan iyi çıktı sanırım yoksa örümcek ağlarımız çok olmasa da var.
Şimdi benim çizik durumum nasıl tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Çizik durumu iyi 2500-3800 ile düzelir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
dati_bubu' Alıntı:
Arkadaşlar 2.el eşya satılan bir site de Makita polisaj makinesi denk geldi ürün sıfır ve fiyatı 280 lira,satan kişiye model numarasını sordum pek anlamıyorum gelip bakabilirsiniz dedi ama bana yakın bir yerde değil malesef. Benim sormak istediğim bu tarz ürünlerin çakması var mı bir ara cami önlerinde bavul da satılıyor du el aletleri.

Fatih Şahin
Muhtemelen aynı satıcıdan bahsediyorsunuz. Ben gittim baktım ürün çakma.

hendeser

Acemi Detaycı
Üye
İl
ordu
Yasin.Dogan' Alıntı:
dati_bubu' Alıntı:
Arkadaşlar 2.el eşya satılan bir site de Makita polisaj makinesi denk geldi ürün sıfır ve fiyatı 280 lira,satan kişiye model numarasını sordum pek anlamıyorum gelip bakabilirsiniz dedi ama bana yakın bir yerde değil malesef. Benim sormak istediğim bu tarz ürünlerin çakması var mı bir ara cami önlerinde bavul da satılıyor du el aletleri.

Fatih Şahin
Muhtemelen aynı satıcıdan bahsediyorsunuz. Ben gittim baktım ürün çakma.
Polisaj makinesi ararken bende gördüm. Ama bana rengi görünüşü bile çakma olduğunu andırdı. O yüzden hiç bulaşmadım . İkinci El Skil buldum aldım sıkıntı yok şimdilik
Hala Skil ilanları mevcut.

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Poyraz051

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
İyi forumlar bugün lastik değişiminde jantın birini eğdiğimizi öğrendik. Düzeltilebilir dediler ancak pek içime sinmedi aynı model jant satılık olarak iki ilde var onlarda bana uzak bakmadan almakta istemiyorum.
Jant düzeltilmesinde sorun olurmu? Daha önce başına gelen varmı acaba?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Poyraz051' Alıntı:
İyi forumlar bugün lastik değişiminde jantın birini eğdiğimizi öğrendik. Düzeltilebilir dediler ancak pek içime sinmedi aynı model jant satılık olarak iki ilde var onlarda bana uzak bakmadan almakta istemiyorum.

Daha önce jant düzelttirdim. Ancak benim düzelttirdiğim yer ısıtarak işlem yapıyordu.

Isıtma işlemini içeriden yaptıkları için boyada gözle görülür bir tahribat olmuyor. Ancak araç eski olduğu için önemsemiyordum. Şimdiki aracım olsa yaptırır mıyım? Bilemedim açıkçası.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Poyraz051' Alıntı:

Ne kadar duzeltirlerse duzeltsinler eski haline gelmez. Alasim jantlarin kaderi sanirim. Ancak daha once soyle bir tecrube yasadim aktarayim. Daha onceki aracimda 4 5 farkli yere gittim hic biri balansi tam yapamadi ne kadar ugrastiysak ta sonuc degismedi az da olsa hep titreme mevcuttu. Sonra baska bir ilcede bir usta tavsiye ettiler. @MuratYARDIM hocamla birlikte gittik. Usta jant yamulmus duzeltilecek dedi. Cuzi de bir para istedi. Tamam yap dedik. Acikcasi yaparken bu da beceremeyecek jant bakayim diye icimden geciriyordum. Kisa bir surede yapti takti tamam oldu dedi. Bizde zaten yapamamistir diye hic ustelemedik ciktik. Yolda giderken test ettim. Harbidende yapmis adam. Tam duzelmeyecegini aklinizda bulundurarark iyi bir usta da yaptirabilirsiniz.

Poyraz051

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Eraycan' Alıntı:
Poyraz051' Alıntı:

Ne kadar duzeltirlerse duzeltsinler eski haline gelmez. Alasim jantlarin kaderi sanirim. Ancak daha once soyle bir tecrube yasadim aktarayim. Daha onceki aracimda 4 5 farkli yere gittim hic biri balansi tam yapamadi ne kadar ugrastiysak ta sonuc degismedi az da olsa hep titreme mevcuttu. Sonra baska bir ilcede bir usta tavsiye ettiler. @MuratYARDIM hocamla birlikte gittik. Usta jant yamulmus duzeltilecek dedi. Cuzi de bir para istedi. Tamam yap dedik. Acikcasi yaparken bu da beceremeyecek jant bakayim diye icimden geciriyordum. Kisa bir surede yapti takti tamam oldu dedi. Bizde zaten yapamamistir diye hic ustelemedik ciktik. Yolda giderken test ettim. Harbidende yapmis adam. Tam duzelmeyecegini aklinizda bulundurarark iyi bir usta da yaptirabilirsiniz.

Bulınduğum ilde o kadar becerikli usta bulmak zor ama hafta içi sanayii de bir tur yapacağım benim niyetim zaten jantı değiştirmek ama 1-1.5 ay kadar beni idare etsin sonrasında zaten iş nedeniyle Ankara ya gideceğim orada hallederiz.