Hızlı Wax (Cila) ve toz sorunu

Mete Aytun

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
MALATYA
Herkese merhabalar.
Aracımı yıkadıktan sonra Autoglym Rapid Aqua Wax atıyorum. Silinmesi çok kolay dayanmasından da memnunum ama gel gelelim ki araç çok toz çekiyor aracımın rengi metalik gri olmasına rağmen ( en azından siyah değil ) bir gün bile dayanmıyor. Üzeri tamamen toz oluyor özellikle tavan ve kaput.
Çok fazla toz tutmayan kutu yada hızlı Wax öneriniz nelerdir?? Cevaplarınız için teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar...

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Meguiars ve BSD bende de aşırı toz tutuyordu. Sonra AF Finale denemek için aldım daha iyi geldi bana. Uzun zamandır da AF Finale kullanıyorum.

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Af finale wax değil gibi biraz daha temizliği yönelik bi ürün. Ben daha koruyucu wax olsun istiyorum
Bütün Quick detailer türevi ürünler temizlik ve parlaklık hedefler. Amaç zaten yıkama sonrası veya yıkanmış yatmış aracı canlandırmak vs. kalıntıları temizleyip derinlik katmak.

AF finale Wax değil derken wax içerikli değil demek istediniz sanırım ve o konuda da yanlışınız var. Bileşeninde organik wax hammaddesi olan carnubau içeren az sayıda qd ürünlerden birisidir. Fiyat/Performans için ideal olsa da bir elixir değil tabii ki.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Marka olarak carpro ve tac system ürünleri toz tutmuyor, ancak gyeon, KC, CG, auto finesse, sonax gibi, silika sealant, qd, lite seramik vs hemen hemen her ürününü deneyimlediğim markalar çok toz çekiyor. Sanırım bu konudaki önemli etken markanın genel olarak ne bazlı formüllerle çalıştığı. Tac ve carpronun su bazlı formüller üzerinde çalıştığını biliyorum, tıpkı KC ve gyeonun da yağ bazlı çalıştığı gibi.

Son düzenleme: