Hyundai elantra

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Merhabalar uzun zamandır paylaşım yapamıyordum dönüşü hyundai elantra ile yapalım araç uzun zamandır hiç bir polisaj işlemi görmemiş boyası yorgun ve matlaşmıştı aracı garajımıza aldıktan sonra boya yüzeyini hazırlamak için gerekli ön yıkama demir tozu temizliği ve kil uygulamasını gerçekleştirdik hiç bir detayı atlamadan yapmaya fazlasıyla özen gösterdik

Sonrasında plakalık etrafını temizlerken alt kısmının çok kötü olduğu gözümüze çarptı hemen söktük ve altından hem bolca vida delikleri arka plakalıkta ise her sahibinden kalma silikon vardı gerekli müdahaleyi oralara da yaptık

Sonrasında ise yüzeye demirtozu ve kil işlemini gerçekleştirdik demir tozu temizleyici olarak Koch chemie fb kullandım kil olarak disk kil kullandım

Yüzeyden çok yoğun olmasada demir tozları mevcuttu

Sonrasında ise aracın maskeleme işlemini 3m mavi bant kullanarak gerçekleştirdik

Sonrasında ise daha öncesinden polisaj işlemi yapıldı mı yapılmadı mı bilmediğimizden ve hataya düşmeden uygun pastayı seçmek için kapsamlı bir ölçüm gerçekleştirdik

Ölçümler sonunda ise sırasıyla turtle wax t 10 coarse compound, tac system 2 ve final de 502 kullandım ancak kota katili olmamak açısından çok fotoğraf yüklemiyorum öncesinden bir çok konumda bolca fotoğraf mevcut

Attığım öncesi sonrası fotoğraflar da sadece yün ped ile ilk kat sonucu olarak paylaşıyorum hare giderici ve final fotoğraflarını ayrı ayrı çekmedim hologramlar zaten gözünüze çarpacaktır geçelim fotoğraflara

Polisaj işleminde engel olmaması için yan sinyalleri ve ön cam su fiskiyesini sökmüştüm

Biraz daha öncesi ve sonrası yapalım

Kaput %50 de istediğimiz görüntüyü yakaladık ve işlem devamına aynı ped pasta kombinasyonu ile devam ettim turtle wax t 10 coarse compound ufs domestic focus tabanlı yün keçe

Devam edeyim

IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/20191202/9b9b97a37eee6ba625b7cf527f658255.jpg[/img]

Kapı kolları arası

Son olarak ön camlara glaco w jet ve yüzeye zymöl uyguladık

Final

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Merhabalar uzun zamandır paylaşım yapamıyordum dönüşü hyundai elantra ile yapalım araç uzun zamandır hiç bir polisaj işlemi görmemiş boyası yorgun ve matlaşmıştı aracı garajımıza aldıktan sonra boya yüzeyini hazırlamak için gerekli ön yıkama demir tozu temizliği ve kil uygulamasını gerçekleştirdik hiç bir detayı atlamadan yapmaya fazlasıyla özen gösterdik

Sonrasında plakalık etrafını temizlerken alt kısmının çok kötü olduğu gözümüze çarptı hemen söktük ve altından hem bolca vida delikleri arka plakalıkta ise her sahibinden kalma silikon vardı gerekli müdahaleyi oralara da yaptık

Sonrasında ise yüzeye demirtozu ve kil işlemini gerçekleştirdik demir tozu temizleyici olarak Koch chemie fb kullandım kil olarak disk kil kullandım

Yüzeyden çok yoğun olmasada demir tozları mevcuttu

Sonrasında ise aracın maskeleme işlemini 3m mavi bant kullanarak gerçekleştirdik

Sonrasında ise daha öncesinden polisaj işlemi yapıldı mı yapılmadı mı bilmediğimizden ve hataya düşmeden uygun pastayı seçmek için kapsamlı bir ölçüm gerçekleştirdik

Ölçümler sonunda ise sırasıyla turtle wax t 10 coarse compound, tac system 2 ve final de 502 kullandım ancak kota katili olmamak açısından çok fotoğraf yüklemiyorum öncesinden bir çok konumda bolca fotoğraf mevcut

Attığım öncesi sonrası fotoğraflar da sadece yün ped ile ilk kat sonucu olarak paylaşıyorum hare giderici ve final fotoğraflarını ayrı ayrı çekmedim hologramlar zaten gözünüze çarpacaktır geçelim fotoğraflara

Polisaj işleminde engel olmaması için yan sinyalleri ve ön cam su fiskiyesini sökmüştüm

Biraz daha öncesi ve sonrası yapalım

Kaput %50 de istediğimiz görüntüyü yakaladık ve işlem devamına aynı ped pasta kombinasyonu ile devam ettim turtle wax t 10 coarse compound ufs domestic focus tabanlı yün keçe

Devam edeyim

IMG]//uploads.tapatalk-cdn.com/20191202/9b9b97a37eee6ba625b7cf527f658255.jpg[/img]

Kapı kolları arası

Son olarak ön camlara glaco w jet ve yüzeye zymöl uyguladık

Final

Maşallah bol bol fotoğraf var elinde madem postlarınıda beklentiyi arttırdın beklyoruz devamını. Bu da şahane olmuş. Dalların yansıması çok iyi ellerine sağlık
Bayılıyorum şu ufak spot tablasına:)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
@bugrahongul ellerine sağlık. Pasta seçimi değişik bir kombinasyon olmuş :)

Yalnız o plakalık o kadar delik deşik... El insaf dedim.

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
@bugrahongul ellerine sağlık. Pasta seçimi değişik bir kombinasyon olmuş :)

Yalnız o plakalık o kadar delik deşik... El insaf dedim.
Teşekkürler hocam t10 ve tac system 2 her panelde ard arda kullanmadım arada vardı aslında bazı panellere tac system 2 yeterli oldu fazlasıyla

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık , nerelerdesin sen ya özledik senin uygulamaları. Yine ölü dirilmiş, Honda resmi efsane olmuş ama.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
eline sağlık hocam, uygulama öncesi boya kalınlığını ölçmen çok hoşuma gitti açıkçası :) kendime örnek alıp not aldığım adımlardan birisi. bana kattığın bu artı için şimdiden teşekkür ederim.

Şunu da sormak istiyorum, polisaj işlemi öncesi 90 mikron gelen bir yüzeyde kaç mikron aşağıya ineceksin ? bunun bir yüzdesi var mı ? yani demek istediğim 90 mikronluk yüzeyde 85 mikron altına inmek problem olabilecekken 130 mikronluk bir yüzeyde bu aralık daha mı fazla ?

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
eline sağlık hocam, uygulama öncesi boya kalınlığını ölçmen çok hoşuma gitti açıkçası :) kendime örnek alıp not aldığım adımlardan birisi. bana kattığın bu artı için şimdiden teşekkür ederim.

Şunu da sormak istiyorum, polisaj işlemi öncesi 90 mikron gelen bir yüzeyde kaç mikron aşağıya ineceksin ? bunun bir yüzdesi var mı ? yani demek istediğim 90 mikronluk yüzeyde 85 mikron altına inmek problem olabilecekken 130 mikronluk bir yüzeyde bu aralık daha mı fazla ?
Hocam şöyle söyleyeyim daha öncede yazdım konusunu açıp açmamak arasında ikilemde olduğum ve hâlâ devam eden honda civic var öncesi spiral ile polisaj gören aracın ölçümlerini yaptığım da umarım ölçüm cihazı kalibrasyon gitmiştir diyip 2-3kez kalibre ettim ancak 76-77 çıktı çoğu yer 69 uμ çıkan yerlerde vardı yüzeyi çok uğraşarak sıfıra sıfır çıkardım nerdeyse

Honda gözlemlerime göre gözlemimde şu şekilde önceki işlemde boyada çok verniği yanmış yerler vardı 63-65 mikron da açık olan yerler, normal honda boyası fd6 fd3 kasa için konuşuyorum 85-95 aralığı bazı kısımlar 100e yakın çıkıyor 77-78 uμ çıkan yerlerde çok az devir sıfır baskı ve defalarca defalarca vuruş yaparak bu görünümü aldım malum boya ölçüm cihazını aynı yere getirmek çok zor ki aynı yere getirseniz dahi aynı rakamı vermiyor makine 3 yukarı 5 aşşağı veriyor genelde aslında ölçüm yaptım ancak net olmadığını düşünüyorum sonrasında fotoğraftaki yere mümkün değil tam denk gelmesi ama tahminim 5 mikrona yakın bi incelme oldu ve vernik açılmadı bu şekilde daha önceki bir çok yaptığım honda fd6 kasadan tercübemle bu görüntüyü elde ettim ancak bagaj üstü 69 mikron ilk ölçüm yaptığım da oraya kesinlikle ne yaparsam yapayım açılacağı için yorgun boyanın oksidasyonunu alıp parlaklık verdim

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun

Vernik tabakasını 30-40 mikron olarak düşünürsek 100 çıkan bir honda boyası ile 80 çıkan honda boyasında çalırışken naif davranmak gerekiyor haliyle

bugrahongul

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
İskenderun
Yani en güzeli aslında her işlemde bir sonrakine pay bırakarak yapmak çok incelen yere de ince bir final yada çok az ara pasta ile geçilebilir ancak şundan eminim baskı ile çizik alanlar makine üstüne çıkıp tepinen tipler diyim çok mikron yiyor aşırı devirli kullanımda aynı şekilde o yüzden ölçüm yapmadan kesinlikle yapmıyorum makinem yanımda değilse başlamıyorum işleme