Hyundai İ20- harunckr Amatör Uygulama Paylaşımlarım

harunckr

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Herkese selam,
Kendimce yaptığım amatör uygulamaları bu başlık altında paylaşmaya çalışacağım. Aracımı aldığımdan bu yana 5 buçuk ay oldu ve hiç dışarıda yıkatmadım. Her hafta bir kere yıkadım fakat benzinlikçi tayfadan olduğumdan pek resimleyemedim. Bugün ilk wax uygulamamı yaptım ve elimden geldiğince resimledim. Umarım beğenirsiniz .Uzatmadan geçeyim;

İç temizlikte pek fotoğraf çekmedim çünkü sürekli tozunu alıp temizlediğimden araç içi pis değildi. Forumla tanışmadan önce aldığım sonax araç içi temizleyiciyle yüzeysel temizledim

temizlediğim her yeri sonax cocpıtle korumaya aldım. mat finali ve kokusu çok hoş

geçelim dış temizliğe. 3 haftadır yıkayamamıştım. aracın kirli halleri

jantlar çok kirli olduğu için temas etmeden ön yıkama olarak flowey r1 i modifiyeli veta pompa ile attım

basınçlı su tuttuktan sonra

ön yıkamada kwazar ile flowey b33

detaylar

jantları yine r1 ve b33 karışımı ile temaslı temizledim

tek kova 3 eldivenle yıkıyorum şu anlık. yakın zamanda çift kovaya geçicem. kova yıkamasında purple velvet kullandım

aracıma ilk defa demir tozu ve kil eldiveni uygulaması yaptım. demirtozu murat abiden aldığım adam's wheel cleaner, boyalı yüzeyde de kullanılabiliyormuş. burada hatam ilk geldiğimde kuru halde jantlara demir tozu sıkmamıs olmam. bu aşamada sıktım ancak jantlar temizlendiği için pek demirtozu çıkmadı :alkis:

marflo kil eldiveni ve velvet şampuanlı su kullandım.

kurulamayı wizard havlu ile yaptım. demirtozu ve kil temizliğiyle bile araç gözle görülür şekilde parladı, üstadların dediği kadar varmış. bundan sonra düzenli yaparım :)

benzinlikte gölge bir yer bulamadığım için farklı bir yere gittim. lastik parlatıcı sonax kullandım, memnunum dayanımından

dış plastik trimlere autoglym plastic conditioner kullandım, fena sayılmaz fakat bittiğinde farklı bir şey alırım

camlara flowey s3 ve rotmans cam bezi

sonrası

ve ilk wax uygulamam. kiwami kullandım. demir tozu ve kil eldiveninden sonra yine murat abiden edindiğim m700 ile bir tur silecektim ama ilk wax heyecanı ile unutmuşum :komik:

kaputtan başlayıp aracın yarısını bitirdiğimde silmeye başladım fakat sanırım hem çok sürmüşüm hemde çok bekletmişim iyi kol kası yaptırdı :komik:

ve finaller..

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Yanlış taraflarımı veya önerilerinizi benle paylaşırsanız memnun olurum, herkese iyi forumlar :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık aracınızda ilk uygulamanızda hayırlı olsun :) keyifli bir konu olacak gibi güle güle kullanın kazasız,belasız günlerde:nazar:

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Elinize sağlık çok güzel olmuş maşaAllah :nazar: dip notlar alıp uygulamanın faydaları ortaya çıkmış beyazlarda parlıyormuş :)

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı olsun ilk yıkamanız. İlk yıkamaya göre gayet güzel olmuş, araç da parlamış.
Ben de ilk wax sürdüğümde kol kası yapmıştım :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İlk uygulamanıza göre çok başarılı olmuş :) elinize sağlık ; belli ki önceden forum okunmuş:paraa:

harunckr

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
Emeğinize sağlık aracınızda ilk uygulamanızda hayırlı olsun :) keyifli bir konu olacak gibi güle güle kullanın kazasız,belasız günlerde:nazar:
sağolun çok teşekkür ederim hocam
Ellerinize sağlık çok güzel bir uygulama olmuş. :)
sağol kardeşim seninde uygulamalarını severek takip ediyorum
Elinize sağlık çok güzel olmuş maşaAllah :nazar: dip notlar alıp uygulamanın faydaları ortaya çıkmış beyazlarda parlıyormuş :)
sağolun abi forum sağolsun çok şey kattı bana
Hayırlı olsun ilk yıkamanız. İlk yıkamaya göre gayet güzel olmuş, araç da parlamış.
Ben de ilk wax sürdüğümde kol kası yapmıştım :)
teşekkürler hocam daha da böyle çok sürmem hep diyorlardı ince sürün diye ama olmadı acemilik işte :utandim:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese selam,
Kendimce yaptığım amatör uygulamaları bu başlık altında paylaşmaya çalışacağım. Aracımı aldığımdan bu yana 5 buçuk ay oldu ve hiç dışarıda yıkatmadım. Her hafta bir kere yıkadım fakat benzinlikçi tayfadan olduğumdan pek resimleyemedim. Bugün ilk wax uygulamamı yaptım ve elimden geldiğince resimledim. Umarım beğenirsiniz .Uzatmadan geçeyim;

İç temizlikte pek fotoğraf çekmedim çünkü sürekli tozunu alıp temizlediğimden araç içi pis değildi. Forumla tanışmadan önce aldığım sonax araç içi temizleyiciyle yüzeysel temizledim

temizlediğim her yeri sonax cocpıtle korumaya aldım. mat finali ve kokusu çok hoş

jantlar çok kirli olduğu için temas etmeden ön yıkama olarak flowey r1 i modifiyeli veta pompa ile attım

detaylar

tek kova 3 eldivenle yıkıyorum şu anlık. yakın zamanda çift kovaya geçicem. kova yıkamasında purple velvet kullandım

aracıma ilk defa demir tozu ve kil eldiveni uygulaması yaptım. demirtozu murat abiden aldığım adam's wheel cleaner, boyalı yüzeyde de kullanılabiliyormuş. burada hatam ilk geldiğimde kuru halde jantlara demir tozu sıkmamıs olmam. bu aşamada sıktım ancak jantlar temizlendiği için pek demirtozu çıkmadı :alkis:

kurulamayı wizard havlu ile yaptım. demirtozu ve kil temizliğiyle bile araç gözle görülür şekilde parladı, üstadların dediği kadar varmış. bundan sonra düzenli yaparım :)

benzinlikte gölge bir yer bulamadığım için farklı bir yere gittim. lastik parlatıcı sonax kullandım, memnunum dayanımından

dış plastik trimlere autoglym plastic conditioner kullandım, fena sayılmaz fakat bittiğinde farklı bir şey alırım

sonrası

ve ilk wax uygulamam. kiwami kullandım. demir tozu ve kil eldiveninden sonra yine murat abiden edindiğim m700 ile bir tur silecektim ama ilk wax heyecanı ile unutmuşum :komik:

kaputtan başlayıp aracın yarısını bitirdiğimde silmeye başladım fakat sanırım hem çok sürmüşüm hemde çok bekletmişim iyi kol kası yaptırdı :komik:

ve finaller..

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Yanlış taraflarımı veya önerilerinizi benle paylaşırsanız memnun olurum, herkese iyi forumlar :)
Cok guzel parlamis masallah, elinize saglik :)

Oncesinde koruma var miydi aracta?

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

harunckr

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara-Bilecik
İlk uygulamanıza göre çok başarılı olmuş :) elinize sağlık ; belli ki önceden forum okunmuş:paraa:
teşekkürler hocam, baya okudum forumu her sorumun cevabı vardı
Cok guzel parlamis masallah, elinize saglik :)

Oncesinde koruma var miydi aracta?

teşekkürler abi, yoktu bu zamana kadar sadece her yıkama sonrası pw kullandım

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık.
İlk wax uygulamasına rağmen güzel yansıma almışsınız.

Wax için tavsiye isterseniz panel panel uygularsanız hem gözden kaçan bir yer olmaz hemde daha az yorulursunuz.

Tek seferde çok fazla alanı silmek zamandan tasarruf ettirsede hem kondisyon ister hem güç yorar sizi.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
teşekkürler hocam, baya okudum forumu her sorumun cevabı vardı

teşekkürler abi, yoktu bu zamana kadar sadece her yıkama sonrası pw kullandım
Sundan sordum eger geride yagli ve korumali bir guclu tabak yoksa m700u unutmus olmak o kadar etkilemeyebilir. Sonucta kil ve demir tozu temizligini yapmissiniz.

Ornek veriyorum kiwami 3 ay dayanacaksa simdi 2 bucuk ay dayanir. Ama oncesinde wax vs olsaydi ve m700 unutsaydiniz 1 ay belki dayanirdi.

Rakamlari oylesine verdim gercek degerleri yansitmayabilir.

Cok guzel bir uygulama olmus tekrar elinize saglik.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@harunckr elinize sağlık. Merakla sayfayı kaydırdıkça güzel açıklamalar ve güzel finaller gördüm, hoşuma gitti uygulama :) yorucu ve uzun bir işlem ama finaller hepsine değiyor :)

Uygulamada gördüğüm birkaç konuda deneyimlerinizi merak ediyorum :)
Öncelikle flowey r1'in kir sökücülüğü nasıldı ve hangi sulandırma oranını kullanıyorsunuz? Fiyatı uygun bir ürün ve dikkatimi çekmişti, almayı düşünüyorum :)

Kil eldiveni kullanırken fısfıslayıp yüzeye sürüyoruz. Ama panel değiştirirken falan üstüne yapılanlar gitsin diye direk suya tutmak yeterli mi nasıl oluyor o geçişlerdeki işlemler?

Sonax lastik parlatıcı ve iç mekan koruyucu ürününü(tam isimlerini aklımda tutamıyorum :D ) merak ediyorum, sanırım en sonunda alacağım dayanamayıp :D

İlk Wax uygulamamda fussoyu uygularken ben de baya bir kas yapmıştım, incecik sürünce nası korusun falan diye düşünüp :D 2. 3. Uygulamadan sonra taşlar iyice yerine oturuyor ve hem uygulamak hem silmek kolaylaşıyor :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Herkese selam,

detaylar

sonrası

ve finaller..

Ellerine sağlık çok güzel olmuş

Flowey ürünleri nokta atışı olmuş. İyi günlerde kirletin