İç Bakım Konusunda Kafa Karışıklıkları. Deri, Torpido, Plastik Aksam Vs.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhabalar, Sadece deri direksiyon temizliği yapmak için bir ürün arıyorum. Belki 6 ayda bir kullanacağım için f/p ürünü olması önemli, önerileriniz nelerdir?
Tls hafif deri temizleyici ve deri kalkanı
Shopderiklinik set olarak satıyor
200ml temizleyici 150ml deri kalkanı olarak
Stokta olması gereken ürünlerden sarfiyatı çok az uzun süre gider

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Temizleyiciyi hafif alsam sanırım işimi görür, yılda 10bin km yapıyorum en fazla.

Peki Deri kalkanı daha mı iyi deri koruyucudan?

Cevaplarınız için teşekkürler

[mention]usurer [/mention]

[mention]Mertcankbr [/mention]

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Temizleyiciyi hafif alsam sanırım işimi görür, yılda 10bin km yapıyorum en fazla.

Aslında birbirini tamamlayan ürünler br nevi tls deri koruyucudan sonra deri kalkanı atılması söylenir
Ama araç direksiyonunda kullanıcağınızı varsayarsak ve direksiyon çok yıpranmadıysa hafif deri temizleyici ile temizlenip kalkan ile koruma altına almakta fayda var
Aracı kullanma sıklığınıza göre değişmekle birlikte ben 3 ayda bir uygulamayı yeniliyorum

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

Direksiyona çok fazla el değdiği ve terden de etkilendiği için güçlü olanını önerdim, eğer çok kirli değilse ve temiz bakma şanısınız varsa hafif olanı da tercih edebilirsiniz.
Bahsi geçen set yeterli olacaktır, daha fazlasına ihtiyacınız yok.

Qasqai

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhabalar, pandemi kısıtlamalarından sonra arabaya zaman ayırmaya karar verdim. 1 haftadır okuyorum kafam patates oldu :) Mesela bir temizlik ürününde karar kılıyorum, 5 dk sonra başka bir yazı okuduğumda karar verdiğim ürün alakasızmış :) Yani bu işin tek doğrusu yok sanırım.
Öncelikle aracım 2015 model volvo v40 ve ilk sahibiyim.

İlk olarak yarı deri, yarı süet koltuklar ve direksiyon için deri temizleme, bakım ve onarım için TURTLE WAX bakım ve onarım kremini aldım, burayı okuduktan sonra iptal ettim. Onun yerine VALET PRO DERİ TEMİZLEYİCİ ve GYEON Deri Koruma sipariş ettim.

Sonra, torpido, döşeme kısacası genel temizlik için ilk önce Sonax APC sipariş ettim yine burayı okuduktan sonra onu da iptal ettim agresif ürünler olduğu için. Bu yüzden KOCH CHEMIE PO aldım... Ancak kimi yerde bu ürünün sadece deri ve kumaşta kullanılması gerektiği, diğer yerlerde kullanımının uygun olmadığı, bu yüzden koch chemie GS ürününün genel temizleyici olarak kullanılması gerektiğini okudum kafam karıştı... valet pro deri temizleyici aldığım için koch PO almam anlamsız mı oldu şimdi :)
Valet pro deri temizleyici aldığım için PO anlamsız olacaksa bunun yerine APC olmamak kaydıyla hem torpido hemde genel iç temizleyici bir ürün almam mantıklı mı olacaktır. Sonax ın kokpit mat effect olabilir mi.
Al benden de o kadar, sıfırdan başladım ve aracimin ilk sahibiyim ve 3 kez de bulaşık sabunu ile yıkadım. Hata yaptığımı anladığı.da ufak ufak başladım malzeme toplamaya özellikle öncelik dış yikamaya agirlik verdim.
Bende takipteyim umarım çok zarar etmeden doğru deyat ve temizlik ürünlerini bulabiliriz. Birde bayan olunca daha da zor oluyor. Sagolsun grupta arkadaslar yardımcı oluyor.

Athree

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

Sitesinde aracınız 3 yaşın altında ise kalkan, 3 yaşın üstünde ise koruyucu kullanmanız öneriliyor. Bütçe varsa alta koruyucu üste kalkanda olur. Ama yaşa göre birini kullanmakta yeterli olur

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Volvonun deriler biraz hassas temizlik yaparkende dikkat etmek lazım, deri koruyu ve kalkanı dönüşümlü kullanmanızı tavsiye ederim. Deri temizliği içinde aynı şekilde hafif deri temizleyici. Deri kliniği arayın zaten size tarif eder Doruk bey ilgilidir yardımcı olur. Bu arada hangi temizleyici ürün kullanırsanız kullanın temizlikten sonra mutlaka temiz nemli bir bezle üstünden bir kaç tur geçin.

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Sitesinde aracınız 3 yaşın altında ise kalkan, 3 yaşın üstünde ise koruyucu kullanmanız öneriliyor. Bütçe varsa alta koruyucu üste kalkanda olur. Ama yaşa göre birini kullanmakta yeterli olur
Evet haklısınız bende inceledim siteyi, koruyucu uzun zamandır temizlik görmemiş eski derilerde, kalkan ise daha yeni derilerde önerilmiş.

Ek olarak birşey sormak isterim. Güçlü temizleyici açıklamasında ürün 1:3-1:10 oranlarında kire göre seyreltilmeli denmiş, aynı ürünün koruyuculu setinin açıklamasında böyle bir açıklama yok, hangisi daha doğru bilemedim?

Athree

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet haklısınız bende inceledim siteyi, koruyucu uzun zamandır temizlik görmemiş eski derilerde, kalkan ise daha yeni derilerde önerilmiş.

Ek olarak birşey sormak isterim. Güçlü temizleyici açıklamasında ürün 1:3-1:10 oranlarında kire göre seyreltilmeli denmiş, aynı ürünün koruyuculu setinin açıklamasında böyle bir açıklama yok, hangisi daha doğru bilemedim?
200 ml olan zaten köpük yapan şişede kullanıma hazır geliyor. Açıklamaya baktığımda kumaş yüzeylerde denmiş. Tam bilmemekle beraber deride seyreltmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Ben seyreltmeden kullandım seyreltenide görmedim.

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
200 ml olan zaten köpük yapan şişede kullanıma hazır geliyor. Açıklamaya baktığımda kumaş yüzeylerde denmiş. Tam bilmemekle beraber deride seyreltmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Ben seyreltmeden kullandım seyreltenide görmedim.
Eksik okumuşum ya haklısın kumaş yüzeyler içinmiş seyreltme oranları, ben kararımı verdim güçlü temizleyici ile mat koruyucu setini alacağım uygun bir zamandaTeşekkürler bu arada yorumlarınız için

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Güçlü temizlik ürünleri yerine hafif temizlik ürünleriyle bir kaç sefer tekrarlama daha iyi olur. Uygulamacı değilsiniz hemen bitsin diye bir derdinizde yok güçlü temizleyiciyi almayın.

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Güçlü temizlik ürünleri yerine hafif temizlik ürünleriyle bir kaç sefer tekrarlama daha iyi olur. Uygulamacı değilsiniz hemen bitsin diye bir derdinizde yok güçlü temizleyiciyi almayın.
Yılların kirini hafif olan sökemez diye güçlü temizleyici düşünmüştüm, ama önerinizi dikkate alacağım. Deriyi yormadan nazik nazik yapmak da mantıklı geliyor esasında

uygar2580

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, 2 hafta önce 2005 model Audi A6 araç aldım, komple siyah deri koltuklar ve siyah yarı delikli deri / yarı düz deri tip deri direksiyon var. Yıllardır deri bakımı yapıldığını sanmıyorum, ciddi bir deforme / çatlak / yırtık yok fakat deri artık çok parlaklaşmış ve kayganlaşmış. Bunu nasıl mat / kaymaz hale getirebiliriz ? Elimde hiç malzeme olmadığını var sayabilirsiniz. Tchibo buharlı temizleyici makinem var.

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, 2 hafta önce 2005 model Audi A6 araç aldım, komple siyah deri koltuklar ve siyah yarı delikli deri / yarı düz deri tip deri direksiyon var. Yıllardır deri bakımı yapıldığını sanmıyorum, ciddi bir deforme / çatlak / yırtık yok fakat deri artık çok parlaklaşmış ve kayganlaşmış. Bunu nasıl mat / kaymaz hale getirebiliriz ? Elimde hiç malzeme olmadığını var sayabilirsiniz. Tchibo buharlı temizleyici makinem var.
Öncelikle hayırlı olsun.

Ancak 2005 model bir aracın derilerinde hasar, çatlak, vb olmaması çok çok istisnai bir durumdur. Akla direkt deri değişimi olduğu geliyor. Detaylı net ve yüksek çözünürlüklü bol bol (giriş-çıkış kısmı, kol dayama, direksiyon 12-9, vb yoğun kullanılan ve hasarlı olması muhtemel kısımların özellikle) fotoğraf gönderebilirseniz daha sağlıklı yardımcı olabiliriz.

Buhar bu kadar yaşllı bir deride ASLA kullanılmamalıdır !