İpa vs Beyaz Sirke

BSI

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
Duşakabindeki kireç lekelerini görünce bir deneme yapayım dedim. :) Saf ipa ve saf beyaz sirke.

Eşit şartlarda olması için iki malzemeyi, tahminin aynı bastırma kuvvetiyle, aynı tur sayısıyla pamukla uyguladım.

Hatta ipaya biraz haksızlık mı yaptım acaba diyerek bir kaç tur ovma daha da torpil geçtim ama beyaz sirke çok daha etkili çıktı.

Çok az bir ovma ile kireç lekesinden eser bırakmadı.

İlk durum:
P00227-204817-1

Beyaz sirke ile:
P00227-205229

İpa ile:
P00227-205222

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Güzel başlık. Benim merak ettiğim bu iki ürün. Özellikle. Beyaz sirke. Nerelerde kullanılmamalı !!! Nerelerde kullanılmalı ??

Bunları merak ediyorum. Bi keresinde. Arabanın üstünde. Kireç lekeleri vardı. 1:1 beyaz sireli su sıktım. Ve sünger ile bastırmadan sildim. Geçti. Sonra duruladım . Birkaç kere de yıkamadan sonra. Kapı içlerine sıkıp kuruladım sildim. herhalde sonra duruladım mı hatırlamıyorum. Geçmişti .

Arda48

Çaylak Detaycı
Üye
Bunları merak ediyorum. Bi keresinde. Arabanın üstünde. Kireç lekeleri vardı. 1:1 beyaz sireli su sıktım. Ve sünger ile bastırmadan sildim. Geçti. Sonra duruladım . Birkaç kere de yıkamadan sonra. Kapı içlerine sıkıp kuruladım sildim. herhalde sonra duruladım mı hatırlamıyorum. Geçmişti .
Sirke boyaya zarar vermiyor mu?

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Arda48, bire bir beyaz sirkeli Su. Bi zarar vermiyor deniyor internette. PH 5.5. Ama uyguladıktan sonra durulanmalı. Benden daha iyi bilgisi olan arkadaşların yazması daha uygun olur. Bende amatör birkaç video dan izleyip biraz denedim. Çok iyi gözlemleyenedim. Öncesi sonrası olayını.