ISLAK HIZLI CİLA TAVSİYESİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
cevap için teşekkürler, peki hızlı cilayı araca sıktıktan sonra kurulamadan tekrar su tutmak hızlı cila özelliğini götürmez mi?
bir de yumuşak süngerlerle temizliyorum köpüklü iken, tam olarak neyle silmem gerektiğini bilmiyorum, henüz yeni araç sahibi oldum öneriniz var mıdır :)
hocam asagidaki baglantida wet coat tarzi huzli cila uygulamasini anlattim. Belki isinize yarar .

Hızlı cila uygulaması

Son düzenleme:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
cevap için teşekkürler, peki hızlı cilayı araca sıktıktan sonra kurulamadan tekrar su tutmak hızlı cila özelliğini götürmez mi?
bir de yumuşak süngerlerle temizliyorum köpüklü iken, tam olarak neyle silmem gerektiğini bilmiyorum, henüz yeni araç sahibi oldum öneriniz var mıdır :)
Gerçek bir hızlı cila ise, hayır götürmez.
Yıkama eldiveni ile yıkamanızı tavsiye ederim. Ama tabi öncesinde ön yıkamada yapmanız gerekli.
Benim tavsiyem biraz vakit ayırıp siteyi güzelce incelemeniz. Takıldığınız yerde elimizden geldiğince yardımcı oluruz

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,

Polytop Hybrid Sealer Maximus kullanıyorum. 1/100 oranında şarjlı köpük pompasıyla araca uyguluyorum ve ardından suyla durulayıp kuruluyorum. Bu ürünün uygulaması bu şekilde. Ürün güzel ve pratik.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
En genel geçer ve pratik yöntemi sıkıp durulamak. Fakat sprey şişe ile ürünü yüzeye %100 eşit bir şekilde yaymak pek mümkün değil. O yüzden ben ürünü panele bir kaç fıs yaptıktan sonra mikrofiber pad ile hızlıca yayıyorum. Ve hemen ardından duruluyorum. Bu şekilde panel panel ilerliyorum. Bu yöntemin daha iyi sonuç verdiğini gösteren bir çok video mevcut YouTube‘da. (Ürün sarfiyatı da düşük oluyor)

Diğer yöntem de sulandırılabilen ürünleri (koch pw, polytop maximus gibi) foam tabanca ile sıkıp durulamak. Bu şekilde eşit bir dağılım yakalayabilirsiniz. Bu yöntemin dezavantajı ise ürünün cam, plastik, jant, lastik gibi yerlere de değmesi. Buralara değmesini istemiyorsanız bu yöntemi kullanmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...