Islanan taban döşemesi

Chaotre

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba,

İstanbul’da geçen gün yağan yağmurda aracımla uzun süre sel suyu içerisinde hareket etmek zorunda kaldım, sonrasında aracım su aldı ve taban döşemesi ıslandı. Kaç gündür bir kuruma belirtisi göstermiyor. Taban halısının altı sünger sanırım. Kurutma yapmak ve kötü kokuyu engellemek için nasıl bir yol izlemeliyim?

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Merhaba,

İstanbul’da geçen gün yağan yağmurda aracımla uzun süre sel suyu içerisinde hareket etmek zorunda kaldım, sonrasında aracım su aldı ve taban döşemesi ıslandı. Kaç gündür bir kuruma belirtisi göstermiyor. Taban halısının altı sünger sanırım. Kurutma yapmak ve kötü kokuyu engellemek için nasıl bir yol izlemeliyim?
En mantıklı yol söküp kurutmak eğer öyle bir imkan yoksa kapılar açık uzun bir süre beklemesi lazım.Halı yıkama makinesi veya sulu süpürke varsa işiniz baya kolaylaşır.

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Öncelikle geçmiş olsun araç kaskolu ise kaskodan serviste komple taban halısı ve yalıtımı değiştirme işlemi yaptırabilirsiniz. Kaskoda indirimi kaybolmadan yapılabilir belki kasko klozlarını kontrol etmek gerekli. Kendiniz bir çözüm istiyorsanız diğer arkadaşların dediği gibi hazır havalar güzel iken komple söküp açık havada kurutmak. Hazır taban halısı sökülmüş iken genel temizlik ve belki bir kaç yalıtım işlemleri de yapılabilir.

Tekrardan geçmiş olsun.

Chaotre

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Komple söküp dışarıda kurutmak bence, diğer türlü o koku gitmez. Ayrıca halı yıkama ile iyice temizlemekte iyi olur.
En mantıklı yol söküp kurutmak eğer öyle bir imkan yoksa kapılar açık uzun bir süre beklemesi lazım.Halı yıkama makinesi veya sulu süpürke varsa işiniz baya kolaylaşır.
Biran önce halletseniz iyi olur, zira zeminde oksidasyon ve paslanma yapabilir. En sağlıklısı sökerek güzel bir temizlik olur.
Ben de söküp kurulamaktan yana oyumu kullanıyorum :arkadass:
Öncelikle geçmiş olsun araç kaskolu ise kaskodan serviste komple taban halısı ve yalıtımı değiştirme işlemi yaptırabilirsiniz. Kaskoda indirimi kaybolmadan yapılabilir belki kasko klozlarını kontrol etmek gerekli. Kendiniz bir çözüm istiyorsanız diğer arkadaşların dediği gibi hazır havalar güzel iken komple söküp açık havada kurutmak. Hazır taban halısı sökülmüş iken genel temizlik ve belki bir kaç yalıtım işlemleri de yapılabilir.

Tekrardan geçmiş olsun.
Herkese çok teşekkürler, sizlerin de dediği gibi komple söktürüp kurutmayı düşünüyorum ben de. İstanbul’da bir kaç yerle iletişimdeyim, fiyat bekliyorum bakalım.

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Herkese çok teşekkürler, sizlerin de dediği gibi komple söktürüp kurutmayı düşünüyorum ben de. İstanbul’da bir kaç yerle iletişimdeyim, fiyat bekliyorum bakalım.
Araç marka model nedir? Bir yerlerden fiyat beklemek yerine forumdan müsait olan arkadaşlar ile iletişime geçip kendiniz söküp takarsanız çok daha iyi olur. Kendiniz dışında yaptıracağınız yer servis dışında bir yer olmasın orasının yüksek fiyatına karşılık önceki mesajımda dediğim gibi kasko üzerinden işlem yaptırmanız daha hesaplı olur. Esenyurt taraflarında iseniz buyrun gelin beraber sökelim kurutup geri takalım.

Chaotre

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Araç marka model nedir? Bir yerlerden fiyat beklemek yerine forumdan müsait olan arkadaşlar ile iletişime geçip kendiniz söküp takarsanız çok daha iyi olur. Kendiniz dışında yaptıracağınız yer servis dışında bir yer olmasın orasının yüksek fiyatına karşılık önceki mesajımda dediğim gibi kasko üzerinden işlem yaptırmanız daha hesaplı olur. Esenyurt taraflarında iseniz buyrun gelin beraber sökelim kurutup geri takalım.
Esenyurt tarafında değilim ama gelirim üşenmem. Sökme takma işinden de pek anlamam, yardımcı olursanız da çok memnun olurum.

Ramazanerdmr

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
İstanbul
Esenyurt tarafında değilim ama gelirim üşenmem. Sökme takma işinden de pek anlamam, yardımcı olursanız da çok memnun olurum.
ÖM olarak cevap verdim. Konuyu takip eden arkadaşlar adına size ilettiğim video linkini aşağıya ekliyorum. Taban halısının suyunu kurutmak sorun değil asıl sorun altında yer alan keçeleri kurutamamak çünkü halı ne kadar kuru olursa olsun keçeler kurumayacak koku pas vb bir sürü sorunu da beraberinde getirecek. Derin su birikintisinden geçmek zorunda kalıp araç içi su alan herkesin ne yazık ki komple halıyı söktürerek kurutma ve temizleme işlemlerini yapmak zorunda.

Chaotre

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Hocam alakasız olacak ama şanzımana su girmiş olabilir mi ? Eğer girdiyse bu şekilde kullanmaya devam etmeniz ağır masraf çıkarabilir. Bi şanzıman yağını değiştirmek mantıklı olabilir diye düşündüm
Şanzımanla ilgili sıkıntı olmadı 1 haftadır aktif kullanıyorum aracı.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Aslında doğru söyleniyor, şanzıman ve diferansiyel yağının değişmesi gerekir bencede. Sorun çıkarmaz bu tip yağlar ağır yağ olduklarından ama değişimi size fayda sağlayacaktır.