JANT BOYAMA UYGULAMASI

orhann490

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Herkese selam arkadaşlar geçen hafta yapmış olduğum jant boyama uygulamasını paylaşmak istedim umarım faydalı olur. 4 jant için bulunduğum bölgede 7-10 bin arası fiyat istediler hiç endişe etmeden kendim giriştim iyi ki de yapmışım.

~Uygulamada kullandığım ekipmanlar~
• 600 -800 zımpara
• Macun ve sertleştirici
• K2 Roton demir tozu temizleyici
• Şarjlı matkap ve Detay fırçaları
• Koch GS jant temizliği için
• Yapışkan sökücü disk
• 2 kutu motip jant sprey boyası
• 1 kutu sprey astar
•2 kutu motip parlak vernik

Fazla sıkmadan kısaca özetlemek istiyorum jant lastik ayırmadan yaptım uygulamayı jant lastik söküldükten sonra çok daha sağlıklı sonuçlar alınabilir.
Öncelik olarak jantların kirini pisliğini arındırdım 2-3 kat temizlik yaparak daha sonra macun işlemine geçtim sertleştirici olduğu için kısım kısım yaptım sonrasında 600-800 zımpara ile macunları zımparaladım ama kolay olmadı bu süreç biraz yorucu. En son 1500 zımpara ile boyaya hazır hale getirdim. Komple lastik jant arasına fon kartonları ile maskeledim tek kat astar ardından tek kat boya yarım saat kurumaya bekledim sonrasında ikinci kat boya sonra 2 saat boyanın kurumasını bekledim. Sonrasında 20 şer dk arayla 2 kat vernik geçtim kurumaya bıraktım 2-3 saat. Ben ikişer jant olarak 2 seferde yaptım bu işlemleri 2 günde bitti. Jantların kurumasını beklerken davlumbaz temizliği ve kaliperlerin de boyamasını yaptım. Benim için güzel tecrübe oldu umarım sizler içinde faydalı fikir olur. Ufak tefek kusurları oldumu illa ki oldu ama sonuç %90 yakın başarılı oldu benim içime sindi açıkçası maşallahınızı eksik etmeyin kendi kendimize nazarımız dokunmasın. Herkese bol uygulamalı keyifli detaylar…

•Temizlik adımları

•Macun zımpara işlemleri•

•Astar boya vernik işlemleri•

••FİNALLER••

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Eline Emegine saglik fabrika cıkışı olmuş :alkis:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Eline emeğine yüreğine sağlık, böyle insanın yapılamaz gibi görünen fakat emek verince yapabildiğini gördüğü işlerin keyfi bir başka olur :nazar::nazar:

orhann490

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Eline Emegine saglik fabrika cıkışı olmuş :alkis:
Eyvallah reis
Eline emeğine yüreğine sağlık, böyle insanın yapılamaz gibi görünen fakat emek verince yapabildiğini gördüğü işlerin keyfi bir başka olur :nazar::nazar:
Teşekkür ederim hocam
Eline saglik kardesim. Tamda ihtiyacim olan uygulama insallah banada motivasyon olurda yaparim:)
Olur hocam biraz zaman lazım hepsi o kadar yavaş yavaş olur

eminewe

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Elinize sağlık çok güzel olmuş, iki sene önce ben de bire bir aynı şekilde kapımın önünde boyamıştım jantlarımı sonuç çok iyiydi. Kendi yaptığımız işin sonrasında karşısına geçip izlemek çok keyifli :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Gayet güzel olmuş, elinize sağlık.:yıldızlı:

orhann490

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Elinize sağlık güzel olmuş . Her iş yapılabilir. Korkmayın, deneyin, hiçbir şey olmazsa tecrübe olur
Teşekkür ederim
Elinize sağlık çok güzel olmuş, iki sene önce ben de bire bir aynı şekilde kapımın önünde boyamıştım jantlarımı sonuç çok iyiydi. Kendi yaptığımız işin sonrasında karşısına geçip izlemek çok keyifli :)
Sonucu görüp kefiyle izlemek başka. Olay burda taçlanıyor :)
Gayet güzel olmuş, elinize sağlık.:yıldızlı:
Teşekkür ederim :)
Teşekkür ederim