Jant- Kaliper - Ayna - Panjur Boya & Folyo İşlemleri

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Corolla bey ile biraz boya işleri yaptık jantları,ayna kapaklarını,panjuru,kampana ve kaliperleri boyadım.

Neler kullandım?

• Zımpara çeşitleri (800-1000-2000)
  • Boya keçeleri
  • Boya sökücü jel
  • M600 - M700
  • Mumlu bez
  • Çelik macunu
  • Motip Plastik Astarı
  • Motip Siyah- Kırmızı Sprey Boya
  • Belton Sprey Astar
  • Belton Beyaz Sprey Boya
  • 2K Sertleştiricili Sprey Vernik
  • Maskeleme bandı

Jantların yüzeyinden eski boyayı sökmek amaçlı boya sökücü jel uyguladım ve spatula ile sökülen kısımları kazıdım. Sonrasında jantı yıkayıp 800 su zımparasıyla jant kenarlarını ve sürtme sonucu olan yaraları gidermeye çalıştım zımparalama sonrasında jantı yıkayıp kurulayıp çelik macunu ve sertleştirici karışımı ile macunladım. Macun kuruyunca 800-1000 zımparaları ile zımpara geçtim ulaşılması zor kısımlarda boya keçelerini kullandım. Astarı atmadan jantları yıkadım kuruladım ve m600 ile silip maskeledim sonrasında mumlu bez ile sildim . Belton sprey astar ile 1 kat toz 2 kat baskılı olacak şekilde 3 kat astar uyguladım. Katlar arasında 15-20 dk bekledim. Astar işlemi bitiminden 1 saat sonra 800 zımpara ile astar yüzeyini pürüzsüz olacak şekilde zımparaladım.Jantları tekrar sildim ve mumlu bezle de silip Belton sprey boya ile 1 kat toz - 1 kat baskılı - 1 kat toz olacak şekilde 3 kat boyadım, katlar arası yine 15 dk bekledim. En son olarak 1 kat baskılı olacak şekilde sertleştirili verniğimizi uyguladım ve kurumaya bıraktım.

Kampana ve kaliperlerde ise tel fırça ve zımparalar ile yüzeyi temiz bir hale getirip yıkadım kuruladım m600 ve mumlu bez ile silip 2 kat astar 2 kat boya ve 1 kat vernik uyguladım.

Sonuçlar

Panjur ve ayna kapaklarında ise ince boya keçesi ile tüm yüzeylerini zımparalayıp M700 ve mumlu bez ile silip 1 kat toz olarak Motip Plastik Astarı uyguladım. 15 dk sonra 2 kat olacak şekilde Motip Sprey boya ile boyadım.En sonda 1 kat Sertleştiricili vernik uygulayıp işlemlerini tamamladım. Civic 'in köpek balığı antenide bu işlemlerden nasibini aldı :)

İşlem sonrası

Astar Sonrası

Boyalarımız kururken Oracal folyo ile kapı aralarını folyo kapladım.uygulama yapılacak yüzeyin ebatlarını alıyoruz ve ölçülerin 1 cm fazlasını kestim (bazı kısımlarda biraz daha fazla kesmek gerekebiliyor) hem hata payı hemde kenarlara veya iç kısma bi kısmını uygulamak amaçlı. Sonrasında yüzeyi apc vb şeylerle temizleyip uygulama öncesinde m600 geçiyoruz ki elimizin yağı vs kalmış olmasın toz kalmasın. Sıcak hava tabancası,fön makinesi vb şeylerle birlikte folyoyu yüzeye yavaş yavaş bırakıyoruz bi kenardan başlayarak hafif ısıtıp bi yandan da kadife kaplı bi ragle ile baloncuk kalmayacak şekilde yavaş yavaş yüzeye sıvıyoruz. 2 kişi yapmakta fayda var biri sıcak hava tabancasıyla hafif ısıtırken digeri sıvama yapabiliyor. Kavisli kısımlarda ise bi yandan ısıtıp bi yandan da folyonun kenarlarından eşit şekilde gerdirip kaplanacak kısma uygulama yapabiliyoruz.:)

50-50

Uygulama esnasında foto çekmeye fırsatım olmadı,malum yorucu işler, pek foto yok ama yapmak isteyenlere örnek olması amacıyla paylaşıyorum. :)

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Corolla beye hayırlı olsun adminim sizin de elinize sağlık çok güzel olmuş keşke ben de yapabilsem, jantların boyaya ihtiyacı var :)

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Corolla beye hayırlı olsun adminim sizin de elinize sağlık çok güzel olmuş keşke ben de yapabilsem, jantların boyaya ihtiyacı var :)
Teşekkürler hocam, jant boyanır her türlü yardım edilir bi mesaj uzagindayim:)

Teşekkürler Berkay:arkadass:

@Pro, eline sağlık okurken bile nekadar yorucu oldugu belli :nazar:
Sağolasın abi, baya yorucu hiç sorma :yazik:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ahmet abi ellerine sağlık, ben okurkan yoruldum yorgunluğunu hayal edebiliyorum. :) Jantlara bayıldım, Honda FD2 Sedan kasanın jant renginde olmuş ayrı bir hava katmış. :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık admin bey,ihtiyar gençleştirme operasyonu olmuş :nazar: maşallah :arkadass:

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ahmet abi ellerine sağlık, ben okurkan yoruldum yorgunluğunu hayal edebiliyorum. :) Jantlara bayıldım, Honda FD2 Sedan kasanın jant renginde olmuş ayrı bir hava katmış. :)
Teşekkürler Sercan, beğenmene sevindim. :) Toplamda 3 günümü aldı baya yorucuydu :confused:

Emeğinize sağlık admin bey,ihtiyar gençleştirme operasyonu olmuş :nazar: maşallah :arkadass:
Teşekkürler Can, hala genciiz, guzeliiz:sicak:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim eline sağlık, özellikle jantlar çok güzel olmuş, parıl parıl. Gerçi hepsi iyi olmuş tabiiki.

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Jantlar hiç işlemden geçmemiş sanki, tertemiz görünüyor. Eline sağlık başkan.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bu jantları canlı görenlerden biri olarak buluşmada böylesi kıymetli detayları anlatmamış olmana kırıldım. Ama çok şahane olmuş hacı abi. Bayıldım. İşçilik efsane olmuş. Kıskandım:yazik:
Toz ney, baskılı ney, m600 üstüne mumlu bez ney ya. İri çıkar tüpü sıcak suda bekletin der çıldıracam. Valla ben gene iyi boyamışım bu bilgilere haiz olmadan koca 4 jantı. Kendimi tebrik ediyorum. :p:taraa:

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ellerine sağlık adminim
Yakın zamanda aynı işlemi yapacak biri olarak anlamadığım noktaları sorayım
Macunladım derken bütün jantı macunlamadın herhalde yaralı yerler diye düşünüyorum, doğru mudur?
Boya keçesi dediğin bulaşık süngerinin keçesi değil mi?
Bir de bu mumlu bez işi çok aklıma yatmıyor benim, yani mum kalıntıları astar ve boyanın tutunmasını etkilemez mi?

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Kardeşim eline sağlık, özellikle jantlar çok güzel olmuş, parıl parıl. Gerçi hepsi iyi olmuş tabiiki.
Teşekkürler Sayın Master'ım, sen olmuş dediysen tamamdır abi :mutlu:

Şahane olmuş :) Ellerine, emeğine sağlık :)
Teşekkürler Hakan abi <3

Jantlar hiç işlemden geçmemiş sanki, tertemiz görünüyor. Eline sağlık başkan.
Teşekkürler hocam,beğenmene sevindim :)

Adminimiz efsane corollayı daha da efsane yapmış bakıyorum :)
Sayın doktorum elimizden geldiğince bakıyoruz , teşekkür ediyorum güzel yorumun için :arkadass:

Bu jantları canlı görenlerden biri olarak buluşmada böylesi kıymetli detayları anlatmamış olmana kırıldım. Ama çok şahane olmuş hacı abi. Bayıldım. İşçilik efsane olmuş. Kıskandım:yazik:
Toz ney, baskılı ney, m600 üstüne mumlu bez ney ya. İri çıkar tüpü sıcak suda bekletin der çıldıracam. Valla ben gene iyi boyamışım bu bilgilere haiz olmadan koca 4 jantı. Kendimi tebrik ediyorum. :p:taraa:
Senin ev yapımı boya atölyesini es geçmeyelim, kış şartlarında o ortamı oluşturmak :saskin: Bende seni tebrik ediyorum tekrardan. :alkis:
Beğenmene sevinmiştim, şuan bida sevindim :)

Ellerine sağlık adminim
Yakın zamanda aynı işlemi yapacak biri olarak anlamadığım noktaları sorayım
Macunladım derken bütün jantı macunlamadın herhalde yaralı yerler diye düşünüyorum, doğru mudur?
Boya keçesi dediğin bulaşık süngerinin keçesi değil mi?
Bir de bu mumlu bez işi çok aklıma yatmıyor benim, yani mum kalıntıları astar ve boyanın tutunmasını etkilemez mi?
Yaralı kısımları macunladım evet abi.
Boya keçesi bulaşık süngerinin yeşil kısmına baya benzer yapıda belki birbiri yerine kullanılabilir ama ne oranda yüzeyi çizer bilemedim. Boyacıdan temin edebilirsin abi 4-5 tl fiyatı.
Mumlu bez tam aksine astar ve boyanın yüzeye daha iyi tutunmasını sağlıyor ve yüzeyi antistatik hale getirip toz yapışmasını önlüyor.:)

Eline sağlık kardeşim bazı boya ustalarından daha da ustasın
Teşekkürler kardeşim, boya işlerinin piri tanıdık olunca böyle olunuyor sanırım <3 Ustayım diye geçinenler saolsun zanaat sahibi oluyoruz sayelerinde:deli:

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Eline Sağlık Ahmet hocam. Jantlar sıfırından güzel olmuştur diye tahmin ediyorum. Piano Black detayları severiz :)

Pro

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Eline Sağlık Ahmet hocam. Jantlar sıfırından güzel olmuştur diye tahmin ediyorum. Piano Black detayları severiz :)
Teşekkürler efenim , sıfır ayarında oldu el emeğide olunca daha bi güzel geliyor bana:) :arkadass:

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ellerine sağlık Ahmet hocam. Jantların rengi zevkli olmuş. Orijinali böyle değildir herhalde :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık adminim. Bu corolla hiç eskimeyecek maşallah :nazar: