Jant Temizleyicinin Döşemeye Dökülmesi

fast

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba,

Forum'a bu kadar hızlı giriş yapmak istemezdim fakat bugün jant temizleyiciyi yanlışlık siyah halı döşemeye döktüm (daha doğrusu halı döşemede unutmuşum kendisi şişeden sızdırmış ve yaklaşık 150-200ml kadar akmış.)

Kritik yapmak amacıyla soruyorum, döşeme siyah olduğu için sizce beyazlama söz konusu olur mu ?

Bezle hafifçe silmeye çalıştım fakat iyice yayılmaya başladığı için öylece bıraktım ve kurumasını bekliyorum. (saat akşam 9da fark ettiğim içinde müdahale etmedim karanlıkta iş olmasın diye).

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Jant temizleyici dediğiniz tam olarak nedir? Markası nedir? Nemli bir bez ile silseydiniz keşke.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba,

Forum'a bu kadar hızlı giriş yapmak istemezdim fakat bugün jant temizleyiciyi yanlışlık siyah halı döşemeye döktüm (daha doğrusu halı döşemede unutmuşum kendisi şişeden sızdırmış ve yaklaşık 150-200ml kadar akmış.)

Kritik yapmak amacıyla soruyorum, döşeme siyah olduğu için sizce beyazlama söz konusu olur mu ?

Bezle hafifçe silmeye çalıştım fakat iyice yayılmaya başladığı için öylece bıraktım ve kurumasını bekliyorum. (saat akşam 9da fark ettiğim içinde müdahale etmedim karanlıkta iş olmasın diye).
Hocam Kuru bir bez veya kagit havlu ile dokulen urunu kurutmaya calisin bazi Jant temizleticilerin kokusu agirdir sonra dan arac icerisinde koku yapabilir.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Örnek teşkil eder mi bilmem ama geçenlerde arkadaşım kumaş koltuğa çamaşır suyu dökmüş ağarma vs olmadı ama nemli bezle silmek,varsa vakumlu cihazınız duru suyla durulama yapılabilir

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bence en hızlı yapılabilecek yöntem, varsa yıkama makinesi ile alabildiğiniz kadar alın elinizde yoksa herhangi bir koltuk yıkama veya iç temizlik yapan bir yerde yapabilirsiniz. Tabi bahsettiğiniz taban halısı ise ve altında izalasyon yoksa biraz çevreyi de dolanırsanız altta ürün kalmaz diye umut ediyorum. Altı süngerli izole tabansa belki komple taban halısını söküp yıkamak gerekebilir. Bir de dökülen jant temizleyiciye bağlı tabi ki.

fast

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar bilgiler için teşekkür ederim. Divortex marka denemek için aldığım demir tozu/jant temizleyiciydi. Nemli bezle 2 defa üzerinden geçtim fakat daha çok yayılıyordu (aynı noktaya biriktiği için). Çekme imkanım olmayıncada (akşam 9da farkettim) öylece bırakmak zorunda kaldım.

Umarım tecrübe eden arkadaşların dediği gibi hiçbir şey olmadan atlatabilirim. Elimde valet pro carpet mevcut, biraz daha kuruduktan sonra carpet ile temizlemeyi düşünüyorum yarın. Umarım geç kalmam :(

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@fast, bey geçmiş olsun. önce hangi ürün olursa olsun genel detay ürünleri suda çözülme prensibiyle çalışır.

imkanlar dahilinde tekrarlar eşliginde bol bol suyla silin ve akabinde kurulama yapmaya çalışın. bu kurulama işlevi aslında yüzeyden su marifetyle çözülmüş kimyasalı suyla birlikte almak. yani bir ıslak bir kuru uygulama şeklinde silsile halinde tam anlamıyla temizlenmiştir dediginiz aşamaya kadar gelin.
sonrasında kurumaya bırakmadan imkan varsa ısıtıcıyla kurutmaya çalışıp. kontrol noktaları oluşturun elle takip eşliginde.

bu aşamada koku ve yüzey farklılıgı hissyatı size kimyasalın ayrıldıgı konusunda ipuçları verecektir.

kurumaya bırakmayın.

iyi detaylar.

fast

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
@fast, bey geçmiş olsun. önce hangi ürün olursa olsun genel detay ürünleri suda çözülme prensibiyle çalışır.

imkanlar dahilinde tekrarlar eşliginde bol bol suyla silin ve akabinde kurulama yapmaya çalışın. bu kurulama işlevi aslında yüzeyden su marifetyle çözülmüş kimyasalı suyla birlikte almak. yani bir ıslak bir kuru uygulama şeklinde silsile halinde tam anlamıyla temizlenmiştir dediginiz aşamaya kadar gelin.
sonrasında kurumaya bırakmadan imkan varsa ısıtıcıyla kurutmaya çalışıp. kontrol noktaları oluşturun elle takip eşliginde.

bu aşamada koku ve yüzey farklılıgı hissyatı size kimyasalın ayrıldıgı konusunda ipuçları verecektir.

kurumaya bırakmayın.

iyi detaylar.
Merhaba,

Detaylı anlatımınız için çok teşekkürler. Mesajınızı okumadan garaja tekrar indim ve çok hafif su döküp temizleme işlemi yaptım. Tekrar kurumaya bıraktım. Yarın bahsettiğiniz şekilde ıslak/kuru tekrar üstünden geçeceğim ve sonucu paylaşacağım.

İşin kötü yanı 3 hafta önce ailecek covid olduk ve hiçbirimiz koku almıyoruz. Yani jant temizleyici kokuyorsa bile hissedemiyoruz :(

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Merhaba,

Detaylı anlatımınız için çok teşekkürler. Mesajınızı okumadan garaja tekrar indim ve çok hafif su döküp temizleme işlemi yaptım. Tekrar kurumaya bıraktım. Yarın bahsettiğiniz şekilde ıslak/kuru tekrar üstünden geçeceğim ve sonucu paylaşacağım.

İşin kötü yanı 3 hafta önce ailecek covid olduk ve hiçbirimiz koku almıyoruz. Yani jant temizleyici kokuyorsa bile hissedemiyoruz :(
çok çok geçmiş olsun. acil şifalar diliyorum.

en azından dökülmemiş bir yerle mukayese ederek farklılık verilerini alın. tabi o alanıda ıslatmanız gerekecektir tam dogruluk için .( istege baglı )

iyi detaylar.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Merhaba,

Çok geçmiş olsun, tez zamanda iyileşersiniz umarım.

fast

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
@ege @SubaruOutback

Eksik olmayın, çok şükür atlattık. Tat ve koku 2-3 ayı buluyormuş, can sıkıcı olsada sağlık önemli.
Şu illetden tüm insanlık kurtulur inşallah bir an önce. Saat 3 gibi garaja inip durum kontrolü yapacağım. Tekrar buradan paylaşacağım :)

fast

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar son kontrolümde çok az leke kaldığını farkettim. valet pro carpet cleaner ile tekrar üstünden geçtim. Ege'ninde söylediği gibi ıslak/kuru bez ile uygulama yaptım. Alanın daha fazla köpürüp ıslanmaması için tekrar kurumaya bıraktım. Carpet cleaner sanki iyi iş çıkarttı gibi. Net sonucu pazartesi göreceğiz tabi.