Merhaba hoşgeldiniz tekrar.
Oldukça hevesli ve bu hobiyi çok güzel sindireceğin kanısına vardım yazdıklarından. Fakat söylediğin gibi kafan oldujça karışmış ve anladığım kadarıyla yanlış yeekerden tutarsız ve eksik bilgilerde almışsın. Bu durum iyice kafanın karışmasına sebep olmuş. Elimizden geldiğince bu durumu giderelim öncelikle, fakat burada bizden çok sende bitiyor olay, forumda bir bilgi deryası var. Aradığın her soruya verilmiş belki yüzlerce doğru cevap var.
1 öncelikle jantların hayırlı olsun, sorıya cevap vermeden önce janlarının bir resmini koysaydın daha net bir reçete verebilirdik sana. Jantların kol açıları, aralıkları, kaplaması gibi özelliklerine bakarak, doğru analiz yapardık.
Öncelikle yıkama konularımızda jant, lastik ve davlumbazların nasıl ne gibi aletlerle yıkanacağını gösteren çok güzel videolar mevcut, teorik olarak nasıl yapıldığına dair gerekli bilgilere ulaşabilirsin.
Jantları çizmeden temizlemek için en güzel ürünler wheel woolies gibi tüylü yapılı yada gyeon gibi mikrofiber yapılı ürünler kullanmaktır. Tabi ki en başta bir ön yıkama yaparak öncelikle jantlarından kirleri tozları, kum ve toprak parçacıklarını yüzeyden uzaklaştırmak zorundasın, yoksa ne kullanırsan kullan o jant çizilmeye mahkumdur aynı boyalı kaporta yüzeyinde olduğu gibi. Ön yıkamanızı kuru janta kirlilik durumuna yada yıka periodunuza demirtozu sökücü bir ürünle yapabilirsiniz. Demirtozu sökücüyü jantınız çok kirli olmadığı sürece çok sık yapmanızı önermem, kaliper gibi yerlerde zamanla korezon ve nihauetinde paslanma yapabilir. Bunun dışında jant temizleyici kimyasalları kullanabilirsiniz. Billberry i sormuşsun, bu soruya sormanız forumu biraz daha sıkı takip etmeniz ve araştırmanız gerektiğini ortaya çıkarıyor. Çünkü ürünle ilgili çok fazla yorum var aynı zamanda daha yeni yapılmış ürünle ilgili karşılaştırmalı bir test de var. Bu ürün bizim tarafımızdan koruma ürünlerine zarar verdiği ve müadillerine oranla iyi temizlik yapmaması hasebiyle tercih edilmeyen bir ürün. Forumda şu anda beğenilen flowey r1, cg signature series wheel cleaner, cg diablo, vp blue gel gibi ürünleri tavsiye ederim. Jantların bijon araları gibi ulaşılması zor yerlere detay fırça kullanabilirsini,. Workstuff, vp nun ürünleri oldukça kaliteli ürünlerdir. Lastikler için sert yapıda kıllatı olan fırçalar kullanmalısınız ve lastikleri degreaser gibi sert temizleyiciler ile bu sert fırçalar ike fırçalayıp o kirli kahverengi görünümünden arındırmalısınız jant ön yüzyler için ben koyun yünü yada kaliteli mikrofiber jant ekdivenleri öneririm. Yine workstuff ın jant eldiveni ilk aklıma gelen şu anda, ben dooka kullanıyorum. Gelelim uygulamaya ön yıkama yapın durulayın sonra kovaya (kovada grit guard olsun mutlaka) tercihen bir jant şampuanı bu beni aşar derseniz elinizde bulunan şampuanı, bunu biraz apc katıp güçlendirebilirisniz, koyun, malzemeleri içine atın, jant ürününüzü yüzeye uygulayın, sonra jant iç kısmından dış tarafına doğru gerekli uygulamayı yapın durulayın, kurulayın, bir koruma ürünü uygulayın, ömür boyu sıfır gibi jantlarla gezersiniz.
2 hocam siz kasap tabir etttiğimiz uygulamacı demeye dilim varmıyor, çünkü forumda olan uyvulama yapan arkadaşlara büyük haksızlık etmiş olurum, kişilere denk gelmişsiniz. Lakin burdaki en büyük hata sizin diyecem ama buna da dilim varmıyor nereden bieleceksiniz. Özellikle şu kampanya adı altında yapılan işlere gidip aman ucuz kurtarayım mantığı bu işte tamamen hüsrandır. Bu iş sabhtan aksama bitmez, hakkıyla yapılan bir uygulamada onlatın yaptığı fiyata kurtarmaz zaten imkansız. İş gücü ve emeği katmıyorum bile. Bu forumda en amatöründen açılan konulara bakın, standart normal yıkama yaptım diyen adamın yıkaması 4 saat sürüyor. Ki bu arabalar sürekli bakımlı temiz arabalar, Birde hiç detay görmemiş bir arabanın yıkanması olarak düşünün, detay yapıp polisaja hazırlama süresini de hesaba katarsanız o yıkama bile en az 7-8 saat sürer, vernik serliğine, boya durumuna vs vs gibi etmenlerle değişir ama sadece ilk kat pastası minimum 10-12 saat sürer. Sadece bu işlemler zaten etti iki gün. Yazık valla, bir de bilinçsizce, maskeleme falan yapmadan, boya kalınlığı ölçülmeden, gerekli ışıklandırma sağlanmadan ve yüzeyden en az kaç mikron alıp en iyi yüzeye sahip olunacak hesabı yapılmadan ve buna uygun yani araca en uygun kombinasyon reçeteai çıkarılmadan yapılan bir işlem ne yazıkki araca büyük zarar verecektir. Maalesef siz böyle kasapların eline düşerek büyük şansızlık yaşamışsınız.
Elle çizik almakla ilhili soru sormuşsuz, elle çizik alamazsınız demeyeceğim alırsınız ama bu işlem size haftalarca süren bir serüven olur ancak. Yani makinasız o iş çok zor, hele hele 2 in 1-3 in 1 ürünlerle yıllar alır.
Boya durumunuzu gösteren bir resim de atarsanız belki daha sağlıklı yorumlar yapabilir. İlerleyen zamanlarda Cesaret edip en azından bir orbital makina edinmeniz kendi söküğünüzü dikmeniz anlamında en kesin çözüm olur.
3 bu soruya öneriyorlar falan diye başlamışsınız, bu önerenler kim acaba, deri direksiyona apc öneriyorsa oradan pek öneri almayın bence artık. Ha aiz sordunuz direk apc mı önerdiler yada bende sadece apc var başka da ürün de alamam dediyseniz ona göre mi söylediler değişir tabi ama apc kullanımının zamanla zararlı placağı konusunda uyardılar mı bilmiyorum. Deri aksamlar için ben bir leader cleaner tavsiye ederim size, hele ki bu yaşta bir araç için olmazsa olmaz.
Dediğinize göre araç içi çok kirli durumda, Plasyik aksamlara kir durumuna göre sulandıracağınız apc yi kullanabilirsiniz. Ben apc yerine güzel bir interior cleaner kullanmanızı öneririm. Flowey i2, nanolex interior cleaner, autoglym interior shampoo gibi bir çok seçenek mevcut.
Sonrasında bir koruma ürünü kullanıp yüzeyi korumaya almanız da en az temizlik kadar önemli. Bu temzilik sonrası zaten rütin temizliklerde sptriz gibi aynı zamanda temizleme özelliği olan ürünler kullanarak hem temizleme hem koruöayı aynı anda yapabilirsiniz.
4 bunlar arasında sizi etkileyecek çok büyük farklar yok, siz vp yada workstuff fırçalarından kendinize göre hangisini uygun buluyorsanız alabilirsiniz. Sadece şu aşamada kıl olarak at kılı yada domuz kılı olan ürünleei tercih etmenizi tavsiye ederim. Plastik kıllar sizin için bu aşamada uygun olmayabilir,
Umarım sorularınıza yardımcı olabilmişimdir. Nacizane yazmaya çalıştım. Deneyimli ve bilgili birini istemişsiniz ama bildiğim kadar yazdım işte