Karşılaştırma Jayswax Extreme | Soft99 Fusso Coat | Tw Ceramic Spray Coating | Tw Seal n Shine

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Dayanıklılık konusunda geçenler de aklıma gelmişti konu denk gelmişken yazayım. Bende Fusso kullandım bir kaç kutu ve en son 12 aylık koyu renkli araç için olan bitmek üzereydi bende sürekli sadece camlara kullanıyordum dibinde az kaldı diye baya da güzel iş yapıyor camlarda kesinlikle tavsiye ederim. Konuya gelirsek geçen arkadaşın arabaya dibindekini süreyim dedim ama kapak tam kapanmamış diye biraz kurumuş gibiydi sanırım ne sürerken ne de silerken önceki uygulamalar gibi sağlıklı değildi acaba sizin ürün de hava aldı ya da uzun süredir kullanılmadı ya da sıcak soğuk farkına maruz kaldı mı? Böyle bir durum etkilemiş olabilir mi ki?
Kime soylediginizi anlamadim, kisi etiketlerseniz ya da yazilani alintilarsaniz daha iyi olur. Bana soylediyseniz fusso ya da diger waxlarin hepsi ayni sekilde muhagaza ediliyor. Hepsinin agizlari kapali gunes gormeyen bir yerde ve yine kapali bir plastik buyuk kapta.

Kaldi ki benim fussoda herhangi bir sorun yoktu, sorun diger waxta. Onun muhafaza sekli de ayni onda da bir sorun yok.

Hatta güncel halleri soyle ;

Fusso tavan;

Extreme 2 kat kaput;

Bende yasanan onceki sorun muhtemelen m700un bol surulmesi kaynakliydi ve kurumasi icin yeterli zamani vermememdendi. Yani tabi ki yuzey kuru iken islem yaptim ama demek tam buharlasamadi diye dusundum.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Kime soylediginizi anlamadim, kisi etiketlerseniz ya da yazilani alintilarsaniz daha iyi olur. Bana soylediyseniz fusso ya da diger waxlarin hepsi ayni sekilde muhagaza ediliyor. Hepsinin agizlari kapali gunes gormeyen bir yerde ve yine kapali bir plastik buyuk kapta.

Kaldi ki benim fussoda herhangi bir sorun yoktu, sorun diger waxta. Onun muhafaza sekli de ayni onda da bir sorun yok.

Hatta güncel halleri soyle ;

Fusso tavan;

Extreme 2 kat kaput;

Bende yasanan onceki sorun muhtemelen m700un bol surulmesi kaynakliydi ve kurumasi icin yeterli zamani vermememdendi. Yani tabi ki yuzey kuru iken islem yaptim ama demek tam buharlasamadi diye dusundum.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Baştan konuyu takip edince öyle birden aklıma gelince alıntı yapmayı unuttum kusura bakmayın :) Fusso da bu sorunu yaşayınca acaba böyle olmuş olabilir mi diye sizde de merak ettim ama m700 ü fazla kullanmakta mantıklı geldi açıkçası.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Baştan konuyu takip edince öyle birden aklıma gelince alıntı yapmayı unuttum kusura bakmayın :) Fusso da bu sorunu yaşayınca acaba böyle olmuş olabilir mi diye sizde de merak ettim ama m700 ü fazla kullanmakta mantıklı geldi açıkçası.
Yok estağfirullah da kime cevap vereceğini bilemez bir de kendisine söylediğini anlamaz diye etiketlemekte fayda var ki uyarı gitsin ondan dedim :)

Fusso'da herhangi bir sorun yaşamadım ya, öyle mi anlaşılmış? Fusso dipçik gibiydi, diğerlerinin perti çıkmıştı. Yani aynı m700 olaryı tüm panel için geçerliydi ama bir sebepten fusso buna dayandı.

Şurada da videosu var, boncuklu bölge fusso, ölü bölgeler diğerleri...

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@onurçiko, nun testi doğrultusunda Tw Seal n Shine/Turtle Wax Sealant Hydrophobic sipariş verecektim kafam karıştı.
Neden karıştı kafanız anlamadım? Onları zaten waxlar ile yarıştıramayız ki fusso ile boncuk ve su iticilik konusunda yarışacak sealentı geçtim wax çok azdır.

Müthiş boncuklar beklentiniz yoksa bu ürünler çok pratik ve güzel ürünlerdir. Hafta sonu kısmetse son uygulamanın su testini yapacağım. Uygulama üzerinden 11 gün geçmiş. Ondan sonra karar verirsiniz. Şuan tw ceramicin de tx seal n shine'ın da durumu gayet iyi ama bunlar yan panellerde.

Şurada detayı var.
Karşılaştırma - Jayswax Extreme | Soft99 Fusso Coat | Tw Ceramic Spray Coating | Tw Seal n Shine

Çok az sealent waxa kafa tutabilir, kaldı ki su iticiliği daha kötü diye koruması daha zayıf demek değil, zorlu testlerde başarı sağlamış ürünler bu tw ürünleri. Öyle kolay vaz geçmeyin.

Hem Onur Abi'nin @onurçiko söyledikleri yanında benimkiler hükümsüzdür, yılların tecrübesi, uygulama bilinci var adamda. Onun yorumları daha değerlidir her zaman.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hazır konuşmalar yaşanıyorken, dün çektiğim yağmur güncellerini paylaşayım;

Karşılaştırma - Jayswax Extreme | Soft99 Fusso Coat | Tw Ceramic Spray Coating | Tw Seal n Shine

Tavanda fusso, bagaj kapağının üzerinde arkadan bakıldığında sağda kalan tarafta 2 kat extreme, sol tarafta 1 kat extreme ve kaputta 2 kat extreme.

Yanlar ve tamponlardaki uygulama şu şekilde;

Sol arka kapı, sol arka çamurluk, sağ ön kapı, sağ ön çamurluk ve ön tampon Seal n Shine.

Sağ arka kapı, sağ arka çamurluk, sol ön kapı, sol ön çamurluk ve arka tamponda ise Ceramic.

Tavan

Sağ arka çamurluk - Sol arka çamurluk

Sağ arka kapı - Sol arka kapı

Sağ ön kapı - Sol ön kapı

Sağ ön çamurluk - Sol ön çamurluk

Bagaj kapağı

Kaput

Hafta sonu da inşallah videoları gelecek, ardından belki bir koruma işkence sökme testi uygularım.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Neden karıştı kafanız anlamadım? Onları zaten waxlar ile yarıştıramayız ki fusso ile boncuk ve su iticilik konusunda yarışacak sealentı geçtim wax çok azdır.

Müthiş boncuklar beklentiniz yoksa bu ürünler çok pratik ve güzel ürünlerdir. Hafta sonu kısmetse son uygulamanın su testini yapacağım. Uygulama üzerinden 11 gün geçmiş. Ondan sonra karar verirsiniz. Şuan tw ceramicin de tx seal n shine'ın da durumu gayet iyi ama bunlar yan panellerde.

Şurada detayı var.

Çok az sealent waxa kafa tutabilir, kaldı ki su iticiliği daha kötü diye koruması daha zayıf demek değil, zorlu testlerde başarı sağlamış ürünler bu tw ürünleri. Öyle kolay vaz geçmeyin.

Hem Onur Abi'nin @onurçiko söyledikleri yanında benimkiler hükümsüzdür, yılların tecrübesi, uygulama bilinci var adamda. Onun yorumları daha değerlidir her zaman.
Estağfurullah kardeşim hepinizin yorumları çok çok değerli. Farklı ortam ve farklı verniklerde bile ürünlerin çalışması değişiyor. Veeniklere göre kirlenme ve tozlanma bile faklılık gösteriyor.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Evet arkadaşlar artık hidrofobi testlerine son vermenin zamanı geldi.

Gelişmeleri takip edenler bilecektir ilk test sonrası ürünlerin fusso hariç bize erken veda etmesi sonucu sorunu kendimde aradım sanıyorum da buldum. Ama neticeyi etkileyecek bir değişim olmadı onu belirteyim. Sonuç olarak yeniden uygulama yaptım.

Bu uygulama sonucunda oluşan hidrofobi testleri nihai sonucu şöyledir.

1-Fusso
2-Extreme
3-Seal n Shine
4-Ceramic

Extreme'i iki kat uygulama su iticilik olarak bir şey etkilemedi, gözlemim iki tarafta da aynı su iticilik var, dayanımı bilemiyorum ama sanırım beklemeden değiştiririm ürünleri.

Fusso bildiğiniz fusso, seal n shine kendini gösterdi, ceramic tam bir hayal kırıklığı, biraz daha bol kullanacağım bir dahaki sefere, panel başı 2 fıs kullandım. Yanlış anlaşılmasın elimde bolca olan bir ürün ve satışta da konum var, ama bu testin kaybedeni oldu maalesef.

Buyurun videosu:

Kaput

Tavan

Bagaj

Bagaj sağ (2 kat)

Bagaj sol (1 kat)

Sol arka çamurluk

Sol arka kapı

Sol ön kapı

Sol ön çamurluk

Ara ara yaptığım güncellemeleri de ilk mesaja eklemeyi düşünüyorum, konu bütünlüğü sağlanır böylece.