Jeep grand cherokee yıkama ve detaylı temizlik.

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Herkese merhabalar

Neredeyse bir aydır kara kızımız yıkanmıyor du bakım yapma zamanı çoktan geçmiş.

Kirli hallerimiz

İç kısımlardan başladım.iç kısımların tozunu mikrofiber püskülle aldım ve güzelce süpürdüm.

Sonrasında sonax mat iç kısım temizleyici ile temizledim.

Marşpiyel ve alt plastiklere 303 geçtim

Paspaslara detaylı temizlik

İç kısımlar bittikten sonra geçiruz dış kısımlara.Önce jantlardan başlıyoruz nigrin kullandım.

Jantlar demirtozlarından arına dursun dış kısım ve davlumbazlara autobrite magifoam ve ceviz pre wash karışımı ile çamurları çözüyoruz.

Davlumbaz ve lastiklere detaylı temizlik

Sonrasında basınçlınsu geçtim ve arkasından çift kova yıkama yaptım çift kovada nanolex reativ şampuan kullandım.

Çift kova sonrası jantlara ince detaylı temizlik.

Çift kova sonrası bir perde daha su tuttum ve arkasından kil eldiven uygulaması yaptım kilmeldivenden sonra yüzey parlaklığı çok fark ediyor

Kil işlemi de bittikten sonra durulama ve kurulama işlemi

Kurulama havlum uber premium yellow son yıkama işleminde çamaşır makinasının hışmına uğramış gibi tekrar hayata döndürmek lazım

Lastiklere carpro perl uyguladım

Davlumbazlara meguiars HD uyguladım ve bitirdim

Finaller

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık..Kilden sonra koruma atmadınız mı?
Teşekkürler araç üzerinde car pro lite ve moonlight korumaları devam ediyor ve kil eldiven uygulamasının bu tür korumalara zararı olmuyor. Onun için korumayı yenilemedim

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Garajımız olsada bizde yıkasak :aglax: Eline sağlık abi terapi tamamlanmış :opucukx:

umut111

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
abi carpro perl yok gibi olmuş dış çekimlerde, tabi arabanın yanıyor olmasının da etkisi var bunda :D
sıradaki uygulama app plaka olmalı bence, özellikle ön plaka aracın modunu düşürmüş biraz.

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Eline sağlık abi kapalı ortamda yıkamanın keyfi başkadır :)) kış geldi daha çok çamurlanır daha sık karşılasırız umarım :)

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Garajımız olsada bizde yıkasak :aglax: Eline sağlık abi terapi tamamlanmış :opucukx:
Teşekkürler Adminim daha iyi garajlar nasip etsin.

abi carpro perl yok gibi olmuş dış çekimlerde, tabi arabanın yanıyor olmasının da etkisi var bunda :D
sıradaki uygulama app plaka olmalı bence, özellikle ön plaka aracın modunu düşürmüş biraz.
Teşekkürler Car pro perl biraz hafif sürdüm mat kaldı. Benimde dikkatimi çekti Plakalara el atmam lazım.

Ellerine sağlık abi araba kendine gelmiş maşallah. Sana da iyi gelmiştir eminim :)
Teşekkürler Berkay uygulama sonrası çok keyifli oluyor.

Teşekkürler

Elinize sağlık.Olması gereken yıkama şekli budur bence :)
Teşekkürler Bu şekilde araçta çizilme durumuda çok az oluyor.

Eline sağlık abi kapalı ortamda yıkamanın keyfi başkadır :)) kış geldi daha çok çamurlanır daha sık karşılasırız umarım :)
Teşekkürler kış geliyor bol bol çamur bol bol yıkama

Alev ateş bir uygulama olmuş. Kil eldiveni markanız nedir acaba?
Teşekkürler kil eldiveni çinden almıştım.

Eline sağlık Süleyman abi kwyifli bir gün olmuş :)
Teşekkürler

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi uygulama harika olmuş eline sağlık. Tam bir emektar bu araç, kimler kimler Jeep'in yıkama konularından bir şeyler öğrenmiştir kim bilir. Ben bu işlere girdiğimden beri bu araç yıkanıyor temizleniyor.:)

Bilmeyenler için uyarayım, Süleyman Abi son eldiven bükücüdür. Kil eldivenini bu kadar aktif ve doğru kullanan yoktur. Hatta bir iki kere ben de özenip düzenli kullanmaya çalıştım eski araçta, kılcal çiziklere sebep olunca bırakmıştım, muhtemelen ben beceremedim.

Bu arada bu kil eldivenlerinin padleri çıkmış abi, senin baseus makine ile iyi iş yapabilir.

Saygılar.

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Abi uygulama harika olmuş eline sağlık. Tam bir emektar bu araç, kimler kimler Jeep'in yıkama konularından bir şeyler öğrenmiştir kim bilir. Ben bu işlere girdiğimden beri bu araç yıkanıyor temizleniyor.:)

Bilmeyenler için uyarayım, Süleyman Abi son eldiven bükücüdür. Kil eldivenini bu kadar aktif ve doğru kullanan yoktur. Hatta bir iki kere ben de özenip düzenli kullanmaya çalıştım eski araçta, kılcal çiziklere sebep olunca bırakmıştım, muhtemelen ben beceremedim.

Bu arada bu kil eldivenlerinin padleri çıkmış abi, senin baseus makine ile iyi iş yapabilir.

Saygılar.
Teşekkürler Umur uygulamalara devam kil ped denemiştim sürekli durulama ihtiyacından dolayı makina kullanımda rahat edememiştim. Baseus ile deneme yapılabilir.