Öneri Kapı İçlerine İzolasyon Önerisi

FRTDRN

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çankırı
Cümleten SelamünAleyküm, Aracımın kapı içlerine izolasyon yapmak/yaptırmak istiyorum. Kapı kapandığında daha tok bi ses çıkması açısından. Bu konuda hangi malzemeler kullanılmalıdır. Şimdiden Teşekkürler Kazasız ve Keyifli Sürüşler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
F/P olarak Db Sound Kullanabilirsiniz. Kabaca ziftli kağıda benzer ürününü dış saca içeriden yapıştırıp , üzerine kapı için olan akustik süngeri yapıpştırılacak. İstede bağlı olarak , kapı pandızotu içine de ezilince 2 mm düşen, trim sesini engelleyen süngeri yapılacak.

FRTDRN

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çankırı
F/P olarak Db Sound Kullanabilirsiniz. Kabaca ziftli kağıda benzer ürününü dış saca içeriden yapıştırıp , üzerine kapı için olan akustik süngeri yapıpştırılacak. İstede bağlı olarak , kapı pandızotu içine de ezilince 2 mm düşen, trim sesini engelleyen süngeri yapılacak.
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bu ürünlerin linklerini atabilir misiniz? DB Sound Hakkında bir bilgi bulamadım.

tahsin

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Amasya
Ben fluence aracıma komple yalıtım yaptırdım. N11 de türkeli firmasının ürünlerini deneyebilirsin. Ben onlardan aldım. Kendi siteleri var. etürkeli.com.
Kapılara fitil yakıştırabilirsin ek olarak. Ben aldım. D fitil. Ses ve toz yalıtımı için. Bu şekilde tok ses gelir kapılardan.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yetatlidil

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yalıtım Uygulaması

Önümüzdeki günlerde kapılara ve çamurluklara yapacağım.

İlk uygulamamda kendim bir hatamı farkettim bitsüfel kullanmadım. Normalde ilk bitsüfel yapıştırılıp ısıtıp onun üzerine izolasyon yapmam gerekiyordu. Ben bu konuyu atlamışım. Yeni yapacağımda bitsüfel yapıştırıp üzerine 19mm izolasyon malzemesi yapmayı planlıyorum.

Aracımda ses ile ilgili pek bir rahatsızlığım yoktu. Fakat bagaj trim sesleri gerçekten kesildi.

Konu için isterseniz öğrendiklerimi paylaşabilirim.

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
dB Ses Yalıtımı Ürünleri, İndirim ve Kampanyaları - Trendyol

Buradan ağır bariyer alınacak. Kolay anlaşılması için ziftli kağıt diyeceğim.

Bu ziftli kağıt temizlenmiş olan saca yapıştırılıyor. Amacı titresimleri engellemek, tokluk hissi vermek .
Bunun üzerine yapılacak yere uygun olan sünger yapılacak. amacı sesi kesmek ,ısı yalıtımı yapmak olacak.

Kapı içlerine ve tavana sert 1 cm olan sünger.
taban halısına bagaja sertbest ölçüsü 1 cm sıkıstırınca - ezilince incelen sünger yapılacak.

Kaput altına üzerinde alüminyum olan ısıya extra dayanıklı sünger yapılacak.

Davlumbaz içince su tutmayan süngerleri var o yapılacak.

Bu işteki önemli nokta montaj kısmı. Söktüğün her parcanın altı kalınlaşmış olacak. Yerine takamayabilirsin. Tek tek yaparak gitmekte fayda var. Tecrüben yoksa aracı söküp toplayamamak var işin ucunda.

Şimdiden kolay gelsin .

Hür Can Tümay

Amatör Detaycı
Üye
İl
ankara
Bir arkadaşım bu işi profesyonel olarak yapıyor. Kendisinin dükkanında gördüğüm hep "ctk" marka idi

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Ben kendim uyguladığımı söyleyeyim
Motor kaputu altı
Kapılar
Motor arkası
Bagaj zemini- arka koltuk altı
Bagajdan tavanana uzanan yan paneller
Motor kaputu db nin aliminyum kaplamalı olanı kullandım sorunsuz
Diğer bölgelere 2 kat uygulama yaptım ilk kat bitüself uyguladım rezonans için özellikle saçın tok bir hale gelmesi için sonra 2.katı db soundun floor ürününü kullandım i20 2014 ciddi anlamda araç kendine geldi ses vs ciddi azaldı. Ölçmedim ama bariz fark oldu

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Motor kaputu altı
Kapılar
Motor arkası
Diğer bölgelere 2 kat uygulama yaptım ilk kat bitüself uyguladım rezonans için özellikle saçın tok bir hale gelmesi için sonra 2.katı db soundun floor ürününü kullandım i20 2014 ciddi anlamda araç kendine geldi ses vs ciddi azaldı. Ölçmedim ama bariz fark oldu
Çağrı hocam Bitüself ve alüminyum kaplamalı ürünler uygulandığı panelde iç-dış sıcaklık farkından dolayı terleme yapma olayını gözlemleyebildin mi?

technologyst

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Çağrı hocam Bitüself ve alüminyum kaplamalı ürünler uygulandığı panelde iç-dış sıcaklık farkından dolayı terleme yapma olayını gözlemleyebildin mi?
Araç
Kapı İçindeki panelleri kontrol etmedim ama üstünde sünger var o emiyor olabilir ama geçenlerde bagajın iç plastik trimini kilit bozulduğundan dolayı söktüm nem vs yoktu hatta yağmur sonrası isi bu kilit bozulması hiç bir terleme olmamıştı.

FRTDRN

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çankırı
Yalıtım Uygulaması

Önümüzdeki günlerde kapılara ve çamurluklara yapacağım.

İlk uygulamamda kendim bir hatamı farkettim bitsüfel kullanmadım. Normalde ilk bitsüfel yapıştırılıp ısıtıp onun üzerine izolasyon yapmam gerekiyordu. Ben bu konuyu atlamışım. Yeni yapacağımda bitsüfel yapıştırıp üzerine 19mm izolasyon malzemesi yapmayı planlıyorum.

Aracımda ses ile ilgili pek bir rahatsızlığım yoktu. Fakat bagaj trim sesleri gerçekten kesildi.

Konu için isterseniz öğrendiklerimi paylaşabilirim.
valla cok iyi olur. Telefondan daha detaylı da dinleyebilirim.

FRTDRN

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çankırı
dB Ses Yalıtımı Ürünleri, İndirim ve Kampanyaları - Trendyol

Buradan ağır bariyer alınacak. Kolay anlaşılması için ziftli kağıt diyeceğim.

Bu ziftli kağıt temizlenmiş olan saca yapıştırılıyor. Amacı titresimleri engellemek, tokluk hissi vermek .
Bunun üzerine yapılacak yere uygun olan sünger yapılacak. amacı sesi kesmek ,ısı yalıtımı yapmak olacak.

Kapı içlerine ve tavana sert 1 cm olan sünger.
taban halısına bagaja sertbest ölçüsü 1 cm sıkıstırınca - ezilince incelen sünger yapılacak.

Kaput altına üzerinde alüminyum olan ısıya extra dayanıklı sünger yapılacak.

Davlumbaz içince su tutmayan süngerleri var o yapılacak.

Bu işteki önemli nokta montaj kısmı. Söktüğün her parcanın altı kalınlaşmış olacak. Yerine takamayabilirsin. Tek tek yaparak gitmekte fayda var. Tecrüben yoksa aracı söküp toplayamamak var işin ucunda.

Şimdiden kolay gelsin .
keşke yeriniz olsa da direkt size gelsek

FRTDRN

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çankırı
Motor kaputu altı
Kapılar
Motor arkası
motor arkası ulaşımı biraz zor ve uğraştırıcı ama deneyecem bende bunları tek tek. Takıldığım noktada özelden biraz rahatsız edebilirim sizi