Kapıda oluşan Lekeler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tonysoprano

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Herkese merhaba iyi forumlar dilerim. Liquid Elements One4all apc ürününü kullandım. Kapı içlerinin temizliğini yaptıktan sonra bazı lekelerin çıkmadığını ve beyaz lekeler oluştu. 500ml'lik sprey şisesinde 1:15 şeklinde sulandırmıştım. Bir de şeffaf cam spreyi şisesi içerisinde bagaja koymuştum, bagajımda pandizot olmadığı için güneş alıyor. Güneşten ürünün özellikleri kaybolur mu? Acaba bunları nasıl gideririm?

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Temizleyiciden ziyade kullandığınız fırça önemli. Bu yüzeyler tırtıklı olduğu için orta sert-sert fırça lazım.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Herkese merhaba iyi forumlar dilerim. Liquid Elements One4all apc ürününü kullandım. Kapı içlerinin temizliğini yaptıktan sonra bazı lekelerin çıkmadığını ve beyaz lekeler oluştu. 500ml'lik sprey şisesinde 1:15 şeklinde sulandırmıştım. Bir de şeffaf cam spreyi şisesi içerisinde bagaja koymuştum, bagajımda pandizot olmadığı için güneş alıyor. Güneşten ürünün özellikleri kaybolur mu? Acaba bunları nasıl gideririm?

İç plastik aksamda APC kullanmak, markası ne kadar kaliteli olursa olsun belirli riskler barındırır., dikkat edilmezse ciddi riskler barındırır,

Ayrıca bu uygılama yaptığınız yüzey (pütürlü plastik) olduğu için kalıntı kalmamasına normalden daha fazla dikkat edilmesi gerekir, temizliğin ardından temiz bir nemli bez ile üzerinden geçilmesi gerekir,

Alkali bir temizleyici olan ve 1:120 ‘ye kadar sulandırılma imkanı veren oldukça güçlü bir temizleyiciden bahsediyoruz,

İç plastik aksamda (yumuşak ve sert plastik) yüzeylerde APC kullanmamanızı öneririm,

Sonuç olarak bu araçlar detay hobisini aracını seven titiz insanlar tarafından kullanıldığı için bu kadar agresif temizleyicilere ihtiyaç yoktur.

tonysoprano

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
İç plastik aksamda APC kullanmak, markası ne kadar kaliteli olursa olsun belirli riskler barındırır., dikkat edilmezse ciddi riskler barındırır,

Ayrıca bu uygılama yaptığınız yüzey (pütürlü plastik) olduğu için kalıntı kalmamasına normalden daha fazla dikkat edilmesi gerekir, temizliğin ardından temiz bir nemli bez ile üzerinden geçilmesi gerekir,

Alkali bir temizleyici olan ve 1:120 ‘ye kadar sulandırılma imkanı veren oldukça güçlü bir temizleyiciden bahsediyoruz,

İç plastik aksamda (yumuşak ve sert plastik) yüzeylerde APC kullanmamanızı öneririm,

Sonuç olarak bu araçlar detay hobisini aracını seven titiz insanlar tarafından kullanıldığı için bu kadar agresif temizleyicilere ihtiyaç yoktur.
O zaman bu apc'leri nerede kullanmak gerekiyor? İç plastik aksam temiziliğinde hangi ürünü önerirsiniz?

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
O zaman bu apc'leri nerede kullanmak gerekiyor? İç plastik aksam temiziliğinde hangi ürünü önerirsiniz?
apc genel kullanım alanları:
-kumaş koltuk temizliği
-taban halısı temizliği
-motor temizliği
-dış plastik aksam temizliği
-jant lastik temizliğinde hazırlanacak karışıma ilave edilmesi

tabi malzemeye göre (sulandırma oranları) değişlenlik gösterir,

O bölgeleri nemli bez ile silmek yeterlidir,

İç plastik aksamlar için (yumuşak ve sert) interior cleaner kullanmanızı öneririm,

Interiror cleaner ürünler apc ‘lere göre çok daha nazik yani agresif olmayan ürünlerdir, interior cleaner bilee kullansanız, temizlediğiniz yüzeyi ardından (temiz bir nemli bir bez) ile siliniz,

Benim tavsiyem Sonax Xtreme Nano Araç İçi Temizleyici (mavi şişe) ürünün satış sitelerindeki adı budur, aslında şişenin üzerinde Xtreme Auto Innen Reiniger veya Xtreme Interior Cleaner yazar, fakat bizde yanlış çeviri yapılmış,

google‘la Xtreme Interior Cleaner yazarak yani doğru kelime ile aratınca yanlış ürün çıkmaktadır,

bahsettiğim doğru ürün budur;
https://app.hb.biz/HwgiRaP4W64D

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
ürün yüzeyde kurumuş olabilir mi ?

Benzer olarak koch GS ürünü de arkadaşımın bazı araçların plastiklerinde ağartmalar yaptğını forumda gördüm ve paylaşılmıştı. Daha fazla sulandırma yaparak , temizledikten sonra yüzeyi ilk ıslak bezle kirleri arındırıp sonrasında kuru bezle kurulama şeklinde mi uygulama yaptınız ?

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
selamlar, ben de iç temizlikte one4all kullanıyorum. daha önce kullandığım interior ürünlere göre daha fazla kalıntı bırakıyor ama temizliği de güzel. normal bir interioru fırça ya da scrub pad ile uyguladıktan sonra bezle silmek yetiyor. ama tecrübe ettiğim kadarıyla one4all uyguladıktan sonra sadece nemli bezle tek sefer silme değil de bir kova suyla bezi sürekli durulayarak 2-3 defa silme ve kurulama gerekiyor. yaklaşık 10-12 defa bu şekilde kullandım herhangi bir problem yaşamadım. zaten yüzeyde kalıp kalmadığını kayganlıktan anlayabiliyorsunuz, sabun tarzı bir kayganlaştırma yapıyor.

Alp Yıldız

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öncelikle geçmiş olsun yazanlar olmuş apc den kaçınmak gerek iç temizlikte en iyi markada olsa iç plastikte riske girmemek interior cleaner kullanmak gerek. Sulandırmayı uygulamadan ne kadar önce yapmıştınız? Birde yüzeyde bekleme yapıncada yapabilir hemen silmek gerek. Şişenin içinde uzun zamandır karışım şeklinde beklediğinde ürün bozulma yapıyor çok yaşadım. Interior yoksa illa kullanılacaksada en sağlıklısı karışım oranına çok dikkat edip uygulamaya başlarken taze taze seyreltip uygulamak.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Naçizane tavsiyem sonax interior cleaner (hazır ürün ) 1/1 sulandırarak Araç içi göğüs kapı direksiyon deri yüzeylerde sil - gec şeklinde hafif kirleri temizlemek için kullanabilirsiniz hem agresif değil hemde limon kokusuyla hoş bi hava veriyor araca

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...