Kaptan'ın Detay Dünyası

Kaptan_34

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese Merhabalar;
Tek konu altında uygulamalarımı paylaşmak istedim. Saygılar, keyifli forumlar...

Toyota ve Volkswagen marka araçların büyük çoğunluğunda kronik kapı kol dayama kumaş yeri solmasından birçoğumuzun haberi vardır.
Bende can sıkıcı Corona sürecinde planlama yaptım, Eşime ait 2018 Toyota Corolla'da en çok gözüme takılan yer kapı kol dayama kumaş solmasıydı
ona müdahele ettim.

Kullanılan malzemeler;
Kc Gs 1/20 sulandırılmış
Orta Sert herhangi bir detay fırçası
1 adet saf su ya da damacana suyu olan sprey şişe
Mikrofiber bez

Kirli Halleri

Sağ ikisi Temiz, Sol ikisi kirli

Final Resmi

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, gs'yi kumaşta bu kadar sert kullanmak kalıcı hasara sebebiyet verebilir. Vp Carper Cleaner kullanılsaydı daha güzel olabilirdi.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık önceki Honda aracımda da kronik bir durumdu çok kısa zamanda ortaya çıkıyordu,imkan olursa birde kumaş koruma ürünü temin edilebilir faydası oluyor :)

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Ellerinize sağlık. Ben Toyota kullanıcısı olarak hiç bir zaman bu sorunu yaşamadım ama şikayet eden çok fazla ☺️ Ama ekstra özen gösteriyorum kirlenmemesi için onuda not olarak belirteyim.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam elinize sağlık siyahla beyaz kadar fark var. Bende de golf var, alırken bayileri aradığımda hep içi bej olan soruyordum. Bejlerde kapı kol dayama ve orta kolçak suni deri oluyor ve daha kolay temizleniyor.

BuDeliMi

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese Merhabalar;
Tek konu altında uygulamalarımı paylaşmak istedim. Saygılar, keyifli forumlar...

Toyota ve Volkswagen marka araçların büyük çoğunluğunda kronik kapı kol dayama kumaş yeri solmasından birçoğumuzun haberi vardır.
Bende can sıkıcı Corona sürecinde planlama yaptım, Eşime ait 2018 Toyota Corolla'da en çok gözüme takılan yer kapı kol dayama kumaş solmasıydı
ona müdahele ettim.

Kullanılan malzemeler;
Kc Gs 1/20 sulandırılmış
Orta Sert herhangi bir detay fırçası
1 adet saf su ya da damacana suyu olan sprey şişe
Mikrofiber bez

Kirli Halleri

Sağ ikisi Temiz, Sol ikisi kirli

Final Resmi
Ellerine sağlık abi , ugrasina değmis...
GS bu tür konularda görevini çok iyi yerine getiriyor..

Ellerinize sağlık, gs'yi kumaşta bu kadar sert kullanmak kalıcı hasara sebebiyet verebilir. Vp Carper Cleaner kullanılsaydı daha güzel olabilirdi.
Nasıl bi hasara sebebiyet verecek? Carpet cleaner bu ürüne göre oldukça soft aynı sonucu elde etmek zor olurdu. Eski detayciya 2 ürün kullanıp akıl verenlerde ne bileyim..:kop:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Nasıl bi hasara sebebiyet verecek? Carpet cleaner bu ürüne göre oldukça soft aynı sonucu elde etmek zor olurdu. Eski detayciya 2 ürün kullanıp akıl verenlerde ne bileyim..:kop:
Sadece fikir vermek istedim belki yanlış anlamış olabilirsiniz. Tabikide yeni detaycıyız, tabi siz ordan bana nasıl baktığınıza bağlı.

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

Hocam merhaba,

GS nin ne kadar güçlü bir temizlik kabiliyetinin olduğunu şuan forumda bir süre geçirmiş herhangi bir arkadaşımız biliyor. Bu sebeple olacak ki @Sercan20 arkadaşımızda daha soft ürün önermiş. Çıkarır, çıkarmaz o ayrı konu. Çıkarmazsa zaten sulandırma oranı düşürülür yada daha agresif bir ürüne geçilir. Son cümleniz forumun genel yardımseverliğinden veya yönlendirmeleri den uzaklaşmış.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hocam merhaba,

GS nin ne kadar güçlü bir temizlik kabiliyetinin olduğunu şuan forumda bir süre geçirmiş herhangi bir arkadaşımız biliyor. Bu sebeple olacak ki @Sercan20 arkadaşımızda daha soft ürün önermiş. Çıkarır, çıkarmaz o ayrı konu. Çıkarmazsa zaten sulandırma oranı düşürülür yada daha agresif bir ürüne geçilir. Son cümleniz forumun genel yardımseverliğinden veya yönlendirmeleri den uzaklaşmış.
Teşekkür ederim abi yorumunuz için, sosyal medya da yazışmalarımız da mimik kullanamadığımız için bazen yanlış anlaşabiliyoruz.

Kaptan_34

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sadece fikir vermek istedim belki yanlış anlamış olabilirsiniz. Tabikide yeni detaycıyız, tabi siz ordan bana nasıl baktığınıza bağlı.
Estağfurullah yanlış neden anlayayım
Bu forum bunun için var bilgi alışverişi yapalım diye.
Yeri geldiğinde hepimiz başka başka konularda bilgi olarak eksiğiz. Elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce hepimiz biriz burada.
Şu zamanlar birlik olma zamanı, ufak şeyler hep gerimizde kalsın... @KaiZeN @Sercan20
Saygılar, sevgiler

Eski Detaycı , Eski Kaptan

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Estağfurullah yanlış neden anlayayım
Bu forum bunu için var bilgi alışverişi yapalım diye.
Yeri geldiğinde hepimiz başka başka konularda bilgi olarak eksiğiz. Elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce hepimiz biriz burada.
Şu zamanlar birlik olma zamanı, ufak şeyler hep gerimizde kalsın...

Eski Detaycı , Eski Kaptan
Yok abi sana demedim estağfurullah sana dermiyim, bana cevap veren forum üyesine demiştim.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

2 ürün deneyip akıl verenlerden olarak en azından fikir veya öneri sunuyorum :) benzer katkıları ve tecrübelerinizi paylaşmanızı merakla bekliyorum ki 3. Ürünü alırken biz de sizin tecrübenizden faydalanalım...
Ha bu arada açtığım konulardan motor temizliği uygulamama bakarsanız o denli pis bir motorda 1:10 Koch GS nasıl temizlik yapmış görürsünüz ve ne derece riskli olduğunu anlarsınız :) keyifli ve "aktif" forumlar dilerim...

@Kaptan_34 elinize sağlık başarılı bir temizlik olmuş :) aynı sorunu ben de kapı kol dayama ve orta kol dayama kısmında yaşıyorum, çok kolay beyazlıyor :) bu sorunu würth araç içi temizleme köpüğü ile çözemedim ben de. vp cc ile deneyeceğim, o da işe yaramazsa apc ile şansımı denemeyi düşünüyorum ben de :) temizlik sonrası koruma ürünü uygulamanızı da bekliyorum, aynı koruma uygulamasının yapılışının detaylarını ben de öğrenmek isterim :)

Son düzenleme: