Karantina Günlükleri

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Şu sıralar dışarda çalışmadığım için hemde karantina olduğu için evde yaptığım temizlikleri bir başlık içinde aktarmak ve bilgi vermek istedim.

Dün bimden aldığım 2li 6.90 bezi cam bezi olarak test ettim, tatmin etti ancak bir daha para vermem herhalde.
Dokusu fazla naylon gibi ama camda iz bırakmadı sık sil şeklinde temizlemiştim.

Mutfak peni ve dolabı temizliğinde;
Ernet Mutfak ve 1:15 ceviz kulladım. Bide VP fırçalar, bir kaçda bim bezi.

Kirli hali.

Ceviz sıkıp Vp fırça ile temizledim.

Ardından bez ile sildim.

Dolap kulpları yağlı olduğu için Ernet banyo sıkıp Vp fırça ile temizledim.(Köpürtürken çekmemişim.)

Ve sildim.

Dolap kapağı yüzeyinde biraz yağlanmalar ve kirler vardı.

Ceviz sıkıp köpürttüm.

Ve sildim, gayet başarılı oldu. İz bırakmadı cevizi fazla sıkarsanız iz bırakabilir, nemli bez ile silin.

Tecrübeleremi aktarmak istedim, faydalı olduysam ne mutlu bana. Okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.
Ellerine sağlık. :alkis: Ceviz beyaz penlerde iyi çalışıyor. Daha önce tecrübe etmiştim :komik:

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık. :alkis: Ceviz beyaz penlerde iyi çalışıyor. Daha önce tecrübe etmiştim :komik:
Teşekkürler abi, evet ceviz gayet güzel çalışıyor. Fotoğraflandırmadığım bir uygulama daha olmuştu, balkondaki penleri ceviz sıkıp fırçalamıştım çok güzel temizliyor hemde paraltıyor.:):D

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
@Sercan20 eline sağlık güzel bir çalışma olmuş yaklaşık 1 hafta önce bu konu açılmadan önce bende alf ile duşakabini temizlemiştim keşke çekseydim burda paylaşırdım çok fena bir detay olmuştu :D neyse artık bgn evde koltuk yıkama yapıcam belki onu çekip atarım hemde arnicayı görmüş oluruz :D

@mustafacagri Ben ev halkına ürün kaptıranlardanım:)
Yaklaşık 3-4 sene önceydi, ilk kez wax almıştım kendime hatta bölünmüş waxtı o da. Kargo akşamüzeri geldi haliyle arabaya inip yıkama-test etme şansım olmadı. Ama bir yandan da su iticilik ve boncuklanmasını test etmek istiyordum. Dedim banyodaki duşa kabinin camları ne güne duruyor koştum banyoya. Hemen uyguladım akabinde sildim ve başladım su tutup seyretmeye. O sıra annem geldi, ne yapıyorsun vs sonra fark etti duşa kabinin camlarında hiç su kalmadığını ama kadın şok :D Hep duş sonrası kalan su izlerinden müzdaripmiş meğersem, kuruyunca hep leke bıraktığından. Baktı ki bizim wax bu işe çare hemen oracıkta el koymuştu :D[/QUOTE]

şimdi benim duşakabinin camları cam değil böle cam tarz ama buzlu olan onlarda da işe yararmı wax sürsek?

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Sercan20 eline sağlık güzel bir çalışma olmuş yaklaşık 1 hafta önce bu konu açılmadan önce bende alf ile duşakabini temizlemiştim keşke çekseydim burda paylaşırdım çok fena bir detay olmuştu :D neyse artık bgn evde koltuk yıkama yapıcam belki onu çekip atarım hemde arnicayı görmüş oluruz :D

Yaklaşık 3-4 sene önceydi, ilk kez wax almıştım kendime hatta bölünmüş waxtı o da. Kargo akşamüzeri geldi haliyle arabaya inip yıkama-test etme şansım olmadı. Ama bir yandan da su iticilik ve boncuklanmasını test etmek istiyordum. Dedim banyodaki duşa kabinin camları ne güne duruyor koştum banyoya. Hemen uyguladım akabinde sildim ve başladım su tutup seyretmeye. O sıra annem geldi, ne yapıyorsun vs sonra fark etti duşa kabinin camlarında hiç su kalmadığını ama kadın şok :D Hep duş sonrası kalan su izlerinden müzdaripmiş meğersem, kuruyunca hep leke bıraktığından. Baktı ki bizim wax bu işe çare hemen oracıkta el koymuştu :D

Teşekkür ederim, keşke atsaydınız abi bizde burda keyif yaşamış olurduk. Evde yaptıklarımızı artık atalım tecrübe edelim.:):)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri

Yaklaşık 3-4 sene önceydi, ilk kez wax almıştım kendime hatta bölünmüş waxtı o da. Kargo akşamüzeri geldi haliyle arabaya inip yıkama-test etme şansım olmadı. Ama bir yandan da su iticilik ve boncuklanmasını test etmek istiyordum. Dedim banyodaki duşa kabinin camları ne güne duruyor koştum banyoya. Hemen uyguladım akabinde sildim ve başladım su tutup seyretmeye. O sıra annem geldi, ne yapıyorsun vs sonra fark etti duşa kabinin camlarında hiç su kalmadığını ama kadın şok :D Hep duş sonrası kalan su izlerinden müzdaripmiş meğersem, kuruyunca hep leke bıraktığından. Baktı ki bizim wax bu işe çare hemen oracıkta el koymuştu :D

şimdi benim duşakabinin camları cam değil böle cam tarz ama buzlu olan onlarda da işe yararmı wax sürsek?
Bence küçük bir alanda test edip gözlemlemekten zarar gelmez. Ama olur da işe yararsa sizin camlarda da banyoya ayırmalık bir waxı hazır edin şimdiden :)

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Tahta rafları nerden temin ettiniz?
Sanayide mobilyacı tanıdığım vardı abi, yanına gittim 110x25 3 tane raf kestim sağolasun kendisi kaplamaları bastı. Yani normal bir mobilyacı yaklaşık 50-100 tl arası tutar diye düşünüyorum. L demirler tanesi 3.5 tl vidalarla dubeller ise biraz fazla aldığım için 20 tl tuttu.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, çok güzel olmuş, ağırlığı kaldırır mı, ortalarına birer L daha atarsın olmadı.

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Eline sağlık, çok güzel olmuş, ağırlığı kaldırır mı, ortalarına birer L daha atarsın olmadı.
Sağolasın abim, ilk alt rafı çaktığımda damacana ile test ettim biraz esnedi. Dediğiniz gibi ilerde olmadı bir L daha atarım. Zaten her raf max 15 kilo koyarım diye düşünüyorum. Bide raflar 1. sınıf mdf baya sağlam.:)

Numloq

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Düşük maliyetle büyük mutluluklar Elinize sağlık, benim de Istanbul'daki eve böyle bir planım vardı, iyi bir referans oldu.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet abim gayet düşük maliyet, enine 3 tane murat plastik sığıyor zaten buna göre kestirdim. Teşekkürler..