İnceleme Karcher hd 6/15c short gun modifiyesi

Mrtbsl

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba,
Sonunda basincli yikama makinesi alabildim
Arabayi yikama alanim uzun tabancayla kullanmaya pek musait degil. Park ettikten sonra duvarla araba arasinda 50- 60 cm mesafe kaliyor bu yuzden mevcut orijinal karcher tabancasina ek adaptor ile hizli sok tak nozulleriyle ve ayni zamanda alacagim foam lance ile kullanmak istiyorum. Makinenin ve almayi dusundugum adaptorun fotograflarini yukledim. Konu hakkinda yonlendirme yapabilecek varsa sevinirim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Aynı bahsettiğiniz setup ı kullanıyorum uzun zamandır biraz ağır oluyor el yoruyor bu tabanca . o yüzden tavsiye etmem tabancanın ucuna alacağınız parça yerine en ucuz model tabanca alın onu kullanın derim.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
İki türlü (kısa-uzun) şeklinde kullanıyorum şikayetim olmadı. Avantaj ve dezavantajları var tabi ki birbirine göre bahsedildiği gibi kısada basınç yükü bileğinize kalabiliyor. Sorun olmayacaksa tercih edebilirsiniz diye düşünüyorum.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Herkese merhaba,
Sonunda basincli yikama makinesi alabildim
Arabayi yikama alanim uzun tabancayla kullanmaya pek musait degil. Park ettikten sonra duvarla araba arasinda 50- 60 cm mesafe kaliyor bu yuzden mevcut orijinal karcher tabancasina ek adaptor ile hizli sok tak nozulleriyle ve ayni zamanda alacagim foam lance ile kullanmak istiyorum. Makinenin ve almayi dusundugum adaptorun fotograflarini yukledim. Konu hakkinda yonlendirme yapabilecek varsa sevinirim.

evet resmini paylaştığınız ürün doğru ürün., fakat satıcıya şunu sorun; sadece yeşil nozul ile mi geliyor., diğer renkteki nozulları içinden çıkıyor mu diyee.,

Yeşil nozulda “suyun perdesi” standart 25° derece olarak atar., tüm yıkama makinalarında suyun perdesi 25° derece ‘dir., fakat sizin alanınız dar olduğu için 40° (beyaz renk nozul) alırsanız., çalışma alanın olumsuz koşullarını azaltmış olursunuz., satıcıya diğer renk nozullar ürün ile birlikte geliyor mu sorunuz., gelmiyor ise harici olarak beyaz renk 40° derece nozuldan almanız yararınıza olur, işiniz oldukça kolaylaşır.,

Bu adaptörün kafasına uyumlu foam lance için şuan tel.den girdiğim için resimleri tam göremedim ama uyumlu olan sanırım bu ürün; https://m.aliexpress.com/item/12293...79a5149d5ace65d2dc3a49318R.jpg_640x640Q90.jpg

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Aynı bahsettiğiniz setup ı kullanıyorum uzun zamandır biraz ağır oluyor el yoruyor bu tabanca . o yüzden tavsiye etmem tabancanın ucuna alacağınız parça yerine en ucuz model tabanca alın onu kullanın derim.
Arkadaşın tabancası eski tip olduğu için tabancayı değiştirmesi mümkün değil çünkü tabanca ile hortum tek parça yekpare şeklinde ., yani tabancayı hortumdan sökmek mümkün değil.,

Ne yapabilir..? Sizin dediğiniz hafif tabancalar ile kullanabilmesi için yeni bir yüksek basınç hortumu seti alması gerekiyor., Ama karcher ‘in pro seri makinalar için yüksek basınç hortumları çok ciddi pahalı.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@Mrtbsl bu arada makineniz hayırlı olsun cihaz baya temiz duruyor ne kadara geldi..? ikinci el mi sıfır mı aldınız., cihazın kendi namlusunu kullanma imkanınız olsaydı 25° derece işinizi görürdü 40° ile çok rahat edersiniz., 40° ‘den sonra perde genişledikçe suyun basıncı düşmeye başlar;

Mrtbsl

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam bilgilendirme icin cok tesekkurler makineyi ikinci el olarak aldim ama hic kullanilmamis 3k nin biraz ustunde maliyeti oldu. Dediginiz gibi ekstra nozul alip kullanmak daha mantikli sanirim. Ek olarak bu adaptore uygun quick release namlu kullanima faydali olur mu ? Yoksa ekstra masraf yapmaya degmez mi ? Bir de bear foam lanceler mjjc gore cok daha uygun tavsiye eder misiniz ?

Mrtbsl

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Mrtbsl bu arada makineniz hayırlı olsun cihaz baya temiz duruyor ne kadara geldi..? ikinci el mi sıfır mı aldınız., cihazın kendi namlusunu kullanma imkanınız olsaydı 25° derece işinizi görürdü 40° ile çok rahat edersiniz., 40° ‘den sonra perde genişledikçe suyun basıncı düşmeye başlar;

Bahsettigim namlu tam olarak bu.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hocam bilgilendirme icin cok tesekkurler makineyi ikinci el olarak aldim ama hic kullanilmamis 3k nin biraz ustunde maliyeti oldu. Dediginiz gibi ekstra nozul alip kullanmak daha mantikli sanirim. Ek olarak bu adaptore uygun quick release namlu kullanima faydali olur mu ? Yoksa ekstra masraf yapmaya degmez mi ? Bir de bear foam lanceler mjjc gore cok daha uygun tavsiye eder misiniz ?

Bear force ‘un foam lance ‘ini ben kullanmadım arkadaşımda vardı., evet fiyat olarak daha uygun ama traş köpüğü kıvamında köpük elde etmek istiyorsanız benim önerim MJJC foam lance olur (mavi renkli olan).,

Namlu olayında ise şöyle; karcher ‘in bu seride kendi orjinal namlusu 850 mm ölçüsü var., sizin resimdeki namlunun ölçüsü yaklaşık 40 cm vardır., net ölçüsünü bilmiyorum çünkü yazmamışlar veya yazdılarsa da ben göremedim., alanınız dar olduğu söylüyorsunuz duvar ile araç arasındaki mesafede 40 cm civarı namlu sizin çalışmanıza engel değilse değerlendirilebilir., ama aracı yıkayacağınız alanı ben bilemem bu sebebten buna sizin karar vermeniz lazım.,

Foam lance olayında köpüğün kıvamını kullanacağınız ön yıkama şampuanı, şampuanı sulandırma oranınız ve foam lance ‘in köpük yapma becerisi doğrudan etkiliyen faktörlerdir., bu sebebten benim size önerim MJJC ‘nin ürünü olur (mavi renkli olan)., MJJC hem malzeme kalitesinde hem de köpük kıvamı olarak çok daha başarılıdır.

Son düzenleme: