Karcher K2 vs Bosch Easy Aquatak 110

celtic pride

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba,

Amazon'da karcher k2 aldım, basıncı falan beni tatmin ediyor ama, nozul olarak sadece suyu yuvarlak olarak atan kir sökme nozulu var, bosch easy 110 düşünüyoum, hem foam nozzle hem de ayarlanabilir perde şeklinde su atan nozzle var, karcher'deki yuvarlağa ek olarak. karcher ile aynı basınçta, sadece karcher'in debisi 360l/h iken, bosch 330l/h, dakikada yarım litre debi farkı var, çok da bir problem değil diye düşünüyorum. her şartta çift kova yıkama yapacağım zaten.

bosch alıp memnun kalmayan, ya da karcher şu sebepten keesinlikle bosch'tan daha iyidir diye düşünen varsa, görüş ve yardımlarını beklerim.

Franquaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba,

Amazon'da karcher k2 aldım, basıncı falan beni tatmin ediyor ama, nozul olarak sadece suyu yuvarlak olarak atan kir sökme nozulu var, bosch easy 110 düşünüyoum, hem foam nozzle hem de ayarlanabilir perde şeklinde su atan nozzle var, karcher'deki yuvarlağa ek olarak. karcher ile aynı basınçta, sadece karcher'in debisi 360l/h iken, bosch 330l/h, dakikada yarım litre debi farkı var, çok da bir problem değil diye düşünüyorum. her şartta çift kova yıkama yapacağım zaten.

bosch alıp memnun kalmayan, ya da karcher şu sebepten keesinlikle bosch'tan daha iyidir diye düşünen varsa, görüş ve yardımlarını beklerim.
Ortak olabilir miyim

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Merhaba,

Kir sökme nozulu ile araç yıkanmaz zaten (boyaya zarar verir)., o nozul bahçe taşı veya duvar temizlemede kullanılıyor.,

Cihazların 110 bar basınç olduğunu zannediyorsanız yanılırsınız., her iki cihazda 74 bar basıncı var., üreticinin 110 bar dediği şey cihazların max. verebileceği
basınç değerleridir ama cihaz çok nadir durumlar hariç asla max. basınçta çalışmazlar.,

Bosch easy 110 su debisi 282 litre/saat
Karcher K2 'nin su debisi 312 litre/saat

Aynı şey su debisi içinde geçerli kutu üzerinde yazan su debisi gerçeği yansıtmamaktadır.,

K2 satmadan yine aynı cihazın bosch olanını almak size ne fayda sağlar anlıyamadım., Bosch easy 110 fiyat ne kadar..?

En azından karcher k3 bakın derim., en azından k3 'ün hortumu 6 metre., gerçi 6 metre hortum bile yetmiyorken baktığınız bosch 110 ve k2 3 metre hortumu ile araç yıkamak keyiften çok eziyete dönüşür, el çantası gibi cihazı elinizde taşımak... :oops:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bosch tecrübem olmadı. Vaktiyle Karcher K2 14 almıştım. Bir kaç defa kullanıp istediğim verimi alamayınca depoya kaldırdım. Tarihi eser niyetine saklıyorum. K2 serisi giriş seviyesidir. 110 bar basınç yazmışlar ama hiç sanmıyorum o basınca ulaşabileceğine. Hele o kir sökücü namlu varya, bana göre işi uzatmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.

celtic pride

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Kir sökme nozulu ile araç yıkanmaz zaten (boyaya zarar verir)., o nozul bahçe taşı veya duvar temizlemede kullanılıyor.,

Cihazların 110 bar basınç olduğunu zannediyorsanız yanılırsınız., her iki cihazda 74 bar basıncı var., üreticinin 110 bar dediği şey cihazların max. verebileceği
basınç değerleridir ama cihaz çok nadir durumlar hariç asla max. basınçta çalışmazlar.,

Bosch easy 110 su debisi 282 litre/saat
Karcher K2 'nin su debisi 312 litre/saat

Aynı şey su debisi içinde geçerli kutu üzerinde yazan su debisi gerçeği yansıtmamaktadır.,

K2 satmadan yine aynı cihazın bosch olanını almak size ne fayda sağlar anlıyamadım., Bosch easy 110 fiyat ne kadar..?

En azından karcher k3 bakın derim., en azından k3 'ün hortumu 6 metre., gerçi 6 metre hortum bile yetmiyorken baktığınız bosch 110 ve k2 3 metre hortumu ile araç yıkamak keyiften çok eziyete dönüşür, el çantası gibi cihazı elinizde taşımak... :oops:
@SubaruOutback

Mesajlarınız için teşekkür ederim. Evet kır sökücü nozul dediğiniz gibi taş vs yüzeyler için ve araç yikanmiyor, eziyet oluyor. bar debi gibi değerlerin de lab. şartlarında verebileceği maksimum değerler olduğunun da farkındayım, ancak, kayıp oranları ikisinde de yaklaşık aynı olacağından (ikisi arasında aman aman mühendislik farki yoktur) kağıt üstündeki değerleri karşılaştırmada bir sakınca yok diye düşünüyorum.

Hortum, kablo ve taşıma konusunda bir sikinti yaşamıyorum. Bulunduğum yerde fiş ve musluk yan yana ve aracı da hemen yanına yanastiriyorum. Araçta gyeon seramik kaplama da olduğu için, kirler şimdilik çabuk cikiyor. Karcher bu işteki a plus marka, farkındayım ama foam lance yok, nozulu işe yaramıyor. K2'yi 500 e aldım, basicindan memnun kaldim Bosch 600 aynı basınç, ancak foam lance ve uygun nozulu var. Karcher için ekstra tamamlamaya kalksam, astarı yüzünü geçecek. Fiyatlar da maşallah K2 üstüne çıkınca eksponansiyel olarak artiyor, efendi gibi değil :)

Karcher i Amazon'dan aldım, iade hakkım var, o yüzden şu an bosch'un gelmesini bekliyorum. Bir de onu deneyeceğim. En nihayetinde çift kova grid guard yun eldiven uclusuyle ana yıkamayı yapacağım için, esas isteğim iyi bir ön yikama ve durulama yapabileceğim bir makine, o yüzden 500-600 bandı üstüne çıkmak istemiyorum şu an için.

@Franquaz söylemek istediğinizi ne yazık ki anlayamadım hocam :(

Franquaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
@SubaruOutback

Mesajlarınız için teşekkür ederim. Evet kır sökücü nozul dediğiniz gibi taş vs yüzeyler için ve araç yikanmiyor, eziyet oluyor. bar debi gibi değerlerin de lab. şartlarında verebileceği maksimum değerler olduğunun da farkındayım, ancak, kayıp oranları ikisinde de yaklaşık aynı olacağından (ikisi arasında aman aman mühendislik farki yoktur) kağıt üstündeki değerleri karşılaştırmada bir sakınca yok diye düşünüyorum.

Hortum, kablo ve taşıma konusunda bir sikinti yaşamıyorum. Bulunduğum yerde fiş ve musluk yan yana ve aracı da hemen yanına yanastiriyorum. Araçta gyeon seramik kaplama da olduğu için, kirler şimdilik çabuk cikiyor. Karcher bu işteki a plus marks, farkındayım ama foam lance yok, nozulu işe yaramıyor. K2'yi 500 e aldım, Bosch 600, ancak foam lence ve uygun nozulu var. Karcher için ekstra tamamlamaya kalksam, astarı yüzünü geçecek. Fiyatlar da maşallah K2 üstüne çıkınca eksponansiyel olarak artiyo, efendi gibi değil :)

Karcher i Amazon'dan aldım, iade hakkım var, o yüzden şu an bosch'un gelmesini bekliyorum. Bir de onu deneyeceğim. En nihayetinde çift kova grid guard yun eldiven uclusuyle ana yıkamayı yapacağım için, esas isteğim iyi bir ön yikama ve durulama yapabileceğim bir makine, o yüzden 500-600 bandı üstüne çıkmak istemiyorum şu an için.

Selamlar, Ben de antalya dayim Gyeon seramigi kime uygulama yaptirdiniz?

Franquaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Antalya da bilmiyorum inanin.. En profosyonel yerler bile suphenuyandiriyor.. Ugrariz tabii, gule gule kullanin.. Hangi urunu uyguladigini bilmeniz de guzel

celtic pride

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Antalya da bilmiyorum inanin.. En profosyonel yerler bile suphenuyandiriyor.. Ugrariz tabii, gule gule kullanin.. Hangi urunu uyguladigini bilmeniz de guzel
O konuda haklısınız. Insanoğlu çiğ süt emmiş derler. Seramiği kendim almıştım, hazırlama aşamasından sonra gittim, yanımda uyguladilar :))

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Antalya'da yaşıyorsanız aracınıza uygulama yaptırmadan önce @onurçiko Onur abiyle tanışın ki "keşke ilk sizle tanışsaydım" gibi bir cümle kurmayasınız :)

Franquaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Antalya'da yaşıyorsanız aracınıza uygulama yaptırmadan önce @onurçiko Onur abiyle tanışın ki "keşke ilk sizle tanışsaydım" gibi bir cümle kurmayasınız :)
@KaiZeN arkadasimizin da ayni sekilde israri var Ben Alanya da yasadigini zannediyordum.. Bi musaitligimizde bi cayini icmeye gitmeyi planliyoruz, tanismak isteriz bu vesileyle @onurçiko @Seastar76 boyle forumlar araciligi ile de gorusmek tanismak guzel.. Sohbet & muhabbet baki lakin malum covid sebebiyle bizi kabul etmez ise anlariz.. (isimiz geregi duzenli test yaptiriyoruz dip not)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@SubaruOutback

Hortum, kablo ve taşıma konusunda bir sikinti yaşamıyorum. Bulunduğum yerde fiş ve musluk yan yana ve aracı da hemen yanına yanastiriyorum. Araçta gyeon seramik kaplama da olduğu için, kirler şimdilik çabuk cikiyor. Karcher bu işteki a plus marka, farkındayım ama foam lance yok, nozulu işe yaramıyor. K2'yi 500 e aldım, basicindan memnun kaldim Bosch 600 aynı basınç, ancak foam lance ve uygun nozulu var. Karcher için ekstra tamamlamaya kalksam, astarı yüzünü geçecek. Fiyatlar da maşallah K2 üstüne çıkınca eksponansiyel olarak artiyor, efendi gibi değil :)

İyi güzel söylüyorsunuz da 700 liraya K3 satılyorken., k2 nin yeşil rengine 600 vermenin mantığını anlamak biraz güç..

Daha önce yıkama makinası tecrübeniz olmadıığı için foam lance olayına sanırım biraz yabancısınız., bosch 'un veya karcher'in setin içinden çıkan foam lance aparatları ile köpük elde ederim diye düşünceniz varsa yanılırsınız, o aparatlara ön yıkama şampuanını sulandırmadan saf şekilde bile koysanız sulu sabundan fazlasınız elde edemiyorsunuz..

celtic pride

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
İyi güzel söylüyorsunuz da 700 liraya K3 satılyorken., k2 nin yeşil rengine 600 vermenin mantığını anlamak biraz güç..

Daha önce yıkama makinası tecrübeniz olmadıığı için foam lance olayına sanırım biraz yabancısınız., bosch 'un veya karcher'in setin içinden çıkan foam lance aparatları ile köpük elde ederim diye düşünceniz varsa yanılırsınız, o aparatlara ön yıkama şampuanını sulandırmadan saf şekilde bile koysanız sulu sabundan fazlasınız elde edemiyorsunuz..
hocam haklısınız, ancak k3 de 900'den başlıyor, bir de iyi foam lance ekleyince epey aşıyor bütçemi.. 700'e hiç denk gelmedim, k3'te, link varsa atabilirseniz, hemen değerlendireyim.

daha önce efsane modifiye ilposan ile köpük atıyordum :))

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Merhaba,

bende yaklaşık 1 ay önce k2 aldım aynı şekilde kir sökme nozulu ile geldi.1 kere denedim.Aliexpresste normal perde atan ayarlı başlıklar var onlardan sipariş geçip sorunu çözebilirsiniz.ben o şekilde yaptım.Ayrıca kir sökme ucunun boyaya zarar verebilme şansı zor gibi eğer dibine kadar girip sürekli aynı noktaya uygulama yapmazsanız.Canı yok zaten gelen basıncın.uzaktan tutarsanız biraz zaman alır şampuanı indirmek ama zarar vermeden yıkarsınız.Kir sökme ucu ile devam etmeyeceğinizi düşünerek ,idare etme durumunu göz önüne alarak söylüyorum.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
hocam haklısınız, ancak k3 de 900'den başlıyor, bir de iyi foam lance ekleyince epey aşıyor bütçemi.. 700'e hiç denk gelmedim, k3'te, link varsa atabilirseniz, hemen değerlendireyim.

koçtaşta 799 tl k3 indirim denk getirirseniz daha ucuza alınabilir ayrıca foam lance aliexpresten min 130-140 tl ye vergiler dahil alıcaksınız.ben öyle yaptım onları kalem kalem eklemenizde fayda var.

celtic pride

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
koçtaşta 799 tl k3 indirim denk getirirseniz daha ucuza alınabilir ayrıca foam lance aliexpresten min 130-140 tl ye vergiler dahil alıcaksınız.ben öyle yaptım onları kalem kalem eklemenizde fayda var.
teşekkür ederim, aliexpress'te bir de bear force diye bir marka var mjjc'ye ek olarak, mjjc'ye göre epey uygun. kullanan, öneren var mıdır?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bu giriş seviyesi ürünlerde çoğu parça plastik ve makinanın uzun süre kullanımda ısınması ve güç kaybı yaşatması ihtimali de var. Açıkçası bana çok güçsüz geliyorlar. Başka makina ile tek geçişte çıkabilen kirleri K2 ve veya benzeri makina ile birkaç geçişte anca çıkarabilirsiniz. Ben bunu tecrübe ettim ve gerçekten yıkama bir yerden sonra eziyete dönmeye başlıyor.
Dedim ya işte, bir heves 10 sene önce almıştım. Birkaç kere kullanıp depoya kaldırdım. 10 sene daha geçsin, Karcher müzesine bağışlayacağım :D :D
Aceleniz yok ise K2 ve veya benzeri makinalar yerine indirimleri kollayıp daha düzgün bir makina almanızı tavsiye ederim. K2 benim için pişmanlıktır başka da birşey değil.

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bosch tecrübem olmadı. Vaktiyle Karcher K2 14 almıştım. Bir kaç defa kullanıp istediğim verimi alamayınca depoya kaldırdım. Tarihi eser niyetine saklıyorum. K2 serisi giriş seviyesidir. 110 bar basınç yazmışlar ama hiç sanmıyorum o basınca ulaşabileceğine. Hele o kir sökücü namlu varya, bana göre işi uzatmaktan başka hiçbir işe yaramıyor.
Karcher k2 yanlış bilmiyorsam plastik pompa.Bosch ise metal pompa.
Karcher k5 dahil bu tarz makinelerde yazan basınç maksimum basınçtır ve o basıncı veremez hep daha altındadır. maksimum ve minimum basınç genelde 40/50 bar farklı oluyor.
k5 alıp satmış birisi olarak bana basıncı yetersiz geldi.Hele garajınız vs yoksa evden hortum çekme ile olacak iş degil.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
teşekkür ederim, aliexpress'te bir de bear force diye bir marka var mjjc'ye ek olarak, mjjc'ye göre epey uygun. kullanan, öneren var mıdır?
ben bearforce aldım 1 defa kullandım ve memnun kaldım.traş köpüğü kıvamını yakalayabiliyorsunuz uygun şampuan ve oranlama ile.Ben şampuan olarak Ansf ve ev13 ile denedim fazlası ile yeterli mjjc bearforce un 2 katı fiyata geliyor.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Foam lance 'ı en iyisinden almanıza gerek yok hocam., bear force markasının foam lance 'lerine bakın fiyatı daha uygun., fazlasıyla işinizi görecektir; 14.66US $ 20% OFF|Köpük jeneratörü köpük topu köpük aparatı araba köpük yıkama Karcher için K2 K3 K4 K5 K6 K7 Tornado tabancası yüksek basınçlı yıkayıcı araba yıkayıcı|tornado gun|generator hightornado car cleaning gun - AliExpress

Karcher K3 koçtaşta 799 lira (mağazada)., ama koçtaş kartı ile mi veya üye olanlara mı tam hatırlıyamadım o şekilde olunca indirim yapıyorlardı @bahtitopal arkadaşımız o şekilde indirimli almıştı koçtaştan., kendisi nasıl indirim aldı söyleyecektir.