Karcher K2 vs Bosch Easy Aquatak 110

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Foam lance 'ı en iyisinden almanıza gerek yok hocam., bear force markasının foam lance 'lerine bakın fiyatı daha uygun., fazlasıyla işinizi görecektir; 14.66US $ 20% OFF|Köpük jeneratörü köpük topu köpük aparatı araba köpük yıkama Karcher için K2 K3 K4 K5 K6 K7 Tornado tabancası yüksek basınçlı yıkayıcı araba yıkayıcı|tornado gun|generator hightornado car cleaning gun - AliExpress

Karcher K3 koçtaşta 799 lira (mağazada)., ama koçtaş kartı ile mi veya üye olanlara mı tam hatırlıyamadım o şekilde olunca indirim yapıyorlardı @bahtitopal arkadaşımız o şekilde indirimli almıştı koçtaştan., kendisi nasıl indirim aldı söyleyecektir.
evet ben o gün almaya gittiğimde koçtaş üyesiyseniz yada kartınız varsa 429 du fiyatı 319 a düşmüştü.Her zaman oluyormu bilmiyorum.K3 için sorduğumda onda indirim uygulanmıyordu.K2 giriş seviyesi tabiki ama burda kendi açımdan önceliğim foam lance ile köpük atmaktı basınçlı yıkamadan ziyade .arkadaşımız basınçlı yıkarım kir sökerim diyorsa biraz zor tabi.makina tercihini ihtiyacına göre yapmak lazım.:begenixx:

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
İmkan ve bütçe var ise ben en kötü k5 alınmasını tavsiye ederim. @onurçiko abi ile yıkama yaparken k2 gibi bir makinası vardı eskiden. Eziyet çekiyorduk desek yeridir. Hd makinaya geçince eziyet bitmişti. Hem verim hem sağlamlık açısından bütçe zorlanabilirse k5 tercih edilmeli bence. Kampanya kovalayarak uyguna bulunabilirse şahane olur.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Karcher k2 yanlış bilmiyorsam plastik pompa.Bosch ise metal pompa.
Karcher k5 dahil bu tarz makinelerde yazan basınç maksimum basınçtır ve o basıncı veremez hep daha altındadır. maksimum ve minimum basınç genelde 40/50 bar farklı oluyor.
k5 alıp satmış birisi olarak bana basıncı yetersiz geldi.Hele garajınız vs yoksa evden hortum çekme ile olacak iş degil.
Bosch hakkında bilgim ve tecrübem yok. Ama tek bildiğim bir daha asla giriş seviyesi Karcher almayacağımdır. İşimi görsün diyorsun işini de görmüyor.
Benim K2.14 ile anca bulaşık yıkanır :D :D Hobiden soğutur, evlerden uzak.
10dk kullanıyorsun sonra makina nefes nefese kalmaya başlıyor. Abi sen hortum ile su tut ben biraz dinleneyim diyor :D :D
Paraya yazık, adına ve yazılanlara aldanıp parayı çarçur etmemek lazım. Az para da değiller. Benim aldığım zaman fiyatı 100 TL'miydi neydi. Şimdi sonuna bir sıfır daha eklemişler.
Bir ara foam lance için kullanayım dedim. Çünkü yıkama için kullandığım makinaya foam lance takılamıyor. Taşıdım yanımda bir heves foam lance'e şampuanı koydum, herşeyi bağladım ettim. Bastım tetiğe foam lance son nefesini verdi :D :D
Başlarım ikinizin yapacağı işe de dedim ve hepsini epocaların yanına kaldırdım. (Epocalar da sizlere ömür olmuşlardı)

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bosch hakkında bilgim ve tecrübem yok. Ama tek bildiğim bir daha asla giriş seviyesi Karcher almayacağımdır. İşimi görsün diyorsun işini de görmüyor.
Benim K2.14 ile anca bulaşık yıkanır :D:D Hobiden soğutur, evlerden uzak.
10dk kullanıyorsun sonra makina nefes nefese kalmaya başlıyor. Abi sen hortum ile su tut ben biraz dinleneyim diyor :D:D
Paraya yazık, adına ve yazılanlara aldanıp parayı çarçur etmemek lazım. Az para da değiller. Benim aldığım zaman fiyatı 100 TL'miydi neydi. Şimdi sonuna bir sıfır daha eklemişler.
Bir ara foam lance için kullanayım dedim. Çünkü yıkama için kullandığım makinaya foam lance takılamıyor. Taşıdım yanımda bir heves foam lance'e şampuanı koydum, herşeyi bağladım ettim. Bastım tetiğe foam lance son nefesini verdi :D:D
Başlarım ikinizin yapacağı işe de dedim ve hepsini epocaların yanına kaldırdım. (Epocalar da sizlere ömür olmuşlardı)
Ben skill basınçlı yıkaması almıştım ememnun kalmayıp iade etmiştim.Skill soş yan markası onunda pompa metal. Karcher k2 bahsettiginiz sorun plastik ompa oldugundan. Skill olanda ben yangın söndürme sistemini test ederken su basanını biliyorum bırakın araba yıkamayı 1 saat çalışır.Skill iade ettim.

Daha sonra karcher k5 aldım.Mjjc foam lance aliexpressten aldım. Basıncı kagıt üzerinde 145 bar ama işler öyle degil.Bekledigimi bulamadım.Kısa sürede o zaman mjjc beleşe makineden de 100 TL zararına sattım. O zaman 600 TL ciarına almıştım makineyi. Garaj yoksa bu makineler eziyet.Kablo çek hortum çek birde sokak ortasında olmuyor yani.

Şimdi fiyatlar uçmuş.Zaten çift kova yıkayacaksınız mecbur. Petrolde ki makineler bile elle müdahale olmadan tam temizleyemiyorken bu makineler biraz çocuk oyuncagı gibi kalıyor.

Profesyonel makinelere bakıyorsunuz 200 bar civarı k5 ise 145 bar işimi görür diyorsunuz ama arada ki fark çok fazla.Profesyonel makinelerde basınç düşüşü çok az yada yazan rakamı verirken bu tarz amatör makineler de beklediginizi bulamayabilirsiniz.

Zaten çift kova yıkayacaksanız gidip hortumun ucuza takılan bahçe için kullanılan tabanca şeklinde aparatlar bile işinizi görür.

İlla alacagım deniyorsa karcher giriş seviyesi yerine bosch alınır. Bosch alsaydınız girişseviyesinde bence karcherden daha iyi. Tabi fiyatlar uçmuş.

celtic pride

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese cevapları için teşekkür ederim, alüminyum gövdeli ve çelik pistonlu metal pompalı olduğu için bosch easy 110 ya da 120 ve mjjc ile devam edeceğiim gibi duruyor, şimdiki ikilemim ise max. 110 ve 120 arasındaki basınç ve debi farkı çok fazla mıdır, k2'nin basınç ve debisinden memnun kaldım sayılır, zaten offroad'çu değiliz, asfalttan gelen kiri haftada 1 çift kova yıkama yapacağım, adam gibi durulasın yeter :))

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Herkese cevapları için teşekkür ederim, alüminyum gövdeli ve çelik pistonlu metal pompalı olduğu için bosch easy 110 ya da 120 ve mjjc ile devam edeceğiim gibi duruyor, şimdiki ikilemim ise max. 110 ve 120 arasındaki basınç ve debi farkı çok fazla mıdır, k2'nin basınç ve debisinden memnun kaldım sayılır, zaten offroad'çu değiliz, asfalttan gelen kiri haftada 1 çift kova yıkama yapacağım, adam gibi durulasın yeter :))
Siz yine beklentiyi düşük tutun. Haftada 1 yıkama yapıyorsanız zaten aracınız az kirleniyordur. Cilayı da eksik etmediğinizi düşünüyorum :)
Kararı da vermişsiniz, artık geri dönüş yok, şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın :)
Bütçenizi doğrulttuğunuzda daha iyisini alırsınız :)

celtic pride

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Siz yine beklentiyi düşük tutun. Haftada 1 yıkama yapıyorsanız zaten aracınız az kirleniyordur. Cilayı da eksik etmediğinizi düşünüyorum :)
Kararı da vermişsiniz, artık geri dönüş yok, şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın :)
Bütçenizi doğrulttuğunuzda daha iyisini alırsınız :)
çok teşekkür ederim hocam, sizin nezdinizde fikir paylaşan herkese.. :)

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
MJJC geldiği zaman ürün 1,25 mm meme takılı olarak gelir., kutunun içinden 1,1 mm meme de çıkar., basıncı düşük olan yıkama makinelerinde daha iyi köpük elde edebilmek için 1,1 mm ölçüsündeki meme takılması gerekir..,

Bosch easy 110 su debisi: 282 litre/saat (74 bar basınç)

Bosch easy 120 su debisi: 324 llitre/saat (80 bar basınç)

Karcher K2 'nin su debisi: 312 litre/saat (74 bar basınç)

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@KaiZeN arkadasimizin da ayni sekilde israri var Ben Alanya da yasadigini zannediyordum.. Bi musaitligimizde bi cayini icmeye gitmeyi planliyoruz, tanismak isteriz bu vesileyle @onurçiko @Seastar76 boyle forumlar araciligi ile de gorusmek tanismak guzel.. Sohbet & muhabbet baki lakin malum covid sebebiyle bizi kabul etmez ise anlariz.. (isimiz geregi duzenli test yaptiriyoruz dip not)
Ne zaman isterseniz beklerim, elimden geldiğince yardımcı olurum.

celtic pride

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
MJJC geldiği zaman ürün 1,25 mm meme takılı olarak gelir., kutunun içinden 1,1 mm meme de çıkar., basıncı düşük olan yıkama makinelerinde daha iyi köpük elde edebilmek için 1,1 mm ölçüsündeki meme takılması gerekir..,

Bosch easy 110 su debisi: 282 litre/saat (74 bar basınç)

Bosch easy 120 su debisi: 324 llitre/saat (80 bar basınç)

Karcher K2 'nin su debisi: 312 litre/saat (74 bar basınç)
Bu değerli bilgi için çok teşekkür ederim hocam, arasam bulunmaz...

Franquaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ne zaman isterseniz beklerim, elimden geldiğince yardımcı olurum.
Selamlar,

Cok tesekkur, en kisa zamanda tanisma dilegiyle.. Biz amator detay sever olarak Antalya da guvenebilecegimiz, sohbetleyebilecegimiz, danisabilecegimiz bir arkadasimizin olmasi sevindirici.. Araci olan bizi haberdar eden arkadasimiza da tekrar Tesekkurler.. :) @KaiZeN