Karcher Ürünleri

Utopik83

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
İl
Konya
346B5BD5-3679-4874-8511-A3916C814D74.jpeg
Herkese merhaba
İsmim Ramazan Yalçın
Aranız yeni katıldım
Yaklaşık 5 yıldır Karcher markasının bayiliğini yapıyoruz.
Son iki yıldır da İç Anadolu Bölge Distribütörlüğü’nü aldık.
Ürün ihtiyaçlarınız için buradan yardımcı olabiliriz.
Gruba özel kampanyadaki ürünlerimiz hariç diğer tüm ürünlere özel extra %10 indirim...
Nakit ödemede +%5 indirim.
Kapıda ödeme Nakit/Kredi Kartı ödeme imkanı.

Herkese çalışmalarında başarılar dilerim.

Son düzenleme:

Halil

Çaylak Detaycı
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 18439
Herkese merhaba
İsmim Ramazan Yalçın
Aranız yeni katıldım
Yaklaşık 5 yıldır Karcher markasının bayiliğini yapıyoruz.
Son iki yıldır da İç Anadolu Bölge Distribütörlüğü’nü aldık.
Ürün ihtiyaçlarınız için buradan yardımcı olabiliriz.
Gruba özel kampanyadaki ürünlerimiz hariç extra %10 indirim...
Nakit ödemede +%5 indirim.
Kapıda ödeme Nakit/Kredi Kartı ödeme imkanı.

Herkese çalışmalarında başarılar dilerim.
Güvenle alisveris yapabilirsiniz bizzat aldım çok memnunum

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Karcher K5 K 5 EU Basınçlı Yıkama Makinesi Hortu - Morhipo

Selamlar yukarıdaki linke baktım ama taksit seçenekleri gözükmüyor, Başka bir başlıkta 9 taksit yapılabildiğini okumuştum morhipoda taksit olmuyor mu?
Morhipodan kullandığınız karta göre peşin fiyatına 9 taksite kadar alabilirsiniz ben finansbank karta 9 a böldü .ramazan beyin teklifi daha cazip bölebilir ise veya nakitte.karcher k5 tavsiye ederim kendilerinden aldım morhipo aracılığıyla eksiksiz sorunsuz küçük hediyeleriyle geldi tabsiye ederim ,hızlı kargoda cabası:)

Utopik83

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
İl
Konya
Çok
Güvenle alisveris yapabilirsiniz bizzat aldım çok memnunum
Çok tşkler
Memnun olmayan dostlar varsa yada ürün ile alakalı sorun yaşayan kullaıcılarında bu yorumun altında toplanıp sorunlarına çözüm bulmaya çalışalım.Mesele çözüm odaklı olabilmek.Yılların bize verdiği en büyük tecrübe mutlu müşteri satıcıdan bile en iyi reklamcıdan dahi güzel reklam yapar.Yaklaşık 25 yıldır aynı adreste mukimizdir.Her zaman müşteriyi sattığınız ürünlerde mutlu edemezsiniz.Müşteri beklentileri yüksektir ancak ürün o performanssta çalışmaz.Garanti konusunda sorun yaşar, ürün hasarlı ulaşır vs. vs...
Önemli olan müşterinin üründen memnun kalmasa da verdiğiniz hizmetten memnun kalması.Yaşanan sorunlarda ,müşteri şikayetlerde hep empati yaparak yaklaştığımız için müşteriler üründen memnun kalmasa dahi verdiğimiz hizmet güleryüz ilgi alaka tatmin ettiği için bizi tercih etmişlerdir.
Sorunların çözümünde önce dialog.
İnanın dialoğun çözemeyeceği şey yok şu dünyada.
Tüm dostlara selam ve saygılae

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Morhipodan kullandığınız karta göre peşin fiyatına 9 taksite kadar alabilirsiniz ben finansbank karta 9 a böldü .ramazan beyin teklifi daha cazip bölebilir ise veya nakitte.karcher k5 tavsiye ederim kendilerinden aldım morhipo aracılığıyla eksiksiz sorunsuz küçük hediyeleriyle geldi tabsiye ederim ,hızlı kargoda cabası:)
Bana taksitsiz ödeme zor olur ama alışımı kesinleştirince iletişim kurarım mutlaka.

mustafautku50

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
k4 compact ürünümü Ramazan beyden satın aldım. ne zaman arasam destek oldular. kargolama hızlı ilgi alaka müthiş. kefil olunacak satıcı

yusufasinmaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bolu
Bu sektörde en büyük sıkıntıyı bize KARCHER yaşattı. Bu kadar memnun olmadığım bir firma ile daha önce çalışmadım. Mahkemelerde sürünüyoruz artık. O raddeye getirdiler. Bunu yaşayan sadece ben değilim.
Ürünleri garanti dışı bırakma konusunda kendileri profesyoneldir. Alman diyorsunuz çok iyidir diyorsunuz ancak maalesef, Türkiye distribütörü size telefonda "tabi ki haklısınız, hemen sorunu çözeceği" deyip geri bile dönmezler. Siz bu işten evinize ekmek götürürsünüz, parça tedariki can alıcı şekilde önemlidir ama bir Allah'ın kulu bunu umursamaz.
Alman zannedersiniz her parçası İtalyan'dır. Sıkı bir araştırma ile aynı motor markasını ülkeye getiren başka bir firma ile görüşürsünüz, firma da size bu motorun 180 TL olduğunu ancak getirtemediklerini, çeşitli engellerin bulunduğunu söyler, gider aynı motoru Karcher denen firmadan 650 TL'ye alırsınız.
Bir çok kişi beni eleştirebilir ancak yolları yetkili servislerine ya da parça tedarik etme sürecine düşmemiştir.
Bu konu da daha çok ama çok uzun yazarım. Merak eden arkadaşlara adım adım anlatırım. Ben derdimi THH, Tüketici Mahkemesi, Almanya merkeze, Türkiye ülke müdürlüğüne bildirdim. Bir kişi de dönüp derdiniz ne demedi.
Herkese söylüyorum, gidin yerli kullanın bir şeyler kullanın almayın kardeşim.Kullanmayın. Bozulana kadar memnunsunuzdur bozulunca çok üzülürsünüz.

Utopik83

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
İl
Konya
Bu sektörde en büyük sıkıntıyı bize KARCHER yaşattı. Bu kadar memnun olmadığım bir firma ile daha önce çalışmadım. Mahkemelerde sürünüyoruz artık. O raddeye getirdiler. Bunu yaşayan sadece ben değilim.
Ürünleri garanti dışı bırakma konusunda kendileri profesyoneldir. Alman diyorsunuz çok iyidir diyorsunuz ancak maalesef, Türkiye distribütörü size telefonda "tabi ki haklısınız, hemen sorunu çözeceği" deyip geri bile dönmezler. Siz bu işten evinize ekmek götürürsünüz, parça tedariki can alıcı şekilde önemlidir ama bir Allah'ın kulu bunu umursamaz.
Alman zannedersiniz her parçası İtalyan'dır. Sıkı bir araştırma ile aynı motor markasını ülkeye getiren başka bir firma ile görüşürsünüz, firma da size bu motorun 180 TL olduğunu ancak getirtemediklerini, çeşitli engellerin bulunduğunu söyler, gider aynı motoru Karcher denen firmadan 650 TL'ye alırsınız.
Bir çok kişi beni eleştirebilir ancak yolları yetkili servislerine ya da parça tedarik etme sürecine düşmemiştir.
Bu konu da daha çok ama çok uzun yazarım. Merak eden arkadaşlara adım adım anlatırım. Ben derdimi THH, Tüketici Mahkemesi, Almanya merkeze, Türkiye ülke müdürlüğüne bildirdim. Bir kişi de dönüp derdiniz ne demedi.
Herkese söylüyorum, gidin yerli kullanın bir şeyler kullanın almayın kardeşim.Kullanmayın. Bozulana kadar memnunsunuzdur bozulunca çok üzülürsünüz.
Merhabalar

Yaşanan sorunlar ile alakalı gördüğüm kadarıyla her iki taraflı çözüm odaklı olunmadığını gözlemledim
Konuya çok hakim olmasam da bu tip durumlarda firma olarak olumsuzlukları satış yöneticimizden de destek alarak hızlı çözüm bulduğumuz bilmenizi isterim .

Şunu sormak istiyorum;
Sorun yaşadığınız ürün Ev Tipi' mi Profesyonel mi?
Ev Tipi'inde çok daha hızlı aksiyon alınmakta.

yusufasinmaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bolu
Merhabalar

Yaşanan sorunlar ile alakalı gördüğüm kadarıyla her iki taraflı çözüm odaklı olunmadığını gözlemledim
Konuya çok hakim olmasam da bu tip durumlarda firma olarak olumsuzlukları satış yöneticimizden de destek alarak hızlı çözüm bulduğumuz bilmenizi isterim .

Şunu sormak istiyorum;
Sorun yaşadığınız ürün Ev Tipi' mi Profesyonel mi?
Ev Tipi'inde çok daha hızlı aksiyon alınmakta.
Cihaz profesyonel ürün hocam. İşletmemizde kullandığımız Karcher Pro Puzzi serisi ürün.

Ben olayı özetliyim siz karar verin isterim,

Cihaz çalışırken ansızın stop etti. Bozuldu dedik ve müşteri hizmetleri ile iletişim kurduk. Yaşadığımız şehirde yetkili servis bulunduğunu oraya götürmem gerektiğini söyledi. Bizde cihazı yetkili servise götürdük. Cihazımızı bıraktık, akşamında telefon edildi, cihazımızın garanti dışı kaldığını belirttiler.

Bizde servise giderek garanti dışı kalma durumunu araştırdık, bir şekilde su geldiğini, bu şekilde garantiye giremeyeceğini söylediler. Hem elimizde iş hem de randevuların bulunması sebebiyle ne zaman yapıp teslim edeceklerini sorduğumuzda, parça ne zaman gelirse o zaman yaparız, zaten parça stokta yok denildi. Yeniden mh ile iletişime geçip parça durumunu sorduk, bir iki güne stok gireceğini söylediler. O süreçte bize bir haber gelmedi, mağduriyeti daha fazla yaşamamak için başka bayiilerde parça bulunma ihtimaline binaen cihazımızı geri almak istedik.

Yetkili servise gittiğimizde, sökme ve tespit parası olarak 84 TL para vermemiz istenildi, burada konuya itiraz ettik. Cihazı garanti kapsamında getirdik, tespit ücreti vermeyeceğimizi söyledik. Bir çok ürünümüzü garantili diye gönderip garanti dışı bıraktıklarında para istemediklerini kendilerinin de bu parayı isteyemeyeceklerini söyledik. O da para ödemeden cihazınızı vermeyiz dediler. Ufak bir gerginlik sonrası ortağım ödeyelim cihazımızı alalım deyince bizde parayı ödedik ve cihazı vermelerini istedik.

Servis personeli cihazı bize masadan gidin alın dedi. Cihaza baktığımız da parça parça olduğunu gördük, Arkadaş ürünü yaptırmadınız, yarı para ödediniz ben bu cihazı toplamam siz böyle alacaksınız dediğinde ortam tabi buz gibi oldu ve münakaşa başladı. Bir hırs cihazı aldık ve çıktık. Akabinde Merkez, Almanya vb her yere şikayet ettik, derhal thh ye bildirdik durumu.

Müşterilerimiz beklemesin diye yeniden motoru talep ettik ve 2. hafta sonunda motoru temin edildiğini belirterek merkezden gönderdiler. Montajını kendimiz yaptık ve kullanıyoruz.

Ne bu yetkili servis hakkında bir işlem yapıldı, ne bir özür dileyen oldu, iki hafta müşterileri beklettik.

Bunun üzerine yaptığım araştırmada motorun italyan olduğunu ve ederinin 3 -4 misline bize satıldığını da öğrendim.

Şu an karcher buhar makinemizde bozuk ve yaptırmıyorum. Kesinlikle yaptırmayacağım ve kullanmayacağım da. En az 3-4 arkadaşı da bu markayı kullanmaktan uzaklaştırdım.

Utopik83

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
İl
Konya
Cihaz profesyonel ürün hocam. İşletmemizde kullandığımız Karcher Pro Puzzi serisi ürün.

Ben olayı özetliyim siz karar verin isterim,

Cihaz çalışırken ansızın stop etti. Bozuldu dedik ve müşteri hizmetleri ile iletişim kurduk. Yaşadığımız şehirde yetkili servis bulunduğunu oraya götürmem gerektiğini söyledi. Bizde cihazı yetkili servise götürdük. Cihazımızı bıraktık, akşamında telefon edildi, cihazımızın garanti dışı kaldığını belirttiler.

Bizde servise giderek garanti dışı kalma durumunu araştırdık, bir şekilde su geldiğini, bu şekilde garantiye giremeyeceğini söylediler. Hem elimizde iş hem de randevuların bulunması sebebiyle ne zaman yapıp teslim edeceklerini sorduğumuzda, parça ne zaman gelirse o zaman yaparız, zaten parça stokta yok denildi. Yeniden mh ile iletişime geçip parça durumunu sorduk, bir iki güne stok gireceğini söylediler. O süreçte bize bir haber gelmedi, mağduriyeti daha fazla yaşamamak için başka bayiilerde parça bulunma ihtimaline binaen cihazımızı geri almak istedik.

Yetkili servise gittiğimizde, sökme ve tespit parası olarak 84 TL para vermemiz istenildi, burada konuya itiraz ettik. Cihazı garanti kapsamında getirdik, tespit ücreti vermeyeceğimizi söyledik. Bir çok ürünümüzü garantili diye gönderip garanti dışı bıraktıklarında para istemediklerini kendilerinin de bu parayı isteyemeyeceklerini söyledik. O da para ödemeden cihazınızı vermeyiz dediler. Ufak bir gerginlik sonrası ortağım ödeyelim cihazımızı alalım deyince bizde parayı ödedik ve cihazı vermelerini istedik.

Servis personeli cihazı bize masadan gidin alın dedi. Cihaza baktığımız da parça parça olduğunu gördük, Arkadaş ürünü yaptırmadınız, yarı para ödediniz ben bu cihazı toplamam siz böyle alacaksınız dediğinde ortam tabi buz gibi oldu ve münakaşa başladı. Bir hırs cihazı aldık ve çıktık. Akabinde Merkez, Almanya vb her yere şikayet ettik, derhal thh ye bildirdik durumu.

Müşterilerimiz beklemesin diye yeniden motoru talep ettik ve 2. hafta sonunda motoru temin edildiğini belirterek merkezden gönderdiler. Montajını kendimiz yaptık ve kullanıyoruz.

Ne bu yetkili servis hakkında bir işlem yapıldı, ne bir özür dileyen oldu, iki hafta müşterileri beklettik.

Bunun üzerine yaptığım araştırmada motorun italyan olduğunu ve ederinin 3 -4 misline bize satıldığını da öğrendim.

Şu an karcher buhar makinemizde bozuk ve yaptırmıyorum. Kesinlikle yaptırmayacağım ve kullanmayacağım da. En az 3-4 arkadaşı da bu markayı kullanmaktan uzaklaştırdım.
Burrada eksik bilgilendirme var.
Sizin de eksiklikleriniz olduğunu sezinliyorum.
Buradaki yaşanan sorunun sizden de kaynaklandığını düşünüyorum
Bu olay ne zaman yaşandı?

Daha ben şu geçtiğimiz cumartesi bir müşterimin cihazındaki sorun nedeniyle müşteri hizmetlerini aradım.
Müşteri hizmetleri Lokasyon'daki servise götürün demedi.
Adresinize Karcher Türkiye'nin anlaşmalı olduğu İnter Global firmasını yönlendireceğini ve arızalı ürünün İstanbul Beylikdüzün'deki merkez servise çekileceği söylendi ve akabinde bugün sabahtan İnter Global müşterinin adresinden cihazı teslim almış.

Karcher Türkiye neden lokasyonda destek vermek yerine merkeze ürünleri çekiyor derseniz bu konuda son derece haklılar.
Türkiye şartlarında servis olmak çok zor.Aynı serviste bir çok markanın da servisliğini yapmakta.Bir servisin en az 7-8 markanın daha servisliğini yapmaktadır.Hal böyle olunca servisler gereken önem yükümlülükleri yerine getirmemekte.Karcher'de bu konuda maalesef biraz eksik kalıyor servislerin denetimi ile alakalı ama inanın Karcher Türkiye burada tamamen servisler kanalıyla size hizmet sağladığından parça temini vs.. çok çok sorunlar yaşanmakta.Velev ki sizin ile hiç sorun yaşamadı cihaz garanti kapsamında tamire çekildi lokasyondaki servisten.Parça termini en az 3-4 gün.Servisin stoğunda ilgili parça yoksa merkezden istemesi lazım vs.. halbuki ürün merkeze çekilmiş olsa bazen teşhirde sergilenen üründen parça söküp müşteri en hızlı çözümlendiğini ben bizzat gördüm.Örneğin bir müşterimin zincir mağazalarına akülü zemin temizleme otomatı satmıştık 6 adet.Çok ta yüklü bir faturaydı.Garanti bittikten sonra müşterimiz bir mağazasındaki otomatın pili şarj olmadığını söylediler.Diğer mağazasındaki pili söküp bu cihaza takmış sorun pilde diye bizden parça temini talebi açtı.Konuyu satış yöneticime ilettiğimde pil garantiye girmez müşteri parasıyla alacak dedi.Bizde biraz ısrarcı olduk müşterinin nazlandığını bildirince ilişkilerimizde kuvvetli olunca satış yöneticim sistemden sipariş et ben faturayı bedelsize çevirteyim madem dedi.
Sipariş, içeriye girdim teslim tarihi 6 hafta.Mağaza yöneticisini aradım 6 hafta diyince abi çok geç teslim duman oluruz bizi paspas çektir lütfen dediler.Tekrar satış yöneticimi aradım abi 6 hafta çok yüksek bir formül bulun dedim.Ben halledeceğim dedi Ayaz Plaza'daki sergiledikleri bir cihazdan pili söküp bana kargoladılar.Ertesi gün pil elimize ulaştı ve ben işletme sahibine pilin garantiye girmediğini ama müşteri memnuniyeti adına ücretsiz garanti kapsamında değiştiğini söyledim.Çok memnun kaldılar.

Bu olaydan çıkaracağımız özet şu İLETİŞİM!!!
Her iki tarafta empati yaparak olaylara yaklaşırsa gerçekten memnun kalır.

Örneğin siz THH'ye başvurdum diyorsunuz ben bir müşterim ile THH'lik oldum.Cihazın motoruna toz kaçırmış.Filtre takmadan kuru süpürme yapmış hazneye.Bizi THH'ye verdi.Bana savunma talebi geldi.Gönderdim Karcher satış yöneticime.Abi ne uğraşıyorsun söyle hemen talebi geri çeksin müşteri biz değişim talebi gönderiyoruz dedi.Değişim cihazı hemen müşteriye ulaştı.

Bizim tarafta işler bu kadar hızlı ilerlerken sizin tarafta bu kadar çok aksama olması çok çok üzücü
Tatta geçen ay bir müşterimiz bizden Karcher buhar bezi satın almış orjianal değil diye şikayet etmiş Karcher Türkiye'ye
Satış direktöründen tutun da müşteri departman yöneticisine kadar en az 4 defa mail ile uyarıldık acil değişim yapın diye.

Bu tip durumlarda ürünü merkez servisee bildirip ürünü kimden aldıysanız onun ile iletişime geçin.
Malı satıp parasını alması değil
Cİhazın arkasında durması lazım.

Karcher tabanca sattığımız bir müşteriden 4 yıl kullandığu tabancayı iade almak zorunda kaldık damlatma şikayetinden dolayı .
Neden
Müşteri memnuniyeti.

Lütfen bayinizi bu konuda sıkıştırın.
Herşeyi de Direk Karcher Türkiye'den beklemeyin.
Satıcı + Servis + Distribütör müteselsil sorumluluğun olduğunu asla unutmayın.

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Yusuf beyin mesajını okuduğumda beklemediğim şekilde sarsıldım kim olsa kullanan/ almayı düşünen şu olayı duyunca okuyunca rahatsız olur. Garanti kapsamındaki bir cihazı garanti dışında kalması hadi cihazın garanti dışı kalması önemli değil servisin genel tavrı oldukça yanlış. Sökme takma arıza bildirimi için para isteyip sonrasında cihazı toplamamaları başlı başına yanlış. Buradan sonra müşteriden bir anlayış yada kızmamasını bekleyemezler. Ne demek tamire verilen cihazdan hem para alıp hep toplanmaması. Bende olsam ilk gideceğim yer Tüketici Hakem Heyeti sonrasında Karcher Türkiye olur. Sorunuma çözüm bulamazsam bu olaydaki gibi sosyal medyada sağa sola yazarım bu benim en büyük hakkımdır ki başkalarının canı yanmasın. Burada satıcı dışında Karcher Türkiyenin hatasıda oldukça büyük müşteriye karşı takınılan tavır ve yanlış müdahaleleri telafi etmesi gerekirken sessiz kalmış adeta tamir yap(may)an bayiyi ödüllendirmiş. Siz her şeyi Karcherden beklemeyin birazda satın aldığınız bayiyi sıkıştırın demişsiniz ama burada en yetkili olan ve ürünün arkasında durması gereken merci Karcher Türkiyedir zaten orası işi ciddiye almazsa bayi bu işin üstüne hiç düşmeyecektir. Karcher Türkiyenin yanlış tutumu bayiye/servise yaramış yaptığı yanlış hareket ve aldığı para yanına kar kalmış.
@Utopik83 isimli İç Anadolu ana bayi burada belirttiği gibi çözüm odaklı bir işletme gibi duruyor kendilerine bu tutumlarından dolayı forum adına teşekkür ederim. Ama hatanın birazının müşteride olduğunu direkt aldığı yere gidip KT’ye cihazı çektirmesi gerektiğini söylemiş normal bir kullanıcının bu işleyişi bilmesi oldukça zor bence burada genel olarak KT’de bir sıkıntı var bunu kabul etmek lazım. Burada yazdıklarınıza bakarak size güveniyorum @Utopik83 Karcher K5 makina almayı planlıyorum alışverişim muhtemelen sizden olacak ürünlerinizin arkasında duracağınızı düşünüyorum bir sıkıntı çıktığında gerekirse İstanbuldan Konya’ya gelip bu sözlerinizi hatırlatarak sizden destek alacağımı belirtmek isterim iyi günler, iyi çalışmalar.
@yusufasinmaz umarım sizin sorunlarınız da çözülür geçmişteki yaşadığınız sorunlar telafi edilir.

Utopik83

Konu Sahibi ✔
Firma Yetkilisi
Üye
İl
Konya
Yusuf beyin mesajını okuduğumda beklemediğim şekilde sarsıldım kim olsa kullanan/ almayı düşünen şu olayı duyunca okuyunca rahatsız olur. Garanti kapsamındaki bir cihazı garanti dışında kalması hadi cihazın garanti dışı kalması önemli değil servisin genel tavrı oldukça yanlış. Sökme takma arıza bildirimi için para isteyip sonrasında cihazı toplamamaları başlı başına yanlış. Buradan sonra müşteriden bir anlayış yada kızmamasını bekleyemezler. Ne demek tamire verilen cihazdan hem para alıp hep toplanmaması. Bende olsam ilk gideceğim yer Tüketici Hakem Heyeti sonrasında Karcher Türkiye olur. Sorunuma çözüm bulamazsam bu olaydaki gibi sosyal medyada sağa sola yazarım bu benim en büyük hakkımdır ki başkalarının canı yanmasın. Burada satıcı dışında Karcher Türkiyenin hatasıda oldukça büyük müşteriye karşı takınılan tavır ve yanlış müdahaleleri telafi etmesi gerekirken sessiz kalmış adeta tamir yap(may)an bayiyi ödüllendirmiş. Siz her şeyi Karcherden beklemeyin birazda satın aldığınız bayiyi sıkıştırın demişsiniz ama burada en yetkili olan ve ürünün arkasında durması gereken merci Karcher Türkiyedir zaten orası işi ciddiye almazsa bayi bu işin üstüne hiç düşmeyecektir. Karcher Türkiyenin yanlış tutumu bayiye/servise yaramış yaptığı yanlış hareket ve aldığı para yanına kar kalmış.
@Utopik83 isimli İç Anadolu ana bayi burada belirttiği gibi çözüm odaklı bir işletme gibi duruyor kendilerine bu tutumlarından dolayı forum adına teşekkür ederim. Ama hatanın birazının müşteride olduğunu direkt aldığı yere gidip KT’ye cihazı çektirmesi gerektiğini söylemiş normal bir kullanıcının bu işleyişi bilmesi oldukça zor bence burada genel olarak KT’de bir sıkıntı var bunu kabul etmek lazım. Burada yazdıklarınıza bakarak size güveniyorum @Utopik83 Karcher K5 makina almayı planlıyorum alışverişim muhtemelen sizden olacak ürünlerinizin arkasında duracağınızı düşünüyorum bir sıkıntı çıktığında gerekirse İstanbuldan Konya’ya gelip bu sözlerinizi hatırlatarak sizden destek alacağımı belirtmek isterim iyi günler, iyi çalışmalar.
@yusufasinmaz umarım sizin sorunlarınız da çözülür geçmişteki yaşadığınız sorunlar telafi edilir.
Merhaba
Geri dönüş için çok teşekkür ederim.
Burada Karcher Türkiye'nin ne gibi kusuru olsun ki ben anlamadım.Derseniz ki Yetkili kıldığı servis bu şekilde bir tutum sergilemiş markayı temsil ediyor demekte haklısınız ama burada satıcı asli kusurludur.Şöyle ki sattığım ürünümde müşterim sorun yaşadıysa önce bizim ile iletişime geçin biz ne yapabiliriz ona bir bakalım diyoruz.Çoğu müşterimde benim şahsi telefonum var.Çekinmeyin arayın beni diyorum.
Örneğin 6 ay kullanılmış SE.5100 hava yapmış su püskürtmüyor.Bu sorun daha önce de tek tük karşılaştığımız sorun olduğu içim müşteriyi mağdur etmek yerine direk ürününü birebir değişim yapıyoruz.Neden ;Çünkü satış yöneticim bana bu yetkiyi vermiş.5.100 de su püskürtme şikayeti varsa direk değişime yönlendir demiştir.Burada bayi ile müşteri arasında bir iletişim kopukluğu var.
Şayet bayi ürünü satarken ürün ile ilgili sorun yaşadığında ürünü direk merkez servise çektirelim demiş olsaydı çok başka şeyler konuşuyor olurduk.
Yaklaşık 2 yıldır bölge distribütörüyüz.Merkez servisten bir şikayetten dolayı biz herhangi bir geri dönüş olmadı.
2018-2019 satış cirosunda Türkiye Birincisiyiz.Bu kadar yoğun sirkülasyon olmasına rağmen ne alt bayilerin satışlarından ne de mağaza satışından bize yansıyan bir olumsuzluk yok.Şu olabiliyor.Müşteri beklentisini yüksek tutuyor yada ürünün performansını beğenmiyor ürünü iade edebiliyor.Bu konularda hem mağazada hem internet satışlarında koşulsuz iade politikası ile hareket ediyoruz.Bunu yaparken de Karcher'den aldığımız güç ve yetkiyle bunu sağlayabiliyoruz.
Diğer bir konu bizim müşterimizi suçlamamız olmaz sadece ben fikrimi beyan ediyorum.Ya değilse müşteriye kızmamız terslememiz ne haddimize.
Biz kimiz ki müşteriyi tersleyelim.İmkanlar ölçütünde müşterimize maximum desteği vermekle mükellefiz.

Başka bir konu Sosyal Medya ve İnternet mecrası o kadar girift ve heterojen ki aslına baktığınız zaman yapılan yorumlar şikayetler objektif olmaktan çok çok uzak subjektif bakış açısı yapıldığını bir çok kez deneyimledik.Örneğim Müşterinin bir ürünle ilgili sorun yaşadığında bu deneyimini başkalarıyla paylaşma oranı %78 iken memnun olduğu başka bir ürünü referans etme ve teşekkür etme oranı %32.Bizim günlük E-ticaret satışımız 200-250 arası kargo çıkar olumlu yorum daha fazladır pazaryeri puanlarımız hep %95 üzeridedir.Aylık 7000 ile 9000 arası kargo çıkar:İnanın 1500 adedi geçmez olumlu puan.Ama ürün ile yada kargo ile bir sorun yaşadığı an verdiğiniz destek felan göze görünmez.Direk basar olumsuzu.
Bu süreci iyi deneyimlemek iyi yönetmek lazım.

Sözün özü EMPATİ ve İLETİŞİM büyük önem kazanıyor.
Eğer sorun yaşarsam diye bir şey söylemişsiniz.
Sadece sorun yaşarsanız mı görüşeceğiz efendim?
Sadece şikayet değil övgülere de talip olduğunuz belirtmek isterim.

Herkeze mutlu bir hafta dilerim

Fuel Economy

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba
Geri dönüş için çok teşekkür ederim.
Burada Karcher Türkiye'nin ne gibi kusuru olsun ki ben anlamadım.Derseniz ki Yetkili kıldığı servis bu şekilde bir tutum sergilemiş markayı temsil ediyor demekte haklısınız ama burada satıcı asli kusurludur.Şöyle ki sattığım ürünümde müşterim sorun yaşadıysa önce bizim ile iletişime geçin biz ne yapabiliriz ona bir bakalım diyoruz.Çoğu müşterimde benim şahsi telefonum var.Çekinmeyin arayın beni diyorum.
Örneğin 6 ay kullanılmış SE.5100 hava yapmış su püskürtmüyor.Bu sorun daha önce de tek tük karşılaştığımız sorun olduğu içim müşteriyi mağdur etmek yerine direk ürününü birebir değişim yapıyoruz.Neden ;Çünkü satış yöneticim bana bu yetkiyi vermiş.5.100 de su püskürtme şikayeti varsa direk değişime yönlendir demiştir.Burada bayi ile müşteri arasında bir iletişim kopukluğu var.
Şayet bayi ürünü satarken ürün ile ilgili sorun yaşadığında ürünü direk merkez servise çektirelim demiş olsaydı çok başka şeyler konuşuyor olurduk.
Yaklaşık 2 yıldır bölge distribütörüyüz.Merkez servisten bir şikayetten dolayı biz herhangi bir geri dönüş olmadı.
2018-2019 satış cirosunda Türkiye Birincisiyiz.Bu kadar yoğun sirkülasyon olmasına rağmen ne alt bayilerin satışlarından ne de mağaza satışından bize yansıyan bir olumsuzluk yok.Şu olabiliyor.Müşteri beklentisini yüksek tutuyor yada ürünün performansını beğenmiyor ürünü iade edebiliyor.Bu konularda hem mağazada hem internet satışlarında koşulsuz iade politikası ile hareket ediyoruz.Bunu yaparken de Karcher'den aldığımız güç ve yetkiyle bunu sağlayabiliyoruz.
Diğer bir konu bizim müşterimizi suçlamamız olmaz sadece ben fikrimi beyan ediyorum.Ya değilse müşteriye kızmamız terslememiz ne haddimize.
Biz kimiz ki müşteriyi tersleyelim.İmkanlar ölçütünde müşterimize maximum desteği vermekle mükellefiz.

Başka bir konu Sosyal Medya ve İnternet mecrası o kadar girift ve heterojen ki aslına baktığınız zaman yapılan yorumlar şikayetler objektif olmaktan çok çok uzak subjektif bakış açısı yapıldığını bir çok kez deneyimledik.Örneğim Müşterinin bir ürünle ilgili sorun yaşadığında bu deneyimini başkalarıyla paylaşma oranı %78 iken memnun olduğu başka bir ürünü referans etme ve teşekkür etme oranı %32.Bizim günlük E-ticaret satışımız 200-250 arası kargo çıkar olumlu yorum daha fazladır pazaryeri puanlarımız hep %95 üzeridedir.Aylık 7000 ile 9000 arası kargo çıkar:İnanın 1500 adedi geçmez olumlu puan.Ama ürün ile yada kargo ile bir sorun yaşadığı an verdiğiniz destek felan göze görünmez.Direk basar olumsuzu.
Bu süreci iyi deneyimlemek iyi yönetmek lazım.

Sözün özü EMPATİ ve İLETİŞİM büyük önem kazanıyor.
Eğer sorun yaşarsam diye bir şey söylemişsiniz.
Sadece sorun yaşarsanız mı görüşeceğiz efendim?
Sadece şikayet değil övgülere de talip olduğunuz belirtmek isterim.

Herkeze mutlu bir hafta dilerim
Ben burada öncelikli olarak servisi sonra Karcher Türkiyeyi eksik bulduğumu belirtmiştim. Anlatılan konuda servise gidilmiş sonrasında da KT’yr başvurulmuş ama sonuç olarak köklü bir çözüm alamışlar ben burada en azından bir yönledirme olmasını beklediğimi belirtmiştim :) Haricen mesajımda sadece sorun üzerine mi sizi anacağımı sormuşsunuz elbetteki hayır olumlu dönüşleri mutlaka alacaksınızdır. Özellikle forumda herkes memnun olduğu ürünleri, satıcıları paylaşıyor ki herkes faydalanabilsin. Benimde memnun kaldığım ölçüde olumlu yorumlarımı ileteceğimi bilmenizi isterim nitekim şimdiye kadarda forumda aldığım ürünleri stokları serelim başlığı altında satıcı, ürün deneyimimle beraber paylaşıyorum tabi ki bu feedback sadece sanal platformalar üzerinden değil reel yaşamda da oluyor çevremde ürüne ihtiyacı olan bir kimse varsa memnun kaldığım yerin ismini veririm %90’da alıcıya yararlı olur. Belki makineyi direkt mağazanızdan alıp bir çayınızı içerim iyi çalışmalar.