Cihaz profesyonel ürün hocam. İşletmemizde kullandığımız Karcher Pro Puzzi serisi ürün.
Ben olayı özetliyim siz karar verin isterim,
Cihaz çalışırken ansızın stop etti. Bozuldu dedik ve müşteri hizmetleri ile iletişim kurduk. Yaşadığımız şehirde yetkili servis bulunduğunu oraya götürmem gerektiğini söyledi. Bizde cihazı yetkili servise götürdük. Cihazımızı bıraktık, akşamında telefon edildi, cihazımızın garanti dışı kaldığını belirttiler.
Bizde servise giderek garanti dışı kalma durumunu araştırdık, bir şekilde su geldiğini, bu şekilde garantiye giremeyeceğini söylediler. Hem elimizde iş hem de randevuların bulunması sebebiyle ne zaman yapıp teslim edeceklerini sorduğumuzda, parça ne zaman gelirse o zaman yaparız, zaten parça stokta yok denildi. Yeniden mh ile iletişime geçip parça durumunu sorduk, bir iki güne stok gireceğini söylediler. O süreçte bize bir haber gelmedi, mağduriyeti daha fazla yaşamamak için başka bayiilerde parça bulunma ihtimaline binaen cihazımızı geri almak istedik.
Yetkili servise gittiğimizde, sökme ve tespit parası olarak 84 TL para vermemiz istenildi, burada konuya itiraz ettik. Cihazı garanti kapsamında getirdik, tespit ücreti vermeyeceğimizi söyledik. Bir çok ürünümüzü garantili diye gönderip garanti dışı bıraktıklarında para istemediklerini kendilerinin de bu parayı isteyemeyeceklerini söyledik. O da para ödemeden cihazınızı vermeyiz dediler. Ufak bir gerginlik sonrası ortağım ödeyelim cihazımızı alalım deyince bizde parayı ödedik ve cihazı vermelerini istedik.
Servis personeli cihazı bize masadan gidin alın dedi. Cihaza baktığımız da parça parça olduğunu gördük, Arkadaş ürünü yaptırmadınız, yarı para ödediniz ben bu cihazı toplamam siz böyle alacaksınız dediğinde ortam tabi buz gibi oldu ve münakaşa başladı. Bir hırs cihazı aldık ve çıktık. Akabinde Merkez, Almanya vb her yere şikayet ettik, derhal thh ye bildirdik durumu.
Müşterilerimiz beklemesin diye yeniden motoru talep ettik ve 2. hafta sonunda motoru temin edildiğini belirterek merkezden gönderdiler. Montajını kendimiz yaptık ve kullanıyoruz.
Ne bu yetkili servis hakkında bir işlem yapıldı, ne bir özür dileyen oldu, iki hafta müşterileri beklettik.
Bunun üzerine yaptığım araştırmada motorun italyan olduğunu ve ederinin 3 -4 misline bize satıldığını da öğrendim.
Şu an karcher buhar makinemizde bozuk ve yaptırmıyorum. Kesinlikle yaptırmayacağım ve kullanmayacağım da. En az 3-4 arkadaşı da bu markayı kullanmaktan uzaklaştırdım.
Burrada eksik bilgilendirme var.
Sizin de eksiklikleriniz olduğunu sezinliyorum.
Buradaki yaşanan sorunun sizden de kaynaklandığını düşünüyorum
Bu olay ne zaman yaşandı?
Daha ben şu geçtiğimiz cumartesi bir müşterimin cihazındaki sorun nedeniyle müşteri hizmetlerini aradım.
Müşteri hizmetleri Lokasyon'daki servise götürün demedi.
Adresinize Karcher Türkiye'nin anlaşmalı olduğu İnter Global firmasını yönlendireceğini ve arızalı ürünün İstanbul Beylikdüzün'deki merkez servise çekileceği söylendi ve akabinde bugün sabahtan İnter Global müşterinin adresinden cihazı teslim almış.
Karcher Türkiye neden lokasyonda destek vermek yerine merkeze ürünleri çekiyor derseniz bu konuda son derece haklılar.
Türkiye şartlarında servis olmak çok zor.Aynı serviste bir çok markanın da servisliğini yapmakta.Bir servisin en az 7-8 markanın daha servisliğini yapmaktadır.Hal böyle olunca servisler gereken önem yükümlülükleri yerine getirmemekte.Karcher'de bu konuda maalesef biraz eksik kalıyor servislerin denetimi ile alakalı ama inanın Karcher Türkiye burada tamamen servisler kanalıyla size hizmet sağladığından parça temini vs.. çok çok sorunlar yaşanmakta.Velev ki sizin ile hiç sorun yaşamadı cihaz garanti kapsamında tamire çekildi lokasyondaki servisten.Parça termini en az 3-4 gün.Servisin stoğunda ilgili parça yoksa merkezden istemesi lazım vs.. halbuki ürün merkeze çekilmiş olsa bazen teşhirde sergilenen üründen parça söküp müşteri en hızlı çözümlendiğini ben bizzat gördüm.Örneğin bir müşterimin zincir mağazalarına akülü zemin temizleme otomatı satmıştık 6 adet.Çok ta yüklü bir faturaydı.Garanti bittikten sonra müşterimiz bir mağazasındaki otomatın pili şarj olmadığını söylediler.Diğer mağazasındaki pili söküp bu cihaza takmış sorun pilde diye bizden parça temini talebi açtı.Konuyu satış yöneticime ilettiğimde pil garantiye girmez müşteri parasıyla alacak dedi.Bizde biraz ısrarcı olduk müşterinin nazlandığını bildirince ilişkilerimizde kuvvetli olunca satış yöneticim sistemden sipariş et ben faturayı bedelsize çevirteyim madem dedi.
Sipariş, içeriye girdim teslim tarihi 6 hafta.Mağaza yöneticisini aradım 6 hafta diyince abi çok geç teslim duman oluruz bizi paspas çektir lütfen dediler.Tekrar satış yöneticimi aradım abi 6 hafta çok yüksek bir formül bulun dedim.Ben halledeceğim dedi Ayaz Plaza'daki sergiledikleri bir cihazdan pili söküp bana kargoladılar.Ertesi gün pil elimize ulaştı ve ben işletme sahibine pilin garantiye girmediğini ama müşteri memnuniyeti adına ücretsiz garanti kapsamında değiştiğini söyledim.Çok memnun kaldılar.
Bu olaydan çıkaracağımız özet şu İLETİŞİM!!!
Her iki tarafta empati yaparak olaylara yaklaşırsa gerçekten memnun kalır.
Örneğin siz THH'ye başvurdum diyorsunuz ben bir müşterim ile THH'lik oldum.Cihazın motoruna toz kaçırmış.Filtre takmadan kuru süpürme yapmış hazneye.Bizi THH'ye verdi.Bana savunma talebi geldi.Gönderdim Karcher satış yöneticime.Abi ne uğraşıyorsun söyle hemen talebi geri çeksin müşteri biz değişim talebi gönderiyoruz dedi.Değişim cihazı hemen müşteriye ulaştı.
Bizim tarafta işler bu kadar hızlı ilerlerken sizin tarafta bu kadar çok aksama olması çok çok üzücü
Tatta geçen ay bir müşterimiz bizden Karcher buhar bezi satın almış orjianal değil diye şikayet etmiş Karcher Türkiye'ye
Satış direktöründen tutun da müşteri departman yöneticisine kadar en az 4 defa mail ile uyarıldık acil değişim yapın diye.
Bu tip durumlarda ürünü merkez servisee bildirip ürünü kimden aldıysanız onun ile iletişime geçin.
Malı satıp parasını alması değil
Cİhazın arkasında durması lazım.
Karcher tabanca sattığımız bir müşteriden 4 yıl kullandığu tabancayı iade almak zorunda kaldık damlatma şikayetinden dolayı .
Neden
Müşteri memnuniyeti.
Lütfen bayinizi bu konuda sıkıştırın.
Herşeyi de Direk Karcher Türkiye'den beklemeyin.
Satıcı + Servis + Distribütör müteselsil sorumluluğun olduğunu asla unutmayın.