Kauçuk Paspas Temiziği nasıl olmalı

Seymen

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
Selam arkadaşlar, belki çoğumuzun dikkat etmediği bir konu hakkında görüşünüzü almak istedim. Yeni bir araç satın almak nasip oldu, ve araç gıcır kondisyonda. Kauçuk paspaslarını kullanıyorum. Kauçuk paspasları su ve araç şampuanı ile yıkayıp kuruladıktan sonra rengi eskisi gibi olmuyor. Simsiyah yeni olan paspaslar daha ilk yıkamada rengi matlaşıyor ve grimsi duruyor kuruduktan sonra. O yeni sıfır paspas görüntüsü gidiyor ilk yıkamada anlayacağınız.

Paspasların yeni gibi görünmesi için bir ürün veya method önerir misiniz?

Lastik parlatıcı kullandım, görüntü iyi oluyor ama çok kaygan bir yüzey oluyor. Yağlı olduğu içinde sürekli ayakkabı kayıyor üzerinde. Ne önerirsiniz siz ne yapıyorsunuz?

Son düzenleme:

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Atas plak 2 bulabilirseniz 1 e 3 sulandırın süngerle sürüp bez ile kurulayın.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selam arkadaşlar, belki çoğumuzun dikkat etmediği bir konu hakkında görüşünüzü almak istedim. Yeni bir araç satın almak nasip oldu, ve araç gıcır kondisyonda. Kauçuk paspaslarını kullanıyorum. Kauçuk paspasları su ve araç şampuanı ile yıkayıp kuruladıktan sonra rengi eskisi gibi olmuyor. Simsiyah yeni olan paspaslar daha ilk yıkamada rengi matlaşıyor ve grimsi duruyor kuruduktan sonra. O yeni sıfır paspas görüntüsü gidiyor ilk yıkamada anlayacağınız.

Lastik parlatıcı kullandım, görüntü iyi oluyor ama çok kaygan bir yüzey oluyor. Yağlı olduğu içinde sürekli ayakkabı kayıyor üzerinde. Ne önerirsiniz siz ne yapıyorsunuz?
Meguiars M40 Vinly& Rubber
Meguiars Hyper Dressing

Öneririm.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kc Motor Plast deneyebilirsiniz pahalı gelir derseniz, Aromaks sıvı lastik parlatıcısını paspasta kullanıyorum memnun etti beni :)

buraldinyo

Amatör Detaycı
Üye
Ben Atas plak2 kullanıyorum, parlaklık çok iyi ancak o da kayganlaştırıyor

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Eski forumda önermişlerdi zamanında karıştırdım elimde var ama uzun süredir kullanmıyorum, kayganlığı da hatırlamıyorum deneyim bir ara. Ürün Meg Hyper Dressing ancak 1:4 sulandırıyorduk galiba emin değilim. Kullandım ama dediğim gibi kayganlığı hatırlamıyorum ama görüntü olarak tatmin ettiğini hatırlıyorum. Ancak hangi ürün uygularsanız uygulayın arkasından kuru bezle güzelce geçin. Ben paspasa fıslayıp dandik sıva süngeriyle yayıp arkasından kuru bezle güzelce geçiyordum.
Bir tavsiyede bulunayım, bende lanet bir rizline paspas vardı, bir kaç çeşit genel temizleyici, degreaser vs. sert lastik fırçası yumuşak vs. ne kullanırsam kullanayım kir çıkmıyor gibi gri kalıyordu. Artık paspasları köşeye seriyorum, ön yıkama atarken Magifoam'ı da paspasların üstüne basıyorum ancak durulamıyorum. Ön yıkama bitiyor, kova yıkama bitiyor artık aracın son durulamasını yaparken en son paspasları duruluyorum. Şimdilik sonuç tatmin edici açıkçası, denemenizi tavsiye ederim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sayısız denemeden sonra en beğendiğim 3 ürün
Meg m40 (oranını unuttum)
Ad pinksheen (1:1 sulandırın)
Kc motorplast (saf)

Temizliği yaptıktan sonra yüzeye kararınca püskürtüp detay fırçası ile ürünü yayabilirsiniz. Sıfırdan daha güzel vr kaygan olmayan, bulaşmayan paspaslar hazır

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
Meg m40 kullanıyorum bende sulandırmadan kayganlık oluyor ama rahatsız edecek seviyede değil. Sulandırılmadan kullanıyodum sulandırarak da deneyeyim sonuçları paylaşırım

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ben de arada sırada Autoglym supersheen kullanıyorum. Bir kaç yıkama boncuk yapıyor hatta.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kirler zamanla paspasa işliyor. Yıkarken elbise fırçasıyla nazikçe fırçalamak iyi sonuç veriyor. Ayak değdiği için pahalı ürün kullanmak gereksiz olur bence. 3D Ultra Protectant siyah bir görüntü bırakıyor. Atas Plak2R da güzel sonuç veriyor. Bezle fazlasını silince kaydırma yapmıyor. Plak2R'ın kokusu da çok güzel ayrıca

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
@Fatih37 videolarında detaylı paspas temizliği var.. Ben yapmasam da yapanı izlemek güzel oluyor ben de ph nötr apc ile fırçalıyorum, kuruduktan sonra da Af spritz den biraz beze sıkıp üzerinden geçince gayet mat ve temiz bir görüntü oluyor..

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Fatih37 videolarında detaylı paspas temizliği var.. Ben yapmasam da yapanı izlemek güzel oluyor ben de ph nötr apc ile fırçalıyorum, kuruduktan sonra da Af spritz den biraz beze sıkıp üzerinden geçince gayet mat ve temiz bir görüntü oluyor..
Bu af spritz ne sihirli bisimis herkes
Heryere kullaniyor, bnde merakimdan aldim ama henuz kullanmadim :)

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

leraton badem likörü deneyebilirsiniz, fiyatı nispeten daha uygundur çoğundan ve ben deneme amaçlı almıştım, severek kullanıyorum.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Af nin çıkardığı en güzel ürünlerden biri bence bazen sırf kokusu için bile temiz iç mekanda tekrar kullandığım oluyor
Bitince tekrar aldığım nadir ürünlerden olur kendisi,bende seviyorum bu ürünü :)