Kedinin yaptığı çizikleri nasıl giderebilirim

kartal45

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Arkadaşlar Köpekten kaçmak isteyen kedi kaput sağ tarafında ve ön sağ panjurda çizikler oluşturmuş. Acemi birisi olarak bu çizikleri giderebilirmiyim ne yapmam gerekir yoksa işi ehline mi bırakmalıyım. Ön kaput ta pvc koruma var ona rağmen çizik oluşmuş belki korumada kalmıştır. 3 aylık yeni araç siyah renk ve ben acemiyim. Çok fazla pasta cila işlerini anlamıyorum yavaş yavaş başlamıştım detay işlerine bu beni aşar mı acemi birisi olarak.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam Gecmis olsun oncelikle Kaputtaki Film uzerinde kalmistir o cizikler panjurdaki ciziklerde Polisaj islemiyle giderilebilir derinlik ne kadar bilemiyoruz Elle uygulama da yapabilirsiniz Ancak siz hic polisaj yapmadiysaniz Tecrubeli birinden yardim alabilirsiniz Folyo uzerinden cizik almak zordur.
Bu Arada o nasil bir kediymis icindeki Dinazor Trex i ortaya cikarmis :)

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öncelikle geçmiş olsun, size şöyle bir reçete verebilirim nacizane. Meguiars ultimate compound ilk olarak tavsiye edeceğim ürün yada herhangi bir pasta ile el pedi kullanarak bu çiziklerden kurtulabilirsiniz, çizikleri resimlerden görebildiğim kadarıyla.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben de Onur abinin dediğine +1 diyorum veya aracınızda herhangi bir seramik vs yoksa bir uygulama merkezine gidip yardim alabilirsiniz hem de boya koruma/seramik yaptırabilirsiniz

kartal45

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Hocam Gecmis olsun oncelikle Kaputtaki Film uzerinde kalmistir o cizikler panjurdaki ciziklerde Polisaj islemiyle giderilebilir derinlik ne kadar bilemiyoruz Elle uygulama da yapabilirsiniz Ancak siz hic polisaj yapmadiysaniz Tecrubeli birinden yardim alabilirsiniz Folyo uzerinden cizik almak zordur.
Bu Arada o nasil bir kediymis icindeki Dinazor Trex i ortaya cikarmis :)
Doğrudur sefa hocama daha önce hiç polisaj yapmadım ilk aracım detay işlerine meraklıyım ama yeni başladım daha acemininde acemisiyim yani :) . köpekten kacarken can havliyle artık nasıl tırmaladı ise sağ kapı tarafında köpeğin pati izini gördüm bir kac yerde . kedi ile köpeği orada görsem ne yapardım bilmiyorum artık .

bryn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Hocam geçmiş olsun, amatör olarak AG SRP ürünü el ile uygulana bilir benim aklıma ilk gelen ürün olarak ancak işe yarar mı ne kadar faydası olur bilemedim

kartal45

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Ben de Onur abinin dediğine +1 diyorum veya aracınızda herhangi bir seramik vs yoksa bir uygulama merkezine gidip yardim alabilirsiniz hem de boya koruma/seramik yaptırabilirsiniz
teşekkür ederim öneriniz için aracta ön kaput ve çamurluklarda kaput koruma . aynı zamanda koc heim seramik koruma mevcut buna rağmen bu kadar çizilmesi insana sinir ediyor

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Doğrudur sefa hocama daha önce hiç polisaj yapmadım ilk aracım detay işlerine meraklıyım ama yeni başladım daha acemininde acemisiyim yani :) . köpekten kacarken can havliyle artık nasıl tırmaladı ise sağ kapı tarafında köpeğin pati izini gördüm bir kac yerde . kedi ile köpeği orada görsem ne yapardım bilmiyorum artık .
Hocam İmkan varsa @onurçiko Hocamin dedigi Ultimate Compound u alip Elle kendiniz yapabilirsiniz yok sa da guzel bir yerden yardim alabilirsiniz 5 Dk lik isi var :)

Son düzenleme:

kartal45

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Öncelikle geçmiş olsun, size şöyle bir reçete verebilirim nacizane. Meguiars ultimate compound ilk olarak tavsiye edeceğim ürün yada herhangi bir pasta ile el pedi kullanarak bu çiziklerden kurtulabilirsiniz, çizikleri resimlerden görebildiğim kadarıyla.
teşekkür ederim onur hocam sağolun. acemi olarak bu işi yapabilirmiyim

kartal45

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Hocam geçmiş olsun, amatör olarak AG SRP ürünü el ile uygulana bilir benim aklıma ilk gelen ürün olarak ancak işe yarar mı ne kadar faydası olur bilemedim
teşekkür ederim öneriniz için bende acemi olarak becerebilirmiyim bilemedim .

kartal45

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Hocam İmkan varsa @onurçiko Hocamin dedigi Ultimate Compound u alip Elle kendiniz yapabilirsiniz yok sa da guzel bir yerden yardim alabilirsiniz 5 Dk lik isi var :)
sefa hocam imkanda sıkıntı yok alabilirim çok şükür de uygulamasını yapabilirmiyim . vanda yaşıyorum açıkcası buradaki ustaları çok bilmiyorum varsa tanıdığınız veya önerceğiniz gidebilirim yakın olsam maraşa size getirirdim .

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
sefa hocam imkanda sıkıntı yok alabilirim çok şükür de uygulamasını yapabilirmiyim . vanda yaşıyorum açıkcası buradaki ustaları çok bilmiyorum varsa tanıdığınız veya önerceğiniz gidebilirim yakın olsam maraşa size getirirdim .
Uygulamasi basit hocam birsey yok yaparsiniz ama sonuc alabilirmisiniz bilemiyoruz malesef Her zaman basimizin ustunde yeriniz var bekleriz :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Yumusak vernikliyse araba tavsiye edilen meg compound işe yarar. Tam kaybolmasa da göze batmayacak duruma gelebilir. Pasta uyguladığınız yerdeki seramik gider bilginiz olsun. Folyo için bir sey diyemem ordan pek çizik alamazsınız

kartal45

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Yumusak vernikliyse araba tavsiye edilen meg compound işe yarar. Tam kaybolmasa da göze batmayacak duruma gelebilir. Pasta uyguladığınız yerdeki seramik gider bilginiz olsun. Folyo için bir sey diyemem ordan pek çizik alamazsınız
anladım berkay hocam valla yumuşak vernik mi orasını bilmiyorum ilk aracım çok fazla bilgim yokj acıkcası 2020 honda civic arac. sağolsun arkadaşlar meguirası önerdiler inceliyorum .alıp denemek istiyorum.