Öneri Kendin Yap | Projektör Ayağı (Infrared Isıtıcı Ayağından)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Geçenlerde paylaşmıştım, projektör için idareten tripodtan bir ayak yapmıştım ama hiç güvenilir değildi.

Sonra dedim ki mecbur verecez bu parayı, projektör ayakları 200 tl civarında, ne marka oldukları ve kaliteleri belli değil, boya düzeltme işlemini de belki yılda 1 kere yapacağım için 200 tl vermek istemedim açıkçası. Sürekli geçiştirdim, geçenlerde tesadüf infrared ayaklarını gördüm. Yalnız bağlantı noktaları nasıldır bihaberdim.

Gözümü kararttım dedim ki ya 160 lira kar ederiz, ya da 40 lira zarar...

Sonuçta 40 liraya bir infrared ısıtıcı ayağı satın aldım. Bildiğiniz ufo ayağı... 20 liraya satan da var bu arada bu 155 cm diye bir de daha çok yıldızlı diye bunu aldım.

155 Cm Ufo Kumtel Alf Isıtıcı Uzun Alüminyum Soba Ayağı Fiyatları ve Özellikleri

Tahmin ettiğim gibi bağlantı yapmak kolay olmadı, bu işe uygun değildi. Bir kaç kesme biçme işlemi ardından sağlam bir şekilde projektörü bağlayabildim :)
Çok sevinçliyim, evde bulduğum malzemeler ile hem de.

Böyle içi boş bir ucu vardı;

Sacı daha güçlü hale getirmek ve bükülmesini önlemek için bir tahta parçası uydurdum oraya;

İkeadan alınmış dolaplardan çıkma duvara sabitleme parçalarını iki taraftan tutturdum;

Üstüne bir avize bağlantı parçası tutturdum;

Ve üzerine projektörü oturttum :)

Bir tasarım hatası düzeltildi :)

Ve final;

Teşekkürler.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Maşallah sayın agabey'im cok şık olmuş. Siyahın asaleti herseye yakısıyo gercekten. Ufo ayaklarını da iyi denk getirmişsiniz. Az uğraşmayla cuk oturmuş. Güle güle kullanın agabeyim

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ömer abi emeklerine sağlık, tam sana yakışır bir hareket olmuş. :) Şimdi kıskansımlar 200 TLye dandik ayak satanlar. :smilex:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
mühendis kafası, abi eline sağlık. Şükela olmuş. Vidaların uçlarını kesmişsin gördüğün kadarıyla, buraya geleceğin bir zaman ayağı getir de o vidaların sivri kalan yerlerini zımparalayalım el kesmesin.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
mühendis kafası, abi eline sağlık. Şükela olmuş. Vidaların uçlarını kesmişsin gördüğün kadarıyla, buraya geleceğin bir zaman ayağı getir de o vidaların sivri kalan yerlerini zımparalayalım el kesmesin.
Ek olarak civatalara boru sızdırmazlık sıvısı yani Loxel sürülüp civatanın çıkmaması sağlanabilir, sanayide tanıdık varsa 2 3 damla yeter. :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Kaç tane yapalım bundan:smilex::utandımx:
Ellerine sağlık bayıldım. Kafasına 30cm bir demir çıta takıp iki projektör yapayım bende. Çok güzel gözüküyor:alkis:

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Maşallah sayın agabey'im cok şık olmuş. Siyahın asaleti herseye yakısıyo gercekten. Ufo ayaklarını da iyi denk getirmişsiniz. Az uğraşmayla cuk oturmuş. Güle güle kullanın agabeyim
Teşekkür ederim kardeşim :)

Ömer abi emeklerine sağlık, tam sana yakışır bir hareket olmuş. :) Şimdi kıskansımlar 200 TLye dandik ayak satanlar. :smilex:
Ya dandik değildir muhtemelen hepsi ama görmeden bu tarz şeyleri almak hep bir risk oluşturuyor, ölü yatırımdı canlandı bizimkisi :)

Ömer tebrik ederim, güzel iş olmuş.
Teşekkürler Abi :)

Ömer hocam ellerine sağlık çok güzel olmuş
Çağlar Hocam nerelerdesin sen ya, teşekkür ederim.

Eline sağlık abi çok güzel olmuş bence :)
Teşekkür ederim Muzocum :)

Kestim, biraz da ele batmayacak kadar törpüledim açıkçası, onları tam boy olanlarla değiştireceğim nalbura uğrayabilirsem :) Ama aklımda olsun. Teşekkür ederim :)

Ek olarak civatalara boru sızdırmazlık sıvısı yani Loxel sürülüp civatanın çıkmaması sağlanabilir, sanayide tanıdık varsa 2 3 damla yeter. :)
Yahu dur o kadar sıkı olmalarını istemiyorum zaten, hem de hareketli parça değil bu öyle sağlamlığa ihtiyacı yok, ben çıkartıp başka da takarım kolay sıkılan ve sökülen tarzda olmalılar :)

@omrslhmms abi döktürmüşsün yine bravo :) şahane görünüyor. Resmen bu göreve özel üretilmiş gibi görünüyor özellikle son fotoda :)
Teşekkür ederim :) daha iyisi yapılabilir, ama evden bu kadar malzeme bulabildim :)

Kaç tane yapalım bundan:smilex::utandımx:
Ellerine sağlık bayıldım. Kafasına 30cm bir demir çıta takıp iki projektör yapayım bende. Çok güzel gözüküyor:alkis:
Açıyorum konusunu :D Bu en güzel T şeklinde bir parçayla iş görür, 10 cm boru şeklinde profil, üzerine 50 cm falan boyda düz profil. geri kalan 3-5 tane delik... Ayaklar plastik, bakalım ne kadar kırmadan kullanabilirim :D

Teşekkürler hacım

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim eli eline sağlık, gayet başarılı olmuş, alt direği biraz daha kısa olsa tam olacakmış, hafif yüksek kalmış gibi.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kardeşim eli eline sağlık, gayet başarılı olmuş, alt direği biraz daha kısa olsa tam olacakmış, hafif yüksek kalmış gibi.
Abi onu arabanın yanında bir görmem lazım dediğin gibi uzun biraz, tavan boyuna göre direği kısaltabilirim, ince muhtemelen alüminyum bir profil zaten kolayca keserim.

Seni hazır yakalamışken sorayım madem :) ışığı panele hangi açıyla vermemiz gerek? sağdan soldan arkadan üstten, karşıdan? belli bir kuralı var mı, hep görüyorum yandan veriyorsun genelde, sağ veya sol fark eder mi ya da tavanda kaputta ışığı karşına mı alıp çalışıyorsun arkana mı?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Kardeşim en iyi tam yandan bakınca gösterir yani videolarda gördüğün gibi 180 derece olacak neredeyse, çok da açı bilmem ama:) anladın sen onu. Çalışırken öyle yap, sonra yine de bütün açılardan tekrar kontrol et, çünkü bazen bir açıdan gördüğün öbür açıdan görünmüyor.

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ellerinize sağlık, süper olmuş doityourself olayları her zaman çekici gelmiştir :)