Kia Ceed Detaylı Dış Temizlik

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Abi fırça alıp güzel bir apc almam gerek. Şuan çocuk bekliyorum elde avuçta ne varsa onu kullanıyorum. Bir de iş yerinde temizliği yaptım. Mesai çıkışı çok vaktim yoktu valla hızlı hızlı yapıp geçeyim dedim. Sonradan foruma atmak aklıma geldi.
Hocam Allah bağışlasın. Apc fırça bekler. Çocuk en önemlisi. Allah sağlık sıhhat ile kucağınıza almayı nasip etsin :gulumsemex:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba Arkadaşlar,

İlk başta foruma atma niyetim yoktu fakat sonradan geliştiği için bazı resimler eksik :confused: İstanbul'da hava durumu uzun zamandır kötü olduğu için uzun zamandır yıkayamamıştım.

Flowey B33 ile ön yıkama yaptım.
Meguiars NST X cilalı şampuan ile temaslı yıkama yaptım.
Kurulayıp Meguairs Quick Wax hızlı cila sürdüm.
Kaput altını şöyle kabaca bir silerek plastik aksamlara Fastliquid Trim koruyucu sürdüm.
Sonrasında sol fren ampülümün patladığını farkettim. Ampül değiştirmek için stopu söktüğümde içinin kum çamur gibi pislikle dolu olduğunu gördüm. Sonra sağ sol stop yuvalarını temizledim.
Lastik Parlatıcı olarak Meguiars Endurance Tire Gel kullandım.

Elim değmişken bagaj havuzunu stepneyide temizleyeyim diyip giriştim. Resimler eksik bazı yerlerde buna rağmen herkese iyi okumalar.

Kirli Halleri;

Kaporta Aksamı:

Bagaj Havuzu:

Bagaj Orjinal Organizatör :

Stop Yuvası:
Bu işlemi tüm stop yuvalarına uyguladım. Normal bildiğimiz cam sil ile yaptım. Elimde sadece o vardı.
ÖNCESİ:

SONRASI:

Temiz olunca insan daha çok resim çekiyor :)

Temiz Halleri;

Bagaj Havuzu:

Bagaj Orjinal Organizatör:

Kaporta Aksamı :

2021 senesi hepimiz için en hayırlısı , sağlıklı , huzurlu bir yıl olsun. Herkesin şimdiden yeni yılı kutlu olsun.

İyi forumlar okuduğunuz için teşekkürler.
eline sağlık hocam :) genelde yıkamalar böyle başlıyor zaten :D her seferinde detay üstüne detay işi çıkmadan bitemiyor :) güzel bir yıkama olmuş. davlumbaz konusu hakkaten göze başka gösteriyor arabayı. lastik parlatınca olan etkinin devamını davlumbaz parlatınca görebiliyorsunuz :) davlumbaza ekonomik ürün olarak 3d magic dressing ve polytop trim tyre ürünlerini kullanıyorum. bu ikisine ek koch motorplast da uyguladım, ömrü daha uzun fakat malum alanları hep agresif temizleyiciilerle temizleyince avantajlı durumu kalmadı :)

yetatlidil

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
eline sağlık hocam :) genelde yıkamalar böyle başlıyor zaten :D her seferinde detay üstüne detay işi çıkmadan bitemiyor :) güzel bir yıkama olmuş. davlumbaz konusu hakkaten göze başka gösteriyor arabayı. lastik parlatınca olan etkinin devamını davlumbaz parlatınca görebiliyorsunuz :) davlumbaza ekonomik ürün olarak 3d magic dressing ve polytop trim tyre ürünlerini kullanıyorum. bu ikisine ek koch motorplast da uyguladım, ömrü daha uzun fakat malum alanları hep agresif temizleyiciilerle temizleyince avantajlı durumu kalmadı :)
Teşekkür ederim. Şu işlerimi halledeyim bir davlumbaz fırçası bir de güzel bir trim parlatıcı alacağım. Siz diyince gözüme iyice takıldı davlumbazlar