Alış Kil Tavsiyesi

brescia

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Merhabalar herkese iyi günler ve keyifli forumlar dilerim.
2014 opak beyaz Clio 4 aracım var. Araç büyük ihtimal hayatında hiç kil temizliği görmedi

kil temizliği öncesi sıralama şu şekilde olacak:
- ön yıkama
- çift kova temaslı yıkama
- demir tozu temizliği
- ardından kil temizliği

Polisaj yapmayacağım, ilk defa kil uygulaması yapacağım araştırdığım kadarıylada killerin de çeşitleri varmış. Bazıları agresif polisaj öncesi uygulanması gereken, bazıları hafif kirler bazıları da orta agresif killer. Bilmediğim bir işlem ondan ötürü kara cahil olarak direkt al giriş yapmak istemedim sizlere bir sormak istedim. Marka olarak 1 2 yerde CarPro Mild Clay ve Bilt Hamber Auto Clay önerildiğini gördüm. Sizlerin de önereceği ürün ve vereceğiniz tavsiyeler varsa bilmek isterim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
İlk defa Araç Boyasi üzerinden islem yapacaksaniz.

Ön Yikama Yapilmasi
Demirtozu Uygulamasi
Kil Temizligi
Yüzey Hazirligi
Wax Uygulamasi.

Kil için öncelikle Kil Kaydirici Sampuan temin edin,Kil Olarak Soft kil temin edin Carpro Mild Clay,Fine Clay olabilir.

Burda en önemlisi herzaman Kil Kaydirici ve Kil önemlidir,ve uygulama siralamasi önemlidir.

enesengun

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANTALYA
Merhabalar İyi günler.
Kil olarak Car Pro Clay White öneririm hem agresif değildir hem de güzel sonuç alırsınız.
Ama kilden sonra ipa ile yüzey temizliği ve kesinlike Wax(Tercihim kil uygulamasından sonra uzun ömürlü bir katı wax) uygulaması yapmanızdır.
Kil kullanırken satın aldığınız veya kendiniz hazırladığınız bir kil kaydırıcıyı kesinlikle uygulayın.

Babako

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benim tavsiyem kilden sonra makineyle olmasada elle de olsa ince bir polisaj yapmanız kaliteli bir pasta ile. En masum kil bile çizik oluşturabiliyor. Yüzeyde reçinedir minik lekelerdir yoksa polisajda yapılmayacaksa eğer kil uygulaması olmazsa olmaz değildir.