Kil Temizliği Karmaşası??

Tamer06

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Başkent
Efenim herkese selamlar, geçenlerde aracımın tamponunu boyaması için sanayiye bıraktım, usta sağolsun arabanın her yerini boya tozu yapmış, hışırtıdan bez bile kaymıyor, boya üzerinde hare çok çok az "Valet Pro Turuncu Kil" ile boya tozlarını temizleyebilir miyim? Valet Pro mavi kili fazla baskı yapmadan kullansam nasıl bir sonuç alırım? Yada boyayı çizmeden alternatif ne kullanabilirim?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Efenim herkese selamlar, geçenlerde aracımın tamponunu boyaması için sanayiye bıraktım, usta sağolsun arabanın her yerini boya tozu yapmış, hışırtıdan bez bile kaymıyor, boya üzerinde hare çok çok az "Valet Pro Turuncu Kil" ile boya tozlarını temizleyebilir miyim? Valet Pro mavi kili fazla baskı yapmadan kullansam nasıl bir sonuç alırım? Yada boyayı çizmeden alternatif ne kullanabilirim?
Öncelikle maşallah diyelim. Araç şahane görünüyor. Boyanan tampon dışında boya tozu gelen yerlerde m700 gibi bir ürünle çalışın. Sonrasında kile geçin.

Kil alacaktır boyaları. Ancak hafiften çizebilir boyayı.

Tamer06

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Başkent
Öncelikle maşallah diyelim. Araç şahane görünüyor. Boyanan tampon dışında boya tozu gelen yerlerde m700 gibi bir ürünle çalışın. Sonrasında kile geçin.

Kil alacaktır boyaları. Ancak hafiften çizebilir boyayı.
Teşekkür ederim. :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Kili mili bilmem ben jantlar yüzünden hipnoz oldum :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Aslında Can abide yorum yapmış ama bende yapmak istedim. Vp turuncu kili uygularken olabildiğince kil kaydırıcıyı fazla sıkın ve kili her zaman artı şeklinde uygulayın. (Paralel ve dikey) Hatta yarın arabayı yıkadıkdan sonra kil çiziklerinin fotoğrafını atıyım belki yardımcı olur.

Tamer06

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Başkent
Kili mili bilmem ben jantlar yüzünden hipnoz oldum :)
Teşekkür ederim. :)
Aslında Can abide yorum yapmış ama bende yapmak istedim. Vp turuncu kili uygularken olabildiğince kil kaydırıcıyı fazla sıkın ve kili her zaman artı şeklinde uygulayın. (Paralel ve dikey) Hatta yarın arabayı yıkadıkdan sonra kil çiziklerinin fotoğrafını atıyım belki yardımcı olur.
Teşekkür ederim, çok iyi olur, size zahmet.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Ben de aynı arada derede kaldım, biraz yaşı olan bir araca kil uygulayacağım ama çizilmesin ama temizlensin de istiyorum vp mavi çok çizer ama turuncu da temizlemez, Sarı kil mi denesem ki acaba ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ben de aynı arada derede kaldım, biraz yaşı olan bir araca kil uygulayacağım ama çizilmesin ama temizlensin de istiyorum vp mavi çok çizer ama turuncu da temizlemez, Sarı kil mi denesem ki acaba ?
Abi hiç denemedim ama Mavi kili sıcak suda iyici yumuşatsak sonra uygulamaya geçsek, daha az çizer diye düşünüyorum. Yoksa sarı kil en mantıklısı sonuçta orta sertlik de bir kil.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Abi hiç denemedim ama Mavi kili sıcak suda iyici yumuşatsak sonra uygulamaya geçsek, daha az çizer diye düşünüyorum. Yoksa sarı kil en mantıklısı sonuçta orta sertlik de bir kil.
Mavi her türlü çiziyor bence ne kadar denediysem çizdi hep

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Kil yumuşakta olsa, sertte olsa ister istemez çizer, nedeni üzerine yapışan kirlerdir yani sizin yüzeyden aldığınız kirler içerisinde kaldıkça çizer. Mümkün olduğunda çok yoğurun her yüzeye sürdüğünüzde. M700 ile deneme yapın eğer gitmezse kile yönelin ama kil aşırı bir çizikte yaratmanız için aşırı kirlenmiş olması gerekir.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Valet Pro turuncu soft kil en mantıklısı. Yoğun ise mavi kullanın zira turuncu çok uğraştırır.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Turuncu alıp pişman olmak, Mavi alıp çizip polisajla giderememek :( sarı deneyen yok galiba bende vp sarı alıp deneyeyim zaten illa çiziliyorsa bari denemiş olalım :/

Tamer06

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Başkent
Kil yumuşakta olsa, sertte olsa ister istemez çizer, nedeni üzerine yapışan kirlerdir yani sizin yüzeyden aldığınız kirler içerisinde kaldıkça çizer. Mümkün olduğunda çok yoğurun her yüzeye sürdüğünüzde. M700 ile deneme yapın eğer gitmezse kile yönelin ama kil aşırı bir çizikte yaratmanız için aşırı kirlenmiş olması gerekir.
Peki kil sonrası menzerna 2500 geçsem nasıl olur? Sizin tavsiyeniz ne olur?

kaan67

Acemi Detaycı
Üye
Kil hertürlü çiziyor bence.Kil yapılacaksa polisaj da yapılmalı illaki bence.Yada sadece 2500 ile hafif bir polisaj kile gerek görmeyebilir çok uzun zaman geçmeden yapılırsa

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Polisajla giderilemeyecek çizikler oluşmaz merak etmeyin.
Üstadım yanlış anlaşıldım sanırım polisajla elbet geçer ama ben daha 1.-2. Uygulamamı yapacağım için korkumdan çok tutmuyorum makineyi ondan dedim çizikler alamam belki diye :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Üstadım yanlış anlaşıldım sanırım polisajla elbet geçer ama ben daha 1.-2. Uygulamamı yapacağım için korkumdan çok tutmuyorum makineyi ondan dedim çizikler alamam belki diye :)
Alırsın merak etme. Hiç birimizin eli makine tutmazken şimdi zımpara polisaj yapar olduk. Önemli olan hasarsız devam etmek. Onun için de ilk uygulamanda ekstra özenli olman lazım. O kadar.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Üstadlar hazır böyle bı konu varken sorayım aracımda kılcal çiziklerler var polisaj yapicam inşallah bayram sonrası kil olarak ne önerirsiniz marka ve seri, bide killerin kullanım ömrü varmıdır?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Üstadlar hazır böyle bı konu varken sorayım aracımda kılcal çiziklerler var polisaj yapicam inşallah bayram sonrası kil olarak ne önerirsiniz marka ve seri, bide killerin kullanım ömrü varmıdır?
Killer tek seferlik. Ancak kullanmadığın kısmını yağlı kağıda sarıp saklayabilirsin. Kolay kolay bozulmazlar.

Marka olarak bilt hamber öneririm.