Hocam, Peugeot Rifter için 96H diyor ama
Sava Eskimo SUV 2 215/60R17 96H (lastikcim.com.tr)
Laufenn i Fit+ LW31 215/60R17 96H M+S 3PMSF (lastikcim.com.tr)
Bu lastiklerden biri olmaz mı diyorsun?
Üstelik araç, ruhsatta yük taşıma amaçlı değil, yolcu taşıma amaçlı/hususi ticari diye geçiyor. Bu durum fark etmeksizin zaten kış lastiği almış oluyoruz. Bir de XL gibi mevzulara + 1000-2000 lira daha mı ödememiz gerekiyor? 12 yıl Transporter kullandım. Muayenede hiç bu muhabbetlere denk gelmedim. İyice kafam karıştı.
Bu arada her 100H ve 100V lastik XL mıdır yoksa 96H'lar için de XL oluyor mu?
Sava Eskimo SUV 2 215/60R17 96H (lastikcim.com.tr)
Laufenn i Fit+ LW31 215/60R17 96H M+S 3PMSF (lastikcim.com.tr)
Bu lastiklerden biri olmaz mı diyorsun?
Üstelik araç, ruhsatta yük taşıma amaçlı değil, yolcu taşıma amaçlı/hususi ticari diye geçiyor. Bu durum fark etmeksizin zaten kış lastiği almış oluyoruz. Bir de XL gibi mevzulara + 1000-2000 lira daha mı ödememiz gerekiyor? 12 yıl Transporter kullandım. Muayenede hiç bu muhabbetlere denk gelmedim. İyice kafam karıştı.
Bu arada her 100H ve 100V lastik XL mıdır yoksa 96H'lar için de XL oluyor mu?
Aracınızın hali hazırdaki lastikleri şayet fabrikanın taktığı lastikler ise lastiklerin yanak kısmındaki yazılarda XL ibaresi var mı.? kontrol ediniz..
XL özellikli lastikler nasıl anlaşılır..? Yeni lastiklerin etiketi üzerinde ve yanak kısmında yazar, kullanılmış lastiklerde de yanak kısmında olup-olmadığı yazar,
Tüv-Türk ve Avrupa muhayene kanunlarına göre ticari ve hafif ticari araçların lastiklerinin XL özellikli olması zorunluğu getirilmiştir.! Uzun zamandır bu kural vardır, Tüv teknisyeni teknik bilgiye sahip biriyse veya acemi biri değilse aracı muhayeneden bırakır geçemezsiniz.!