Kolay yıkama

Seratti

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. Forumda genel olarak araç temizliği detaylıca işlenmiş ancak belki aranızda benim gibi tembeller vardır diye bu konuyu açmak istedim. K-5 makineme mjjc lance takıp fırça sünger kullanmadan en iyi performansı elde edebileceğimiz hangi şampuanı kullanabiliriz? Tabi aynı zamanda bir de parlaklık sağlarsa kaymaklı ekmek kadayıfı olur

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hoşgeldiniz öncelikle. Bizler fırça sünger kullanımına zaten karşıyız, fakat temaslı yıkama olmadan doğru sonuca ulaşmak zor. Ben yaz aylarında polisaj zamanı yaklaştığı zamanlarda, zaman zaman işin kolayına kaçıyorum.
Ön yıkamanızı yaparsınız, ardından yine foam lance ile köpük atarsınız köpük içine hızlı cila ekleyebilirsiniz. Köpük sonrası yıkama eldiveni ile geçersiniz panel panel, büyük panellerde parça parça eldiven ile geçersiniz, paneller arası geçişte su dolu kovada durulama yapıp, yeni panele geçilebilir.
Tabiki bu yöntem çok doğru bir yıkama değildir. Yıkama şampuanı olararak Auto Brite Magifoam işinizi görecektir, fakat koruma varsa, korumaya azda olsa dokunabilir.

Seratti

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Hoşgeldiniz öncelikle. Bizler fırça sünger kullanımına zaten karşıyız, fakat temaslı yıkama olmadan doğru sonuca ulaşmak zor. Ben yaz aylarında polisaj zamanı yaklaştığı zamanlarda, zaman zaman işin kolayına kaçıyorum.
Ön yıkamanızı yaparsınız, ardından yine foam lance ile köpük atarsınız köpük içine hızlı cila ekleyebilirsiniz. Köpük sonrası yıkama eldiveni ile geçersiniz panel panel, büyük panellerde parça parça eldiven ile geçersiniz, paneller arası geçişte su dolu kovada durulama yapıp, yeni panele geçilebilir.
Tabiki bu yöntem çok doğru bir yıkama değildir. Yıkama şampuanı olararak Auto Brite Magifoam işinizi görecektir, fakat koruma varsa, korumaya azda olsa dokunabilir.
Çok teşekkür ederim

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Aslında en kolay yıkama ,ilk foam lance ile ön yıkama yaptıktan sonra yine şampuanı foam lance ile atıp , 1-2 tane eldiven ile kova yada çoklu eldiven yöntemi ile yıkanabilir.
Kendim de çok yoğun olduğum dönemde şampuanı kovaya dökmek yerine pompa ile atıp eldiveni panel sonu kovada yıkayıp devam ediyorum. Buna 2 yada 3 eldiven genellikle yeterli oluyor. Parlasın ,su itsin yada hızlı cila özelliği olsun derseniz su ile durulanabilen sprey cila/hızlı cilalar var. Bundan 1 tane edinip arabayı yıkadıktan sonra kolaylıkla yapılabilir

Muratogretmen5225

Çaylak Detaycı
Üye
İl
samsun
Yazilanlardan okudugum ve anladigim kadatiyla en n dogru yikama ön yikama sonrasinda sampuan ve uygun 2 yikama eldiveni ile yikama ve durulama ve uygun bir bezle silme..Peki parlaklilgi nasil.saglayacagiz?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Yazilanlardan okudugum ve anladigim kadatiyla en n dogru yikama ön yikama sonrasinda sampuan ve uygun 2 yikama eldiveni ile yikama ve durulama ve uygun bir bezle silme..Peki parlaklilgi nasil.saglayacagiz?
İşlemler doğru. Parlaklığı genelde katı wax, sentetik wax, hızlı cila, quick detailerlarla parlaklığı yakalayabilirsiniz