Arkadaşlar selamlar , yeni başlayacağım bu hobi için kendime bir set hazırlamak istiyorum, benzinlikte yıkama yapacağım . Bunun için tek kova çoklu eldiven daha pratik olur diye düşünüyorum ve sanırım ona göre setimi hazırlayacağım. Haftalık yıkayabilirim diye planlıyorum. Aracım siyah renk, 2023 megane sedan. 1 hafta önce aldım ve ziebart da kaput , ön çamurluklar ve ön farlar ppf kaplandı, gerisi seramik kaplama yapıldı. İçine de detaylı antibakteriyel temizlik ve koltuk koruma yapıldı. Bundan sonrası artık bende
Bunun için kendimce buradaki yorum ve incelemelerden anlayabildiğim kadarıyla belirlediğim ürünler için sizlerden fikir almak veya sizin bu daha iyi olur dediğiniz alternatif ürünleriniz için tavsiyelerinizi almak istiyorum. Affınıza ve sabrınıza sığınarak uzun bir liste yaptım gibi. Bazılarında birkaç ürün listeledim bazılarında tek bulabildim. Yıkama video veya tavsiyelerindeki sıralamaya göre bende bölüm bölüm tavsiyelerinizi ve varsa kullanım ipuçlarınızı , püf noktalarını paylaşmanızı rica ediyorum. Bütçe tabiki önemli bir detay. mümkün olduğunca f/p olmasını istiyorum ama kullanımda belirgin farklı ise ürün hakkettiği fiyatı verebilirim.
bu arada ürünleri linkli koymaya çalıştım benim gibi incelemek isteyen olursa diye. fiyat nerde uygun diye bakmadım. net karar verdikten sonra fiyat için bakacağız artık
edit: linkler sanırım markanın sayfasını açıyor, kusura bakmayın direk ürünü açar diye düşünmüştüm.
İlk olarak jant ve lastik temizliği yapılıyor sanırım.
Fırça olarak
Jo Moyner Mikrofiber Hızlı Jant Temizleme Fırçası …
Cartainer Tyrepro Lastik ve Paspas Temizleme Fırçası
Jo Moyner Uzun Saplı Jant Için Tekerlek Ve Lastik Fırçası Araba Yıkama Fırçası Davlumbaz Motor
Jant temizleyici olarak
Auto Brite Brite Gel Jant Temizleme 500 ml
Lastik için
3D Magıc Dressıng-Solvent Bazlı Lastik Parlatıcı
K2 PRO K2 Sıgma 500ML Lastik Parlatıcı Jel
Gyeon Q²m Tire Express Lastik Parlatıcı ve Koruyucu - 500 ml -Su Bazlı Jel Oto Lastik Cilası
Şimdi sıra ön yıkamada
Auto Brite Magifoam Yıkama Köpüğü 500ML
K2 PRO Bela Pro 5l Ph-Nötr Ön Yıkama Köpüğü ve Kova Şampuanı
Pompa olarak tam karar veremedim,
şarjlı bir ürün var bilmiyorum verimli olurmu,yorumları iyi gibi...birde bu 1,5-2 lt'lik kapasite standart bir aracı tek dolumda kaplayabiliyormu?
Polham Şarjlı Otomatik 1.5 Litre Yüksek Basınçlı Araç Yıkama Köpük Püskürtücü El Pompası, Otomobil Temizleme Pompası
İK Sprayers Ik Foam Pro 2+ Köpük Yapıcı Hava Kompresör Bağlantılı Kimyasal Dayanımlı Basınçlı Pompa 2 Litre
MAROLEX Foamer axel ™3000 – 3 Litre Kapasiteli Köpük Yapan Basınçlı Pompa
Geldik tek kova çok eldiven kısmına
Şampuan şunları belirlerdim
Jo Moyner Nano Seramik Cilalı Şampuan Nötr Ph Dengeli Koruyuculu Konsantre 500ML Jm-18
Koch Chemie Nms Nanomagicshampoo Nano Seramik Şampuan
Valet Pro Concentrated Car Wash - Konsantre Ph Nötr Yıkama
Yıkama eldiveni
eldiven olarak bütçem elverdiğince çok almaya çalışacağım, başlangıç için 3 tane orta-iyi, 2 tanede idare eder bir şey almayı planlıyorum listedekiler nispeten fiyatı uygun kategoride olanlar
MF SuperClean Purestar - Oto Yıkama Pedi - 1100 Gsm - 15x22x4 cm
Jo Moyner Ultra Microfibre Wash Mitt Oto Yıkama Eldiveni Araba Yıkama Araç Yıkama 1100 Gsm Kore
Smartbee Premium Mikrofiber Araç Yıkama ve Cila Eldiveni
Klin Klın Wash Mitt Mikrofiber Araç Yıkama Eldiveni
bir tık daha uygun fiyatlı tampon bölgeleri falan için
Goodyear Profesyonel Lisanslı Oto Yıkama Eldiveni
Kurulama bezi
Jo Moyner Mikrofiber Dublex Oto Kurulama Bezi 1400 Gsm 50X80 cm JM-300
Liquid Elements Black Hole Evo 1400 Gsm 50X80 Kurulama Havlusu 1400gsm
Auto Finesse Kurulama Havlusu - Aqua Deluxe 1200 gsm ( Auto finesse gsm olarak daha düşük ama %50 daha pahalı, değer mi aradaki farka?)
sanırım dış temizliği bitirdik, benim aracıma göre bu noktadan sonra ekstra bir uygulamaya ihtiyaç var mı ? şampuanlarda cila yada seramik koruma falan var sanırım onlar yeterlimi yoksa seramiği korumak için biz yapalım mı ek bir şeyler ve tabi eğer yapmak gerekiyorsa tavsiyeniz ne olur?
Extra olarak camlara su itici uygulamak istiyorum
bunun için araştırdığım kadarıyla önce şunlardan biriyle temizlik yapacağım
Soft99 Glaco Glass Compound Roll On Cam Temizleyici Pasta 100ML
Auto Finesse Crystal Glass Cleaner - Cam Temizleyici Sprey
Sonra da şunlardan birisi? ya da başka tavsiye?
Jo Moyner Su Itici Yağmur Kaydırıcı Duşakabin Cam Lavabo Ayna Vitrin Camları Için Su Kaydırıcı 250ML
Nasiol Glasshield Nano Yağmur Kaydırıcı-Cam Yüzey Seramik Kaplama Spreyi-2 Yıl Dayanım-50ml-Su İtici
Gyeon Q²m Glass+ Plus Araç Cam Yağmur Kaydırıcı Su Itici ve Temizleyici - 1000 ml -Hidrofobik Parlak
Geldik iç detaylara..
Bu kısım özellikle çok karışık geldi bana,aynı markanın birkaç çeşit ürünü var ve farkları nedir tam anlayamadım ayrıca her detay için ayrı ürün almak epey bütçemi zorlayacak., genel temizlik ve bakım için olanlardan almak şu aşamada daha uygun olacak sanırım. Daha sonra ihtiyaca göre,öğrendikçe neyin ne olduğunu yine ince ince detaylandırılır.
Koch Chemie Rcc Refreshcockpitcare Araç Iç Plastik Bakım&koruma 500ML
Auto Glym Interior Shampoo - Iç Mekan Genel Temizleyici 500 ml
Auto Finesse Spritz Interior Detailer Spray - Detaylı İç Aksam Temizleyici Sprey 500 ml
K2 Velor Pro Tavan ve Döşeme Temizleyici 1l
Sonax Xtreme Nano Araç İçi Temizleyici 500 ml
Sonax Xtreme Araç İçi Temizleyici 750 ml
Sanırım bitirdik temizlik ve bakım işini, inşallah unuttuğum bir şey yoktur
Biraz uzun yazdım, hem kendim için hemde benim gibi bu işe yeni başlayacaklar için rehber gibi de olur diye düşündüm. İstenirse ve uygun görürseniz sizlerden gelen cevaplara göre listedeki ürünlere ekleme ya da çıkartma yaparak başkaları içinde güncel ve daha kaliteli ve ihtiyaca cevap veren bir forma sokabiliriz. Verdiğim zahmet için şimdiden çok özür dilerim ve yardımlarınız içinde teşekkür ederim. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
Bunun için kendimce buradaki yorum ve incelemelerden anlayabildiğim kadarıyla belirlediğim ürünler için sizlerden fikir almak veya sizin bu daha iyi olur dediğiniz alternatif ürünleriniz için tavsiyelerinizi almak istiyorum. Affınıza ve sabrınıza sığınarak uzun bir liste yaptım gibi. Bazılarında birkaç ürün listeledim bazılarında tek bulabildim. Yıkama video veya tavsiyelerindeki sıralamaya göre bende bölüm bölüm tavsiyelerinizi ve varsa kullanım ipuçlarınızı , püf noktalarını paylaşmanızı rica ediyorum. Bütçe tabiki önemli bir detay. mümkün olduğunca f/p olmasını istiyorum ama kullanımda belirgin farklı ise ürün hakkettiği fiyatı verebilirim.
bu arada ürünleri linkli koymaya çalıştım benim gibi incelemek isteyen olursa diye. fiyat nerde uygun diye bakmadım. net karar verdikten sonra fiyat için bakacağız artık
edit: linkler sanırım markanın sayfasını açıyor, kusura bakmayın direk ürünü açar diye düşünmüştüm.
İlk olarak jant ve lastik temizliği yapılıyor sanırım.
Fırça olarak
Jo Moyner Mikrofiber Hızlı Jant Temizleme Fırçası …
Cartainer Tyrepro Lastik ve Paspas Temizleme Fırçası
Jo Moyner Uzun Saplı Jant Için Tekerlek Ve Lastik Fırçası Araba Yıkama Fırçası Davlumbaz Motor
Jant temizleyici olarak
Auto Brite Brite Gel Jant Temizleme 500 ml
Lastik için
3D Magıc Dressıng-Solvent Bazlı Lastik Parlatıcı
K2 PRO K2 Sıgma 500ML Lastik Parlatıcı Jel
Gyeon Q²m Tire Express Lastik Parlatıcı ve Koruyucu - 500 ml -Su Bazlı Jel Oto Lastik Cilası
Şimdi sıra ön yıkamada
Auto Brite Magifoam Yıkama Köpüğü 500ML
K2 PRO Bela Pro 5l Ph-Nötr Ön Yıkama Köpüğü ve Kova Şampuanı
Pompa olarak tam karar veremedim,
şarjlı bir ürün var bilmiyorum verimli olurmu,yorumları iyi gibi...birde bu 1,5-2 lt'lik kapasite standart bir aracı tek dolumda kaplayabiliyormu?
Polham Şarjlı Otomatik 1.5 Litre Yüksek Basınçlı Araç Yıkama Köpük Püskürtücü El Pompası, Otomobil Temizleme Pompası
İK Sprayers Ik Foam Pro 2+ Köpük Yapıcı Hava Kompresör Bağlantılı Kimyasal Dayanımlı Basınçlı Pompa 2 Litre
MAROLEX Foamer axel ™3000 – 3 Litre Kapasiteli Köpük Yapan Basınçlı Pompa
Geldik tek kova çok eldiven kısmına
Şampuan şunları belirlerdim
Jo Moyner Nano Seramik Cilalı Şampuan Nötr Ph Dengeli Koruyuculu Konsantre 500ML Jm-18
Koch Chemie Nms Nanomagicshampoo Nano Seramik Şampuan
Valet Pro Concentrated Car Wash - Konsantre Ph Nötr Yıkama
Yıkama eldiveni
eldiven olarak bütçem elverdiğince çok almaya çalışacağım, başlangıç için 3 tane orta-iyi, 2 tanede idare eder bir şey almayı planlıyorum listedekiler nispeten fiyatı uygun kategoride olanlar
MF SuperClean Purestar - Oto Yıkama Pedi - 1100 Gsm - 15x22x4 cm
Jo Moyner Ultra Microfibre Wash Mitt Oto Yıkama Eldiveni Araba Yıkama Araç Yıkama 1100 Gsm Kore
Smartbee Premium Mikrofiber Araç Yıkama ve Cila Eldiveni
Klin Klın Wash Mitt Mikrofiber Araç Yıkama Eldiveni
bir tık daha uygun fiyatlı tampon bölgeleri falan için
Goodyear Profesyonel Lisanslı Oto Yıkama Eldiveni
Kurulama bezi
Jo Moyner Mikrofiber Dublex Oto Kurulama Bezi 1400 Gsm 50X80 cm JM-300
Liquid Elements Black Hole Evo 1400 Gsm 50X80 Kurulama Havlusu 1400gsm
Auto Finesse Kurulama Havlusu - Aqua Deluxe 1200 gsm ( Auto finesse gsm olarak daha düşük ama %50 daha pahalı, değer mi aradaki farka?)
sanırım dış temizliği bitirdik, benim aracıma göre bu noktadan sonra ekstra bir uygulamaya ihtiyaç var mı ? şampuanlarda cila yada seramik koruma falan var sanırım onlar yeterlimi yoksa seramiği korumak için biz yapalım mı ek bir şeyler ve tabi eğer yapmak gerekiyorsa tavsiyeniz ne olur?
Extra olarak camlara su itici uygulamak istiyorum
bunun için araştırdığım kadarıyla önce şunlardan biriyle temizlik yapacağım
Soft99 Glaco Glass Compound Roll On Cam Temizleyici Pasta 100ML
Auto Finesse Crystal Glass Cleaner - Cam Temizleyici Sprey
Sonra da şunlardan birisi? ya da başka tavsiye?
Jo Moyner Su Itici Yağmur Kaydırıcı Duşakabin Cam Lavabo Ayna Vitrin Camları Için Su Kaydırıcı 250ML
Nasiol Glasshield Nano Yağmur Kaydırıcı-Cam Yüzey Seramik Kaplama Spreyi-2 Yıl Dayanım-50ml-Su İtici
Gyeon Q²m Glass+ Plus Araç Cam Yağmur Kaydırıcı Su Itici ve Temizleyici - 1000 ml -Hidrofobik Parlak
Geldik iç detaylara..
Bu kısım özellikle çok karışık geldi bana,aynı markanın birkaç çeşit ürünü var ve farkları nedir tam anlayamadım ayrıca her detay için ayrı ürün almak epey bütçemi zorlayacak., genel temizlik ve bakım için olanlardan almak şu aşamada daha uygun olacak sanırım. Daha sonra ihtiyaca göre,öğrendikçe neyin ne olduğunu yine ince ince detaylandırılır.
Koch Chemie Rcc Refreshcockpitcare Araç Iç Plastik Bakım&koruma 500ML
Auto Glym Interior Shampoo - Iç Mekan Genel Temizleyici 500 ml
Auto Finesse Spritz Interior Detailer Spray - Detaylı İç Aksam Temizleyici Sprey 500 ml
K2 Velor Pro Tavan ve Döşeme Temizleyici 1l
Sonax Xtreme Nano Araç İçi Temizleyici 500 ml
Sonax Xtreme Araç İçi Temizleyici 750 ml
Sanırım bitirdik temizlik ve bakım işini, inşallah unuttuğum bir şey yoktur
Biraz uzun yazdım, hem kendim için hemde benim gibi bu işe yeni başlayacaklar için rehber gibi de olur diye düşündüm. İstenirse ve uygun görürseniz sizlerden gelen cevaplara göre listedeki ürünlere ekleme ya da çıkartma yaparak başkaları içinde güncel ve daha kaliteli ve ihtiyaca cevap veren bir forma sokabiliriz. Verdiğim zahmet için şimdiden çok özür dilerim ve yardımlarınız içinde teşekkür ederim. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.
Son düzenleme: