Köpük Pompası Hakkında

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
hocam hiç uğraşmayın direk satın. Kwazar veya morolex tarzı bir köpük pompası alın. Ben kwazar 2l modelini alıp, nozulun içine çok az bir keçe süngeri takviye yaptım... Ve sonuç enfes bir köpüklü fışkırtma... Morolex in videolarındakinin aynı performansı alıyorum şuan... hatta neredeyse ilk basta kwzaramı satıp morolexe geçe düşüncesi vardı. ama çok basitmiş istediğim köpüğü elde etmek. Tavsiyem kullandınınızı direk satın

uğraşmak istemeyenler için kwazar dedik ama hangisini seçmeliyiz?

Kenan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

foto captura
Ben de Akbel köpük yapan şişe ile farklı uçlar denedim. Orijinalinde 2 adet keçe var. Orijinalinde göre daha iyi sonuçlar elde edebiliyoruz. Ama 2lt yetmiyor. 5lt bir pompa almak şart.
Ben 5 litrelik pompaya 2,5 litre su 80ml şampuan koyarak alıyorum bu sonucu ve bir arabayı fazla fazla köpüklüyor 2,5 litre suyla. Tavsiyem elektronik pompayı gereksiz görenlere kol kasım iyi diyenlere marolex 3 litre parlatan adamlardan alınız. Ben görseydim bu kadar modifiye ile uğraşmazdım 300₺ xiaomi pompa 75₺ ilposan pompa 15₺ nozul maliyeti derken nerdeyse 20 ye yakın deneme ve şampuan kaybı zaman kaybı sabır vs vs... YouTube da kim nasıl yapmış anlatmıyor herkes 2 litrelik pompaları anlatıyor mesele 5 litrelik pompayla nasıl yapılır. Dilim döndüğünce anlattım. Başka youtube hesabından aratıyorum videoyu bulamıyorum umarım arayanlar bulur. Elle pompayla da oluyor ilposan köpükten önce 40-50 pompa aracın yarısında 30-40 el pompası ile bir araç bitiyor ama benzinlikte ufo gören köylülerin bakışları rahatsız ediyor

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben 5 litrelik pompaya 2,5 litre su 80ml şampuan koyarak alıyorum bu sonucu ve bir arabayı fazla fazla köpüklüyor 2,5 litre suyla. Tavsiyem elektronik pompayı gereksiz görenlere kol kasım iyi diyenlere marolex 3 litre parlatan adamlardan alınız. Ben görseydim bu kadar modifiye ile uğraşmazdım 300₺ xiaomi pompa 75₺ ilposan pompa 15₺ nozul maliyeti derken nerdeyse 20 ye yakın deneme ve şampuan kaybı zaman kaybı sabır vs vs... YouTube da kim nasıl yapmış anlatmıyor herkes 2 litrelik pompaları anlatıyor mesele 5 litrelik pompayla nasıl yapılır. Dilim döndüğünce anlattım. Başka youtube hesabından aratıyorum videoyu bulamıyorum umarım arayanlar bulur. Elle pompayla da oluyor ilposan köpükten önce 40-50 pompa aracın yarısında 30-40 el pompası ile bir araç bitiyor ama benzinlikte ufo gören köylülerin bakışları rahatsız ediyor
Bir arabaya 2lt'lik şişe yetmiyor, size katılıyorum. 5lt şişe ideal, 10lt olursa bence daha az sayıda pompa yaparak tüm araca köpük sıkılabilir. Hatta 10lt kullanılırsa, ilk tur köpük durulanıp kaba kiri alınır, sonra ikinci turda eldiven ile temalı yıkama yapılır. Tek şişede ideal yıkama uygulanabilir.

Epeydir ilposan 5lt modifiye videoları izliyorum. Bir kaç yerde resimli paylaşan da var. Mantığı basit ama doğru parçayı bulup doğru yere yerleştirmek lazım. O da yetmiyor, şampuan/su oranını doğru ayarlamak lazım. Foam lance imkanı olmayanlar için 5lt veya 10lt modifiye köpük şişeleri en iyi çözüm bence.

architect_baki

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu videolar izlenmezse darılırım bak

foto captura
Ben de Akbel köpük yapan şişe ile farklı uçlar denedim. Orijinalinde 2 adet keçe var. Orijinalinde göre daha iyi sonuçlar elde edebiliyoruz. Ama 2lt yetmiyor. 5lt bir pompa almak şart.
burada da ciddi bir arge var elinize emeğinize sağlık.

Video olayını çok iyi düşünmüşsünüz bence gayet yararlı olmuş. Herkes yaptım yaptım diyip havadan sudan bunu koydum şunu koydum. Bazı yaptım diyenlerinde köpükleri hep sulu sulu... bu iş bana kafayı yedirtti :)

Kenan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
burada da ciddi bir arge var elinize emeğinize sağlık.

Video olayını çok iyi düşünmüşsünüz bence gayet yararlı olmuş. Herkes yaptım yaptım diyip havadan sudan bunu koydum şunu koydum. Bazı yaptım diyenlerinde köpükleri hep sulu sulu... bu iş bana kafayı yedirtti :)
Elimizden geleni yaptık.

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
El ile basınçlandırılan köpük pompalarına şarjlı kompresör bağlayarak modifiye etmek yerine, şarjlı ilaçlama pompalarının içine keçe koymak suretiyle köpük makinasına dönüştürmek mümkün müdür? Daha önce deneyen var mıdır?

Örnek olarak Sechıo FX'in 8l akülü makinası emsallerine göre daha kaliteli duruyor ama şarj göstergesi yokmuş.
Secho Fx 8E Akülü Ilaçlama Makinesi Fiyatları ve Özellikleri

Ona alternatif olarak aşağıdaki HB marka cihazı da ilginize sunayım. Bu cihazın içinden çok sayıda uç çıkıyor, sadece basit bir sünger/keçe takviyesi ile köpük elde edebiliriz sanki?
https://www.hepsiburada.com/hb-hb-g...a-pompasi-ulv-ucu-yeni-uretim-pm-HB00000VKBEJ

Köpük elde edebileceğimizden tek emin olamadığım nokta, elle basınçlandırdığımız şişelerin çalışma mantığı ile birebir aynı olmaması. Yani yukarıda linki verdiğim makinalarda bir mekanik pompa sıvıyı basıyor, hava ile karışım elde ederek şampuanları köpğrtebilir miyiz emin değilim. O nedenle fikrinize ihtiyacım var.

Yaz geliyor arkadaşlar, bir yardım edin de çözelim şu köpük derdini :basx:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
El ile basınçlandırılan köpük pompalarına şarjlı kompresör bağlayarak modifiye etmek yerine, şarjlı ilaçlama pompalarının içine keçe koymak suretiyle köpük makinasına dönüştürmek mümkün müdür? Daha önce deneyen var mıdır?

Örnek olarak Sechıo FX'in 8l akülü makinası emsallerine göre daha kaliteli duruyor ama şarj göstergesi yokmuş.
Secho Fx 8E Akülü Ilaçlama Makinesi Fiyatları ve Özellikleri

Ona alternatif olarak aşağıdaki HB marka cihazı da ilginize sunayım. Bu cihazın içinden çok sayıda uç çıkıyor, sadece basit bir sünger/keçe takviyesi ile köpük elde edebiliriz sanki?
https://www.hepsiburada.com/hb-hb-g...a-pompasi-ulv-ucu-yeni-uretim-pm-HB00000VKBEJ

Köpük elde edebileceğimizden tek emin olamadığım nokta, elle basınçlandırdığımız şişelerin çalışma mantığı ile birebir aynı olmaması. Yani yukarıda linki verdiğim makinalarda bir mekanik pompa sıvıyı basıyor, hava ile karışım elde ederek şampuanları köpğrtebilir miyiz emin değilim. O nedenle fikrinize ihtiyacım var.

Yaz geliyor arkadaşlar, bir yardım edin de çözelim şu köpük derdini :basx:
Bu ürünler alttan sıvıyı direk hortuma basıyorlar, hava üretip basınçla dışarı atmıyorlar. Bu şekilde düşününce köpük yapmak imkansız gibi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu ürünler alttan sıvıyı direk hortuma basıyorlar, hava üretip basınçla dışarı atmıyorlar. Bu şekilde düşününce köpük yapmak imkansız gibi
aynen öyle malesef. dipten çekiyor direk suyu. basınçlık durumu yok. bende de şarjlı secho fx5 var. mecbur köpüksüz sıvı olarak kullanacağım

Kenan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Şarjlı ilaçlama pompalarının içine hortum koyacaksınız üstten hava alabilecek alttan sıvı alabilecek sıvı hava kombinasyonu yapmalısınız. Plastik kaynağı yapabilen tandığım olsaydı denerdim alta çıkış yerine bidon kapağı kaynatıp kapağın yanına su girişi verip ortasından yukarı boru koyup denerdim ama gerek görmedim çünkü xiaomi pompayı aracımda bisikletlerimde kullanırım çok yönlü aletim olur. 5 litrelik pompayı evde saklamak için alan bulmak kolay 20 litrelik pompalarda akü valf diyafram problemi olabiliyor. Elektrik sistemi sıvı tankın altında olduğundan riskli olabilir. Çakmaklıktan çalışan araç pompaları da denenebilir nispeten daha ucuz